Νέο μέλος στην παρέα σας!


Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
33
Να συστηθούμε κι εμείς με τη σειρά μας.

Ονομάζομαι Γιάννης, και ο εικονιζόμενος κύριος είναι ο Allen.
Ο Allen είναι ένα ημίαιμο Golden Rertiever, πλέον περίπου 6,5 ετών και είναι μαζί μου τα τελευταία 4 χρόνια.
Η ιστορία του είναι η εξής:
Τον καιρό εκείνο, όντας εντελώς ανίδεος από σκυλιά, χωρίς να έχω μεγαλώσει με κάποιο στο πολύ κοντινό μου περιβάλλον, και όντας πλέον αρκετά ανεξαρτητοποιημένος (τουλάχιστον οικονομικά) ήθελα να πάρω ένα Golden Retriever.
Το κριτήριο επιλογής ήταν περισσότερο εμφανισιακό και δευτερευόντως χαρακτήρα.
Τότε δυστυχώς δε γνώριζα περί puppy mills κτλπ, παρά μόνο πολύ γενικά πράγματα, ως εκ τούτου ήμουν απλά αντίθετος στην αγορά από pet-shop.
Μιας και δεν βιαζόμουν, ρωτούσα γνωστούς και φίλους, με τα πολλά κατάλαβα ότι για να πάρεις ένα τέτοιο από εκτροφείο σκύλο χρειάζονται αρκετά χρήματα. Είχα αρχίσει ήδη να αποταμιεύω, όταν μέσω ενός κοινού γνωστού έμαθα ότι υπάρχει ένα πλάσμα που έμοιαζε με Golden, το οποίο είχαν πρόσφατα σώσει από το δρόμο.
Όταν πρωτοειδοθήκαμε ήταν επιφυλάκτικος, μα μετά από λίγες στιγμές έγινε δεκτικός.
Συμφώνησα να τον πάρω, με την υποσημείωση ότι δεν ξαναείχα ποτέ σκύλο, ως εκ τούτου ήμουν παντελώς άπειρος, οπότε η όποια σχέση μας στην αρχή θα στηριζόταν στην επιθυμία και την αγάπη.
Σε πολύ απευκταία περίπτωση, είχα ενημερωθεί πως αν δεν μπορούσα να τα βγάλω πέρα, θα έπρεπε να επιστρέψω το σκύλο, και προς θεού όχι να ξαναγυρίσει στο δρόμο (πράγματα αυτονόητα μεν, καλό να λέγονται δε, γιατί ο ενθουσιασμός παρασύρει και ποτέ δεν ξέρεις τελικα).
Επειδή έχω ήδη μακρυγορήσει,
να πω τελικά πως με τον Allen κολλήσαμε αμέσως!!
Είναι ένα σκυλί που δίνει απέραντη αγάπη, και σε αντάλλαγμα ζητά μόνο την προσοχή και τη φροντίδα (εντάξει, κι αρκετό φαγητό).
Είναι υποδειγματικός, προφανώς πριν τον μαζέψουν από το δρόμο ζούσε σε κάποιο σπίτι, μια και έκανε την ανάγκη του πάντα έξω, όπως επίσης έχει μια ιδιαίτερη αγάπη σε καναπέδες και κρεβάτια.
Πλέον, τον τελευταίο χρόνο, όπου κατοικώ μόνος μου, ο Allen έχει το δικό του καναπέ στο σαλόνι και ένα δικό του ανθρώπινο μονό κρεβάτι, δίπλα στο μου. Η αλήθεια είναι βέβαια πως ειδικά το χειμώνα που κάνει κρύο, κοιμόμαστε αγκαλία κάτω από τα σκεπάσματα.:sleep:
Αν και στην αρχλη οι νέοι γείτονες ήταν καχύποπτοι, με τον καιρό έχει γίενι η μασκότ της γειτονιάς. Στο σπίτι δε γαβγίζει παρά ελάχιστα, σε αντίθεση με τα άλλα κακομεταχειριζόμενα σκλιά των περίοικων, ενώ ακολουθεί πάντα. Μόνη αξίρεση να έχει δροσιά και ήλιο έξω, οπότε πάει να πάει τον αέρα του.... :)
Ξέρει το όνομά του, ακούει βασικές εντολές, αρέσκεται στα παιχνίδια όπου επαναφέρει αντικείμενα αλλά έχουμε ένα και μοναδικό πρόβλημα, το οποίο έχει μεν ελλατωθεί, αλλά δεν έχει εξαλειφτεί εντελώς: όταν είναι βόλτα χωρί λουρί, έχει τάσεις φυγής. Βάζει την ουρά στα σκέλια και αρχίζει και τρέχει. Μπορεί να πάρει μέχρι τη γωνία και να γυρίσει (έχει γίνει), μπορεί όμως και όχι (επίσης έχει συμβεί).
Αν και όπου μπορώ σε έξοδο τον παίρνω, δλδ καφέ, βραδυνή έξοδο το καλοκαίρι, εκδρομές κτλπ., είναι ένα σημαντικό μείον, κυρίως γι αυτόν, γιατί νιώθω ότι τον περιορίζω όταν θέλει να παίξει με άλλα σκυλιά σε πάρκο κτλπ.
Επομένως αρκείται στις καθημερινές βόλτες του και μια φορά τη βδομάδα τον πάω σε περιφραγμένο πάρκο για να τρέξει ελεύθερος και να παίξει.
Είναι φιλικό και διαχυτικό με ανθρώπους, φιλικός με όλα τα θηλυκά, και όλα τα μικρά σκυλιά, συνήθως αρπάζεται με τα μεγαλόσωμα αρσενικά.
Είναι εχθρικός με όλες τις γάτες.
Χάρις αυτόν η αγάπη μου για τα σκυλιά μεγάλωσε, και διαρκώς προσπαθώ να ρωτάω, να διαβάζω και ενημερώνομαι. Έτσι βρέθηκα και στην παρέα σας όπου παρακολουθώ εδώ κι αρκετό καιρό...

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. :)

ΥΓ. Δυστυχώς έχω αλλάξει κινητό πρόσφατα, ως εκ τούτου η μόνη διαθέσιμη φωτογραφία είναι αυτή και κάποιες λίγες από τα social media που θα ακολουθήσουν τις προσεχείς μέρες.
 




Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
33
Καλως ηρθατε!
Πιστευεις οτι υστερει καπου ο σκυλος ή καλυτερα η σχεση σου με το σκυλο επειδη τον πηρες ενηλικο;
Θεωρώ πως όχι. Αλλά, όταν το πήρα ήταν περίπου 2, κ' όντας φοβισμένος (μάλλον έτρωγε και ξύλο) του φέρθηκα με πολύ προσοχή και αγάπη. Μέχρι να νιώσει πραγματικά άνετα και να με εμπιστευτεί, πέρασε σχεδόν χρόνος.. άρα μιλάμε για έναν σκύλο 3 ετών. Αυτό σε συνδυασμό με την απειρία μου κόστισε ίσως στον ίδιο το σκύλο να απολαμβάνει περισσότερες δραστηριότητες. Και να μη μιλάω γενικά χάνει κυρίως το μπάνιο το καλοκαίρι.. Η βελτίωση του τόσο στη συμπεριφορά όσο και στη διάθεσή του είναι θεαματική, κι αυτό είναι όμως το πραγματικό νόημα. Το λάθος είναι ίσως ότι το βλέπω περισσότερο σα ισότιμο μέλος και φίλο παντού κ λιγοτερο σαν αφεντικό κ το βλέπει κι αυτός...
 






Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Καλώς ήρθατε και οι δυό σας, στην παρέα μας :)



Χαχαχαχχαχαχαχαχαχχ!!το πρωτο οκ το εχω δει γαματο!αλλα το δευτερο απιστευτο ετσι:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: την πρωτοχρονια εφτιαξα βασιλοπιτα για σκυλια (ναι οκ ηλιθια) και βαλαμε πιατακια κατω στον δικο μας (νεας γης) σε ενα λυκοσκυλο κ αλλο ενα μικρακι, οκ εννοειται οτι βγηκαμε νικητες ετσι το εφαγε οπως στ βιντεο χαχαχαχα

Allendog καλως ηρθες:X3::love:
 






Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
33
Σας ευχαριστώ ολους για την υποδοχή. Στο φαγητό όταν είναι μαγειρευτό ειδικά κάνει ακριβώς έτσι...:D
Εν κατακλείδι, το μοναδικό αρνητικό σ αυτό το πλάσμα είναι ότι μαδάει η μάλλον μαδούσε πολυ, τώρα τελευταία μάλλον βρήκαμε λύση με το λάδι σολωμού... Κατά τα λοιπά τέλειος. Μέχρι και το φύλακα είχε κάνει με επιτυχία...
 


Ektorakos1

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2017
78
167
51
καλώς ήρθατε... είναι πολύ χαριτωμένος !
Βλέποντας τα video της mareco καταλαβαίνω ότι έχω golden μεταμφιεσμένο σε ροτ !!!!!:ROFLMAO:
 
  • Like
Reactions: Allendog and mareco




myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλησπέρα κι από μένα! :) Πραγματικά μπράβο που υιοθέτησες ενήλικο και φοβισμένο σκυλί, εγώ πριν δύο χρόνια περίπου, ούσα ντιπ άσχετη, ούτε καν θα το σκεφτόμουν, θεωρούσα ότι τα κουτάβια είναι πιο διαχειρίσιμα... Little did I know, που λεν και στο χωριό μου... :p:D
 
  • Like
Reactions: Allendog






betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Πολυ ομορφος σκυλος!!!

Μου φαινεται στημενος ο αγωνας στο βιντεο! Ο γπ εχει υφος, 'ενταξει θα τα φαω αλλα παλι δεν ειναι al dente και πολυ με χαλαει ... αφου σας το χω πει ρε παιδια'.
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλώς ήρθες!

Πολύ μανούλι ο σκύλος και πολύ όμορφη η ιστορία σας :love:

Συγχαρητήρια που υιοθέτησες ενήλικο σκουλούκο, το έχω κάνει αρκετές φορές και δεν έχει καμία διαφορά το δέσιμο από αυτό που δημιουργείς με έναν σκύλο όταν τον έχεις από μικράκι.

Μόνο που συνήθως χάνεις την ευκαιρία να μαζεύεις σκατουλίτσες και κατουράκια από παντού και να κλαις σε εμβρυακή στάση πάνω από τα αγαπημένα σου αντικείμενα που φάνηκαν στον κούταβο σαν υπέροχα μασουλητήρια :ROFLMAO::cry:
 


Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
33
Να 'μαστε και πάλι εδώ....
Η αγέλη μεγαλώνει, καθώς τον τελευταίο καιρό αποφάσισα να συγκατοικήσω με το έτερον ήμισυ, ο Allen επιτέλους θα ζήσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του σε ένα άνετο σπίτι, με τεράστιο μπαλκόνι και θα έχει κάποιον παρέα σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας κι επειδή όποιος γλυκαθεί από τη ζωή με σκύλο θέλει κι άλλο, υπάρχει έντονη η σκέψη εδώ και κάποιους μήνες να προχωρήσουμε στην απόκτηση bullmastiff.... :whistle:
Η αλήθεια είναι ότι με το που μπήκα στον κόσμο των σκύλων, έτρεφα ένα θαυμασμό προς τα μαστιφ. Βασικό ερέθισμα για τη συγκεκριμένη ράτσα αποτέλεσε το ίδιο το φόρουμ και οι bullmastiffάδες του (έχω ξεψαχνίσει τα σχετικά sections). Από ένα σημείο και μετά, προσπαθώ να συνομιλήσω με κάθε κάτοχο mastiff στο δρόμο. Δυστυχώς bullmastiff από κοντά δεν έχω δει ακόμα...
Να πω ότι στο επόμενο διάστημα σιγά σιγά έχω σκοπό να δω εκτροφικά δείγματα της φυλής, όχι για να αποκτήσω άμεσα, αλλά για να πάρω ένα feeling, να δω κατά πόσο ενδεχομένως μου κάνουν αυτά τα συγκεκριμένα σκυλιά ή αν στην τελική τους κάνω εγώ...
Γιατί bullmastiff?
1) Γιατί στην ουσία δεν θέλω να αποβάλλω κανένα από τα τυπικά βασικά χαρακτηριστικά του....
Μου αρέσει ο δυναμική του, σε συνδυασμό με την πραότητα που αποπνέει η συμπεριφορά του κι ο χαρακτήρας του, μου αρέσει ότι δεν κάνει άμεσο attack σε κάθε τι που κινείται, μου αρέσει που είναι αθόρυβος όταν είναι να κάνει attack, με γοητεύει ότι είναι σκύλος με δικιά του κρίση, μου αρέσει το ότι είναι πολύ προσκολλημένος στους δικούς του ανθρώπους, μου αρέσει το φυσικό ένστικτο φύλαξης που έχει και εξυπακούεται ότι μ' αρέσει εμφανισιακά.
2) Γιατί θεωρώ ότι έχω το leadership σαν άνθρωπος, ορμώμενος από τις υπόλοιπες εκφάνσεις της ζωής μου και παράλληλα την ηρεμία και την πραότητα για να μην κάνω το σκύλο νευρικό.
Όταν με το καλό η επιθυμία γίνει πράξη, το σκυλί θα είναι όπως και το υπάρχον, σε εξωτερικό χώρο μόνο όταν είμαι εγώ στο σπίτι, κι όταν λείπω περιορισμένο μόνο μέσα σε αυτό.
Οι επιθυμητές εργασίες είναι κατά σειρά προτεραιότητας: συντροφιά, αποθάρρυνση διάφορων ανεπιθύμητων μέσω της εμφάνισης και μόνο, φύλαξη μικρού χώρου κυρίως τη νύχτα.
Γιατί όχι?
Αυτό το κομμάτι είναι και ο λόγος που το θέτω προς συζήτηση στην ουσία, αν και σύντομα θα πάρω και γνώμες δια ζώσης επί του θέματος:
1) Η εμπειρία μου είναι μικρή (σχεδόν 5 χρόνια). Ο βασικός μου προβληματισμός είναι ότι θεωρώ πως υστερώ στο "διάβασμα" του σκύλου. Τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο το δουλεύω όσο μπορώ.
2) Θέλω αν είναι εφικτό, να αποκτήσω 2ο σκύλο για να κάνει "παρέα" στον Allen, και να τον "ξεκουράσει", και εξηγούμαι: το σκυλί από τότε που έμεινα μόνος μου τα βράδια είναι πολύ alert, και μιας και η ηλικία του και τα χαρακτηριστικά του κάνουν αυτού του είδους την εργασία αχρείαστη για μένα από το συγκεκριμένο σκύλο, και νομίζω κουράζεται κι άδικα κιόλας, θέλω να έρθει ένα νεότερο, δυνατότερο σκυλί που θα είναι συν τοις άλλοις κατάλληλο και γι αυτή τη δουλειά. Έτσι φαντάζομαι ότι ο Allen απλά θα ακολουθεί από πίσω σε περιπτώσεις alert γαβγίζοντας.
Ο προβληματισμός μου είναι στο ότι δεν θέλω να φέρω άλλο σκύλο μέσα στο σπίτι που θα κάνει δύσκολη τη ζωή του Allen, ο οποίος να προσθέσω ότι δεν δείχνει βέβαια σημάδια κυριαρχικότητας.
3) θέλω ένα bullmastiff που να μπορώ να παίρνω για έναν καφέ σε μέρος χωρίς πολύ κόσμο, και να ανέχεται τη σερβιτόρα και τη μικρή παρέα μου. Να μπορώ επίσης να τον παίρνω για μπάνιο σε παραλίες που πιθανότατα υπάρχει κι άλλος κόσμος τριγύρω το καλοκαίρι και σε μια εκδρομή στο βουνό το χειμώνα, πράγματα δηλαδή που ήδη κάνω. Κατανοώ ότι θα έχω περιορισμούς, αλλά δεν γνωρίζω που φτάνουν αυτοί οι περιορισμοί.
4) Δυσπλασία. Δε θέλω με τίποτα να πάρω ένα ζώο στο οποίο θα αφιερώσω πολύ χρόνο, χρήμα και στο τέλος θα είμαι φαινομενικά ευτυχισμένος, ενώ στη πραγματικότητα όλα θα είναι ένα ψέμα, αν το σκυλί πονάει καθημερινά με το παραμικρό. Το μόνο που θα έχω κάνει θα είναι να ικανοποιήσω τον εγωισμό μου! Σίγουρα μπορεί να γίνει πιο εύκολα, γρήγορα κι ανέξοδα....

Από εκεί και πέρα, για την οικονομία της συζήτησης, η κοπέλα ζούσε με σκύλους και γάτες όλης τη ζωή, δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα, ούτε με σάλια ούτε με τρίχες ούτε καν με το μέγεθος. Μοναδικό μελανό σημείο, ότι διαφωνεί με την αγορά σκύλου γενικότερα και είναι υπέρ της υιοθεσίας, εγώ πάλι θέλω μόνο εκτροφικό bullmastiff. :whistle::whistle: Πάντως το έχει αποδεχτεί κι απλά γκρινιάζει που και που...

Σίγουρα η εισαγωγή μου είναι ελλιπής, όμως θεωρώ πως μέσα από το διάλογο θα καλύψουμε κι άλλες πτυχές του θέματος.

Καταλήγοντας, μιας και έχω ήδη μακρηγορήσει, να πω πως η βασική μου ανασφάλεια είναι αν είμαι έτοιμος για μια δυναμική φυλή. Αν τελικά κρίνω ότι δεν είμαι, θα το αναβάλλω μέχρι να γίνω κατάλληλος.:) Σε κάθε περίπτωση δε βιάζομαι..... :cool:
 
  • Like
Reactions: mareco


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Δεν είμαι και ο πλέον έμπειρος αλλά θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω.
Καταρχάς ποιανού θα ναι ο σκύλος? Δυστυχώς οι άνθρωποι είμαστε περίεργα πλάσματα και οι σχέσεις χαλάνε, παρατάς τα πάντα κ φεύγεις, αλλά ο σκύλος?? Κάποτε κάποιος έκλαιγε με μαύρο δάκρυ, οχι για την κοπέλα που άφηνε πίσω αλλά για το σκύλο (το παραπάνω είναι για δικό σου προβληματισμό και οχι για συζήτηση).

Στα σκυλίσια λοιπόν,
αν ο allen είναι 6,5 κ πάρεις νέο σκύλο σε μισό χρόνο, πιστεύω δεν θα του πέσει βαρύ. Ένας σκύλος 7-8 ετών μπορεί ν αντέξει ένα κουτάβι που θα τον "ενοχλεί". Εκτός και αν υπάρχουν οι υποδομές να τα χωρίζεις και να ναι ο καθένας στην ησυχία του. Αυτό βέβαια προϋποθέτει οτι ο allen δεν θα κακομεταχειρίζεται τον νέο ή θα έχει υπερβολικές διορθώσεις. Άρα εσύ που ξέρεις τον σκύλο σου ξέρεις και καλύτερα πως θα εξελιχθεί η σχέση τους.
Από την άλλη αυτό που λες για την φύλαξη μην το δένεις κ κόμπο. Τι εννοώ? οτι αν ο 2ος σκύλος ο οποίος έχει τις προϋποθέσεις να φυλάξει καλύτερα απο τον πρώτο, βλέπει τον 1ο να κάνει μια νοχελική φύλαξη θα σκεφτεί : ααα οκ αυτή τη καχυποψία που νοιώθω πρέπει να την εκφράσω με αυτό το νοχελικό τρόπο. Καθώς ο allen θα ναι μεγαλύτερος άρα θα ναι και ο δάσκαλός του σε αρκετά πράγματα. Βέβαια επειδή υπάρχει και το στοιχεία του ανταγωνισμού και ο 2ος σκύλος καθώς μεγαλώνει θα θέλει να γίνει ο Α θα προσπαθεί να τον ξεπεράσει. Αν εσύ γαβγίζεις έτσι ΕΓΩ θα το κάνω εντονότερα, ΕΓΩ θα πάω πρώτος στην πόρτα να δω ποιός είναι, ΕΓΩ θα πάω να καλοσορίσω τα αφεντικούλια μου πρώτος κλπ. Αν ο allen είναι τόσο υποτακτικός όσο λες θα το δεχθεί, αν οχι κάποια στιγμή μπορεί να τσακωθούν για την Α θέση.
Σίγουρα βέβαια ένας εκτροφέας ή ένας εκπαιδευτής μπορούν να σου πουν τι μπορεί να γίνει και να σου προτείνουν τον ανάλογο χαρακτήρα. πχ υποτακτικό (ώστε να μην ζορίσει τον allen) αλλά με υψηλό ταμπεραμέντο για να φυλάξει (ή έστω να μπορείς να εκπαιδεύσεις για να φυλάξει)
πάντα αφού ξεκαθαρίσεις εσύ τι είναι αυτό που εσύ εννοείς φύλαξη και κατόπιν αφού κατανοήσεις πως αντιλαμβάνεται ένας σκύλος τη φύλαξη.

2 σχόλια μόνο θα κάνω για τη φυλή. Επειδή πήγα χθες στην έκθεση του ΚΟΕ και τα bullmastif είναι στις αγαπημένες μου ράτσες θα σου πω οτι αυτά που είδα (4-5 σκυλιά) δεν είχαν καμία σχέση με το ρωμαλέο και μεγαλόσωμο ντουβάρι που ήξερα. Σαφώς μικρότερα σε μέγεθος με υπερτυπικά κεφάλια. Δυστυχώς έχουν και πολύ μικρό προσδόκιμο ζωής σε σχέση με άλλες φυλές.

Σχετικά με τα εκτροφικά σκυλιά κ αυτά απο το καταφύγιο είχα κ γω έναν προβληματισμό.
Αν θες διάβασε αυτό το θέμα : https://www.dogforum.gr/community/threads/Η-ιστορία-μιας-υιοθεσίας.34102/

Αν βαριέσαι να το διαβάσεις όλο, διάβασε μόνο τις σελίδες : 1 (που είναι η ερώτηση που θέτω) και την σελίδα 15 (που μου απαντά ο σκύλος)
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.681
4.317
42
www.proudtobegreek.eu
Στην έκθεση αν δεν κάνω λάθος τώρα μόνο τζούνιορ είχαν έρθει για να παίξουν....γι'αυτό και σου φάνηκαν μικρά....επειδή τυγχάνει να γνωρίζω καλά εκτροφέα μπουλμάστιφ και τα σκυλιά του μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι είναι αρκετά μεγαλόσωμα...
 


Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
33
Καλημέρα σας.
Ο νέος σκύλος θα είναι δικός μου, όπως και ο υπάρχων, σε κάθε περίπτωση. Ως φύλαξη έχω στο μυαλό μου να μην επιτρέπει την είσοδο στο σπίτι όταν λείπουμε, κι όταν κλείνουν τα πάντα το βράδυ. Μιλάμε πάντα για κλειστο χώρο. Θεωρώ ότι ίσως το ένστικτο τους είναι αρκετό για αυτό! Άρα θέλω να αξιοποιήσω τα χαρακτηριστικά της ψυχραιμίας και της δυνατότητας κρίσης που έχει έμφυτα, και πάνω απ όλα να είναι κατά το δυνατόν διαχειρισιμο εκτός σπιτιου..
Όσο για αυτό που ανέφερα περί διαβάσματος σκύλου, σαφώς μπορώ να καταλάβω βασικά συναισθήματα και κινήσεις. Υστερώ σιγουρα σε συμβίωση 2 σκύλων και σε response όταν παιζουν 2 σκύλοι και με το παιχνίδι έρχεται κάποια στιγμή καμιά φορά ο τσαμπουκας...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.795
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π