Νέο μέλος [labrador]

8 Ιουλίου 2013
22
0
Γεια σας ειμαι νεο μελος στο φορουμ εχω διαβασει αρκετα για τα σκυλια και μπραβο που υπαρχουν εδω μεσα ανθρωποι και δινουν σημαντικες πληροφοριες. Εχω ενα προβληματισμο μετα απο ολα αυτα που διαβασα για την αγορα ενος σκυλου. Θελω να αγορασω ενα λαμπραντορ απο ενα ιδιωτη, τον πηρα τηλεφωνο μου ειπε ποτε γεννηθηκαν, οτι δεν τα δινει αν δεν κλεισουν δυο μηνες και μου φανηκε λογικος. Μου ειπε κιολας περνα απο εδω να τα δεις να δεις και την μανα τους. Εγω απο την μερια μου σκεφτομαι να παρω ενα απο αυτον θα ειναι λαθος? Αν το πηγαιναμε σε κτηνιατρο πριν το παρω θα μπορουσα να δω αν θα εχει προβληματα στο μελλον? :)

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.331
674
Νεα σμυρνη
Γεωργιε , κοιτα αν τον ρωτησεις τον ανθρωπο αμα εχει κανει εξετασεις δυσπλασιας στα σκυλια του τα εχει κατεβασει σε εκθεσεις μορφολογιας , αμα θα δηλωσει την γεννα και ενα αλλα σωρο πραγματα που κανουν την διαφορα αναμεσα σε εναν σοβαρο εκτροφεα και εναν πισωαυλιτη (ασχετα αμα ειναι ιδιωτης ή επαγγελματιασ) που υποθετω εχεις διαβασει οπως λες στο φορουμ ναι παρτο και πηγαινε δες τα κουταβια . Αν σε περιπτωση που δεν τηρει αυτες τις προυποθεσεις εγω θα σου προτεινα να μην το παρεις

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
και καλα θα τη δεις τη μανα τους..... ο πατερας του ομως που ειναι,,,??? και αμα ειναι κανα τσοπανοσκυλο ελευθερας βοσκης τι κουταβια θα γινουν,,??? και ο κτηνιατρος να ξερεις οτι δεν ειναι μελλοντολογος ==))

8 Ιουλίου 2013
22
0
Εχω διαβασει αρκετα οχι τα παντα:D αλλα δεν ξερω αν τα κανουν τοσο νωρις εξετασεις ουτε μηνα δεν εκλεισαν τωρα κλεινουν. Και δεν τον κοβω να εχει τετοιες βλεψεις για εκθεσεις μορφολογιας αλλα θα παω απο το σπιτι του να δω πως ειναι σαν ανθρωπος να δω κιολας αν ο σκοπος του δεν ηταν μονο για να βγαλει λεφτα

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Γιωργο ο κτηνιατρος περα απο την κλινικη εικονα του κουταβιου που θα δει εκεινη τη στιγμη δεν μπορει να σε βοηθησει ουτε στο αν ειναι οντως λαμπραντορ, ουτε στο αν θα εμφανισει προβληματα υγειας στο μελλον. Και οταν λεω μελλον εννοω απο την επομενη μερα και μετα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.949
20.368
Γιώργο, καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Καλά κάνεις και ρωτάς, πριν το πάρεις.

Για να προσανατολίζεσαι όμως, σε γέννα ιδιώτη, δηλαδή όχι σε καθαρόαιμο σκύλο, σημαίνει ότι το μόνο που σε ενδιαφέρει, είναι να μοιάζει κάπως με labrador. Ξέρεις πόσα "λαμπραντοράκια" προωθούνται καθημερινά προς υιοθεσία; Πολλές δεκάδες Γιώργο. Πάρα πολλές. Είναι της μόδας, για κάποιον περίεργο λόγο, μαζί με τα γερμανικά και τα ακίτα.

Να μην το πάρεις λοιπόν, από τον "καλό" αυτό κύριο, που έφερε στον κόσμο άλλα καμμιά 10αριά ίσως, στερώντας ισάριθμα σπίτια, από κουτάβια που ήδη είναι στους δρόμους και κινδυνεύουν καθημερινά. Θα πάρεις που θα πάρεις ημίαιμο, τουλάχιστον να μην το πληρώσεις και να κάνεις κι ένα καλό Γιώργο :)

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.331
674
Νεα σμυρνη
Εχω διαβασει αρκετα οχι τα παντα:D αλλα δεν ξερω αν τα κανουν τοσο νωρις εξετασεις ουτε μηνα δεν εκλεισαν τωρα κλεινουν. Και δεν τον κοβω να εχει τετοιες βλεψεις για εκθεσεις μορφολογιας αλλα θα παω απο το σπιτι του να δω πως ειναι σαν ανθρωπος να δω κιολας αν ο σκοπος του δεν ηταν μονο για να βγαλει λεφτα
δεν εννοουσα εξετασεις στα κουταβια , αλλα στους γεννητορες δηλαδη μπαμπας μαμα ,

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.830
8.026
Εχω διαβασει αρκετα οχι τα παντα:D αλλα δεν ξερω αν τα κανουν τοσο νωρις εξετασεις ουτε μηνα δεν εκλεισαν τωρα κλεινουν.
Γιώργο οι εξετάσεις δεν γίνονται στα κουτάβια αλλά στους γονείς για δυσπλασία αγκώνα και ισχύων και παθήσεις ματιών.
Μπορείς να βρεις πολύ εύκολα ημίαμο λαμπ από καταφύγιο χωρίς να το πληρώσεις.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Θα ειναι λαθος ναι. Και οχι δε θα μπορουσες να δεις αν θα χει προβληματα στο μελλον.

Αν θες λαμπραντορ κοιτα σ εκτροφεα, αλλιως παρε ενα απο καταφυγιο!! Κυκλοφορουν πολλα που μοιαζουν με Λαμπ.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

8 Ιουλίου 2013
22
0
Ευχαριστω για τις συμβουλες και για να ξεκαθαρισω την θεση μου κιολας επελεξα αυτη την ρατσα οχι επειδη ειναι της μοδας αλλα επειδη μου αρεσουν επειδη βλεπω πως ειναι ηρεμα σκυλια(βεβαια ηρεμο σκυλι εξαρταται και απο το πως του συμπεριφερεται ο ιδιοκτητης) Δηλαδη παιδια απο την στιγμη που πουλαει ενας ιδιωτης π.χ ενα λαμπραντορ τοσο φτηνα δεν μπορεις να το θεωρεις καθαροαιμο αν δεν υπαρχουν pedigree. Αρα θεωρειτε πεταμενα λεφτα αν δεν ειναι απο εκτροφεα:)

8 Ιουλίου 2013
22
0
Επισης γνωριζει καποιος αν υπαρχουν εκτροφεια στη θεσσαλια γιατι εψαξα αλλα δεν εβγαλα ακρη, και ας μην ειναι για λαμπραντορ για να παρω μια ιδεα πως λειτουργουν?

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Έχει πολλά καλά εκτροφεία λαμπραντόρ στην αθήνα.Άπο την στιγμή που θέλεις να πάρεις έναν σκύλο που θα είναι μαζί σου για πολλά χρόνια τι είναι ένα ταξιδάκι λίγες ώρες στην μεγαλούπολη!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
για ρωτα εκεινον τον ιδιωτη,, για ποιο λογο τα ζευγαρωσε,,,, του το ειπε ο κτηνιατρος μηπως,,??? γιατι κια σε εμενα ετσι ειπε ο δικος μου,,,, η απλα το εκανε για να παρει χρηματα,,??

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.949
20.368
Γιώργο, ο σκύλος δεν είναι εμπόρευμα, για να τον χαρακτηρίζεις "πεταμένα λεφτά". Είναι μια ζωή, ανεκτίμητης αξίας, που κανένας δεν έχει το δικαίωμα, να παίζει μ'αυτήν.

Τα labrador, κάθε άλλο παρά "ήρεμα σκυλιά" είναι. Δεν εκτρέφονται για να είναι "ήρεμα".

Σκύλος χωρίς pedigree, δεν είναι καθαρόαιμος.

8 Ιουλίου 2013
22
0
Έχει πολλά καλά εκτροφεία λαμπραντόρ στην αθήνα.Άπο την στιγμή που θέλεις να πάρεις έναν σκύλο που θα είναι μαζί σου για πολλά χρόνια τι είναι ένα ταξιδάκι λίγες ώρες στην μεγαλούπολη!
Ναι σωστα απλα ρωτησα μηπως υπαρχει πρωτα κατι εδω γυρω

8 Ιουλίου 2013
22
0
Γιώργο, ο σκύλος δεν είναι εμπόρευμα, για να τον χαρακτηρίζεις "πεταμένα λεφτά". Είναι μια ζωή, ανεκτίμητης αξίας, που κανένας δεν έχει το δικαίωμα, να παίζει μ'αυτήν.

Τα labrador, κάθε άλλο παρά "ήρεμα σκυλιά" είναι. Δεν εκτρέφονται για να είναι "ήρεμα".

Σκύλος χωρίς pedigree, δεν είναι καθαρόαιμος.
Εννοειται οτι ειναι μια ζωη ανεκτιμητης αξιας αλλα υπαρχουν δυστυχως και τα χρηματα που μας εμποδισουν να κανουμε καποια πραγματα σωστα. Θα κοιταξω παντως την ενναλακτικη λυση του ημιαιμου γιατι και τα ζωα ψυχη εχουν και οχι κοστολογιο

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Εννοειται οτι ειναι μια ζωη ανεκτιμητης αξιας αλλα υπαρχουν δυστυχως και τα χρηματα που μας εμποδισουν να κανουμε καποια πραγματα σωστα. Θα κοιταξω παντως την ενναλακτικη λυση του ημιαιμου γιατι και τα ζωα ψυχη εχουν και οχι κοστολογιο

Για όλους είναι κύριος παράγοντας τα χρήματα.....αλλά σκέψου και κάτι άλλο, δίνεις 100 ευρώ π.χ. και παίρνεις τον σκύλο από τον ιδιώτη. Σε λίγο καιρό σου βγάζει κάποια κληρονομική ασθένεια και τρέχεις με εγχειρήσεις και φάρμακα για την υπόλοιπη ζωή του. Άρα το κόστος που αγόρασες τον σκύλο ξαφνικά γίνεται 20πλάσιο!

Ο σκύλος που θα πάρεις θα είναι μαζί σου για 10-14 χρόνια.....γι' αυτό το λόγο καθαρόαιμο σκύλο παίρνουμε μόνο από εκτροφείο, για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες για τυχόν κληρονομικές ασθένειες.

Εμείς μαζεύαμε 1 χρόνο λεφτά για σκύλο πριν τον αγοράσουμε. Δεν μετανιώσαμε που περιμέναμε τόσο, άξιζε ο κόπος. Έχω ένα σκύλο φοβερό και σε χαρακτήρα και σε υγεία....

Και κάτι τελευταίο...σκέψου και τα μετέπειτα έξοδα όπως εμβόλια, χάπια, αμπούλες, λουριά, εξετάσεις αίματος, τροφή, παιχνίδια κ.ά.