Να συστηθούμε και εμείς!

Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
39
Είμαι ο Δημήτρης και έχω μια πανέμορφη σκυλίτσα golden ret την Bella!

Θα ήθελα να περιγράψω αναλυτικά την ιστορία μας αλλά δεν θέλω να γίνω κουραστικός, θα ήθελα όμως να γίνω κατανοητός γι’αυτό θα σε κάποια πράγματα θα κοντοσταθώ λίγο παραπάνω. Λάθη γίνονται και οι εμπειρία σας θα με βοηθούσε να κάνω το δυνατόν καλύτερο τώρα…

Η Bella είναι το πρώτο μου σκυλάκι, δεν έχω εμπειρία - έχω όμως μεράκι και όρεξη! Όταν πήρα την απόφαση ότι θα πάρω σκύλο ένιωσα , θυμάστε τον ενθουσιασμό που νιώθαμε όταν ήμασταν 13 χρονών και θα παίρναμε ένα καινούργιο παιχνίδι? Ε καμία σχέση το ακριβώς αντίθετο! Υπευθυνότητα και ένα κομμάτι αγωνίας με λίγο φόβο! Ήξερα όμως ότι μπορώ να το κάνω και έτσι και το αποφάσισα.

Διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά από ράτσες σκυλιών κατέληξα σε goldenκαθώς μπορώ να του προσφέρω και την δραστηριότητα και το περιβάλλον που χρειάζεται. Διάβασα για τα petshopκαι γιατί πρέπει να αποφεύγουμε την αγορά κατοικίδιου από εκεί , όμως μου διέφυγε σχετικά με τα puppymills. Πιο μπροστά δεν είχα βρει το φόρουμ και ούτε είχα ακούσει σχετικά με τέτοιες περιπτώσεις, δεν έγινε εις γνώσης μου και ούτε ψάχνω για απολογία-συγχώρεση. Νιώθω πολύ άσχημα που βοήθησα ένα τέτοιο κύκλωμα , αν και δεν είμαι και σίγουρος αλλά μάλλον έτσι είναι…

Μου είπε θα μου βρει ένα αρσενικό golden2,5 μηνών εμβολιασμένο τσιπ κτλ κτλ. Εν τέλει όταν συναντηθήκαμε μου έδειξε 2 θηλυκά , και πάνω που ήμουν έτοιμος να αρνηθώ γιατί είχα λίγο άγχος για το σκύλο πόσο μάλλον για θηλυκό επειδή δεν ήθελα να το στειρώσω (πλέον φυσικά και θα το κάνω αφού διάβασα σχετικά άρθρα στο φόρουμ και κατάλαβα πόσο καλύτερο είναι) και φοβόμουν οίστρους , γέννες κτλ κτλ. Εκείνη την στιγμή όμως η Bella με κοίταξε με τα ματάκια της και φυσικά δεν μπόρεσα να μην την πάρω! (Όχι δεν φαντάστηκα ότι παίζει κάτι κακό, το παιδί που μου τα έδειξε ήταν και την με την μαμά μαζί και φαντάστηκα ότι είναι κάτι σαν εκτροφείς). Το βιβλιάριο είναι από Ρουμανία άρα φαντάζομαι από εκεί το έφεραν… και την ώρα που το πήρα το μυαλό μου ήταν στο να το μεταφέρω ασφαλές στο σπίτι, το φαί κ τέτοια ούτε πρόσεξα την γλώσσα στο βιβλιάριο!

Διαπίστωσα επίσης προχθές ότι το κουτάβι όταν μου το έδωσε (28/04/2014) ήταν 6 εβδομάδων περίπου και όχι 10 όπως μου είπε! Το διαπίστωσα τυχαία βλέποντας στο youtubeβίντεο με goldens πως είναι στα 8 και πως στα 6 και πως στα 10!!! Εκεί έφαγα γερό σοκ, έχοντας διαβάσει στο φόρουμ πάλι για το πόσο σημαντικό είναι η 8 βδομάδες! Επίσης διάβασα ότι το καλύτερο είναι να επιστραφεί πάλι στην μητέρα του αλλά να φύγει ξανά πίσω στην Ρουμανία? … Και έτσι κάπως αποφάσισα να μην την επιστρέψω!

Έτσι κάπως έχουν τα κακά της ιστορίας μας! Αν και κάναμε αυτό το λαθάκι ελπίζουμε να μας δεχτείτε στην παρέα σας !!

Και τώρα τα ωραία,

HBellaείναι σχεδόν 7 εβδομάδων, υγιέστατη και λατρεύει την καθαριότητα! Από την πρώτη μέρα πάει πάντα στην πάνα της , φυσικά είχαμε και κανα 2 ατυχηματάκια άλλα έφταιγα εγώ καθώς δεν είχα μάθει ακόμα το ‘’σύνθημα’’. Επίσης κάθε 2 ώρες την βγάζω στο κήπο μου όπου δεν έχει πατήσει σκύλος ποτέ, και πηγαίνει πάντα στο χώμα να κάνει τα τσισάκια της και κάποιες φορές και κακά! Γνωρίζω ότι δεν κάνει γιατί υπάρχει κίνδυνος, όμως ειλικρινά πετάει από την χαρά της κάθε φορά που τα κάνει στο χώμα! Τόσο χαρά δεν μου έκανε ούτε όταν δοκίμασε την acana μετά την pedigree (πράγμα που επίσης έμαθα από το φόρουμ ότι η pedigreeείναι χάλια και γιατί, και ίδια μέρα που το διάβασα πήγα και αγόρασα σωστή τροφή). Έτσι σκέφτηκα να πάρω αυτό το ρίσκο μια και είναι κρίμα να της κόψω μια τόσο σωστή συμπεριφορά πόσο μάλλον όταν και η ίδια το χαίρεται τόσο! Το μόνο που με ανησυχεί λίγο είναι ότι που και που ‘’δοκιμάζει’’ χωματάκι, διατρέχει κίνδυνο από αυτό? Κάθε φορά που το κάνει , λέω μη και της δίνω κάτι νόστιμο πχ κροκέτα για να της δώσω να καταλάβει ότι το χώμα δεν είναι νόστιμο!

Μάθαμε το κάτσε , το έλα και το όνομα της και εξασκούμαστε στο να μπαίνουμε με άνεση στο crateόλα αυτά πάντα με μεζεδάκι και καλή διάθεση! Μόνο στην τουαλέτα δεν της δίνω μεζέ μιας και το χαίρεται από μόνη της τόσο πολύ που και το δικό μου μπράβο περισσεύει (φυσικά όμως και λέω για να ενθαρρύνω την συμπεριφορά). Σε αυτό το σημείο θέλω να ρωτήσω την γνώμη σας μήπως επειδή είναι πολύ μικρούλα τελικά , να σταματήσω την βασική υπακοή? Ή αφού τα ακούει συνεχίζουμε? Μπερδεύτηκα λίγο εκεί στο άρθρο με τις ηλικίες και τις φάσεις των σκύλων…

Επίσης διαπίστωσα ότι αραιά και πού κυρίως μετά από τρέξιμο κάθεται και δαγκώνει τα πίσω ποδαράκια της! Είναι κάτι φυσιολογικό? Σκέφτηκα μήπως κουράζεται και γι’ αυτό την ενοχλούν αλλά δεν ξεφεύγουμε ποτέ από το δεκάλεπτο το πολύ τέταρτο άσκησης! Ότι και αν είναι θα ήθελα να μάθω για να μεριμνήσω νωρίτερα! Φυσικά σκάλες απαγορεύονται!

Ευχαριστούμε για τον χρόνος σας :)

• Like
Reactions: ioanna a

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Οταν λένε ότι δεν κάνει να αποχωρίζεται το κουτάβι απο τη μάνα μικρό το λένε και για πρακτικούς λόγους, επειδή παίρνει αντισώματα απο το γάλα.
Στο χώμα που λές μπορεί να έχει περάσει μια γάτα, γνώμη μου είναι να βολευτείς με πάνες και να την βγάλεις αργότερα όταν ολοκληρώσει τα εμβόλια.
Πάντως να την χαίρεσαι την κούκλα:)

• Like
Reactions: CathyB and Ghost

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Πρώτον καλώς όρισες!

Δεύτερον ευχαριστώ για την αναλυτική παράθεση της εμπειρίας σου και, πολύ περισσότερο, για την ειλικρίνεια και καλή διάθεσή σου. Κατά τη γνώμη μου το forum δεν είναι λαικό δικαστήριο... ο νοών νοείτω!

Τρίτον τις καλύτερες ευχές μου για μακροχρόνια αρμονική και αγαπημένη συμβίωση με την πανέμορφη Bella!

Για συγκεκριμένες συμβουλές θα άκουγα τους έμπειρους της παρέας μας.

Καλώς ορίσατε λοιπόν!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Καλώς ήρθες Δημήτρη. Να την χαίρεσαι την Bella σου και να είναι πάντα υγιής.
Είναι παρήγορο το ότι αναγνωρίζεις το λάθος σου και θα είναι ιδανικό, να ενημερώσεις και άλλους που τυχόν θα ακούσεις να ενδιαφερθούν, να αποκτήσουν σκύλο, για το τι πρέπει να κάνουν. Και όταν σε ρωτάνε, τι ράτσα είναι, να μην λες καθαρόαιμο golden, αλλά ένα όμορφο σκυλάκι, που δυστυχώς το απέκτησα με πολύ λάθος τρόπο.

Ετσι από περιέργεια...τι άλλο είχες ακούσει για τα pet shops, πέραν του ότι συνδέονται άμεσα με τα puppy mills, Ελλάδας και εξωτερικού;

Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Δεν θα το μετανιώσεις που πήρες θηλυκό!! (y)

Γνώμη μου είναι ότι δεν είναι κακό να βγαίνει στον κήπο ελεγχόμενα μαζί σου, βοηθάνε οι μυρωδιές και να συνηθίζει το χώμα για τις εξωτερικές βόλτες μετέπειτα και στο κάτω κάτω αφού έχεις κήπο εκμεταλλεύσου το. Όπως και να έχει καλό θα ήταν να ρωτήσεις τον/την γιατρό σας, τουλάχιστον αυτό είχα κάνει εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση..

Το μυαλουδάκι της σε αυτή τη φάση λειτουργεί σαν σφουγγάρι, δεν είναι ανάγκη να είναι αυστηρή η εκπαίδευσή της αλλά με τις λιχουδιές να είναι σαν παιχνίδι. Quality time το λέω εγώ αυτό.. Θα εκπλαγείς με την νοημοσύνη της, θα πέρνει μικρές γεύσεις και θα καταγράφει..

Bella όνομα και πράγμα! Να την χαίρεσαι και να περνάτε όμορφα μαζί!! ;)

• Like
Reactions: Ghost

Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
39
Σας ευχαριστούμε όλους για το καλωσόρισμα και τις απαντήσεις σας!!

Συγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω αλλά έχω αφοσιωθεί στο διάβασμα να μάθω τα πάντα για το κουτάβι!

Είναι παιχνιδιάρα και έχει σπαστικά πολύ ενέργεια!!! Φυσικά σπαστικά γιατί προσπαθώ να εφαρμόσω το πρόγραμμα που τώρα είναι ως 25 λεπτά άσκησης (αν δεν κάνω λάθος τώρα +-5 νταξ....)! Αυτό είναι ένα πράγμα που με ανησυχεί διότι από την μια λένε ότι για την ισορροπία το σκυλί πρέπει να εκτονώνεται από την άλλη με τόσο περιορισμένο χρόνο άσκησης βλέπω ότι...της είναι λίγο! Φαίνεται στην συμπεριφορά της... Από την μία τρυφερότητα και στοργή στο κουτάβι από την άλλη περιορισμό! Αν βγούμε έξω περιορισμένα όταν κάθεται μέσα κοιτάζει νοσταλγικά στο παράθυρο και τρώει κάτι φλασιές και τρέχει πάνω κάτω, ενώ άν χορτάσει το έξω γίνεται πιο ''γλυκιά'' και είναι ήρεμη μέσα! Μήπως θεωρείτε οτι πάω με τα νερά του έτσι? Από την άλλη όμως αν έτσι προστατεύεται και η υγεία της τι να πώ... μπερδεύτηκα!!!!

Είναι εξαιρετικά υπάκουη και κάνουμε καθημερινά εξάσκηση την βασική υπακοή, και έχω πάθει την πλάκα μου με το θέμα της τουαλέτας μιας και κρατιέται μέχρι και 8 ώρες!! Φυσικά και δεν την αναγκάζω και έχει πρόσβαση στο νερό και πάνα συνέχεια το κουτάβι , αλλά ειδικά τα κακάκια της θέλει να τα κάνει στο χώμα!

Έχουμε ένα μικρό προβληματάκι.... δεν θέλει το λουρί! Δεν το δαγκώνει το σύνδεσμο πλέον τουλάχιστον αλλά δεν επικοινωνούμε στην βόλτα! Κάνουμε 5 βήματα θα σταματήσουμε να μυρίσει ενα σάπιο σύκο (πρέπει να το αφήνουμε να εξερευνεί σωστά?) άλλα 5 πάλι σταματάει για να ξυθεί (να μην το αφήσω να ξυθεί? δν γίνεται) άλλα 5 πάλι θα κάτσει χωρίς προφανή λόγο και αν δεν πώ έλα δεν κουνιέται, γενικά κάθε 5 βήματα και πολλά λέω θα σταματήσουμε! Στην επιστροφή το αντίθετο την πιάνει κάτι σαν να γύρισε μόλις απο το πόλεμο, τρέχει σαν τρελή μπροστά τραβώντας απότομα και το λουρί και αρχίζει τα γκουχ γκαχ μετά! Βρέ με μεζέ βρέ με νάζι βρέ με αποφασιστικότητα! Αλλά και πόσο αποφασιστικότητα να δείξω στο κουτάβι, είπαμε τρυφερότητα! Ήθελα να ρωτήσω αν θεωρείται ότι έχω το περιθώριο να την αφήσω να εξερευνήσει το έξω με την ησυχία της (φυσικά να είμαι και είμαι πάνω από το κεφάλι της να βλέπω μην πάει να φάει τπτ) γενικά να ''ηγείται'' στην βόλτα τώρα που είναι μικρή και να το συνδυάσει με κάτι ευχάριστο! Υπάρχει κίνδυνος να το θεωρήσει οτι παίρνει το πάνω χέρι ? Μικρή δεν είναι? Το οτι δεν ακολουθεί στην βόλτα το βλέπω και το νιώθω σαν ''πωπωωωω καινούργια πράγματα''! Σήμερα έκανα και μια δοκιμή χωρίς λουρί, αν πώ άλλο σκυλί λίγα λέω! Με ακολουθούσε συνέχεια χαρούμενη και άψογη ... αλλά ξέρω είναι τρομερά επικίνδυνο και ας είναι πολύ ήσυχη η γειτονιά που μένω ..μια θέλει...! Το θέμα είναι πως θα δεχτεί το λουρί... με καθημερινή εξάσκηση φαντάζομαι και ελπίζω να μην έχουμε κανα πνιγμό έτσι που τραβάει ώρες ώρες!

Και 2 φρέσκιες φώτο... ααα και λατρεύουμε τις φράουλες χεχε!

Attachments

• Like
Reactions: ioanna a

undead

Active Member
29 Μαρτίου 2014
31
51
Να την χαιρεσαι τη μικρη, ειναι κουκλα! Αν και δεν ειμαι και ο πλεον εμπειρος πανω στο θεμα, εχω δει απειρες ωρες Cesar Millan ο οποιος καθεται με το λουρι στο χερι και δινει χρονο στο σκυλο να το μυρισει, να νιωσει ανετα, μετα σιγα σιγα το περναει και το σκυλι το δεχεται! δε ξερω αν κανει μαγικα, ισως πιασει και με σενα! Παντως με επιμονη και υπομονη ολα γινονται, αδιαμφισβητητα... οποτε συνεχισε την καλη δουλεια και περιμενουμε νεα!

D

Deleted member 14614

Guest
Καλώς ήρθες Δημήτρη και να την χαίρεσαι την Bella!
Το σημαντικό είναι ότι αναγνώρισες το λάθος σου (άνθρωποι είμαστε) και παράλληλα δείχνεις ότι τη νοιάζεσαι πολύ! Η συμβουλή της mareco είναι πολύ καλή, σχετικά με το να ενημερώσεις τους γύρω σου ως προς τους σωστούς τρόπους απόκτησης σκύλου.
Εύχομαι αυτή την ενεργητικότητα να την έχεις πάντα, να μην "τραβήξεις πίσω" όταν την συνηθίσεις!
Μια απορία: όταν λες ότι δαγκώνει τα πόδια της μετά τη βόλτα, εννοείς του στυλ ότι π.χ. φαγουρίζεται ή όταν τα δαγκώνει γρυλίζει κιόλας?

Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
39
Καλώς ήρθες Δημήτρη. Να την χαίρεσαι την Bella σου και να είναι πάντα υγιής.
Είναι παρήγορο το ότι αναγνωρίζεις το λάθος σου και θα είναι ιδανικό, να ενημερώσεις και άλλους που τυχόν θα ακούσεις να ενδιαφερθούν, να αποκτήσουν σκύλο, για το τι πρέπει να κάνουν. Και όταν σε ρωτάνε, τι ράτσα είναι, να μην λες καθαρόαιμο golden, αλλά ένα όμορφο σκυλάκι, που δυστυχώς το απέκτησα με πολύ λάθος τρόπο.

Ετσι από περιέργεια...τι άλλο είχες ακούσει για τα pet shops, πέραν του ότι συνδέονται άμεσα με τα puppy mills, Ελλάδας και εξωτερικού;

Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"
Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι σίγουρος αν είναι καθαρόαιμο (τα αυτάκια της δεν μοιαζουν με τα καθαρόαιμα golden) αλλα ''ποιος χέστηκε'' είναι όλα τα λεφτά και αυτό που είναι!!

Όσο για τα petshop ασχολούμαι χρόνια με τα ενυδρεία κ έχω νιώσει στο πετσί μου αυτά που λέτε για τα κουταβάκια αλλα στην έκδοση για ψαράκια! Δεν διαφέρει ιδιαίτερα! Αγοράζω πράγματα πλεον μόνο απο μαγαζια που δεν πουλάνε και ζώα, καθαρα shop(for)pet!

Σε ευχαριστώ πολύ και για το λίνκ πολύ χρήσιμες συμβουλές και με εφοδιασε με υπομονή!!!(y)

Να την χαιρεσαι τη μικρη, ειναι κουκλα! Αν και δεν ειμαι και ο πλεον εμπειρος πανω στο θεμα, εχω δει απειρες ωρες Cesar Millan ο οποιος καθεται με το λουρι στο χερι και δινει χρονο στο σκυλο να το μυρισει, να νιωσει ανετα, μετα σιγα σιγα το περναει και το σκυλι το δεχεται! δε ξερω αν κανει μαγικα, ισως πιασει και με σενα! Παντως με επιμονη και υπομονη ολα γινονται, αδιαμφισβητητα... οποτε συνεχισε την καλη δουλεια και περιμενουμε νεα!
Μια απο τα ίδια, έχω ρίξει τρελά ξενυχτια στο youtube με τον cesar! Η τακτικτική φσσσσσσ χεχε! Πολύ αποτελεσματική μέθοδο αν και με το μη εμένα μια χαρά ακούει! Βέβαια το κύριο συστατικό του είναι ο πνίχτης, 100% επιτυχής μέθοδος αλλά μόνο απο/με εκπαιδευτή, το λέει και ο ίδιος άλλωστε! Έτσι κυρίως δουλευει ενήλικα σκυλια (μονο ένα επισόδιο έχει με puppys και στο 70% του επισοδίου απλα διαλέγει κουτάβια ΟΥΑΟΥ σπουδαία λάχανα....) και σκυλιά με προβληματική συμπεριφορά! Εμείς είμαστε ακόμα βρέφοι και στο χτίσιμο συμπεριφοράς!

Καλώς ήρθες Δημήτρη και να την χαίρεσαι την Bella!
Το σημαντικό είναι ότι αναγνώρισες το λάθος σου (άνθρωποι είμαστε) και παράλληλα δείχνεις ότι τη νοιάζεσαι πολύ! Η συμβουλή της mareco είναι πολύ καλή, σχετικά με το να ενημερώσεις τους γύρω σου ως προς τους σωστούς τρόπους απόκτησης σκύλου.
Εύχομαι αυτή την ενεργητικότητα να την έχεις πάντα, να μην "τραβήξεις πίσω" όταν την συνηθίσεις!
Μια απορία: όταν λες ότι δαγκώνει τα πόδια της μετά τη βόλτα, εννοείς του στυλ ότι π.χ. φαγουρίζεται ή όταν τα δαγκώνει γρυλίζει κιόλας?
Μου διέφυγε να ενημερώσω 2 μέρες αφού ξεκόψαμε και καθαρίσαμε απο το ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ της PEDIGREE που για εξώφυλλο μου χει και τα λαμπ τρομάρα τους, οχι μόνο σταμάτησε να τα δαγκώνει (φαγούρας ήταν το δάγκωμα, δεν γρύλιζε) αλλά τα πατούσε και καμαρωτά καμαρωτά ! Εφυγε και η βρόμα απο πάνω της , το κοτάβι δεν λέω οτι μυρίζει τώρα κολώνια αλλα σε καμία περίπτωση δεν σου έρχεται κάποια μυρωδιά! Θυμάμαι με χλωρίνει έπλενα τα χέρια μου για να φύγει η μυρωδιά όταν ακουμπούσα την pedigree και πάλι δεν έφευγε ... Είμαστε στην acana 2,5 βδομάδες τώρα και όλα καλά , αν και η orijen φαίνεται μακράν πρωταθλήτρια....

Αυτό που μου χει κάνει εντύπωση είναι οτι μέχρι πριν 1,5 βδομάδα το φαγητό που της έβαζα το έτρωγε , χόρταινε και άφηνε περίσσεμα κιολας... και τι με πιανει εμένα και της μαθαίνω ανάκτηση με το μπαλάκι και φυσικά μεζεδάκι! Σαν να ξεκλείδωσα κάποιο level σε πίστα ήταν, ξετρελάθηκε αλλα αυτό που με προβλημάτησε είναι οτι έπαιρνε με μανία τον μεζέ (που ήταν απλα κροκέτες απο το φαγητό της) απο το χέρι μου και ατσούμπαλα ένιωθα τα δοντάκια της! Απο τότε και μετά δεν χορταινει ΠΟΤΕ μα ποτε!! Σαφώς εφαρμόζω κανόνα τις δοσολογίες αλλα μιά φορά που δοκίμασα να δώσω παραπάνω τροφή για να δώ μηπως απλα θέλει λίγο παραπανω... ήθελε πολύυυυ παραπάνω!! Όσο κ αν φάει και μονίμος λιμπίζεται οταν τρώω εγώ! Φυσικά δεν πλησιάζει ουτε τα 5 μέτρα και δεν της έχω δώσει ποτέ μπουκια αλλα φαίνεται που εκτελεί της εντολές μια κάτω μια κάτσε μόνη της :LOL:
Ίσως λάθος που της έμαθα την ανάκτηση με μεζέ αλλα δεν την έκανε κιολας αλλιώς! Παντως σίγουρα η λαιμαργία της ξεκίνησε απο αυτο! Βρε γερή να είναι ;)

D

Deleted member 14614

Guest
Αν δεν σε κουράζει, θα ήθελες να γράψεις δυο λόγια για το τι παίζει με τα ψαράκια σε όσους από εμάς δεν έχουμε ιδέα?

Ωραία, αφού βρήκες την αιτία, κομπλέ!

Δημήτρη και βόδι να δώσεις σε σκυλί, θα το φάει όλο και θα πεινάει μετά! Μην χαλιέσαι για το πώς της έμαθες την επαναφορά, τη λαιμαργία θα την έβγαζε ούτως ή άλλως! :p