Να τη στειρώσω?


KonstantinaB

Member
18 Μαϊου 2009
8
0
Καλησπέρα!
Έχω δύο θηλυκά πεκινουά την Ζήνα (μαμά 11 χρόνων) και την Τσίλα (κόρη 4 χρόνων). Η Τσίλα βρίσκεται σε οίστρο και για πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια βρίσκεται σε τέτοια σύγχυση! Θέλει συνεχώς να τρίβεται πάνω μου, κλαψουρίζει τις νύχτες και θέλει να "ζευγαρώσει" με την μαμά της (η οποία δεν σηκώνει και πολλά πολλά και γίνεται στο σπίτι πανικός!!). Δεν ξέρω τι να κάνω!Σκεφτόμουν να την ζευγαρώσω (ξέρω πως πολλοί διαφωνούν με αυτό!) είτε να τη στειρώσω. Φοβάμαι όμως και τη στείρωση πρώτον εξαιτίας της νάρκωσης, έπειτα λόγω της ηλικίας της (απ'ότι γνωρίζω πρέπει να τα στειρώνουμε νωρίς) και τέλος φοβάμαι πως θα χάσει αυτή τη ζωντάνια και την ενεργητικότητα που έχει σαν σκυλί.Πιστέυω πως θα πέσει σε βαθειά κατάθλιψη και δεν το θέλω. Τι με συμβουλεύετε να κάνω?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Όταν λες ότι θέλει να ζευγαρώσει με τη μαμά της τι ακριβώς εννοείς, γιατί φαντάζομαι ότι άλλο πράγμα συμβαίνει. :rolleyes:
Αν τη ζευγαρώσεις τώρα, την επόμενη φορά τι θα κάνεις; Τη μεθεπόμενη;
Τα θηλυκά πρέπει να τα στειρώνουμε νωρίς γιατί αποφεύγουμε θέματα υγείας των οποίων η πιθανότητα αυξάνεται γεωμετρικά καθώς περνάει ο χρόνος.
Για ποιό λόγο πιστεύεις ότι θα πέσει σε κατάθλιψη εφόσον τα ζώα ζευγαρώνουν από ένστικτο και όχι από συναίσθημα;
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Συμφωνώ με τη Νοέλα. Όσο για τη ζωντάνεια και ενέργεια, το Μουφ μου είναι στειρωμένο και η ενέργειά του είναι το κάτι άλλο. Πού τη βρίσκει χωρίς να πίνει καφέ δεν το έχω ανακαλύψει ακόμα, αλλά από το πρωί μου τα 'χει κάνει μπαλόνια. Το τι υποκλίσεις, τρεξίματα, μου όρμηξε και κανα-δυο φορές διότι θέλει να παίξει και (κυρίως) να φάει, δεν περιγράφεται! Αν η στείρωση κάνει τα ζώα λιγότερο ενεργητικά (που δεν το έχω ακούσει πουθενά), φαντάσου δηλαδή πώς θα ήτανε το Μουφ χωρίς αυτήν.

Όσο για το αν πρέπει να στειρώνονται μικρά, αυτό φαντάζομαι αφορά κυρίως τα αρσενικά που μαρκάρουν και είναι πιο επιθετικά.
 


elle

Well-Known Member
28 Φεβρουαρίου 2008
223
0
Αλεξανδρούπολη
ΠΙστεψε με δε θα χασει καθολου τη ζωντανια και την ενεργητικότητα της.. Απο τα δικά μου, τα 4 είναι στειρωμένα και σε λιγες μέρες στειρωνεται και η τελευταία που μας εμεινε.. Δεν εχει αλλάξει κατι απο τη στιγμή που στειρώθηκαν σε σχέση με πρίν.
Μη σου πω πως μου φαινονται και ποιο ζωηρά τωρα :p:p:p
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όταν λες ότι θέλει να ζευγαρώσει με τη μαμά της τι ακριβώς εννοείς, γιατί φαντάζομαι ότι άλλο πράγμα συμβαίνει.
:D ακριβώς..., προσπαθεί να κυριαρχήσει απλά!!;)

Eγώ έχω μια απορία..
Η μικρή είναι ήδη 4 ετών.., τόσο καιρό τι γινότανε..?:rolleyes:
Επρεπε να το επιμεληθείς το θέμα από νωρίς..
Να τηρήσεις συγκεκριμένες κινήσεις για να διατηρηθεί η ιεραρχία στην αγελη και "έντεχνα" να μεγαλώσει..

Τώρα άποψη μου.., πριν οδηγηθείς στην στείρωση η οποια παραμένει μια εγχείριση με όλα τις τα ρίσκα, απευθύνσου σε εκπαιδευτη μπας και μπορέσει να συντονίσει κάπως τα πράγματα.., έπρεπε ήδη αυτή η κίνηση να έχει γίνει..