Νεο αδεσποτο

Mourgitsa

Active Member
30 Μαρτίου 2018
33
63
38
Καλημερα την κυριακη σωσαμε το βαγγελη (το ονομα λογω της ημερας)....2.5 μηνων γεματο αιματα απο τσιμπουρια κοκκαλιαρικο κ αποκαμωμενο....παιρνει αντιβιωση για 28 ημερρς κ μεχρι τοτε δε μπορει να κανει εμβολιο.εδω κ τρεις μερες κανει κακα μα σκουληκια πηραμε χαπι για παρασιτα.με δεδομενο οτι ηταν τοσο καιρο στους δρομους μπορω να τον βγαζω βολτα πρωι βραδυ για την αναγκη του;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Εγώ θα σου έλεγα "ναι" αλλά με σχετικό περιορισμό, καλού-κακού.
Σε 1-2 κοντινά σημεία και πάλι πίσω. Φύλα τα...υπόλοιπα ρουχαλάκια του, γιατί ποτέ δεν ξέρεις :)

Μπράβο σου για την διάσωση του Βαγγελάκου. Βάλε μας και καμιά φωτό του :)

Mourgitsa

Active Member
30 Μαρτίου 2018
33
63
38
Εγώ θα σου έλεγα "ναι" αλλά με σχετικό περιορισμό, καλού-κακού.
Σε 1-2 κοντινά σημεία και πάλι πίσω. Φύλα τα...υπόλοιπα ρουχαλάκια του, γιατί ποτέ δεν ξέρεις :)

Μπράβο σου για την διάσωση του Βαγγελάκου. Βάλε μας και καμιά φωτό του :)

Ο τυφος πως μεταδιδεται;πριν 4 χρονια η διπλανη μου εχασε το κουταβι της απο τυφο δεν ειχε κανει ακομα εμβολιο....εχουμε γατες πολλες...αλλα κ ενας μηνας στη βεραντα δεν παλευεται για τον καημενο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Το μικρόβιο του τύφου, μπορεί να του το μεταφέρεις ακόμη κι εσύ, με τα ρούχα, με τα παπούτσια, με τα χέρια σου, όταν γυρνάς στο σπίτι, από οπουδήπουτε ήσουν.
Γι'αυτό προσπαθούμε, μέχρι πριν ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους, να είναι όσο το δυνατόν πιο αποστειρωμένο το περιβάλλον τους. Οπότε, όχι μόνο για όσο διαρκέσει η αντιβίωση, αλλά τουλάχιστον για δύο ακόμη μήνες, θα είναι σχετικά απομονωμένος. Μπορείς να τον παίρνεις αγκαλιά και να κάνετε καμιά κοντινή βόλτα, χωρίς επαφές με ανεμβολίαστα σκυλιά και χωρίς να τον αφήνεις να κυκλοφορεί στο έδαφος. Αυτό που πρέπει να ξέρεις, είναι πως αν τυχόν, σου κάνει διάρροια, πας αμέσως στον γιατρό. Δεν περιμένεις να δεις, αν θα ξανακάνει.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
Καλως ηρθατε! Να μας βαλεις και φωτο του βαγγελακη!

Εγω θα προτιμούσα βεράντα με πανες και βόλτες πολυ περιορισμένες αγκαλιά και εδαφος μονο σε σημεία οπου δε πανε σκυλια (πχ καμια κλειστη ιδιοκτητη αυλη). Ετσι και αλλιως σε αυτη την ηλικία θελει πολυ συχνα τουαλέτα, οποτε πρωι βραδυ οι αναγκες του δε καλύπτονται.
Ισως ακουγομαι υπερβολική αλλα την εχω πατησει ακριβως με τον ίδιο τρόπο, με κουτάβι που δε μπορούσε να εμβολιαστεί λόγω αντιβίωσης για ερλιχεια και στο τελος βρεθηκαμε να αντιμετωπιζουμε μορβα.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
..αλλα κ ενας μηνας στη βεραντα δεν παλευεται για τον καημενο
To σκυλάκι θα ήταν χαμένο από χέρι, μην τον "λυπάσαι" που θα είναι για λίγο περιορισμένος. Παίζε μαζί του στη βεράντα ...μέρες είναι θα περάσουν. Μπράβο σου που το μάζεψες...βάλε και καμιά φωτο να δούμε τον τυχερό της παρέας. :)

Mourgitsa

Active Member
30 Μαρτίου 2018
33
63
38
Αμα σας πω οτι ειμαι απο κινητο κ ε ξερω πως να την ανεβασω τη φωτο;;;;;α

Ιδιοκτητη αυλη οκ....εχω ....αλλα περνανε γατες οποτε μη ασφαλες ετσι;

Mourgitsa

Active Member
30 Μαρτίου 2018
33
63
38
Καλως ηρθατε! Να μας βαλεις και φωτο του βαγγελακη!

Εγω θα προτιμούσα βεράντα με πανες και βόλτες πολυ περιορισμένες αγκαλιά και εδαφος μονο σε σημεία οπου δε πανε σκυλια (πχ καμια κλειστη ιδιοκτητη αυλη). Ετσι και αλλιως σε αυτη την ηλικία θελει πολυ συχνα τουαλέτα, οποτε πρωι βραδυ οι αναγκες του δε καλύπτονται.
Ισως ακουγομαι υπερβολική αλλα την εχω πατησει ακριβως με τον ίδιο τρόπο, με κουτάβι που δε μπορούσε να εμβολιαστεί λόγω αντιβίωσης για ερλιχεια και στο τελος βρεθηκαμε να αντιμετωπιζουμε μορβα.

Πως εντοπισατε την ερλιχεια; ο βαγγελης παιρνει αντιβιωση 28 μερες λογω τσιμπουριων αλλα δεν μας εκανα αιματος; μπορει να ειναι αρρωστος;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Από την στιγμή που βρίσκεις τσιμπούρια πάνω του, κάνεις οπωσδήποτε θεραπεία. Ειδικά σε τόσο μωρό, δεν περιμένεις να δεις, αν θα νοσήσει ή όχι. Σωστά έπραξε ο γιατρός. Αλλωστε, πρέπει να τελειώσει το συντομότερο την αγωγή, για να μπορέσει να ξεκινήσει και τους εμβολιασμούς.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
Πως εντοπισατε την ερλιχεια; ο βαγγελης παιρνει αντιβιωση 28 μερες λογω τσιμπουριων αλλα δεν μας εκανα αιματος; μπορει να ειναι αρρωστος;
οπως σου εγραψαν παραπανω αν το βρηκες μεσα στα τσιμπουρια λογικο να εδωσαν προληπτικα.
Το δικο μου ηταν μεγαλυτερο αρκετα οταν το βρηκα νομιζω 5 μηνων . Το θεμα πραγματικα δεν ηταν η ερλιχεια , αυτο ηταν τιποτα, το θεμα ειναι τα υπολοιπα να αποφυγεις. Καλυτερα λιγη υπομονη και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Για τη κοινωνικοποιηση του ομως μη το κλεισεις και παντελως μεσα, μπορεις αν δεν ειναι μεγαλοσωμο να κανεις βολτιτσες αγκαλιτσα να βλεπει το εξω χωρις να κινδυνευει.

Το δικο μου τοτε ηταν μεγαλυτερο,ειχε περισσοτερα αντισωματα, ειχε κανει και ενα εμβολιο και το εβγαζα εξω με σχετικη προσοχη, η αληθεια δε το ειχα παρει σοβαρα τον κινδυνο τοτε, ημουν και 22 με αλλα μυαλα. Η αληθεια βεβαια ειναι οτι μαλλον δε την πατησε απεξω αλλα απο το πετσοπενιο κουταβι μιας γνωστης που εκανε ενα περασμα 3 λεπτων απο το σπιτι να μας το επιδειξει και μετα απο 3 μερες εφυγε απο μορβα. Ο δικος μου τη γλιτωσε αλλα ταλαιπωρηθηκε λιγακι μια ζωη, αν γυριζα το χρονο πισω θα τα εκανα διαφορετικα. Δεν ειναι ο στοχος μου να σε τρομοκρατησω , απλα αν κατι μπορουμε να το αποφυγουμε γιατι οχι, οπως λεει και η παροιμια οποιος καει απο το χυλο φυσα και το γιαουρτι..

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Βαγγέλαρος. Κατάλαβα σωστά οτι θα τον κρατήσετε τον μπόμπιρα;

Mourgitsa

Active Member
30 Μαρτίου 2018
33
63
38
Τρώει purina tonus dog chows....κάπου διάβασα ότι δεν είναι πολύ καλή...έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Ωραίος ο μικρός και τυχερός! Μπράβο σου που τον μάζεψες!

Τρώει purina tonus dog chows....κάπου διάβασα ότι δεν είναι πολύ καλή...έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε;
Η acana είναι μια καλή τροφή.

alexxela

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
200
84
41
Για την τροφή μην πειραματίζεσαι με την τροφή, βρές κάποιον ειδικό και συζήτησε μαζί του. Από εδώ απλά θα μαζέψεις τυχαίες γνώμες.

Για τις βόλτες πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική γιατί το ότι επέζησε σε μία περιοχή με την μόλυνση που αφορούσε εκείνη την περιοχή δεν σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει την μόλυνση σε μία άλλη περιοχή.

Φυσικά μέχρι να τελειώσει το εμβολιακό πρόγραμμα καμία επαφή με άλλους σκύλους..

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
Αναλογα το ποσο που μπορεις να διαθεσεις...
Σε καθε περιπτωση προσπάθησε τουλάχιστον όσο ειναι μικρό να δώσεις κατι παραπάνω και να παρεις μια τροφή για κουτάβια που θα εχει ως πρωτο συστατικό το κρέας και αν γινεται να μην εχει πολλα δημητριακά καλαμπόκια κ.τ.λ. Αν ψαξεις στην ενοτητα διατροφή και ασκηση θα βρεις πολλα σχετικά θέματα.

alexxela

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
200
84
41
Εννοείς διατροφολόγο σκύλων ξέρω γω?
Περίπου. Θα πρέπει να ξέρει
- τί σημαίνει υγιής σκύλος και να μπορεί να το διακρίνει
- να μπορεί να κρίνει τις ανάγκες του σε σχέση την τωρινή του κατάσταση και
- να ξέρει και το εμπόριο τροφών αυτήν την στιγμή για να σου προτείνει την διατροφή σε σχέση με αυτό που μπορείς να διαθέσεις και χρειάζεσαι

Είναι σημαντικό γιατί:
- ο κτηνίατρος δεν μπορεί να το κάνει αυτό γιατί δεν ξέρει τουλάχιστον το εμπόριο από τα παραπάνω
- οι περισσότεροι πετσοπάδες ξέρουν όσα τους λένε οι εταιρείες ή έχουν διαβάσει στο νετ
- οι φίλοι δεν καλύπτουν κανένα από τα τρία
- το ίντερνετ έχει τα γνωστά θέματά του και είναι σχεδόν αδύνατο να καταλήξεις

Οπότε το καλύτερο είναι να βρείς ένα άτομο ειδικό σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό όσο μπορέσεις να τα καταφέρεις και να τον εμπιστευτείς στο θέμα διατροφής. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ζητάμε εξηγήσεις σε αυτά που μας προτείνουν, γιατί και πώς.

Σωστός; @Mariosgs
:)