Νεο μελος σιχ τσου!!!τσαρλυ!!!

sindy

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
52
0
Καλημερα!Χρονια Πολλά σε όλους!!!Πριν 3 μέρες απέκτησε νέο μέλος η οικογένεια...τον Τσαρλυ, ένα΄2,5 μηνών σιχ τσου!!!Δεν ξέρω καθόλου από αυτη τη ρατσα και θα ήθελα εμπειρίες από όσους έχουν συμβιώσει με τέτοια ράτσα!Επίσης θαήθελα και μια βοήθεια...έχω και μια σκυλίτσα, ημίαιμο σπιτς θυληκό η οποία δεν τον έχει δεχτεί πολύ καλα...γρυλίζει, του γαυγίζει και του ορμάει καπόιες φορές...ενώ τον μυρίζει ήρεμα ξαφνικά όταν εκείνος κινείται και περπατάει αυτή τρομάζει και τον κυνηγάει!Υπάρχει περίπτωση να συνυπαρξουν τα δύο σκυλάκια???Ευχαριστω!!:D

POOK

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2013
171
22
Καλή χρονια!

Να σε ρωτησω κατι απο που το πήρες γτ εψαχνα κι εγω αυτη την ρατσα αλλα δεν νομιζω οτι υπάρχει εκτροφειο στην ελλάδα!Αν υπάρχει διωρθωσε με:)

sindy

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
52
0
Δεν το πήρα εγώ!!Το είχε πάρει μια φίλη μου για την κόρη της αλλά επειδή είναι αεροσυνοδός και ο άντρας της πιλότος και πήρε μετάθεση δεν μπορούσαν να το κρατήσουν εκεί που θα μείνουν!Και μας το έδωσε γιατί δεν είχε κάποιον άλλον που θα μπο΄ρούσε να το κρατησει!Αν θέλεις μπορώ να την ρωτήσω από που το έφερε...σε κάποιο ταξίδι της ξέρω ότι το πήρε!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Μα...που θα μείνουν και δεν μπορούν να έχουν μαζί τους, ένα τόσο δα σκυλάκι;;;;

POOK

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2013
171
22
Δεν το πήρα εγώ!!Το είχε πάρει μια φίλη μου για την κόρη της αλλά επειδή είναι αεροσυνοδός και ο άντρας της πιλότος και πήρε μετάθεση δεν μπορούσαν να το κρατήσουν εκεί που θα μείνουν!Και μας το έδωσε γιατί δεν είχε κάποιον άλλον που θα μπο΄ρούσε να το κρατησει!Αν θέλεις μπορώ να την ρωτήσω από που το έφερε...σε κάποιο ταξίδι της ξέρω ότι το πήρε!
οχι οχι ευχαριστω....:):(

sindy

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
52
0
ότι ξέρω αυτό λέω παιδιά!Διακρίνω όμως μια ειρωνεία ή απλώς παρεξήγησα?

POOK

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2013
171
22
μπορείς να μου εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς?
Νομιζω οτι οπως θα είπα και παραπάνω το ζωο αυτο θα είναι απο bub γεννα και θα έχει ταλαιπωρηθεί πολυ και τώρα που άλλαξε πάλι χέρι θα ταλαιπωρηθει άλλο τοσο :)

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Sindy, συγγνώμη... δεν είναι ειρωνεία για εσένα - τουλάχιστον το δικό μου μήνυμα! - αλλά ειλικρινή και μεγάλη λύπη για τους φίλους σου που το πήραν, ποιος ξέρει από που, και που δε σκέφτηκαν πριν το πράξουν. Ευτυχώς που βρήκαν εσένα εύκαιρη και το κράτησες, αλλά - όπως σίγουρα θα καταλαβαίνεις και εσύ - αυτή τους η στάση ήταν ΠΑΝΤΕΛΩΣ ανεύθυνη και απόλυτα 'ευθυγραμμισμένη' με τόσες άλλες παρόμοιες, οι οποίες είναι η κύρια αιτία για τα ΤΟΣΑ παρατημένα αδέσποτα 'καθαρόαιμα' που παλεύουν σε δρόμους και λιώνουν σε κλουβιά καταφυγίων, επειδή εκείνοι που τα αγόρασαν δε το σκέφτηκαν καλά, τα βαρέθηκαν, άλλαξαν οι συνθήκες ζωής τους - what_ever - και με τον ένα ή άλλο τρόπο τα 'ξεφορτώθηκαν'. Για αυτό λοιπόν είπα, καλύτερα λούτρινο την επόμενη φορά.

Εσύ τώρα, είσαι στη δύσκολη θέση να έχεις 'κληρονομήσει' μια ζωντανή ψυχή άγνωστης προέλευσης, χωρίς να γνωρίζεις τι έχει περάσει, χωρίς να ξέρεις για τη φυλή, χωρίς ουσιαστικά να έχεις επιλέξει τον συγκεκριμένο σκυλάκο και καλείσαι να κάνεις ό,τι καλύτερο για εκείνον χωρίς να διαταράξεις και την ζωή του ήδη υπάρχοντος σκυλάκου σου - πράγμα όχι και τόσο απλό, ακόμα και υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις. Παρόλα αυτά, επειδή άνοιξες την πόρτα σου και τη ζωή σου στον μικρό, σου εύχομαι όλα τα καλά και ελπίζω η συμβίωσή σας να είναι αρμονική και χωρίς προβλήματα.

Για τα υπόλοιπα σίγουρα θα βρεις απαντήσεις εντός του forum: εγώ εύχομαι καλή τύχη σ' εσένα και τα σκυλάκια σου και καλά μυαλά στους φίλους σου!

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Δώσε λίγο χρόνο στα μικρά και θα συνηθίσουν το ένα το άλλο..

Θα σου πω την εμπειρία που έχω απ' τον δικό μου.
Είναι γλυκύτατα σκυλάκια, πολύ ανθρωποκεντρικά, θέλουν να είναι συνέχεια με τον άνθρωπο τους,
πολύ ήσυχα, θα τον ακούσεις να γαβγίζει μόνο όταν υπάρχει λόγος, θα κοιμάται οοοοοολη μέρα, λατρεύει τις βόλτες με το αυτοκίνητο και σχεδόν όπου πάω τον παίρνω μαζί μου, δεν θα σε δυσκολέψει ούτε στα ταξίδια ούτε στην καθημερινότητα του γιατί δεν θα δυσκολευτείς να τον εκτονώνεις!
Ο δικός μου είναι πολύ ζητιάνος με το φαγητό, μέχρι αηδίας, κοιλιόδουλος και πολύ πεισματάρης, άμα πάρει κάτι γίνεται μάχη για να του το πάρω... βέβαια αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό της φυλής και τον δικό μου τον πήρα σε μεγάλη ηλικία, γι αυτό φρόντισε πως θα τον μεγαλώσεις! Είναι στο χέρι σου!
Είναι πολύ εύκολα στην εκπαίδευση!!! Συμπεριφέρσου σε αυτόν σαν να είναι σκύλος 30 κιλών!
Και μην τον μάθεις σε αγκαλιές! Αν θες ένα ισορροπημένο σκύλο! Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τα shih tzu αλλά για όλα τα μικρόσωμα σκυλιά!

Εύχομαι μια καλή συμβίωση!
Την φίλη σου που το πήρε δεν θα την σχολιάσω.

Last edited:

sindy

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
52
0
Καλημέρα!Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!!Ξέρω πως δεν υπάρχουν υπέυθυνα άτομα για να μεγαλώσουν και να ζήσουν με σκυλάκι όπως και αυτή η κοπέλα που μου το έδωσε όπως και πάρα πολλοί άλλοι!Τώρα αυτόπου προέχει για μένα έιναι να μεγαλώσει καλά ο Τσάρλυ και να μάθουν το ένα το άλλο!Προς το παρόν από τον κτηνίατρο τα νέα είναι πολύ καλα...είναι υγιέστατος και μου έιπε και αυτό που μου είπες κι εσύ cathy93....με μέτρο το φαγητό....πολύ φαι ο μπαγάσας!!!Και πάλι ευχαριστω!!!:)

sindy

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
52
0
Μπράβο!! Γερό να είναι πάντα! :)
Βάλε και καμιά φωτογραφία να τον δούμε ντε!!!
δεν μπορεσα να ανεβασω φωτογραφια εδω...δεν το δεχεται...αλλα τον εχω στο avatar!Αυτος ειναι ο Τσαρλυ μου!
Να χαιρεσαι και τα δικα σου ομορφουλια!!!! ;)

nikos00

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2013
193
81
Αθηνα
Nα τον χαιρεσαι τον τσαρλυ ! Πιστευω οτιειναι θεμα χρονου να συνηθησουν μαζι τα σκυλακια σου....αλλα μετα ξερεις...συνεταιρικες σκανταλιες.... !!!!