Νεφρά

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Την παράλλη βδομάδα πρέπει να κάνουμε πάλι εξετάσεις για προφίλ νεφρών, ή όπως αλλιώς το λέμε το kidney profile στα ελληνικά. Οι περασμένες εξετάσεις τον Ιανουάριο, που γίνανε για το γενικό προφίλ υγείας του Μουφ, δείξανε ότι οι δείκτες των νεφρών του, αν και κινούνταν σε φυσιολογικά επίπεδα, ήτανε ψηλά και πάνω στο όριο. Επίσης έδειξε ότι στο μέλλον, αν δεν προσέξουμε, το Μουφ μπορεί να πάθει και διαβήτη. Επειδή τέλη Δεκεμβρίου το Μουφ ήταν στο Πρώτο Βοηθειών στο Νέο Μεξικό με παγκρεατίτιδα, η κτηνίατρος είπε ότι ίσως γι' αυτό ήταν έτσι οι δείκτες. Οπότε τώρα θα δούμε περισσότερα, εφόσον, λέει, το Μουφ συνεχίσει να τρώει σκυλοτροφή και τίποτε άλλο και μείνει σε φυσιολογικό βάρος.

Και ναι μεν το βάρος του είναι άριστο και το ταΐζω μόνον σκυλοτροφή, όποτε όμως μπορεί, το Μουφ βουτάει ό,τι βρει μπροστά του. Σήμερα έφαγε π.χ. ένα ολόκληρο σαπούνι! Επίσης το έχει πιάσει τρομερή μανία με τον κήπο. Φύτεψα πρόσφατα λαχανικά, αφού ξύπνησε μέσα μου ο εσωτερικός γεωργός. Το Μουφ λοιπόν έχει μουρλαθεί με τη μια από τις έξι μουριές που φύτεψα και με το δενδρολίβανο. Τη μουριά δε την έχει ταράξει: έως τώρα την έχει ξερριζώσει δυο φορές, όλο μουφιάζει και πάει να της φάει την κοπριά και το ίδιο κάνει και με το δενδρολίβανο. Ούτε θέλω να σκέφτομαι τι θα κάνει όταν φυτρώσουν οι ντομάτες και τα υπόλοιπα. Αφού να φανταστείτε πήγα σήμερα να αγοράσω λίπασμα και φοβήθηκα να πάρω αυτό με τα περιττώματα γελάδας και αλόγου, τα οποία ξέρω ότι τρώει με μανία το Μουφ έτσι και του τύχουν, και πήρα αυτό με τα μανιτάρια.

Ξέρεις κανείς αν τα παραπάνω που έχει κάνει το μικρό τέρας θα του επηρρεάσουν τους δείκτες των νεφρών του; Σε δέκα μέρες πρέπει να κάνει αιματολογικές και ουρολογικές εξετάσεις και δεν έχω ιδέα αν θα έχει καθαρίσει ο οργανισμός του.

Επίσης ξέρει κανείς τι έχει πάθει το Μουφ και έχει κολλήσει στη μια μουριά; Είναι ακόμα μικρή και έχει βγάλει φύλλα, αλλά της έχει αλλάξει τα φώτα. Την έχει κατουρήσει, υποθέτω για να ξεκαθαρίσει σε ποιον ανήκει, ξεριζώσει, μουφιάσει, δεν ξέρω δε και αν της έχει φάει τίποτα φύλλα. Και όχι τίποτ' άλλο αλλά πρέπει να ανθίσει διότι πώς αλλιώς θα κάνει επικονίαση με τη διπλανή μουριά;; :(

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
βαλε μεταλλικο πλεγμα αν μπορεις να προστατεψεις και τα δεντρα και το σκυλο,,,

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αυτο το σκυλι θελει εκπαιδευση καλε Σαρα! Το εχεις τιμωρησει για οτιδηποτε στη ζωη του; Μου φαινεται πως τον εχεις πολυ χαλαρα!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τιμωρίες του ρίχνω φυσικά, ιδιαίτερα τώρα που έχω τη σκεπαστή "πέργολα" και γίνεται αρνάκι. Κατά τ' άλλα, τι άλλο να του κάνω; Να του πω "μη" την κατάλληλη στιγμή το κάνω. Να το δείρω όμως αποκλείεται.

Όσο για την εκπαίδευση, την παίρνει για παιχνίδι: του αγόρασα για τα γενέθλιά του συνδρομή στο Dognition, κάνουμε τις ασκήσεις, τις κάνει στην εντέλεια και μετά, έτσι και σταματήσω και φύγω, έρχεται και μου γαυγίζει να έρθω πίσω να συνεχίσω την εκπαίδευση!! :rolleyes:

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3