Νεφρική ανεπάρκεια και αυτοάνοσο

Bellyflou

Member
25 Ιανουαρίου 2019
6
1
Γειά σας και συγγνώμη αν ανοίγω κάποιο θρεντ ενώ μπορεί να υπάρχει ήδη Έψαξα αλλά δε βρήκα κάτι να βοηθά απόλυτα την περίπτωσή μας. Είμαι η Φλου και η Belly μου είναι 14 ετών. Τον Αύγουστο ξαναπαρουσιασε ένα αυτοάνοσο, θρομβικυταρροπενια. Έπαιρνε πρεζολον, αλλά η κορτιζόνη της δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στα νεφρά. Ανέβασε 4 κρεατινίνη, πολύ αυξημένη ουρία και κατά συνέπεια σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια. Νοσηλεύθηκε για ενδοφλέβια οροθεραπεια, ο γιατρός μας είναι ο Κέστης. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι δεν της δίνει καθόλου φάρμακα για τα νεφρά, μόνο σιρόπια γαστροπροστατευτικα. Μείωσε την κορτιζόνη, για να μην επηρεάζει τα νεφρά, αλλά έτσι έπεφταν και τα αιμοπετάλια. Πριν 2 βδομάδες έφτασε 8 η κρεατινίνη! Άλλαξε την κορτιζόνη με αζαθιοπρινη, Νοσηλεύθηκε πάλι για οροθεραπεια και είπαμε να της βάζουμε καθημερινά υποδόρια 150μλ ορό. Την προηγούμενη εβδομάδα η κρεατινίνη πήγε στο 5, χθες πάλι 7 :(
Η μεγάλη κρίση με πολύ υψηλές τιμές ξεκίνησε το Νοέμβρη (κρεατινίνη 4), με το 8αρι κατέρρευσαν :(
Με προβληματίζει που δεν της έχει δώσει φάρμακα για την ανεπάρκεια.
Επίσης θα σας ήμουν ευγνώμων αν είχατε να μου προτείνετε τροφή για να της μαγειρεύω, γιατί kd και renal δεν τρώει και εδώ και 1 μήνα τρώει κοτόπουλο με ρύζι και το έχει σιχαθεί η ψυχή της. Έχει όρεξη, απλά βαριέται το συγκεκριμένο.
Σας ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα στο forum σας

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.972
7.548
Κάποιος είχε κάτι παρόμοιο πρόσφατα. Θα το ψαξω να το βρω.

Το από πάνω λινκ έχει ότι χρειάζεσαι για διατροφή.

Τip: γλυκοκολοκύθα και ασβεστιο (π.χ. τσόφλι αυγού ή συμπλήρωμα) για να δεσμεύει το φώσφορο!

Bellyflou

Member
25 Ιανουαρίου 2019
6
1
Περαστικά στην μικρή σου.
Ρίξε μια ματιά εδώ
http://dogaware.com/health/kidney.html
έχει αρκετές πληροφορίες για διατροφή στα νεφρά.
Σας ευχαριστώ και τους δύο πολύ που μου απαντήσατε. Το λινκ έχει πολύ ενδιαφέρον, αλλά σήμερα ο γιατρός μου τα κατέρριψε όλα. Δηλαδή χαμηλή πρωτεΐνη, όχι μοσχάρι, όχι λίπη όπως βούτυρο ή παχύ κιμά όχι πέτσες στο κοτόπουλο, όπως γράφουν μέσα. Τι να πω; έχω διχαστεί πραγματικά. Το μωρό μου έχει βαρεθεί να τρώει τα ίδια.. Δεν είναι ότι δεν έχει όρεξη.. Ακόμα και το κοτατζ ή το ανθότυρο ανακατεμένα με kd δύσκολα τα τρώει..

Bellyflou

Member
25 Ιανουαρίου 2019
6
1
Το αυτοάνοσο δείχνει να το ξεπερνάει αλλάζοντας την κορτιζόνη που της αποτέλειωσε τα νεφρά, με αζαθιοπρινη. Μάλιστα από προχθές παίρνουμε ένα χαπάκι μέρα παρά μέρα. Επίσης ο γιατρός είπε ότι δεν υπάρχουν φάρμακα για τα νεφρά (κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, γιατί διαβάζω ότι υπάρχουν και σε συνδυασμό με ειδική δίαιτα καθυστερούν τον κατήφορο των νεφρών. Όμως η Belly μου ανέβασε 2 κρεατινίνη το Σεπτέμβρη, το Νοέμβρη έφτασε 4 και τότε μόνο ξεκίνησαν την οροθεραπεία.. Μέχρι που αρχές Γενάρη χτύπησε το 8αρι. :(
Ειλικρινά νιώθω πολύ μπερδεμένη με το τι είναι σωστό και τι μπορούσε να γίνει νωρίτερα. Όπως και δίαιτα, που ο γιατρός επιμένει πως η κατάλληλοτερες είναι η φαρμακευτικες του εμπορίου..

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
περαστικά σου εύχομαι ,
κοίτα ο γιατρός έχει την εικόνα του σκύλου σου , μπορεί να βλέπει κάτι περισσότερο από την κρεατινίνη.
Ο ορός που του δίνεις κάθε μέρα βοηθάει πάρα πολύ τα νεφρά , σπάσε και τα γεύματα όσο περισσότερο μπορείς για να μην κουράζονται. Φτιάξεις και έναν ζωμό από κόκαλα για να νοστιμίσεις την άνοστη κονσέρβα.

Bellyflou

Member
25 Ιανουαρίου 2019
6
1
περαστικά σου εύχομαι ,
κοίτα ο γιατρός έχει την εικόνα του σκύλου σου , μπορεί να βλέπει κάτι περισσότερο από την κρεατινίνη.
Ο ορός που του δίνεις κάθε μέρα βοηθάει πάρα πολύ τα νεφρά , σπάσε και τα γεύματα όσο περισσότερο μπορείς για να μην κουράζονται. Φτιάξεις και έναν ζωμό από κόκαλα για να νοστιμίσεις την άνοστη κονσέρβα.
Σ ευχαριστώ πολύ και πάλι. Η αλήθεια είναι ότι τον εμπιστεύομαι το γιατρό μας, αλλά η απελπισία σε κάνει να σκέφτεσαι τα πάντα. Θα δοκιμάσω και την ιδέα με το ζωμό

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Για να νοστιμίσεις την KD φτιάξε προκλητικούς για το σκύλο ζωμούς, βράζοντας αρνοκέφαλα ή πατσά, για να προσθέτεις ζωμό στην τροφή. Ειδικά τον πατσά που βρωμάει και τους αρέσει περισσότερο άστον σαν τελευταία λύση και μπορείς να βάλεις και λίγο τρίμμα πατσά (το περνάς από το μούλτι) μέσα ίσα-ίσα για τη γεύση.

Για τα νεφρά φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν συμπληρώματα, όχι για να θεραπεύσουν, αλλά τουλάχιστο για να υποστηρίξουν έστω και λίγο τα νεφρά - οι κτηνίατροι θα ξέρουν. Αν έχεις αμφιβολίες πήγαινε και σε ένα δεύτερο κτηνίατρο για να διασταυρώσεις άποψη/θεραπεία. Κοντά στον Κέστη είναι και ο Μαραγκός που θεωρείται επίσης από τους καλούς.

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
31
απο οσο γνωριζω δεν υπαρχουν φαρμακα για την ανεπαρκεια παραμονο συμπληρωματα.
Το κορυφαιο απο αυτα ειναι το προνεφρα αλλα μη περιμενεις να σου κατεβασει τη κρεατινινη απο 5 σε 1.5...ειναι απλα για συντηρηση.Σε βαριες μορφες οπως η δικη σου μονο ο ορος βοηθαει ουσιαστικα.Για σκυλους σε 1ο & 2ο σταδιο ανεπαρκειας νομιζω πως κανει δουλεια το προνεφρα.

Bellyflou

Member
25 Ιανουαρίου 2019
6
1
Σας ευχαριστώ και τους δύο για την απάντησή σας. Έχω διαβάσει και αλλού για ζωμό από κόκαλα, δεν έχουν όμως πολύ λίπος;
Συνταγές για να μαγειρεύω γνωρίζει κανείς; Διαβάζω διάφορα, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να εμπιστευθώ κάποια..

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Σας ευχαριστώ και τους δύο για την απάντησή σας. Έχω διαβάσει και αλλού για ζωμό από κόκαλα, δεν έχουν όμως πολύ λίπος;
Συνταγές για να μαγειρεύω γνωρίζει κανείς; Διαβάζω διάφορα, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να εμπιστευθώ κάποια..
όαν τελειώσεις τον ζωμό και κρυωσει λίγο, τον βάζεις με την κατσαρόλα ψυγείο όλο το λίπος μαζευτετε πάνω και παγώνει ,από κάτω μένει ο ζωμός σαν ζελέ.Οπότε το αφαιρείς.
Για μαγειρευτό δεν έχω, εκτός αυτό που σου έστειλα που έχει κάποιες συνταγές.Για τον ζωμό
https://www.google.com/search?ei=fs....1..gws-wiz.......0i71j0i67j0i203.gDJtW-VISAo

Bellyflou

Member
25 Ιανουαρίου 2019
6
1
όαν τελειώσεις τον ζωμό και κρυωσει λίγο, τον βάζεις με την κατσαρόλα ψυγείο όλο το λίπος μαζευτετε πάνω και παγώνει ,από κάτω μένει ο ζωμός σαν ζελέ.Οπότε το αφαιρείς.
Για μαγειρευτό δεν έχω, εκτός αυτό που σου έστειλα που έχει κάποιες συνταγές.Για τον ζωμό
https://www.google.com/search?ei=fs....1..gws-wiz.......0i71j0i67j0i203.gDJtW-VISAo
Σ ευχαριστώ για τη συμβουλή για το ζωμό. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό

• Like
Reactions: vek