Νορβηγία και εξόντωση λύκων


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.549
6.975
Κατακραυγή καθώς η Νορβηγία προσφέρει άδειες για την εξόντωση των 2/3 του επαπειλούμενου προς εξαφάνιση πληθυσμού λύκων της

Με μια κίνηση που προκάλεσε την απορία πολλών, από περιβαλλοντολόγους μέχρι τους ίδιους τους πολίτες της, η Νορβηγική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα σχέδιο "μείωσης" του πληθυσμού των δύο τρίτων των γηγενών άγριων λύκων. Στην τελευταία τους μέτρηση, ο πληθυσμός αυτός αριθμούσε μόλις 68 λύκους...

Η κυβέρνηση δικαιολογεί τη μείωση του πληθυσμού - τη μεγαλύτερη που έχει ανακηρυχθεί από το 1911 - ισχυριζόμενη ότι συνιστά έλεγχο αρπακτικού πληθυσμού, με σκοπό να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά που συντελούν στα κοπάδια προβάτων των αγροτών. Περιβαλλοντολογικοί οργανισμοί όμως, συμπεριλαμβανομένου και του WWF Νορβηγίας, αντιθέτουν ότι η ζημιά που συντελείται από ένα τόσο μικρό πληθυσμό είναι αμελητέα και πως η αντίδραση της κυβέρνησης είναι υπερβολική και υποκινούμενη από άλλους σκοπούς.

"Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο εδώ και περίπου 100 χρόνια, όταν η τρέχουσα πολιτική ήταν να εξοντωθούν όλα τα μεγάλα αρπακτικά", δήλωσε η Nina Jensen, επικεφαλής της Νορβηγικής WWF.

Η Νορβηγία έχει αποδεδειγμένα μια όρεξη για κυνήγι των λύκων αυτών. Πέρσι, σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου, 11000 άτομα έκαναν αιτήσεις για τις 16 άδειες που εξέδωσε η κυβέρνηση για το νόμιμο κυνήγι των λύκων αυτών. Αυτό σημαίνει 700 αιτούντες για κάθε άδεια. Η κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί ότι ανέβασε τον αριθμό των αδειών αυτών φέτος για να ικανοποιήσει τη ζήτηση.

Το προτεινόμενο πλάνο αφορά τη θανάτωση 24 λύκων εντός ενός μέρους της Νορβηγίας που έχει χαρακτηριστεί βιότοπος λύκων, και τη θανάτωση άλλων 23 λύκων σε άλλα μέρη της χώρας, σύνολο δηλαδή 47 από τους εναπομείναντες 68. Οι περιβαλλοντικοί οργανισμοί της Νορβηγίας δηλώνουν ότι το νέο αυξημένο όριο κυνηγιού είναι πάνω από ότι μπορεί να αντέξει ο τρέχων πληθυσμός άγριων λύκων.

Μόλις πέρσι, οι λύκοι μπήκαν επίσημα στη λίστα "κρίσιμα επαπειλούμενων ειδών" στη Νορβηγία.

"Η θανάτωση του 70% του πληθυσμού των λύκων δεν είναι αντάξια ενός έθνους που ισχυρίζεται πως είναι πρωτοπόρο στην προάσπιση οικολογικών στόχων" είπε η Jensen. "Άνθρωποι σε όλη τη χώρα, καθώς και εκτός συνόρων, αντιδρούν σε αυτή την κίνηση".

http://www.iflscience.com/plants-an...two-thirds-of-its-endangered-wolf-population/


Σημειώσεις της μεταφράστριας:
#1
Μην το κάνουμε ντέρμπυ για το κυνήγι. Η μείωση πληθυσμού, απειλούμενου προς εξαφάνιση, με οποιονδήποτε τρόπο, είναι α) ντροπή και αίσχος προς όποιο φορέα το αποφάσισε επίσημα και β) σοβαρότατος οικολογικός κίνδυνος, οι επιπτώσεις δε των οικολογικών καταστροφών επηρεάζουν όχι μόνο τον άμεσο κοντινό πληθυσμό αλλά και όλο τον κόσμο με τρόπους που δε μπορούμε να προβλέψουμε.

#2
Προσωπική σκέψη, ορμώμενη από κάτι πρότυπα που προτάχθησαν αναφορικά με μια άλλη χώρα και που αφορούσε άλλα ζώα που είδα να κυκλοφορεί πολύ στα μέσα ενημέρωση και κοινωνικής δικτύωσης πρόσφατα: δε μπορώ να φανταστώ άλλο τρόπο να ελεγχθεί ο πληθυσμός οποιουδήποτε όντος στον πλανήτη πέρα από την έμμεση ή άμεση εξόντωσή του, συχνότερα από τον άνθρωπο και ελαχιστότατα από φυσικά φαινόμενα. Βλ. εξόντωση των μεγάλων αρπακτικών το 1911 που λέει το άρθρο παραπάνω.

Μου φαίνεται επιστημονική φαντασία δηλαδή να θεωρούμε ότι με προγράμματα στειρώσεων, ενημέρωση των πολιτών και σωστό νομικό πλαίσιο, όσο καλά οργανωμένα και εφαρμοσμένα είναι όλα αυτά, μπορεί να εξαλειφθεί εξ ολοκλήρου (το ξανατονίζω, ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ) η ύπαρξη αδέσποτων, όταν τα αδέσποτα είναι ένας μεγάλος πληθυσμός (που ήταν και είναι σε πολλές περιοχές του κόσμου).

Ένας μεγάλος πληθυσμός χρειάζεται βάθος εκαντοταετιών για να ελεγχθεί με αυτόν τον συντηρητικό τρόπο, και αυτό θα συμβεί με παγκόσμιο αντίκτυπο, πράγμα που δε συμβαίνει καθότι βλέπουμε ότι στατιστικά είναι ένα πολύ μικρό μέρος του πλανήτη αυτό στο οποίο συναντάται πολύ μικρός ή μηδαμινός τέτοιος πληθυσμός. Αλλιώς, ο μόνος τρόπος είναι να συντελεστεί τοπική μαζική μείωση πρώτα στο βαθμό που ο πληθυσμός θα μικρύνει σημαντικά, έτσι ώστε μετά να μπορεί να ελεγχθεί (= διατηρηθεί ή μειωθεί περαιτέρω) με μέσα συντήρησης.

Στο δια ταύτα το θεωρώ τεράστιο παππά ότι η Ολλανδία εξάλειψε το πρόβλημα με τα αδέποτα μέσω σωστού πλαισίου και ήθελα από τότε που είδα το εν λόγω άρθρο να ψάξω να βρω αν έχει στην ιστορία της πρώτα τεράστιες εκκαθαρίσεις, μετά το πέρας των οποίων εφάρμοσε σωστό πλαίσιο συντήρησης για το οποίο τώρα καυχιέται; (Ή μήπως δεν καυχιέται καν και κάποιος άλλος βρήκε άρμα να πουλήσει τον παππά; Για τους σωστούς λόγους βέβαια, αλλά τα παράλογα πράγματα ποτέ δε χωνεύονται ουσιαστικά και ως εκ τούτου κουβαλάνε μεγάλο κίνδυνο να backfire...)

Να τονίσω ότι δεν κατακρίνω, τουναντίον υπερχειροκροτώ και στηρίζω τα οικολογικά προγράμματα ελέγχου πληθυσμών και την πραγματική εφαρμογή σωστών νομικών πλαισίων και κανέναν άλλο τρόπο πέρα από αυτά, απλά δε μ'αρέσει να στηρίζω ψεύδη (= εφάρμοσε το πρόγραμμα και σε 20 χρόνια δεν θα υπάρχει πρόβλημα) αλλά τις αλήθειες (= εφάρμοσε το πρόγραμμα γιατί είναι ο μόνος σωστός τρόπος να ΜΕΙΩΘΕΙ και όχι να εξαλειφθεί το πρόβλημα, μεταλαμπάδευσε την ανάλογη παιδεία στις επόμενες γενεές και τότε ναι, να είσαι σίγουρος ότι οι απόγονοι των απογόνων, των απογόνων, των απογόνων, ω απόγονοι θα απολαύσουν σταδιακά τους καρπούς των κόπων σας) και σίγουρα δε μ'αρέσει να αποθεώνω μια βιτρίνα που χτίστηκε πάνω σε εγκλήματα...
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Το ότι οι άνθρωποι έχουν μπει στα λημέρια δεν το υπολογίζουν. Το ότι σίγουρα θα υπάρχουν τρόποι να φυλάξουν τα κοπάδια τους δεν τους νοιάζει. Αναφέρουν ότι θέλουν να θανατώσουν τα 2/3 των λύκων της Νορβηγίας για την προστασία των προβάτων. Έχουν αναρωτηθεί άραγε τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στο οικοσύστημα μια τέτοιου μεγέθους εξόντωση; Μάλλον όχι. Άραγε θα καταλάβουμε ποτέ το κακό που κάνουμε; Θα νοιαστούμε ποτέ πραγματικά;
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.549
6.975
How Holland became free of stray dogs

Ήμουν κατά τι άδικη. Όση ώρα ψάχνω βρίσκω από άρθρα σε σελίδες εώς επιστημονικά άρθρα και βιβλία ολόκληρα τα οποία με μια πρώτη ματιά στους τίτλους είδα να αναφέρουν όντως μαζικές εξοντώσεις σκύλων σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη, αλλά με την αρχή να έχει γίνει για λόγους δημόσιας υγείας: λόγω επιδημίας λύσσας.

Όπως βλέπουμε στην παραπάνω αναδρομή όμως, για την πρότυπη Ολλανδία συγκεκριμένα, μετά την.. επίλυση της λύσσας, οι μαζικές εξοντώσεις σκύλων χωρίς φίμωτρο και αδέσποτων σκύλων, χωρίς καμία υποβόσκουσα αιτία, συνέχισαν με σθένος. Μετά ήρθε η ευαισθησία, τα άσυλα, οι φιλοζωικές οργανώσεις και τέλος το νομικό πλαίσιο. Ενδιαφέρον επίσης έχει η ιστορική σύνδεση οικονομικού και κοινωνικού στάτους με τα σκυλιά στο παραπάνω άρθρο.

Δεν θα ψάξω για άλλες "πρότυπες" χώρες, μου φαίνεται αυταπόδεικτη η ίδια λογική αλληλουχία γεγονότων.

Μια άλλη ιστορική αναδρομή πάνω στους λύκους που είναι το αρχικό θέμα και ποιοί, καθαρά ανθρώπινοι, παράγοντες οδήγησαν το είδος σε εξαφάνιση σε παγκόσμια κλίμακα: call of the wild.
 








manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Δεν γνωρίζω τις συνθήκες, τα συμφέροντα και το τι παιζει γενικά εκεί.
Όπως και ναχει πλυθησμός απο 68 μέλη στην ουσία είναι εξαφανισμενος. Ουτε να αναπαραχθεί σωστα με τοσα μέλη δεν γίνεται. Ποσο μάλλον να θεωρείται υπερπληθυσμος.

Υ.Γ1: φαντάζομαι πως το νουμερο 68 δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όσο καλες καταγραφές και να γίνουν απέχουν απο τον πραγματικό αριθμο. Συν οτι οι λύκοι και τα ζώα γενικότερα δεν έχουν σύνορα. Σωστότερη θα ηταν μια καταγραφή στην ευρύτερη περιοχή και όχι στην συγκεκριμένη χώρα.

Υ.Γ2: το χασα λιγακι και δεν κατάλαβα πως το μεγαλύτερο μέρος ανάφερεται στα αδέσποτα αλλά μικρο το κακό.

Υ.Γ 3: μια ζωή ο άνθρωπος να προσπαθει να ελεγξει τα παντα. Ακόμα και τους πλυθησμους των ζωων. Πρωτα καταστρέφει και μετα προσπαθει να διορθώσει τα αδιορθωτα.
 


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Η το άρθρο κάπου κανει λάθος ή η μεταφράστρια.:whistle:
68 λύκοι ειναι σε δυο τρεις συγκεκριμένες περιοχές και θελουν να
μειώσουν τον πληθυσμό; Ή 68 εχουν μείνει σε όλη την Νορβηγία
και θελουν να τους ξεκάνουν όλους;

Εντιδ´ Μανόλο μαζι γράφαμε.
 
  • Like
Reactions: epial and manolo


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Παιδιά, είναι αναμενόμενο ότι σιγά-σιγά τα ζώα, τα φυτά και γενικότερα κάθε στάλα φύσεως του πλανήτη , θα εξαφανίζεται. Όπου υπάρχει άνθρωπος υπάρχει και συμφέρον και στο όνομα του συμφέροντος γίνονται τα πιο βάρβαρα εγκλήματα της ιστορίας... άνθρωπος και ζώα δεν πρόκειται να συμβιώσουν αρμονικά ποτέ γιατί απλούστατα ο μόνος σκοπός του ανθρώπου είναι να εξυπηρετεί τις ανάγκες του χωρίς βέβαια να χαλάει την άνεση του...και δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά σε αυτό...

Και αναμφίβολα αυτή πληροφορία για την μαζική εξόντωση των 2/3 των λύκων διέρρευσε από κάπου και ''χάλασε'' το διεθνές status των βορείων χωρών. Προσωπικά δεν πειθόμουν, δεν πείθομαι και ούτε θα πεισθώ ποτέ από το ''τέλειο'' που μας πλασάρουν σχετικά με τις βόρειες χώρες και το ''πως έχουν καταφέρει να 'δαμάσουν' το θέμα των αδέσποτων''. Αποδέχομαι ότι σε σύγκριση με το χάος του Ελλαδιστάν, στην υπόλοιπη Ευρώπη διατηρείται μια αξιοπρεπής οργάνωση όσο αφορά τα καταφύγια όπου τηρούνται κανόνες υγιούς διαβίωσης, οι πολίτες είναι πιο συνειδητοποιημένοι και αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ευσυνειδησία το θέμα των αδέσποτων και πιστεύω, υπάρχει ένας γενικότερος σεβασμός σε υψηλότερο επίπεδο προς τη φύση και τα ζώα (σε σχέση με εδώ). Εμείς έχουμε καταλήξει τριτοκοσμικοί ενώ τουλάχιστον στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες το επίπεδο των ανθρώπων είναι το λογικό επίπεδο σεβασμού προς τα υπόλοιπα όντα και περιβάλλον που οφείλει να διατηρεί κάθε πολίτης. Μέχρι εκεί... πλασαρίσματα τύπου ''πως κατάφερε η εκάστοτε χώρα να μην έχει κανένα πρόβλημα με αδέσποτα'' κλπ κλπ δεν μου λένε κάτι.... Βιτρίνα=Προσοχή του κόσμου=νέος κόσμος στη χώρα=χρήμα. Τόσο απλά...

Κάτι αντίστοιχο με τους Ολυμπιακούς στην Αθήνα. Μα πως είναι δυνατόν τόσες χιλιάδες κόσμος που θα προσέλθει να αντικρίσει το θέαμα αδέσποτων που λιμοκτονούν; Οπότε τα ''στέλνουμε'' όλα και αυτομάτως μπαίνουμε στο σύστημα ''βιτρίνας'' που σιγά-σιγά θα χτίζει φήμη και στάτους για την χώρα μας στον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτό που σκόπευε να κάνει η κυβέρνηση ήταν να εξοντώσει τόσους λύκους και εν συνέχεια να το προμοτάρει ως ''πληθυσμιακό έλεγχο των λύκων'' και όχι φυσικά ως μαζική εξόντωση. Έτσι και έχει καταφέρει να κάνει ''τη δουλειά'' εύκολα και γρήγορα και έχει πλασαριστεί ως ''η χώρα που σέβεται και παράλληλα ελέγχει κατάλληλα το πλήθος των ζωικών ειδών με απώτερο στόχο την αρμονική συνύπαρξη''. Απλά κάπου ''χάλασε'' το πλάνο και ήρθαν και άλλα στο φως...
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.549
6.975
Αυτό που κατάλαβα ήταν 68 στη χώρα ολάκερη, σύμφωνα με την τελευταία προσπάθεια καταγραφής. Μπορεί να ναι και 75 και 83 και 60. Μπείτε καλέ στο άρθρο να πείτε τι καταλάβατε κι εσείς.

Στο υγ2, δεν το χασες εσύ Μάνο, εγώ ξέφυγα γιατί είδα στο άρθρο τη χιλιοακουσμένη τακτική μείωσης πληθυσμού ζώων με μαζικές εξοντώσεις, ειδικά την παλιά του 1911, αυτά που δεν τα ξέρει/θυμάται κανείς, θυμήθηκα το άλλο άρθρο με την Ολλανδία και το τι γαμάτη είναι που δεν έχει αδέσποτα, που το δα πρόσφατα, και τα συνδύασα. Εεεντάξει, μπορεί και να ναι 2 θέματα σε ένα :whistle:

Kodagoshe δε διερευσε από πουθενά κανένα μυστικό πλάνο. Είναι δημόσια επίσημη ανακοίνωση.
 
  • Like
Reactions: Orilis and manolo


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
...αυτά που δεν τα ξέρει/θυμάται κανείς, θυμήθηκα το άλλο άρθρο με την Ολλανδία και το τι γαμάτη είναι που δεν έχει αδέσποτα..
Το πως οι πολιτισμενες δυτικές χώρες έχουν, λύσει το θέμα με τα αδέσποτα είναι γνωστό.
Ας το σκεφτούμε εμείς που τους ζηλευουμε που δεν έχουν αδέσποτα.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Koda, κάθε ίχνος φύσης δεν πρόκειται να εξαλειφθεί διότι είναι πρακτικά αδύνατο. Αυτό που καταφέρουμε,οι άνθρωποι, είναι να οδηγούμε κάποια είδη στην εξαφάνιση. Ο πλανήτης έχει περάσει,κι έχει ανακάμψει, από διάφορες μαζικές εξαφανίσεις ειδών. Δεν τον ενδιαφέρει η αιτία της μαζικής εξαφάνισης. Απλά ανακτά νέες ισορροπίες. Έχει συμβεί στο παρελθόν και στο εγγυόμαι ότι θα συμβεί και στο μέλλον. Αυτό που δεν μπορώ να σου εγγυηθώ είναι μια θέση του ανθρώπινου είδους στη νέα ισορροπία. Δεν πειράζει, ίσως είναι καλύτερα να λείπουμε.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.751
Estranged είσαι λίγο παραπληροφόρηση ή μου φαίνεται; :p
Για τους λύκους θα επανέρθω με πληροφορίες από Σουηδία που και εκεί παίρνουν άδειες για να τους εξοντώσουν και μάλιστα είναι κυνηγός και ο πεθερός και έχω ένα θεματάκι ΤΟΣΟ ΔΑΑΑΑ με όλο αυτό..άλλα τέλως πάντων θα σας δώσω πληροφορίες..Περισσότερο βέβαια κυνηγούν άλκεις, κάτι τεράστια πανάγαθα ζωντανάκια που μοιάζουν με γιγάντιους τάρανδους και δεν πειράζουν χριστό εκτός από τα δέντρα τα οποία καταστρέφουν.
Για τα αδέσποτα και τις ευθανασίες. Στην Β Ευρώπη αδέσποτο στον δρόμο δεν ζει...ούτε μήνα. Δεν την βγάζει με το κρύο. Επίσης, ούτε εγώ συμφωνώ με ευθανασία..αλλά με της Ολλανδίας την υπερφορολόγηση των καθαρόαιμων ναι ρε φίλε συμφωνώ κι ας έχω καθαρόαιμο. Συμφωνώ δηλαδή τόσο πολύ που χοροπήδηξα από την χαρά μου όταν το διάβασα.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.549
6.975
Το θέμα δεν αφορά το κυνήγι γενικά, ούτε το κυνήγι των λύκων στη Σουηδία. Αφορά την εξόντωση των λύκων στη Νορβηγία, όπου είναι "κρίσιμα επαπειλούμενο" είδος, ο εκεί γηγενής πληθυσμός.

Η υπερφορολόγηση καθαρόαιμων, το αυστηρό νομικό πλαίσιο κατά του abuse, κατά του να παρατάνε ζώα και λοιπά μέτρα, είναι εξαιρετικά, άξια συγχαρητηρίων και χρήζοντα μίμησης μέτρα. Παραπληροφόρηση ήταν το βίντεο που υποστήριζε ότι η Ολλανδία είναι ελεύθερη αδέσποτων λόγω αυτών, όπως προκύπτει από το σχετικό άρθρο παραπάνω.

Παραπληροφόρηση λοιπόν θα είμαι εάν α) δεν έχει προκηρυχθεί αδειοδότηση για την εξόντωση των 2/3 του πληθυσμού των λύκων της Νορβηγίας και β) εάν δεν υπήρξε μαζική εξόντωση των αδέσποτων στην Ολλανδία προτού εφαρμοστούν τα ευγενή μέτρα.
 
  • Like
Reactions: vek and sea-mol


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.751
Το θέμα δεν αφορά το κυνήγι γενικά, ούτε το κυνήγι των λύκων στη Σουηδία. Αφορά την εξόντωση των λύκων στη Νορβηγία, όπου είναι "κρίσιμα επαπειλούμενο" είδος, ο εκεί γηγενής πληθυσμός.

Η υπερφορολόγηση καθαρόαιμων, το αυστηρό νομικό πλαίσιο κατά του abuse, κατά του να παρατάνε ζώα και λοιπά μέτρα, είναι εξαιρετικά, άξια συγχαρητηρίων και χρήζοντα μίμησης μέτρα. Παραπληροφόρηση ήταν το βίντεο που υποστήριζε ότι η Ολλανδία είναι ελεύθερη αδέσποτων λόγω αυτών, όπως προκύπτει από το σχετικό άρθρο παραπάνω.

Παραπληροφόρηση λοιπόν θα είμαι εάν α) δεν έχει προκηρυχθεί αδειοδότηση για την εξόντωση των 2/3 του πληθυσμού των λύκων της Νορβηγίας και β) εάν δεν υπήρξε μαζική εξόντωση των αδέσποτων στην Ολλανδία προτού εφαρμοστούν τα ευγενή μέτρα.
Κατ'αρχάς σου έκανα πλάκα..
Δεν είπα ότι έχει καμία σχέση η Σουηδία με το σχέδιο εξοντωσης λύκων στη Νορβηγίας, είπα ότι θα δώσω και εγώ αριθμούς αν μπορέσω να τους βρω για την ιστορία του θέματος, για την Σουηδία.

Συμφωνώ κι εγώ ότι τα μέτρα αυτά δεν εξαφάνισαν τα αδέσποτα, μπορούν μόνο να συντηρήσουν μια κατάσταση...σε όλη την Ευρώπη οι ευθανασίες και το κρύο έβγαλαν τα αδέσποτα από τους δρόμους...μόνο μία περίπτωση καταφυγίου ξέρω που ένα έτος κατάφερε και υιοθετήθηκαν όλα τα αδέσποτα και δεν έγινε καμία ευθανασία. Κι εμείς κάποια στιγμή εκεί θα φτάσουμε με μαθηματική ακρίβεια.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
...... την υπερφορολόγηση των καθαρόαιμων ναι ρε φίλε συμφωνώ κι ας έχω καθαρόαιμο. Συμφωνώ δηλαδή τόσο πολύ που χοροπήδηξα από την χαρά μου όταν το διάβασα.
Εγω παλι διαφωνω με οποιαδήποτε υπερφορολογιση.
Σε οτιδήποτε επιβλήθηκε υπερφορολογιση δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για το οποίο υποτίθεται πως επιβλήθηκε.
Ακόμα και η ίδια η λεξη δείχνει ποσο λάθος είναι. Τι να λέμε τώρα.
Σορυ για το οφτοπικ απλα μου κανει εντύπωση πως μπορεί σε κάποιον να αρέσει η οποιαδήποτε υπερφορολογιση. Ποσο μάλλον να πηδάει απο την χαρά του.
 
  • Like
Reactions: sis and ISKENDER


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.549
6.975
Κατ'αρχάς σου έκανα πλάκα..
Ναι, το φαντάστηκα ότι η απάντησή μου θα φαιντόταν σα να σε μαλώνω. Βγαίνει απότομη αν δεν με έχεις μπροστά να δεις με τι τόνο θα στο λεγα.

Θα προτιμούσα να βρεις ιστορικά στοιχεία για τη Σουηδία για μαζικές εκκαθαρίσεις ζώων, αγρίων ή οικόσιτων, θα ήταν πιο ενδιαφέρον και σχετικό με το θέμα. Γιατί αν στη Σουηδία έχουν 150 λύκους και εκδίδουν άδειες για 10, ε, εντάξει, δεν συμφωνώ αλλά δεν είναι και κατακερμάτιση πληθυσμού.

Πού θα φτάσουμε με μαθηματική ακρίβεια; Δεν κατάλαβα.

(Και ήθελα να πω πριν, σκληρό να κυνηγάει ο πεθερός. Τη συμπαράστασή μου στα μικρά εγκεφαλικά που μπορεί να σου προκαλεί).
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.751
Με μαθηματική ακρίβεια θα φτάσουμε στις ευθανασίες.
Το οποίο είναι άδικο από την άποψη ότι ένας πληθυσμός πληρώνει την ανευθυνότητα ενός άλλου. Αλλά η δικαιοσύνη είναι άσχετη από την πραγματικότητα.


Όσον αφορά τον πληθυσμό των λύκων στην Σουηδία , τον Ιανουάριο του 2016 ήταν 400 περίπου και οι άδειες που εκδόθηκαν ήταν 16. Στην Σουηδία μπορείς να πάρεις επίσης άδεια να σκοτώσεις έναν λύκο όταν υπάρχουν επανειλλημένα κρούσματα θανάτου οικόσιτων ζώων από το ίδιο άτομο.
Τώρα αν απλώς γουστάρεις να σκοτώνεις λύκους και αρκούδες και το κάνεις χωρίς άδεια μαύρο φίδι που σε έφαγε. Δεν είναι Ελλάδα εκεί..
 
Last edited:


Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
@Orilis ναι, δεν διαφωνω...το ειπα μεταφορικα επειδη ο ανθρωπος καταστρέφει και εξαφανιζει αλογιστα πληθωρα ζωων, φυτων, δασικων εκτασεων κτλ. Σιγουρα ειναι αδυνατον απο πρακτικης πλευρας να αφανιστουν τα παντα και σιγουρα η παντοδυναμια της φυσης εχει τον τροπο να ''θεραπευσει'' τα λεηλατημενα (απο τον ανθρωπο) μερη και να θεσει νεες ισσοροπιες υπο τις οποιες πιθανοτατα ο ανθρωπινος παραγοντας θα απουσιαζει. Σιγα, αλλωστε ενα καλο δεν εχουμε κανει... ολο προσπαθουμε να πολεμησουμε το κακο που οι ιδιοι προκαλουμε και δεν εχει τελειωμο...

@Estranged σορρυ, γραψε λαθος, δεν το προσεξα...
(Καλα βγαινουν και ανακοινωνουν επισημα δημοσιως οτι θα προβουν σε μαζικες εξοντωσεις? Αυτο αν το σκεφτεις ειναι τελειως ''βρωμοδουλεια'' και κανεναν ευαισθητοποιημενο πολιτη ή οργανωση ελεγχου ζωικων πληθυσμων θα πεισουν οτι και καλα ''γινεται επειδη τρωνε τα κοπαδια''. Τροποι υπαρχουν πολλοι απλα προϋποθετουν να ταραξουν λιγο την ανεση τους και οι πολιτες ωστε και να προστατευεται το κοπαδι τους και να προστατευονται και οι λυκοι...αλλα που... Εννοω οτι θα πεσει πολυ δυσφημιση τωρα και γενικοτερα θα υπαρξει κατακραυγη, πως και δρουν ετσι και μαλιστα φανερα?)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf