Νταιζη η ναζιαρα

DezzyLabrador

Member
18 Ιουνίου 2015
8
13
28
Γεια σας συμφορουμιτες !απο εδω περα σας δειχνω το λαμπραντορ που πηρα η Νταιζη! Η Νταιζη ειναι Λαμπραντορ ημιαιμο και πολυ ζωηρο ειναι 2 μηνων και λατρευει τα ναζια και ειναι πολυ ενεργη !

θα ηθελα την βοηθεια σας μιας και ειμαι 18 τι πρεπει να κανω ποσο να τρωει πως να μαθει να κανει την αναγκη της σε ενα συγκεκριμενο σημειο κτλ :) !

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Καλώς ήρθες!
Κουκλίτσα η Νταίζη , είναι ο πρώτο σου σκύλος;
Η ηρεμία και η επιμονή είναι το μυστικό να μάθεις τουαλέτα στο σκύλο. Όσο περισσότερες ώρες περνάς μαζί του τόσο αυτό δουλεύει υπέρ της εκμαθησης.
Εγώ αυτό που έκανα ειναι να βουτάω τον μικρό όταν τον έβλεπα να ετοιμάζεται και να τον πηγαίνω σε ένα σημείο στη βεράντα που ήθελα να τα κάνει. Βέβαια αυτό σήμαινε μεγάλη υπομονή από μέρους μου γιατι πολλές φορές καθόμασταν αρκετη ώρα έξω χωρίς να κάνει τίποτα. Έμαθε όμως πολύ γρήγορα έτσι.
Επιπλέον το κρέιτ είναι ένα βοήθημα στην εκμάθηση τουαλέτας. Έχει την λογική ότι ο σκύλος δεν λερώνει τη φωλια του οπότε όσο είναι εκεί τα κρατάει.
Σημαντικό να γνωρίζεις ότι ενα κουτάβι δεν μπορεί να τα κρατήσει πάνω από δύο ώρες, μετά από έντονο παιχνίδι μετά από φαί και νερό.
Φρόντισε για την κοινωνικοποίηση της μικρής, την έκθεση της δηλαδή σε διάφορες συνθήκες που αποτελούν όμως ευχάριστες εμπειρίες. Μην την βάλεις επουδενί σε σκυλόπαρκο με πολλά σκυλιά που δεν γνωρίζεις και φροντισε οι εμπειρίες της να είναι πάντα θετικές.
Αν την ταίζεις ξηρή τροφή φρόντισε να πάρεις μια καλής ποιότητας και να δίνεις όσο σου λέει το πινακάκι με τις δοσολογίες. Επιπλέον γνωρίζοντας τον σκύλο σου θα δεις τις αναγκες του, αν παχαίνει ή αδυνατίζει θα πράξεις ανάλογα.
Έχει κάνει εμβόλια; Αν όχι οι βόλτες της πρέπει να είναι αγκαλιά προς το παρόν.
Περιμένουμε κι άλλες φωτογραφίες και λεπτομέρειες.

DezzyLabrador

Member
18 Ιουνίου 2015
8
13
28

Αλλη μια ωραια ημερα μαζι με την νταιζη!.. ναι το πρωτο μου σκυλη ειναι αν και ο πατερας μου εχει 5 σκυλια στο σπιτι τα φροντιζει μαζι με τα αδερφια μου και την μητερα μου εμενα ειναι το πρωτο σκυλι που εχω.Θα ανεβασω και αλλες φωτωγραφιες σημερα εκανε το εμβολιοParvodog και σε 15 μερες θα του δωσω μισο χαπι Drontal.Του πηρα και κοκκαλο να μασαει απο πετ σοπ για τα δοντακια του γιατι χθες εκλεγε διοτι δεν ειχε κατι να μασησει και τον πονουσαν.Θα του αγορασω και ενα κολαρο για τους ψιλους πως λεγεται δεν θυμαμαι. Θα αγορασω και λιχουδιες να το μαθω να καθεται να σηκωνεται κτλ.. επιπλεον θα το μαθω να τρωει μονο απο μενα για μεγαλυτερη προστασια πχ το βγαζει βολτα ενας φιλος μου να μην φαει οτι του δωσει μονο απο εμενα.Θα σας ενημερωνω καθημερινος για την νταιζη τελικα μιλησα και μου λενε οτι ειναι καθαροαιμη δεν ξερω σιγουρα.Τροφη του αγορασα Pedigree Junior 2 κιλα στεγνη τροφη.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
όταν λες στεγνή, φαντάζομαι θες να πεις ξηρά ε :)
αφού είναι το πρώτο σου σκυλ(ί) το Φόρουμ είναι γεμάτο από θέματα για τα πάντα.. όρεξη να έχεις να διαβάζεις (κάνεις αναζήτηση επάνω δεξιά)
εύχομαι τα καλύτερα..

Last edited:

DezzyLabrador

Member
18 Ιουνίου 2015
8
13
28
Νασαι καλα !! Το κακο ειναι οτι εχω περιορισμενο χρονο γιατι δουλευω τα πρωινα 8 με 2 και μετα θα βγαζω την νταιζη βολτα μιας που εχω παρκω διπλα απο το σπιτι μου να παιζει με αλλα σκυλακια και να την μαθω να καθεται να σηκωνεται κτλ.. ειναι πανεξυπνη.. οταν θελει να κανει την αναγκη της μου ερχεται και ανεβαζει τα ποδια στο κρεβατι και γαβγιζει και την πηγαινω στο μπανιο.Υπομονη και αγαπη :)

DezzyLabrador

Member
18 Ιουνίου 2015
8
13
28
Σημερα αγορασα attractive spray κολαρο και πανες αλλα δεν το βλεπω το spray να κανει δουλεια εκανε και 14 ευρω... πιστευω πως με λιχουδιες για αρχη θα μαθει.. μου ειπαν πως το pedigree δεν κανει καλο και να παρω Royal red τροφη.. αυπνος 2η μερα χαχα! και σημερα με την νταιζη κλεισαμε 5 χλμ περπατιμα χαχα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Τι 5 χλμ είσαι με τα καλά σου;;;

Τη Νταίζη θα την πηγαίνεις μικρές βόλτες , είναι μωρό. Μολις ολοκληρώσει την ανάπτυξη μπορείς να την ξεκινήσεις με πολλά χιλιόμετρα. Μην το πάρεις αψήφιστα αυτό που σου λέω.

• Like
Reactions: vaggelo

DezzyLabrador

Member
18 Ιουνίου 2015
8
13
28
Δεν καταλαβες δεν εξηγησα καλα το πρωι πηγαμε κεντρο 1 χλμ κατσαμε στο παρκο επαιξε κανα μισαωρο εκανα βολτες γυρο γυρο μετα ηρθαμε σπιτι και την πηρα αγκαλια μεχρι να φτασουμε σπιτι.μετα απο κανα μισαωρο βγηκαμε παλι στο παρκο διπλα απο το σπιτι μου και επαιζε με ενα αλλο σκυλακι πανω κατω.. οχι οτι περπατησε 5 χλμ.. απλα δεν καθεται π.χ αμα κατσουμε οταν βγουμε θα αρχισει να κλαιει και αναγκαζομαι να την πηγαινω κανα περιπατο και δεν την αφηνω χωρις το λουρακι γιατι ακομα δεν εμαθε το ονοματακι της.Ακομα δεν εκανε την αναγκη της να δω αν οντως κανει δουλεια το spray.Την πηγα και μυρισε το σημειο που εβαλα την πανα αλλα εφυγε παλι λογικα μολις της ερθουν θα παει εκει να τα κανει υπομονη :).

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Το σπρέι εμάς μας βγήκε μάπα. Εμαθε την τουαλέτα με εντολή ("κάνε πιπί", μη γελάτε :p ) και έτσι κόψαμε και την πάνα χωρίς πρόβλημα όταν ήρθε η ώρα. Απλά πρέπει να την πηγαίνεις στην πάνα συγκεκριμένες ώρες, δηλαδή μετά τον ύπνο, το φαγητό, το παιχνίδι. Αφού όμως βγαίνει βόλτα η μικρή σου, την πάνα γιατί την κρατάς ακόμα; Μάθε την έξω κατευθείαν

• Like
Reactions: l.Kyveli

Mozart

Active Member
9 Ιουνίου 2015
30
4
32
Να την χαίρεσαι είναι πανέμορφη! Ελπίζω να περάσετε τέλεια μαζί!

DezzyLabrador

Member
18 Ιουνίου 2015
8
13
28
Την πηγα μυρισε την πανα με το σπρει αλλα τιποτα δεν της ηρθε να κανει την αναγκη της... το βραδυ που κοιμαμαι να κανει την αναγκη στην πανα και μιας που δεν εχω μπαλκονι δεν μπορω να κανω κατι.. στο μπανιο δεν πιστευω να μπορεσει να το κανει...14 ευρω το πηρα το σπρει ελπιζω να κανει κατι .. ακουσα απο φιλο οτι υπαρχουν ιδικες πανες με μυρωδια που πανε και κανουν την αναγκη τους. και οτι η pedigree τροφη δεν ειναι καλα να παρω royal yosera belcado κτλ.. @Mozart νασαι καλα!

DezzyLabrador

Member
18 Ιουνίου 2015
8
13
28
Τελικα μουφα το spray.. τιποτα δεν εκανε.. παλι τα τσισα τα εκανε στο πατωμα.. ετσι μου ερχεται να παω στο petshop να τον χτυπησω 10 φορες στο κεφαλι που μου το εδωσε και μου λεει θα κανει οπωςδηποτε.... πως θα την μαθω τωρα να κανει την αναγκη της σε αυτο το σημειο;

DezzyLabrador

Member
18 Ιουνίου 2015
8
13
28
Σημερα αφησα το κουταβακι καποιες ωρες σπιτι απο τις 6 μεχρι τις 9 μονο του και γυρναω και βλεπω οτι καποιος/α μου εχουν γραψει.Το σκυλι δεν το κλεινουμε στο σπιτι και φευγουμε εχει ξεσηκωσει τη γειτονια την επομενη φορα θα σας καταγγειλω... δεν ηταν ωρα κοινης υσηχιας.. μπορω να κανω κατι γι αυτο; μου ηρθε το αιμα στο κεφαλι.. τι μπορω να κανω; απαντηστε αμμεσα εαν γινεται.