Ξένο αντικείμενο στο σώμα

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Την Τρίτη το απόγευμα στην βόλτα ο Σκούμπι κατάπιε μια μεγαλούτσικη πέτρα.
Η πέτρα ήταν περίπου ορθογώνια με πλευρές περίπου 3 και 4 εκατοστά και πάχος γύρω στο 1,5 εκατοστό.

Μάλλον την κατάπιε καταλάθος(την πήρε στο στόμα του, έγειρε πίσω το κεφάλι του για να την κρατήσει καλύτερα και πιθανόν του γλίστρησε και την κατάπιε).

Έχει κανονικά όρεξη για φαί, νερό, βόλτα και κάνει κανονικά τις ανάγκες του.
Το κακό είναι πως δεν έχω μπορέσει να ελέγξω όλα τα κακά του (παει και χώνεται σε κάτι θάμνους και χόρτα και δεν τα βρίσκω) αλλά όσα έχω ελέγξει δεν έχουν την πέτρα.

Ο γιατρός μου είπε να μην ανησυχώ και πως την έχει αποβάλλει αφού δεν έχει κανένα σύμπτωμα..

Και σας ρωτάω υπάρχει περίπτωση να είναι ακόμη κάπου μέσα του κολλημένη και να μην δείχνει κάτι??

Δεν έπρεπε κανονικά να κάνει κάποια εξέταση να δει οτι είναι καθαρός ή εφόσον λειτουργεί φυσιολογικά δεν υπάρχει λόγος?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εισαι απολυτα σιγουρη ότι καταπιε την πετρα?
Η Ηρα εχει φτυσει ξυλαρακια ή κομματια πλαστικο που δεν μπορουσα να τα βρω στο στομα της για να τα βγαλω. Ξαφνικα την ειδα να τα φτυνει.
Παντως εχω ξαναακουσει για σκυλια που καταπινουν πετρες και μου εκανε τεραστια εντυπωση.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κολλημένη σίγουρα δεν είναι γιατί θα έδινε συμπτώματα απόφραξης!Έχουν περάσει αρκετές μέρες και θα είχαν φάνει σίγουρα!
Στο μοναδικό μέρος που μπορεί να έχει μείνει, αλλά δεν νομίζω, είναι στο στομάχι, να μην χωράει να περάσει δηλαδή από το στομάχι στο έντερο, αλλά και πάλι κάποια σημάδια ενπόχλησης κι αδιαθεσίας μάλλον θα φαίνονταν...

Κατά 99% η πέτρα φαίνεται στην ακτινογραφία πάντως...

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Ναι Άρη είναι σίγουρο ότι την κατάπιε.. Πολλές φορές παίρνει πέτρες στο στόμα του τις μασάει γαι λίγο και τις φτύνει. Αυτή την κατάπιε σίγουρα,καταλάθος μάλλον, ήμουν δίπλα του και κάτω ήταν πλακόστρωτο θα την έβλεπα σίγουρα αν την έφτυσε..
Την έφαγε τρίτη απόγευμα όπως είπα, περίμενα όλη την Τετάρτη να δω αν θα την έβγαζε και χθες πρωί τον πήγα στο γιατρό.
Και γω στο στομάχι φοβάμαι μην έχει μείνει!
Αλλά την κατάπιε με εξαιρετική ευκολία, ούτε κιχ δεν έκανε..
Να αρχίσω να ψάχνω μηχάνημα για ακτινογραφία??

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όχι καλέ...
Ακολούθησε τις συμβουλές του κτηνιάτρου σού ή αν έχεις αμφιβολίες ρώτα κι αλλο κτηνίατρο!
Πάντως πολλές φορές τις φτήνουν μετά από πολύ ώρα και δεν το παίρνουμε χαμπάρι!;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν ειναι να εχεις εννοια και αγωνια, ναι, κανε ακτινογραφια.
Με την ευκαιρια μπορεις να κανεις και ακτινα για δυσπλασια.

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
πριν καποια χρονια η σκυλα μιας φιλης μου ειχε καταπιει μια πετρα(βεβαια η φιλη μου δεν ηξερε τι συνεβη,το ανακαλυψαν κανοντας ακτινογραφια) το σκυλι εμοιαζε να ειναι αρρωστο,δεν ειχε διαθεση για τιποτα....η πετρα βγηκε στα κακα της, αλλα περασαν αρκετες μερες αν θυμαμαι καλα,ισως και μια εβδομαδα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συμφωνώ με τους υπόλοιπους. Θα είχες ήδη προβλήματα αν δεν την είχε αποβάλει. Μια από τις ελληνικές εκφράσεις που έχει μάθει πάντως το Μουφ που γενικώς βάζει σχεδόν τα πάντα στο στόμα του είναι "φτύστο αμέσως!":D Για κάποιο λόγο υπάκούει πάραυτα!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
χαχα Σαρα εχεις πολλη πλακα :D
Τελευταια φτυνει τις βρωμιες, πετρες, ξυλα και η Ηρα με ενα ΜΗ. Προφανως δεν της αρεσε καθολου οταν την σβέρκωνα και εχωνα το χερι βαθεια μεσα στο στομα της για να βγαλω αυτο που μαζεψε απο κατω!

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
μαλλον την εχει αποβαλλει,αν εχεις ενδιασμους μια απλη ακτινογραφια θα σου διωξει καθε απορια

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις..

Ο κτηνίατρος μου δεν έχει μηχάνημα για ακτίνες, αν είχε θα του είχα κάνει ήδη..
Θα τηλεφωνήσω το πρωί σε κανα δυο κτηνίατρους που έχω υπόψιν μου να δω τι θα μου πουν και να ρωτήσω και αν μπορούν να βγάλουν ακτίνες..

Πόσταρα νέο θέμα για να δω αν έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία και αν μπορεί να υπάρχει ένα ξένο αντικείμενο στο σώμα χωρίς να δείχνει το παραμικρό σημάδι ενόχλησης..:confused:

Με τι αγωνία περιμένω όλες αυτές τις μέρες να κάνει κακά να τα μαζέψω και να τα.. ψαχουλέψω δεν λέγεται..:rolleyes:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ο γιατρός μου είπε να μην ανησυχώ και πως την έχει αποβάλλει αφού δεν έχει κανένα σύμπτωμα..
Aπό την τρίτη σίγουρα αν ήταν κάτι θα είχε φανεί (μεσα στο πρώτο 24 ώρο)..

Aυτό που μπορει να φοβάσαι πιο πολύ θα ήταν να ήταν κάπως αιχμηρή η πετρα, συνήθως είναι στρογγυλές..
Πρόβλημα δεν θα έχει λογικά πέρα από κάποιο πρήξιμο που μπορεί να έχει στην κοιλια που όμως μετά από κενώσεις φεύγει..
Αν δεν ήταν πετρα και ήταν κόκαλο ή κάτι άλλο π.χ.(γυαλι) και ο γιατρός εκείνη την ώρα έμενε μονο στα λεγόμενα χωρίς να κάνει πάρα πάνω εξετάσεις δεν θα λέγαμε τα ίδια..

Τώρα έχουν περάσει πολλές ώρες- μέρες από τότε..οποτε μην ανησυχείς..:)

Last edited:

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Καθώς δεν βρήκα μηχάνημα για ακτίνες θα αναγκαστώ να μην ανησυχώ.
Η πέτρα δεν ήταν στρογγυλή σαν βότσαλο αλλά δεν ήταν και αιχμηρή.
Το σκηνικό είχε ως εξής.. Καθώς περπατούσαμε την παίρνει στο στόμα του, του την παίρνω και την πετάω παραδίπλα.. Την παίρνει δεύτερη φορά, γέρνει το κεφάλι προς τα πίσω και πριν προλάβω να κάνω κάτι το στόμα του ήταν άδειο και η πέτρα εξαφανισμένη!:eek:
Εφόσον όμως δεν έχω δει ούτε πόνο, ούτε πρήξιμο, ούτε τίποτα θα το αφήσω όπως είπα έτσι..:(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.