Ξέρει κανείς για το εντρόπιο;;

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με το εντρόπιο. Μία φίλη μου έχει ένα σκυλάκι, chow chow 1.5έτους. Έχει εμφανίσει εδώ και λίγο καιρό εντρόπιο (το κάτω βλέφαρο και στα δύο τα μάτια γυρνάει προς τα μέσα). Απ' ό,τι μου είπε η φίλη μου είναι κληρονομικό αυτό στα σκυλιά αυτής της ράτσας, οπότε και θα συμβεί κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους. Έχει ρωτήσει δύο κτηνιάτρους και της έχουν πει δύο διαφορετικές απόψεις: ο ένας της είπε να κάνει επέμβαση και ο άλλος της είπε να μην κάνει. Ξέρει κανείς τι είναι ακριβώς το εντρόπιο και τι θα ήταν προτιμότερο; Να κάνει την επέμβαση ή όχι; Ευχαριστώ! :)

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Η εγχειριση είναι απλή αν τν κάνει εννοείται έμπειρος γιατρός κ είναι η μονη σίγουρη κ μόνιμη λύση. Δν αναφέρεις πόρο σοβαρή είναι η κατάσταση του Τσοου όμως. Μερικές φορες βοηθούν κ σταγόνες αλλα αν είναι προχωρημένο κινδυνευει με τραυματισμό ο κερατοειδης. Έχω δει εγχειρισμενο ΣαρΠει κ ήταν μια χαρα.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρει αν πρέπει να την κάνει ή όχι, γιατί ο ένας ο κτηνίατρος της είπε πως δεν υπάρχει λόγος να τη κάνει γιατί αφενός υπάρχει ενδεχόμενο να ξαναβγάλει και αφετέρου ακόμα, λέει, δεν είναι σε προχωρημένο στάδιο. Εσύ δηλαδή προτείνεις να τη κάνει ε?

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Στη συγγενή μορφή εντροπιου οι εγχειρήσεις αρχίζουν νωρίς κ σε μικρη ηλικία οπότε είναι η καλύτερη λύση

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Η εγχειριση είναι απλή αν τν κάνει εννοείται έμπειρος γιατρός κ είναι η μονη σίγουρη κ μόνιμη λύση. Δν αναφέρεις πόρο σοβαρή είναι η κατάσταση του Τσοου όμως. Μερικές φορες βοηθούν κ σταγόνες αλλα αν είναι προχωρημένο κινδυνευει με τραυματισμό ο κερατοειδης. Έχω δει εγχειρισμενο ΣαρΠει κ ήταν μια χαρα.
Αυτό που μου έχει πει, ως προς τη σοβαρότητα, είναι πως μια περίοδο είχε αρκετές τσιμπλίτσες και της έβαζε κολλύριο. Τώρα είναι σε πιο ήπια κατάσταση. Ο ένας απ' τους δύο κτηνιάτρους επίσης της είπε πως υπάρχει ενδεχόμενο αν κάνει την επέμβαση να ξαναεμφανίσει!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν ο σκύλος είναι κακής εκτροφής τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Απλά σου λέω ότι εμείς με κολλύριο και αλοιφές δεν είδαμε καμία βελτίωση γιατί απλά ο σκύλος χρειαζόνταν απο την αρχή εγχείρηση. Το αν θα ξαναγίνει είναι θέμα γονιδίων.

Στα λέω γιατί έχω τυφλό Chow.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Αυτό που μου έχει πει, ως προς τη σοβαρότητα, είναι πως μια περίοδο είχε αρκετές τσιμπλίτσες και της έβαζε κολλύριο. Τώρα είναι σε πιο ήπια κατάσταση. Ο ένας απ' τους δύο κτηνιάτρους επίσης της είπε πως υπάρχει ενδεχόμενο αν κάνει την επέμβαση να ξαναεμφανίσει!
Ενώ αν δν τν κάνει θα γιατρευτει εκ θαύματος; Να πάρει κ μια 3η γνώμη αφού οι 2 διαφέρουν; Εγω στη θέση της θα παρεμβαινα τώρα πουναι νωρίς. Κ αν ξαναεμφανιστει θα το αντιμετωπίσει πάλι αφου έτυχε. Μόνο στη σκέψη του πόνου στο δικο μου μάτι απο τις βλεφαριδες κ το ίδιο το βλεφαρο κ τον κίνδυνο τυφλωσης, τώρα θα πήγαινα... Για να μν πω για το παράδειγμα του Βασίλη...

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
:( :(
Το σκυλί της το χάρισε ο φίλος της από petshop. Ναι, κακώς αλλά τότε δεν ήξερε κι εκείνη. Είχε πλήρη άγνοια επί του θέματος, έχει όμως ενημερωθεί πλέον τόσο για τα petshop όσο και για τη σωστή απόκτηση σκύλου!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ενημέρωση!!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Αν ο σκύλος είναι κακής εκτροφής τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Απλά σου λέω ότι εμείς με κολλύριο και αλοιφές δεν είδαμε καμία βελτίωση γιατί απλά ο σκύλος χρειαζόνταν απο την αρχή εγχείρηση. Το αν θα ξαναγίνει είναι θέμα γονιδίων.

Eπειδή είπες πως έχεις κι εσύ τέτοιο σκυλάκι, μία άλλη ανησυχία της είναι η νάρκωση. Έχει ακούσει πως τα chow chow είναι ευαίσθητα με τη νάρκωση και ενδέχεται να μην ξυπνήσουν μετά. Ισχύει???

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κοίτα, αυτό που κυκλοφορεί είναι ότι τα Chow αναλογικά με το μέγεθος τους έχουν μικρή καρδιά. Η δοσολογία του φαρμάκου το οποίο θα ναρκώσει το σκύλο το υπολογίζουν με το βάρος/μέγεθος του σκύλου.

Εμείς κάναμε δύο ναρκώσεις χωρίς πρόβλημα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αναλογως το εντροπιο. Αν ειναι σοβαρο πρεπει να χειρουργηθει αμεσα διοτι υπαρχει περιπτωση να τυφλωθει.
Μην την αφηνει ετσι. Αν μπορει ας παρει κ αλλη γνωμη. Μεχρι τοτε πες της να βαζει το corner gel που προφυλασσει
τον κερατοειδη.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Η Βερόνικα είναι δύο χρονών. Έχει απο μικρή προβλημα με τσίμπλες και σχηματισμό δακρύων, αρχικά στο ένα μάτι και έπειτα και στα δύο.
Θέλησα να την πάω σε οφθαλμίατρο όπως σας είχα ξαναπει, για να μου πει πώς να την καθαρίζω σωστά και να την εξετάσει προληπτικά μήπως έχει κληρονομική πάθηση. Και φυσικά ως γνήσιο σκυλάκι πετ σοπ έχει πρόβλημα στο μάτι και μια μικρή τάση για εξάρθρωση επιγονατίδας...
Θα ήθελα όσοι γνωρίζετε για την επέμβαση να μου πείτε δυο λόγια να ξέρω τι να περιμένω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι καλή χρονιά σε όλους μας!:)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ποσο χρονων ειναι ο σκυλουκος σου? Το cornere οντως βοηθαει αλλα μην το χρησιμοποιησεις
για παρα πολλες μερες.

Σαν επεμβαση απ'οτι ξερω σκιζουν το βλεφαρο και αφαιρουν το περιττο δερμα-κρεας
και μετα ξαναραβουν. Το θεμα βεβαια ειναι να εχει εμπειρια ο κτηνιατρος για να μην
τραυματισει το ματι, να αφαιρεσει την σωστη "ποσοτητα" για να μην προκαλεσει εκτροπιο
μετα και παει λεγοντας.
Μετεγχειρητικα χρειαζεται προσοχη, να μην ξυσει την περιοχη με το ποδι του μεχρι να επουλωθει.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Είναι δύο ετών.
Το πρόβλημα είναι και στα δύο μάτια. Μετά την επέμβαση θα έχει γαζούλες και θα βάλει κολάρο για κάποιο διάστημα.
Εμεινα ευχαριστημένη από την εξέταση και τον τρόπο της γιατρίνας. Είναι ειδικευμένη και μού τα εξήγησε πολύ καλά. Ήμουν κι εγώ εξοικειωμένη με την ορολογία, οπότε συνεννοηθήκαμε. Μού άρεσε και πώς έπιανε τη Βερόνικα, για να την ηρεμήσει. Είναι κριτήριο κι αυτό.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Έχει ρωτήσει δύο κτηνιάτρους και της έχουν πει δύο διαφορετικές απόψεις: ο ένας της είπε να κάνει επέμβαση και ο άλλος της είπε να μην κάνει. Ξέρει κανείς τι είναι ακριβώς το εντρόπιο και τι θα ήταν προτιμότερο; Να κάνει την επέμβαση ή όχι; Ευχαριστώ! :)
Να πάει και σε έναν τρίτο καλύτερα.... Σίγουρα εδώ πέρα από το ότι δεν είμαστε γιατροί, και γιατροί να ήμασταν, αν δεν εξετάζαμε το σκυλάκι δεν θα ήταν σωστό να σε κατευθύνουμε! Καλημέρα! :)

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Μπορεί να έχει εντρόπιο αλλά να μην είναι σε προχωρημένο στάδιο που να χρειάζεται επέμβαση και να ζήσει έτσι την υπόλοιπη ζωή του.
Πως θα καταλάβεις ότι είναι σοβαρή κατάσταση που χρίζει επέμβαση τώρα?
Άν δυσκολεύεται να ανοίξει τα μάτια του,αν τα κλείνει κάτα την διάρκεια της ημέρας,αν ξύνει τα μάτια με το πόδι και γενικά αν το βλέπει ότι
προτιμάει να έχει τα μάτια κλειστά,επειδή νιώθει πιο βολικά,παρά ανοιχτά .. είναι εμφανές ότι χρειάζεται να γίνει επέμβαση.
Άν ήταν μικρό το σκυλί θα μπορούσε να κάνει eye tacking αλλά δεν νομίζω να έχει αποτέλεσμα σε αυτή την ηλικία!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Δεν ειναι μονο αυτα που περιγραφεις. Καλλιστα τα κανει αυτα και με μια αλλεργια που μπορει να παθει.
Οι βλεφαριδες γυρνωντας προς τα μεσα κανουν ζημια στον κερατοειδη και το ματι εχει μια θολουρα που ο
κτηνιατρος μπορει να δει βαζοντας ενα ειδικο υγρο που φωσφοριζει το ματι. Φαινεται και με γυμνο
μερικες φορες αλλα πρεπει να εισαι αρκετα παρατηρητικος.