Ξέρω τι έχεις κάνει... χωρίς εμένα

smartpower

Active Member
26 Ιανουαρίου 2011
37
0
menidi
πολυ ενδιαφερον αρθρο!το διαβασα κι εγω το πρωι και ειχα μια απορια που δεν ξερω αν εχει ερωτηθει-απαντηθει πριν.στο σημειο που λεει :oταν όμως μπαίνετε μαζί με τον σκύλο σε ένα δωμάτιο, εκείνος βλέπει λεπτομέρειες που εσείς δεν μπορείτε να δείτεγια τον απλό λόγο πως, αν διαπιστώσει ότι όλα είναι λίγο-πολύ εκεί όπου τα περίμενε, ο άνθρωπος παύει να κοιτάει, ενώ ο σκύλος εντυπωσιάζεται πολύ περισσότερο από αυτά που πραγματικά βλέπει. .βλεπουν οντως πραγματα που υπαρχουν και που εμεις απλως δεν δινουμε σημασια η που εμεις καν δεν βλεπουμε??????

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γενικά, στο σκύλο ισχύει η ιεραρχική αλληλουχία: μύτη --> μάτια --> αφτιά (παρότι ακούει καλύτερα απ' ότι βλέπει)

...ενώ στον άνθρωπο: αφτιά --> μάτια --> μύτη (παρότι βλέπει καλύτερα - και εντυπώνονται καλύτερα αυτά που βλέπει - απ' ότι ακούει)

Δεν μας κάνει εντύπωση ότι, στον άνθρωπο, ένας που δεν βλέπει αποκαλείται αυτόματα "τυφλός" και ένας που δεν ακούει αποκαλείται αυτόματα "κουφός"... Για πέστε μου πως αποκαλείται αυτόματα ένας που δεν μυρίζει καλά?:)

Υ.Γ. Πολύ ενδιαφέρον θέμα και μπορούμε να επανέλθουμε, εφόσον το θέμα "τραβήξει"...:cool:

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Δεν μας κάνει εντύπωση ότι, στον άνθρωπο, ένας που δεν βλέπει αποκαλείται αυτόματα "τυφλός" και ένας που δεν ακούει αποκαλείται αυτόματα "κουφός"... Για πέστε μου πως αποκαλείται αυτόματα ένας που δεν μυρίζει καλά?:)
Να τολμησω να πω "αοσμος"? Χαχαχαχα
Πλακα κανω...