Ξαφνική αδυναμία στα πίσω άκρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Ο Ζεύς (αρσενικός Γ.Π. 2 1.2ετών) μέχρι εχθές το βράδυ ήταν μια χαρά. Ξαφνικά σήμερα το πρωί έχει τρομερήαδυναμία στα πίσω άκρα (και τα δυο) με αποτέλεσμα να μην έχει τις γνωστές του δραστηριότητες.

Δεν μπορεί να τρέξει…
Δεν μπορεί να σταθεί στα δυο (πίσω) πόδια…
Κάθεται από μόνος του…
Κουλουριάζεται…
Όρεξη για παιχνίδι έχει αρκετή,αλλά δεν μπορεί, και έτσι κάθεται μόνος του…

Παρόλα αυτά το πρωί κατέβηκε τα σκαλιά και τα ανέβηκε για την καθημερινή του βόλτα.

Όταν περπατάει έχει τα μπροστά του πόδια λίγο ποιο ανοιχτά, και τα πίσω τα πάει κάπως σαν «μονοκόματα»στον βηματισμό του.
Τα πίσω πόδια τα έχει και λίγο «μαζεμένα» και είναι ξεκάθαρο ότι δεν περπατάει καλά και τα προσέχει..

.Αλλαγές που έγιναν τελευταία είναι η αλλαγή ξηράς τροφής (περίπου 1 μήνα). Δεν νομίζω ότι αυτό είναι θέμα.

.Επίσης μετά από μια βουνίσια βόλτα πριν 9 ημέρες, είδα στους όρχεις του , την επόμενη ημέρα, κάτι μικρά κόκκινα σημαδάκια στα οποία δεν έδωσα σημασία, γιατί μπορεί να να υπήρχαν ή να είναι κάτι παροδικό.
.Παρατηρώντας τον έχει τη τάση να κουλουριάζεται και να γλύφει τους γοφούς και τους όρχεις.
.Ακόμα, μου έδειξε ότι δεν δέχεται μεγάλη πίεση στους γοφούς και στα μπούτια του (και στα δύο).

Θεωρώ πως είναι κάτι το τοποίο σχετίζεται με τους όρχεις ή κάπως χτύπησε (πράγμα που δεν το πιστεύω, τόσο ξαφνικα να έχει τόση μεγάλη αλλαγή)

>Ο Ζευς, είναι ελεύθερος δυσπλασίας (Normal A).

Το μεσημέρι-απόγευμαεπειγόντως κτηνίατρο.

Απόψεις, σχόλια, έχειαντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο θέμα; ; ;

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Βρε Βασίλη, κάνε μια αναζήτηση.
Νομίζω ότι κάπου υπάρχει κάτι παρόμοιο, αλλά δεν πάει καθόλου τώρα το μυαλό μου.

Περαστικά του [που σίγουρα θα είναι] :rolleyes:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ο γπ της ξαδερφης μου σε ηλικια 7 ετων η 6 αν θυμαμαι καλα ειχε παρομοια
συμπτωματα με τα πισω του ποδια και μετα απο εξετασεις βρηκαν οτι ενας σπονδυλος
ειναι πιο στενος και του μαγκωνει κατι νευρα. Με χαπια επανηλθε και τωρα ειναι 10
ετων και ειναι μια χαρα. Επισης εχω ακουσει οτι και η ερλιχιωση μπορει να κανει ασταθεια στα ποδια. Τωρα τα σπυρακια στους ορχεις δεν νομιζω να εχουν καμια σχεση με τα ποδια. . . Ευχομαι να ειναι κατι παροδικο!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
και καποιο αλλο Γ.Π. ειχε το ιδιο προβλημα! νομιζα οτι ηταν η Δάφνη αλλά εκανα λάθος! κανε μια αναζητηση στο φορουμ.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μπορεί να μην έχει καμία σχέση με ορθοπεδικό θέμα . Πολλές ασθένειες εκδηλώνονται με αδυναμία του ζώου στα πίσω άκρα.
Περαστικά και ενημέρωσε μας.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Καλύτερα να πας τον σκύλο μια ωρα νωρίτερα στον Κτηνάιτρο , διότι σε περίπτωση που είναι κάτι νευρολογικό καλύτερα είναι αν κερδίσεις χρόνο και να προλάβεις κάτι πρωτού φτάσε σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις .

Αποκεί και πέρα , πολλοί σκύλοι έχουν - πιθανών - κατα καιρούς κοινές ενδείξεις και συμπτώματα . Ωστόσο κάθε περίπτωση είναι διαφορετική , το οτι 2 σκύλοι καααποτε απο εδω μεσα επίσης ξαφνικά εμφάνισαν κάτι παρόμοιο , δεν σημαίνει οτι είχαν το ίδιο απο την στιγμή που κανείς πέραν του γραφώντα κάθε φορά , δεν ήταν μπροστά για να δει το πως εκανε ο σκυλος ωστε να έχει και αντίστοιχη "άποψη" .
Επομένως το Internet ,οι αγνώστου και μη επιστημονικής εγκυρότητας τυχαίες σελίδες στο Internet και τα forums , οι συζητήσεις , οι "φήμες λένε" και νοοτροπίες " ο Γιώργος του Κώστα της Μαρίας κάποτε είχε αυτό και ο γιατρός του εδωσε το ταδε , παρτο και εσυ " δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τον ιατρό διότι κάτι τέτοιο είναι ανήθικο ακόμη και επικίνδυνο , και δυστυχώς o dr Google δεν νομίζω να είναι ο πρώτος που θα εμπιστευτεί ο οποιοσδήποτε για να κάνει καλά τον εαυτό του ή τα αγαπημένα του πρόσωπα .

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Καλύτερα να πας τον σκύλο μια ωρα νωρίτερα στον Κτηνάιτρο , διότι σε περίπτωση που είναι κάτι νευρολογικό καλύτερα είναι αν κερδίσεις χρόνο και να προλάβεις κάτι πρωτού φτάσε σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις .

Αποκεί και πέρα , πολλοί σκύλοι έχουν - πιθανών - κατα καιρούς κοινές ενδείξεις και συμπτώματα . Ωστόσο κάθε περίπτωση είναι διαφορετική , το οτι 2 σκύλοι καααποτε απο εδω μεσα επίσης ξαφνικά εμφάνισαν κάτι παρόμοιο , δεν σημαίνει οτι είχαν το ίδιο απο την στιγμή που κανείς πέραν του γραφώντα κάθε φορά , δεν ήταν μπροστά για να δει το πως εκανε ο σκυλος ωστε να έχει και αντίστοιχη "άποψη" .
Επομένως το Internet ,οι αγνώστου και μη επιστημονικής εγκυρότητας τυχαίες σελίδες στο Internet και τα forums , οι συζητήσεις , οι "φήμες λένε" και νοοτροπίες " ο Γιώργος του Κώστα της Μαρίας κάποτε είχε αυτό και ο γιατρός του εδωσε το ταδε , παρτο και εσυ " δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τον ιατρό διότι κάτι τέτοιο είναι ανήθικο ακόμη και επικίνδυνο , και δυστυχώς o dr Google δεν νομίζω να είναι ο πρώτος που θα εμπιστευτεί ο οποιοσδήποτε για να κάνει καλά τον εαυτό του ή τα αγαπημένα του πρόσωπα .
Το είπε ο ίδιος στο πρώτο ποστ

Το μεσημέρι-απόγευμαεπειγόντως κτηνίατρο.

Απόψεις, σχόλια, έχειαντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο θέμα; ; ;

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλησπέρα!

Ορθοπαιδικά δεν εχει τίποτα ο Ζεύς...

Δερματίτιδα στους όρχεις και στη γύρω γύρω περιοχή... (κόκκινα σημάδια)...

Καθαρισμό με υγρό και στη συνέχεια ψεκασμό με κτηνιατρικό προϊόν το οποίο έχει και αντιβίωση.
Απο την πρώτη φορά του καθαρισμού και του ψεκασμού τα σημάδια βελτίωσης άμεσα..
Δεύτερη ημέρα σήμερα...Δείχνει να είναι καλύτερα αλλά ακόμα θέλει κάποιες ημέρες για να είναι 100%...

Λογικά σε 4-5-6 ημέρες θα είναι οκ. Διαφορετικά ξανά επίσκεψη για αλλαγή θεραπείας (και βλέπουμε και άλλους κτηνίατρους).

Παρατηρώντας τον λίγο ποιο ψύχραιμα και περισσότερη ώρα, είναι φανερό ότι περπατάει με τα πίσω πόδια όσο μπορεί ανοιχτά... Σαν να έχει πάθει κάποιο σύγκαμα (στην ουσία κάτι παρόμοιο είναι)...

ΥΓ
Πήγα μια ώρα νωρίτερα στον κτηνίατρο , δεν μπορούσα να είμαι στη δουλεία και να σκέφτομαι τον κεφάλα μου έτσι...

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Μπράβο. Περαστικά του!

Από μια δερματίτιδα στους όρχεις, έπεσε του θανάτου; Αντρες...:shake::cuniaoo: