Ξαφνικη παραλυση σε basset hound

livas81

New Member
28 Φεβρουαρίου 2013
2
0
Καλησπερα,
παρακαλω οποιος μπορει να βοηθησει να μου απαντησει.Εχουμε ενα μπασε χαουντ 7 ετων.Την Κυριακη ουρλιαζε απο τους πονους κ τον πηγαμε στον κτηνιατρο οπου μας ειπε οτι εχει πετρες στα νεφρα.Του εκανε ενεσεις κ τον πηραμε σπιτι.Το βραδυ η κατασταση χειροτερεψε.Το επομενο πρωι δεν κουνουσε καθολου τα πισω του ποδια.Τον πηγαμε στο γιατρο οπου του εβαλε ορο για να ουρησει.Μεχρι το απογευμα δεν ξεραμε αναθα ζησει. Τωρα απο τη Δευτερα δεν κουναει τα πισω του ποδια καθολου εκτος απο μερικες φορες που αντιδρουν αν τον γαργαλισουμε.Επισης κατουριεται Κ το γαυγισμα του ειναι πολυ σιγανο.Παρακαλω αν καποιος εχει καποια εμπειρια ας απαντησει. Ευχαριστω

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
χωρίς εξετάσεις και ακτινογραφίες κανείς γιατρός δεν μπορεί να κάνει σωστή διάγνωση...
ο ιατρός σας τι σας λέει;

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Σκυλος με μακρυα ραχη και κοντα ποδιο= παει αμεσως το μυαλο σε προβολη η προπτοση δισκου.
Να πας οποςδηποτε να παρεις και μια αλλη γνωμη κτηνιατρου και να γινει αμεση θεραπεια, πριν ειναι αργα!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
Σκυλος με μακρυα ραχη και κοντα ποδιο= παει αμεσως το μυαλο σε προβολη η προπτοση δισκου.
Να πας οποςδηποτε να παρεις και μια αλλη γνωμη κτηνιατρου και να γινει αμεση θεραπεια, πριν ειναι αργα!
Συμφωνώ με FrechieFan. Πήγαινε να τσεκάρεις σπονδυλική στήλη κατά προτίμηση σε ορθοπαιδικό κτηνίατρο αλλά πρέπει να τρέξεις άμεσα!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
με υπερηχογραφημα η ακτινογραφια βλεπει αν εχει πετρα στα νεφρα και βεβαια απο μεγαλη εμπειρια ενας γιατρος,,, στην αρχη δινουν κατι για τον πονο και αφθονα υγρα η φαρμακο που διαλυει τις πετρες σε καποιες περιπτωσεις ,,, επισης θεραπεια γινεται με υπερηχους,, και πολλα υγρα,,, και καταλληλη διαιτα,, αν δεν κανουν κατι αυτα και ειναι εντονο το προβλημα θελει εγχειρηση,,,

livas81

New Member
28 Φεβρουαρίου 2013
2
0
Η ακτινογραφια δεν εδειξε κατι, ουτε ο υπερηχος και πι αναλυσεις αιματος ειναι παρα πολυ καλες.Επειδη ειμαι απο Ζακυνθο κ δεν υπαρχει ορθοπεδικος κτηνιατρος μπορειτε να προτεινετα κποιον σε αθηνα ή πιο κοντα?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
Ίσως και Θεσσαλονίκη στην Πανεπιστημιακή Κλινική? Δεν ξέρω κάποιον συγκεκριμένα αλλά νομίζω ότι κάποια μέλη έχουν εμπερία από εκεί.