Ξηρά τροφή ή μαγειρευτο φαγητό;

parlapipas25

Member
11 Μαϊου 2018
15
0
36
Έχω ένα μαλτεζακι 6 μηνών και του έπαιρνα την acana puppy small breed αλλά φαίνεται να μην του πολυαρεσει.
Σκέφτηκα από δω και πέρα να μην του ξαναδώσω ξηρά τροφή και να του μαγειρεύω κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά.(χωρίς αλατι)
Πιστεύετε θα κάνω καλά;Ο κτηνίατρος λέει καλύτερα ξηρά τροφή όπως η royal canin που την θεωρεί πολύ καλή.
Εσείς τι λέτε;

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Αν η μόνη τροφή που σκοπεύεις να του δίνεις εφόρου ζωής είναι ρύζι, λαχανικά και κοτόπουλο, δεν κάνεις καλά. Σκέψου να τρως εσύ κάθε μέρα, 3 φορές την μέρα, το ίδιο πράγμα. Πέρα από το γεγονός ότι θα το βαρεθείς (μπορεί ο σκύλος να μην το βαρεθεί), δεν θα πάιρνεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Το ίδιο και ο σκύλος. Αν έχεις όρεξη για σοβαρό διάβασμα, και σοβαρό μαγείρεμα και meal prepping, γύρνα το σε μαγειρευτό. Αλλιώς δες για καλή ξηρά τροφή που κάθεται καλά στον σκύλο και στην τσέπη σου (εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένη με taste of the wild) ή για έτοιμη μπαρφ αν μπορείς και σε ενδιαφέρει.

Zodi

Well-Known Member
25 Απριλίου 2017
179
173
45
Με λίγες αυξομειώσεις π.χ. (αλατοπίπερα, λεμόνια κτλ. οχι τηγανιτά κτλ.) μπορουμε να δίνουμε απο τό καθημερινό διαιτολόγιό μας ή απαγορεύετε δια ροπάλου;

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Με λίγες αυξομειώσεις π.χ. (αλατοπίπερα, λεμόνια κτλ. οχι τηγανιτά κτλ.) μπορουμε να δίνουμε απο τό καθημερινό διαιτολόγιό μας ή απαγορεύετε δια ροπάλου;
Εγώ προσωπικά το κάνω...όχι τίποτα βαρύ η επικίνδυνο (μανιτάρια πχ) αν έχει λίγο κρεμμυδάκι η λίγο σκόρδο κατά την γνώμη μου δεν χάλασε και ο κόσμος (δεν θα του δόσεις τίποτα στιφάδο εννοείτε) τα λαδερά είναι αρκετά ωφέλημα γενικά όμως μην το παρακάνεις όσο εσύ τρέφεσαι υγιεινά μπορείς να δίνεις λίγο όχι πολύ συχνά. Αν έχεις σκυλάκι πολύ μικρό θέλει λίγο προσοχή παραπάνω

Zodi

Well-Known Member
25 Απριλίου 2017
179
173
45
Μόνο κρέας δεν τρώω από χρόνια. Ψαρικά, πολυ συχνά μάλιστα, αυγά κτλ. κι ολα τα υπόλοιπα τα τρώω. Θα επιρρεαστή πάρα πολύ χωρίς κρέας; Αυτό με προβληματίζει..

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Μόνο κρέας δεν τρώω από χρόνια. Ψαρικά, πολυ συχνά μάλιστα, αυγά κτλ. κι ολα τα υπόλοιπα τα τρώω. Θα επιρρεαστή πάρα πολύ χωρίς κρέας; Αυτό με προβληματίζει..
Αν του δίνεις μόνο αυτό ναι. Αν του δίνεις λίγο 1-2 φορές την βδομάδα όχι. Τώρα που είναι ακόμα κουτάβι θέλει προσοχή η διατροφή βρες μιας καλής ποιότητας ξηρά μέχρι να μεγαλώσει και μείνε σε αυτή. Και γενικά προσοχή οι ποσότητες μαγειρευτού στα μικρόσωμα!

parlapipas25

Member
11 Μαϊου 2018
15
0
36
Αν η μόνη τροφή που σκοπεύεις να του δίνεις εφόρου ζωής είναι ρύζι, λαχανικά και κοτόπουλο, δεν κάνεις καλά. Σκέψου να τρως εσύ κάθε μέρα, 3 φορές την μέρα, το ίδιο πράγμα. Πέρα από το γεγονός ότι θα το βαρεθείς (μπορεί ο σκύλος να μην το βαρεθεί), δεν θα πάιρνεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Το ίδιο και ο σκύλος. Αν έχεις όρεξη για σοβαρό διάβασμα, και σοβαρό μαγείρεμα και meal prepping, γύρνα το σε μαγειρευτό. Αλλιώς δες για καλή ξηρά τροφή που κάθεται καλά στον σκύλο και στην τσέπη σου (εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένη με taste of the wild) ή για έτοιμη μπαρφ αν μπορείς και σε ενδιαφέρει.
Την taste of the wild την έχω δει και σκέφτομαι να την πάρω.
Σε γενικές γραμμές το μαγειρευτο είμαι καλύτερο από την ξηρά τροφή;

Zodi

Well-Known Member
25 Απριλίου 2017
179
173
45
Εννοείς 1-2 φορες τήν εβδομαδα τουλαχιστον κρέας;

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Την taste of the wild την έχω δει και σκέφτομαι να την πάρω.
Σε γενικές γραμμές το μαγειρευτο είμαι καλύτερο από την ξηρά τροφή;
Ναι, είναι καλύτερο αν χρησιμοποιείς τα σωστά υλικά, τόσο σε αναλογίες όσο και σε ποιότητα. Θέλει και μια σχετική μελέτη, κάποιο χρόνο η προετοιμασία της και χώρο στην κατάψυξη (δεν μαγειρεύεις για το σκυλο κάθε μέρα εννοείται).
Εγώ θα σου πρότεινα να βρεις μια καλή ξηρά για αρχή και στην πορεία ρίξε τη μελέτη σου πάνω στο θέμα γιατί έχει ζουμί το θέμα. Αργότερα και αφού έχεις διαβάσει κάποια πράγματα κάνεις τη δοκιμή σου.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στην ξηρά και το μαγειρευτο. Είναι μακράν καλύτερο το μαγειρευτο.
Απλά χρειάζεται ένας κτηνίατρος να σου βγάλει ένα ισσοροπημενο πρόγραμμα διατροφής ή σιτηρέσιο όπως το λένε.

Το κακό είναι πως απαξ και επιλέξεις αυτόν τον δρόμο, ξεχνάς την ξηρά.

Στην φάση της ανάπτυξης που είναι τώρα το μικρό σου, θέλει ιδιαίτερη προσοχή.
Ίσως σε σε αυτή τη φάση είναι πιο εύκολος ο δρόμος της ξηράς. Γιατί θα ξέρεις πως παίρνει ο οργανισμός του τα συστατικά που χρειάζεται.
Εαν παρόλα αυτά το έχεις με την μαγειρική και ο κτηνίατρος μπορεί να σου βγάλει ένα ισσοροπημενο σιτηρέσιο, προχώρα με μαγειρευτο.
Εαν είναι να πειραματιζεσαι κλπ, δωσε μια καλή ξηρά και ψαξτο πριν πας σε μαγειρευτο.

Last edited:
  • Like
Reactions: parlapipas25