Ξηρές τροφές με υψηλή πρωτείνη θέμα!

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Εσένα όμως δεν αποτελεί τη βάση της διατροφής σου! :)
Γιατί το λες αυτό; Μια χαρά βάση αποτελεί!

Επίσης, το ποσοστό του σολωμού σε μια σκυλοτροφή είναι πολύ μικρότερο από το κοτόπουλο πχ, κυρίως λόγω κόστους. Μη νομίσεις δλδ ότι αποτελεί σημαντική βάση ο σολωμός σε μια κροκέτα.

Valous

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2014
167
41
Κατερίνη
www.facebook.com
Origen puppy/Origen puppy large.. αν μιλαμε μεχρι 15 μηνων..

Εμενα στο ημιαιμο λυκοσκυλακι καθησε πολυ καλα η large εκδοση.. μονο ισως λιγο να μυριζουν εντονα τα κακα, αξιζει μια δοκιμη ομως ;)

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Γιατί το λες αυτό; Μια χαρά βάση αποτελεί!

Επίσης, το ποσοστό του σολωμού σε μια σκυλοτροφή είναι πολύ μικρότερο από το κοτόπουλο πχ, κυρίως λόγω κόστους. Μη νομίσεις δλδ ότι αποτελεί σημαντική βάση ο σολωμός σε μια κροκέτα.
Η acana pacifica, που έχω το σακουλάκι μπροστά μου, έχει πρώτο συστατικό το σολωμό σε ποσοστό 25%.

Χωρίς να υπονοώ τίποτα παραθέτω αυτό που εσύ επισημαίνεις:
Υποτίθεται περνούν από ελέγχους για υδράργυρο κλπ.
Κοίταξε γενικότερα και εγώ παλιότερα τάιζα αποκλειστικά ξηρά και τυχαίνει να ταΐζω ακόμα κάποιες φορές.
Πρόβλημα με το σκύλο δεν είχα ούτε τότε ούτε τώρα.
Απλά καλό είναι, σε όποια επιλογή και αν τελικά καταλήξουμε, να είμαστε υποψιασμένοι και να έχουμε κατά νου ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο! :)

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Καμία διαφωνία. Αλλά, δε μ'αρέσει να βλέπω πανικό για κάτι που δεν είναι καν σίγουρο. Τα οφέλη σ'αυτήν την περίπτωση είναι πολύ μεγαλύτερα από το ρίσκο.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα για αυτό που αναφέρεις στο ποστ 18 ntoulis για τον σολωμό, ξιφία κλπ. ....

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Καλησπέρα σε όλους
Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί :

Είμαι μεταξύ στο να επιλέξω μεταξύ των κάτωθι τροφών για κουτάβι 8 μηνών Cane Corso :
Acana rancland
Fromm gold large
Earthborn grain Free primitive natural

αλλά δεν ξέρω από αυτές πρέπει να επιλέξω τροφή με υψηλότερη πρωτεινη η όχι.

Προηγουμένως έδινα Royal canin largebreed αλλά είδα χάλια κόπρανα και πολύ μάδημα τρίχας
έβαλα αυτές που έχω δοκιμάσει για τον δικό μου (καμμία σχέση η ράτσα)
η earthborn grain Free primitive natural
καλή ήταν του έδωσα κανένα τρίμηνο είχε φοβερή ενέργεια αλλά αδυνάτιζε κάποια στιγμή άρχισε τις τσίμπλες και την σταμάτησα αλλά νομίζω 38% πρωτείνη είναι πολύ.
η Fromm gold καλή τροφή είναι αλλά δεν την έτρωγε ευχάριστα και με προβλημάτιζαν τα πολλά είδη κρέατος.
η Αcana πιστεύω είναι η καλύτερη επιλογή και έχει πολλές γεύσεις να διαλέξεις μεταξύ Acana ranchland και wild prairie μου άρεσε η δεύτερη με ίδιο ποσοστό πρωτείνης (μάλιστα δοκίμασα και εγώ) η ranchland πιο πολύ ψάρι μύριζε.
Για την rc δίκιο έχεις τα ίδια σχεδον λεφτά και τα πρώτα συστατικά ρύζι, καλμπόκι δεν θα την έδινα με τίποτα
Ρίξε μια ματιά και εδώ
Acana Regionals Grain-Free Dog Food | Review and Rating

Last edited:

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα για αυτό που αναφέρεις στο ποστ 18 ntoulis για τον σολωμό, ξιφία κλπ. ....
ωραια σου δινει και το ερεθισμα να ψαξεις και αλλο..
δεν εχει σημασια τι θα πω εγω η ο καθε σαν εμενα..στο κατω κατω ουτε καν εχω δοκιμασει απο αυτες τις μαρκες.. ο καθενας ψαχνει διαβαζει δοκιμαζει.. δικα του ειναι και τα λεφτα και ο σκυλος..

η μονη γνωμη που πρεπει να λαμβανεται σοβαρα υπ οψιν ειναι η γνωμη των σοφων.

στην περιπτωση μας των ειδικων.. οι γνωμες των πολλων με μαρτυριες ειναι για τον δικο τους σκυλο..

εμενα παραδειγμα δεν μου αρεσει να δινω κρεατα απο αλλη ηπειρο και ψαρια απο καναδα και αμερικη.. τον δικο μου σκυλο τον πηρα απο το δρομο..και δε νομιζω οι προγονοι του να ετρωγαν λευκα ψαρια και σολωμους και χιλια δυο βοτανα και φρουτα εξωτικα και τετοια..

δεν υπαρχουν πλεον <<καθαρες>> τροφες και καθαρα κρεατα εκτος αν ειναι δικα σου και ξερεις αν τα ειδε ο ηλιος η αν πατησαν χωμα η αν τα ειδε κτηνιατρος τι εφαγαν κτλ κτλ..

ενας αλλος μπορει να θελει να παρει οτι πιο ακριβο υπαρχει και να δινει στο σκυλο του καρχαρια η φαλαινα η σολωμους παπαγιες και κουλα βοτανα κτλ κτλ.. δικαιωμα του

υπαρχει ανταγωνισμος σε λιγο θα υπαρχουν και τροφες με ανθρωπινο κρεας ετσι οπως παμε και θα κανουν 300 ευρω τα 3 κιλα ( χιουμοριστικο παραδειγμα)

σιγουρα υπαρχουν <<ποιοτητες>> και <<ποιοτητες>>

το ποσο καλο κανει μια τροφη με χιλιαδες χημικα μεσα και τοσο μεγαλη ποικιλια ουσιων-χημικων σε εναν απλο σκυλακο στη μεσογειο τι επιπτωσεις εχει στο πεπτικο,ανοσοποιητικο δεν μπορει να το ξερει κανεις..

δικη μου γνωμη ειναι οτι οσο πιο πολλα συστατικα τοσο πιο πολλα χημικα για να αντεχει η τροφη χρονια..

σε βαθος χρονου εκεινα τα τσουβαλια που ειναι ενα φορτηγο στο συνολο τα νεφρα ενος σκυλου δεν αντεχουν και δουλευουν διπλη εφημερια..και το ηπαρ και αλλα οργανα... μια μινι ταριχευση σιγα-σιγα..
το οτι μερικοι σκυλοι ειναι γερη κραση και δεν θα παθει κατι σοβαρο δεν ειναι κανονας ομως για ολες τις φυλες και ατομικα καθε σκυλο..

αν καποιος εχει τα κοτσια ας καθησει να τρωει μονο κονσερβες και θα δει οτι σε 20 μερες θα αρχισει την γκρινια τον θυμο την καταθλιψη και πολλα αλλα..

τα ιδια κοτσια για να ξεκινησει μια διατροφη με χυμους φρουτα λαχανικα καρπους οσπρια κτλ χωρις κρεας.. θα αργησει πολυ να ξαναφαει κονσερβα ! (οπως και τα κρεατα και τα φρουτα εχουν διαφορα μεσα απλα τα <<εποχης>> ειναι καπως καλυτερα)

αυτες ειναι δικες μου σκεψεις..

σιγουρα οσο ψαχνεις τοσο πιο πολυ θα εισαι σαν εκεινον με την πετρα στο κατω κοσμο ολο την εσπρωχνε και ολο γυριζε πισω..

καποια στιγμη καπου θα βρεις το λιμανι της διατροφης..

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Τον υδράργυρο δεν τον γλυτώνεις αν τρως οποιοδήποτε ψάρι μεγάλης ηλικίας, ή αν καταναλώνεις πολλά οστρακοειδή (ή αν τρως χελώνες :confused: ).
Η διαφορά για τον σολωμό εκτροφείου, είναι αυτή η ρημάδα η χρωστική που την ρίχνουν με τα τσουβάλια.
Για σας, προτιμήστε μικρά ψάρια απ τα ελληνικά πέλαγα, και αν μπορείτε να φάτε τσουβάλια σαρδέλας φάτε....
Τώρα για το σκυλί....δεν ξέρω

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Τον υδράργυρο δεν τον γλυτώνεις αν τρως οποιοδήποτε ψάρι μεγάλης ηλικίας, ή αν καταναλώνεις πολλά οστρακοειδή (ή αν τρως χελώνες :confused: ).
Η διαφορά για τον σολωμό εκτροφείου, είναι αυτή η ρημάδα η χρωστική που την ρίχνουν με τα τσουβάλια.
Για σας, προτιμήστε μικρά ψάρια απ τα ελληνικά πέλαγα, και αν μπορείτε να φάτε τσουβάλια σαρδέλας φάτε....
Τώρα για το σκυλί....δεν ξέρω
Γιατί μικρά ψάρια? Η συσσώρευση βαρέων μετάλλων και γενικά επικινδυνων ουσιών η ίδια δεν είναι σε όλα τα ψάρια που ζούνε σε ένα μέρος?

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Είναι σωρευτική με τον χρόνο.
Για τον ίδιο λόγο τα μύδια, στρείδια κλπ έχουν την ίδια επικινδυνότητα με ένα ψάρι μεγάλης ηλικίας, γιατί κάνουν ταχύτατο φιλτράρισμα.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Γιατί μικρά ψάρια? Η συσσώρευση βαρέων μετάλλων και γενικά επικινδυνων ουσιών η ίδια δεν είναι σε όλα τα ψάρια που ζούνε σε ένα μέρος?
απο οσο εχω διαβασει παιζει ρολο ο ωκεανος και το βαθος που ζει το αναλογο ψαρι..
γενικα τα καλυτερα ψαρια για τροφη ειναι αυτα που ζουν προς τον ηλιο (και τα χτυπαει) και οχι προς το βαθος.. πχ μια σαρδελα ειναι πιο αφροψαρο που λενε απο ενα χταποδι-καλαμαρι-σουπια..

και ο υδραργυρος ειναι στο βυθο...
δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα δειχνει σωστο..