Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα για αυτό που αναφέρεις στο ποστ 18 ntoulis για τον σολωμό, ξιφία κλπ. ....
ωραια σου δινει και το ερεθισμα να ψαξεις και αλλο..
δεν εχει σημασια τι θα πω εγω η ο καθε σαν εμενα..στο κατω κατω ουτε καν εχω δοκιμασει απο αυτες τις μαρκες.. ο καθενας ψαχνει διαβαζει δοκιμαζει.. δικα του ειναι και τα λεφτα και ο σκυλος..
η μονη γνωμη που πρεπει να λαμβανεται σοβαρα υπ οψιν ειναι η γνωμη των σοφων.
στην περιπτωση μας των ειδικων.. οι γνωμες των πολλων με μαρτυριες ειναι για τον δικο τους σκυλο..
εμενα παραδειγμα δεν μου αρεσει να δινω κρεατα απο αλλη ηπειρο και ψαρια απο καναδα και αμερικη.. τον δικο μου σκυλο τον πηρα απο το δρομο..και δε νομιζω οι προγονοι του να ετρωγαν λευκα ψαρια και σολωμους και χιλια δυο βοτανα και φρουτα εξωτικα και τετοια..
δεν υπαρχουν πλεον <<καθαρες>> τροφες και καθαρα κρεατα εκτος αν ειναι δικα σου και ξερεις αν τα ειδε ο ηλιος η αν πατησαν χωμα η αν τα ειδε κτηνιατρος τι εφαγαν κτλ κτλ..
ενας αλλος μπορει να θελει να παρει οτι πιο ακριβο υπαρχει και να δινει στο σκυλο του καρχαρια η φαλαινα η σολωμους παπαγιες και κουλα βοτανα κτλ κτλ.. δικαιωμα του
υπαρχει ανταγωνισμος σε λιγο θα υπαρχουν και τροφες με ανθρωπινο κρεας ετσι οπως παμε και θα κανουν 300 ευρω τα 3 κιλα ( χιουμοριστικο παραδειγμα)
σιγουρα υπαρχουν <<ποιοτητες>> και <<ποιοτητες>>
το ποσο καλο κανει μια τροφη με χιλιαδες χημικα μεσα και τοσο μεγαλη ποικιλια ουσιων-χημικων σε εναν απλο σκυλακο στη μεσογειο τι επιπτωσεις εχει στο πεπτικο,ανοσοποιητικο δεν μπορει να το ξερει κανεις..
δικη μου γνωμη ειναι οτι οσο πιο πολλα συστατικα τοσο πιο πολλα χημικα για να αντεχει η τροφη χρονια..
σε βαθος χρονου εκεινα τα τσουβαλια που ειναι ενα φορτηγο στο συνολο τα νεφρα ενος σκυλου δεν αντεχουν και δουλευουν διπλη εφημερια..και το ηπαρ και αλλα οργανα... μια μινι ταριχευση σιγα-σιγα..
το οτι μερικοι σκυλοι ειναι γερη κραση και δεν θα παθει κατι σοβαρο δεν ειναι κανονας ομως για ολες τις φυλες και ατομικα καθε σκυλο..
αν καποιος εχει τα κοτσια ας καθησει να τρωει μονο κονσερβες και θα δει οτι σε 20 μερες θα αρχισει την γκρινια τον θυμο την καταθλιψη και πολλα αλλα..
τα ιδια κοτσια για να ξεκινησει μια διατροφη με χυμους φρουτα λαχανικα καρπους οσπρια κτλ χωρις κρεας.. θα αργησει πολυ να ξαναφαει κονσερβα ! (οπως και τα κρεατα και τα φρουτα εχουν διαφορα μεσα απλα τα <<εποχης>> ειναι καπως καλυτερα)
αυτες ειναι δικες μου σκεψεις..
σιγουρα οσο ψαχνεις τοσο πιο πολυ θα εισαι σαν εκεινον με την πετρα στο κατω κοσμο ολο την εσπρωχνε και ολο γυριζε πισω..
καποια στιγμη καπου θα βρεις το λιμανι της διατροφης..