Ξύνεται συνέχεια

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
είναι νομίζω λογικό ένας σκύλος να ξύνεται συνέχεια . ο δικός μου όμως θεωρώ ότι παραξύνεται. φοράει το σκάλιμπορ λέτε να φταίει αυτό. ξύνεται κυρίως στο λαιμό. δεν έχει κάτι τσιμπούρια ή κάποια πληγή το είδα.

barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
45
Αθήνα - Μαρούσι
Κι εμείς όταν της βάλαμε το σκαλιμπορ ξυνόταν συνέχεια. Δύο είναι τα τινά...
Ή το ενοχλεί ώς ένα καινούριο σώμα επάνω του και θέλει λίγο χρόνο να το συνηθίσει ή αφού ξύνεται μπορεί μέσα σε λίγες μέρες να του κάνει πληγή. Δεν ξέρω πόσες μέρες το φοράς.
Εμάς στην αρχή ξυνόταν και λέω θα είναι μέχρι να το συνηθίσει αλλά τελικά μετά απο λίγες μέρες διαπιστώσαμε ότι τελικά της έκανε πληγή.
Το βγάλαμε και το αφήσαμε στο μπαλκόνι για λίγες μέρες να ξεθυμάνει μέχρι να περάσει και η πληγή της, αφού βέβαια της βάζαμε κρεμούλα που μας είπε η κτηνίατρος.

Τώρα έχει επουλωθεί η πληγή. Της το ξαναβάλαμε να δούμε πως θα πάει και αν την ξαναπειράξει το βγάζουμε εντελώς. Για την ώρα πάλι ξύνεται αλλά το τσεκάρω καθημερινώς να δώ πως θα πάει.

Κοίταζέ το κι εσύ και αναλόγως πράτεις.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
εμένα ο κτηνίατρος μου του το φόρεσε διπλό, δηλαδή κάνει 2 γύρες στο λαιμό του. και για να το στερεώσει έχει βάλει τα λεγόμενα εραπψ. μήπως τον ενοχλούν αυτά.? ξύνεται αρκετά ο καημένος.

barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
45
Αθήνα - Μαρούσι
Είναι πολύ πιθανό να ξύνεται και απο αυτά.
Δεν καταλαβαίνω όμως τον λόγο που το έχει βάλει διπλό. Του έπεσε πολύ του κακομοίρη και είναι λογικό να ξύνεται τόσο.
Δεν το βάζεις καλύτερα μονό? Την ίδια δουλειά κάνει. Όλα τα σκυλάκια που έχω δει, μονό το έχουν.

Marin

Well-Known Member
1 Απριλίου 2007
124
22
Athen
Αν ξύνεται από την ώρα που του έβαλες το λουρί και μετά, τότε φταίει αυτό. Γενικά επηρεάζει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σκύλων το περιλαίμιο αυτό, λόγω του φαρμακου που ειναι παρα πολυ δυνατό. Ρώτησε τον κτηνιατρο σου μήπως είναι καλύτερα να του βάλεις ένα bio-περιλαίμιο που είναι επίσης δραστικά χωρίς να ερεθίζουν.

Ταυτόχρονα κοίταξε μήπως είχε πάνω του ψύλλους και τώρα φεύγουν λόγω του φαρμακου που εχει το λουρι.

Παραλληλα όμως θυμήσου μήπως η φαγούρα ξεκίνησε νωρίτερα. Αν ναι, μπορεί το ξύσιμο να οφείλεται σε τροφική αλλεργία.

Άλλος λόγος ξυσίματος μπορεί να είναι η βαρεμάρα, η έλλειψη εκτόνωσης κτλ, που όμως δεν θα σχετίζονται με την τοποθέτηση του περιλαιμιου.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παρατήρησε γύρω από το σκάλιμπορο εκεί που εφάπτεται το κολάρο με το δέρμα αν έχει κάνει ερεθισμό.., αν ναι..βγάλε το απλά του δημιουργία αλλεργία..

Συνίσταται να μένει τουλάχιστον δύο μέρες πριν την εφαρμογή και δύο δάχτυλα κενό από την επαφή με το δέρμα..αν τα έχεις τηρήσει απλά δεν αντέχει τα δυνατά χημικά που έχει αυτό το κολάρο ο οργανισμός του σκύλου σου.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
μπορώ να πω ότι ηρέμησε. το είχε βάλει διπλό ο κτηνίατρος. το έκανα μονο και σύμφωνα με τις οδηγίες στο σιτε και εχει ηρεμήσει

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συνίσταται να μένει τουλάχιστον δύο μέρες πριν την εφαρμογή * και δύο δάχτυλα κενό από την επαφή με το δέρμα..αν τα έχεις τηρήσει απλά δεν αντέχει τα δυνατά χημικά που έχει αυτό το κολάρο ο οργανισμός του σκύλου σου.
* έξω :)

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
τελικά του το έβγαλα καθώς είδα ότι το δέρμα του είχε ερεθιστεί. θα το αφήσω 2 μέρες και θα του το ξαναβάλω

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι αλλά έχουν περάσει ήδη κάποιες μέρες που το λουρί έχει ανοιχτεί..απλά "ξεθύμανε" στον λαιμό του σκύλου.., το πιθανότερο είναι να έχει αλλεργία στα χημικά που περιέχει..

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
το ειπα και σ αλλα θεμα. χτες τον ειχα αγκαλια πολυ ωρα και αρχισαν να τσουζουν τα ματια μου. το εβγαλα μεχρι να ξεθυμανει ο ερεθισμος και θα το ξανα βαλω.

barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
45
Αθήνα - Μαρούσι
Και καλά θα κάνεις!!
Εμείς πάντως που της το ξαναβάλαμε μετά από αρκετές μέρες μέχρι να της περάσει, την ξαναπείραξε στο ίδιο σημείο και λίγο πιο πέρα. Της το βγάλαμε τελείως και θα βάλουμε κάποιο άλλο πιο ήπιο. Υπάρχει περίπτωση να του ξαναερεθίσει το λαιμουδάκι που σημαίνει βγάλτο κι εσύ και πάρε κάτι άλλο.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
μωρε πολυ καλα εκανα και το εβγαλα του εκανε πληγη. αυριο τηλ στον κτηνιατρο να δουμε τι θα γινει. ισωσ του εκανε τρ ερεθισμο γιατι του το εκανα πιο σταθερο ηταν πολυ χαλαρο πριν

barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
45
Αθήνα - Μαρούσι
Δεν είναι τίποτα. Θα σου πει να του βάλεις μια κρεμούλα όπως εμείς μέχρι να περάσει.
Το θέμα είναι και με την δικιά μας ότι το ξύνει ανελέητα και το έχει ματώσει!
Απαπα δεν το ξαναβάζω!!

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
παιδια με ετσουζαν τα ματια μου χτες απο το χημικο! το σκυλι περπατουσε και σηκωμενο το ποδι να προσπαθει να ξυθει . το θεμα ειναι τι κολαρο βαζω μετα?

barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
45
Αθήνα - Μαρούσι
Μπορείς να βάλεις ένα βιολογικό αλλά δεν ξέρω ποιό είναι. Το διάβασα εδώ στο φορουμ και λένε ότι είναι πιο ήπιο. Άλλη λύση που κι εμείς θα καταφύγουμε εκεί, είναι το kiltix το οποίο όμως απ΄ότι ξέρω δεν προστατεύει απο σκνίπες.
Βάζουμε όμως αμπούλα και σπρει σιτρονέλας οπότε νομίζω είμαστε οκ.
Ρώτα και τον γιατρό σου να σου πεί.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
προστατευει απο σκνιπα? εχουμε βαλει και αμπουλα και βαζουμε καθε απογευμα σπρευ σιτρονελας