Οίστρος μετά τη στείρωση.

VanessaM

New Member
19 Απριλίου 2012
3
0
Καλησπέρα,
έχω μια ημίαιμη σκυλίτσα, 8 χρονών και 20 κιλά. Λόγω ψευδοκυήσεων την στείρωσα πριν περίπου 1μιση μήνα. Εδώ και 2 βδομάδες όμως "μυρίζει" σε όλα τα αρσενικά και μάλιστα τα αφήνει και να ζευγαρώσουν! Σήμερα ύστερα απο τη βόλτα μας και αρκετές απόπειρες ζευγαρώματος απο 2 σκύλους, γυρνώντας στο σπίτι παρατήρησα οτι ο σκύλος συμπεριφέρεται σαν να διψάει πάρα πολύ (γλώσσα έξω) χωρίς όμως να πίνει νερό, γλύφεται συνέχεια και κλαίει. Επίσης για λίγο δάγκωνε και τα πίσω πόδια της. Έχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο; Μου φαίνεται αδιανόητο να είναι στις "μέρες" της ενώ είναι στειρωμένη!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Υπάρχει όμως περίπτωση να μην έγινε σωστή στείρωση. Πηγαινε την σε άλλο κτηνίατρο από αυτόν που την στειρώσατε και κάντε υπέρηχο αν χρειάζεται να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εχει κανει κανονικη στειρωση με ολικη αφαιρεση η μηπως της εχει δεσει απλα τις ωοθηκες; Γιατι στη δευτερη περιπτωση η σκυλα εχει επιθυμια απλα δεν μενει εγκυος.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εχει κανει κανονικη στειρωση με ολικη αφαιρεση η μηπως της εχει δεσει απλα τις ωοθηκες; Γιατι στη δευτερη περιπτωση η σκυλα εχει επιθυμια απλα δεν μενει εγκυος.
Αυτή η μέθοδος όμως δεν λυνει το πρόβλημα της ψευδοκύησης

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Τι λες τώρα; Δεν ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο! Doggie style never dies! χαχαχαχα

VanessaM

New Member
19 Απριλίου 2012
3
0
Λοιπόν, ο κτηνίατρος που έκανε την εγχείριση είπε οτι τα αφαίρεσε όλα και ότι το κάνει απο συνήθεια και σιγά σιγά θα περάσει. Βέβαια, όταν ρώτησα γιατί όμως μυρίζει στα αρσενικά μου είπε απλά να μην ανησυχώ.

VanessaM

New Member
19 Απριλίου 2012
3
0
Και είχαμε εξελίξεις!!! Η στειρωμένη (υπενθυμίζω) σκυλίτσα μου "κόλλησε" με έναν αδεσποτάκο.
Εκτός οτι όλη την ώρα έκλαιγε και ο άλλος την έσερνε και τώρα που επιτέλους ξεκολλήσανε και γυρίσαμε σπίτι κλαίει πάλι και επιτίθεται στο πόδι της. Έχω φρικάρει. Απο τότε που στειρώθηκε όλο περίεργα συμβαίνουν!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Δεν μπορω να καταλαβω καταρχας γιατι την αφηνες να την καβαλανε...

Κατα τα λοιπα πηγαινε να κανεις ενα υπερηχο στη σκυλιτσα να δεις τι συμβαινει.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Συμφωνω οτι ισως δεν εχει γινει σωστα η στειρωση. Μπορει να αφησε μεσα καποιο κομματι ωοθηκης. Ποια συνηθεια αφηνει τα θηλυκα να ζευγαρωσουν οταν δεν εχουν ορμονες? Αν ειχαν αφαιρεθει ολα δεν θα επρεπε να μυριζει τιποτα προς τα αλλα σκυλια. Πηγαινε την σε αλλον γιατρο να τη δει ή καλυτερα σε κτηνιατρικη κλινικη με οργανο υπερηχου να δουν τι εχει κανει ο γιατρος σας.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Συμφωνω οτι ισως δεν εχει γινει σωστα η στειρωση. Μπορει να αφησε μεσα καποιο κομματι ωοθηκης. Ποια συνηθεια αφηνει τα θηλυκα να ζευγαρωσουν οταν δεν εχουν ορμονες? Αν ειχαν αφαιρεθει ολα δεν θα επρεπε να μυριζει τιποτα προς τα αλλα σκυλια. Πηγαινε την σε αλλον γιατρο να τη δει ή καλυτερα σε κτηνιατρικη κλινικη με οργανο υπερηχου να δουν τι εχει κανει ο γιατρος σας.
σε διαβεβαιώ οτι κομμάτι ωοθήκης όπως το φαντάζεσαι , είναι πρακτικά αδύνατο να μείνει
διότι βγαίνουν μονοκόμματα , δεν τις τεμαχίζουν για να τις βγάλουν.

;)

επίσης αν γίνεται φίλε/η πές μου , τι στείορωση έκανε ? ωοθηκυστερεκτομή ? ή ωοθηκεκτομή ?

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Όταν πάντως στειρώσαμε τη σχωρεμένη τη θηλυκιά μας δεν την πλησίασε ποτέ ξανά αρσενικός..Και δε θυμάμαι να υπήρχαν δύο είδη στειρώσεων, αλλά αυτή που κάναμε τουλάχιστον είχε αποτέλεσμα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
σε διαβεβαιώ οτι κομμάτι ωοθήκης όπως το φαντάζεσαι , είναι πρακτικά αδύνατο να μείνει

;)

επίσης αν γίνεται φίλε/η πές μου , τι στείορωση έκανε ? ωοθηκυστερεκτομή ? ή ωοθηκεκτομή ?
Δεν ξέρω λεπτομέρειες που εσύ ξέρεις, κτηνίατρος είσαι; , αλλά παλιότερα είχα μία γάτα που η στείρωση δεν είχε γίνει σωστά και την ξαναεγχειρήσαμε.
Είχε πολλά προβλήματα μέχρι την δεύτερη εγχείρηση.
Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει λάθος όμως για να πω λεπτομέρειες.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς

;)

Πραγματικα νομιζεις οτι ολοι εκει εξω ξερουν να κανουν τις τελειες στειρωσεις? Η οτι δεν υπαρχουν καποιοι που κοβουν οτι να 'ναι κι οπως γουσταρουν? Εδω σε ανθρωπους γινονται οτι να 'ναι χειρουργεια...

Εννοησα ακομη κι επιτηδες να αφησε τμημα ωοθηκης. ;)
Anyway κτηνιατρος απο σκυλο φιλης ειπε χαρακτηριστικα οτι αφησε λιγη ωοθηκη μεσα στη σκυλα της που στειρωσε για να μην χασει τη θηλυκοτητα της. :cigar::paja1: Η ιδιοκτητρια της βεβαια ειχε συμφωνησει με αυτην την τακτικη απο πριν. Η σκυλιτσα ειχε περιοδο και μετα το χειρουργειο αλλα δεν ειχε μητρα για να μεινει εγκυος.

Υπαρχει και η σκετη υστερεκτρομη απ'οσο εχω ακουσει που θα δικαιολογουσε περισσοτερο την υπαρξη ορμονων.

Last edited:

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Πραγματικα νομιζεις οτι ολοι εκει εξω ξερουν να κανουν τις τελειες στειρωσεις? Η οτι δεν υπαρχουν καποιοι που κοβουν οτι να 'ναι κι οπως γουσταρουν? Εδω σε ανθρωπους γινονται οτι να 'ναι χειρουργεια...

Εννοησα ακομη κι επιτηδες να αφησε τμημα ωοθηκης. ;)
Anyway κτηνιατρος απο σκυλο φιλης ειπε χαρακτηριστικα οτι αφησε λιγη ωοθηκη μεσα στη σκυλα της που στειρωσε για να μην χασει τη θηλυκοτητα της. :cigar::paja1: Η ιδιοκτητρια της βεβαια ειχε συμφωνησει με αυτην την τακτικη απο πριν. Η σκυλιτσα ειχε περιοδο και μετα το χειρουργειο αλλα δεν ειχε μητρα για να μεινει εγκυος.

Υπαρχει και η σκετη υστερεκτρομη απ'οσο εχω ακουσει που θα δικαιολογουσε περισσοτερο την υπαρξη ορμονων.
σαφώς ;)

Όσο για την φίλη σου , πολύ κακώς που συμφώνησε σε αυτό το έμεσμα ( αυτο δεν είναι στείρωση , είναι ταλαιπωρία του ζώου . Δεν υπάρχει λίγο έγκυος . Ή είσαι η δεν είσαι ) , αλλα ακόμα περισσότερο , ντροπή και όνειδος για τον ΚΤΗΝΙΑΤΡΑΚΟ που ο ΊΔΙΟΣ πρότεινε ένα τέτοιο πράγμα !!! Είναι αξιολύπητοι τέτοιοι επαγγελματίες .

Να σε ρωτήσω όμως ..
Η φίλη σου αυτή πήγε για την στείρωση σε κάποιο κυνοφιλικό σωματείο ??????????????

:-k

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Παιδιά κάτι άσχετο, υπάρχουν αντισυλληπτικά χάπια για τα σκυλιά; Όλες οι άκυρες απορίες σήμερα μου γεννήθηκαν..