Οίστρος μετά τη στείρωση.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
έχω κι εγώ απορία...

όταν στείρωσα τις 2 θηλυκές μου gates μετά ψάχνοντας το
έμαθα ότι οι ορμόνες κάνουν μέχρι και 6 μήνες να φύγουν τελείως από τον οργανισμό τους..
ισχύει ίσως κάτι τέτοιο μήπως και στα σκυλιά???

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
σαφώς ;)

Όσο για την φίλη σου , πολύ κακώς που συμφώνησε σε αυτό το έμεσμα ( αυτο δεν είναι στείρωση , είναι ταλαιπωρία του ζώου . Δεν υπάρχει λίγο έγκυος . Ή είσαι η δεν είσαι ) , αλλα ακόμα περισσότερο , ντροπή και όνειδος για τον ΚΤΗΝΙΑΤΡΑΚΟ που ο ΊΔΙΟΣ πρότεινε ένα τέτοιο πράγμα !!! Είναι αξιολύπητοι τέτοιοι επαγγελματίες .

Να σε ρωτήσω όμως ..
Η φίλη σου αυτή πήγε για την στείρωση σε κάποιο κυνοφιλικό σωματείο ??????????????

:-k
Συμφωνω, οχι δεν πηγε σε σωματειο, ιδιωτικα το εκανε.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Παιδιά κάτι άσχετο, υπάρχουν αντισυλληπτικά χάπια για τα σκυλιά; Όλες οι άκυρες απορίες σήμερα μου γεννήθηκαν..

Υπάρχει . Σκέψου απλά οτι τα ανθρώπινα αντισυλληπτικά δοκιμάστηκαν πρώτα για την αποτελεσματικότητά τους , σε σκύλους . Απλά δεν συστήνεται η χορήγησή τους καθώς συνδέεται με αυξημένη προδιάθεση νεοπλασμάτων στους μαστούς .

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.704
327
Lund, SE
εκανε ωοθυκηστερεκτομή ?
σε διαβεβαιώ οτι κομμάτι ωοθήκης όπως το φαντάζεσαι , είναι πρακτικά αδύνατο να μείνει
διότι βγαίνουν μονοκόμματα , δεν τις τεμαχίζουν για να τις βγάλουν.

;)

επίσης αν γίνεται φίλε/η πές μου , τι στείορωση έκανε ? ωοθηκυστερεκτομή ? ή ωοθηκεκτομή ?
τί δουλειά είπαμε ότι κάνεις;

Υπάρχει . Σκέψου απλά οτι τα ανθρώπινα αντισυλληπτικά δοκιμάστηκαν πρώτα για την αποτελεσματικότητά τους , σε σκύλους . Απλά δεν συστήνεται η χορήγησή τους καθώς συνδέεται με αυξημένη προδιάθεση νεοπλασμάτων στους μαστούς .
Τα ανθρώπινα αντισυλληπτικά δοκιμάστηκαν πρώτα στο χοίρο και πολύ μετά στο σκύλο και μάλιστα πολύ μετά το Lyndiol.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Λοιπόν, ο κτηνίατρος που έκανε την εγχείριση είπε οτι τα αφαίρεσε όλα και ότι το κάνει απο συνήθεια και σιγά σιγά θα περάσει. Βέβαια, όταν ρώτησα γιατί όμως μυρίζει στα αρσενικά μου είπε απλά να μην ανησυχώ.

Τελικά :

Η προσέλκυση των αρσενικών και η αποδοχή της επίβασης μπορεί να γίνει ΚΑΙ σε στειρωμένα ζώα , σε ΣΥΝΤΟΜΟ χρονικό διάστημα μετά την στείρωση .
Αυτό σχετίζεται με το χρονικό διάστημα που πέρασε απο το τέλος της φάσης του οίστρου του οιστρικού κύκλου της σκύλας σε συνδυασμό με την φάση που βρίσκεται ( μέθοιστρο , δίοιστρο , άνοιστρο ) .
Και αυτό , διότι μέχρι την στιγμή της στείρωσης το υπόλοιπο τμήμα του γεννητικού σωλήνα έχει εκτεθεί στην επίδραση των ορμονών που μέχρι τότε είχαν παραχθεί απο τις ωοθήκες ( οι οποίες την "κάνανε" :p ) και , όπως είναι φυσικό και επόμενο , τα αρσενικά ακόμα μυρίζουν την θηλυκιά .

Περίμενε λίγο καιρό ( 1 - 2 εβδομάδες το ΠΟΛΥ ) και θα δείς οτι θα σταματήσει το όλο θέμα !

Μετά μπορείς να επικοινωνήσεις με τον Κτηνίατρο .

Αυτά !!

:)

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
δεν ξέρω την ιστορία του ανθρώπινου αντισυλληπτικού , αυτό που άκουσα αυτό είπα .
τώρα τί δοκίμασαν , πόσα ml , κλπ ούτε που με αφορούν
:p

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.704
327
Lund, SE
δεν ξέρω την ιστορία του ανθρώπινου αντισυλληπτικού , αυτό που άκουσα αυτό είπα .
τώρα τί δοκίμασαν , πόσα ml , κλπ ούτε που με αφορούν
:p
Μου απάντησες ήδη ιδιαιτέρως δεν έχω καμία άλλη ένσταση πέραν του θέματος των αντισυλληπτικών.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Παιδιά κάτι άσχετο, υπάρχουν αντισυλληπτικά χάπια για τα σκυλιά; Όλες οι άκυρες απορίες σήμερα μου γεννήθηκαν..

Στειρωση φαρμακευτικη : προγεσταγονα, ανδρογονα, οιστρογονα (ως αντισυλληπτικα και εκτρωτικα)

Υπαρχουν καποια πλεονεκτηματα οπως και καποια μειονεκτηματα... Εχουμε και λεμε!

Πλεονεκτηματα : Ειναι ευκολη και χαμηλου κοστους (για καθε ενεση η χαπια οχι μακροπροθεσμα και μετα απο σειρα εφαρμογων)
Ειναι αναστρεψιμη, αν αλλαξει γνωμη ο ιδιοκτητης και θελει το ζωο του να γεννησει.

Μειονεκτηματα : Ειναι αναστρεψιμη, δεν εχει μονιμα αποτελεσματα.
Δεν ειναι παντα αποτελεσματικη, ακομα και αν γινει εγκαιρα.
Εχει πολλες παρενεργειες οπως : Παχυσαρκια, πολυδιψια-πολυουρια αλλαγη της συμπεριφορας (μειωση της δραστηριοτητας, ληθαργος η επιθετικοτητα, προβληματα στη λειτουργια των επινεφριδιων (ιδιαιτερα στις γατες με κινδυνο της ζωης του ζωου), σακχαρωδης διαβητης, γαστρεντερολογικες διαταραχες, εντονη οσμη στα ουρα, απωλεια τριχωματος, πυομητρα, γαλακτορροια, καρκινος των μαστων, ελληψη η ανωμαλη εμφανιση οιστρικων κυκλων, κολπιτιδα, δερματιτιδες, βλαβες ηπατος και παγκρεατος, απλαστικη αναιμια και θανατος.