Οίστρο-Απορίες

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους..!!!

Σήμερα λοιπόν ξεκίνησε ο οίστρος της Άλμπας μου.. (10 μηνών περίπου).

Να ξεκαθαρίσω πως δεν τίθεται θέμα ζευγαρώματος, το πρόγραμμα είναι να τελειώσει ο οίστρος και μετά από 2-3 μήνες (ο γιατρός μου είπε πως χρειάζεται να περιμένουμε τόσο)να πάμε για στείρωση.
Έχω διαβάσει όλα τα απαραίτητα, έχω ενημερωθεί και από τον γιατρό, αλλά έχω απορίες σε πρακτικά θέματα.. Κ η βοήθεια σας θα είναι πολύτιμη..!!!:)

1. Κ κυριότερο...το αίμα βγαίνει..;;; Σκοπεύω να της φορέσω βρακάκι :oops: , αλλά δεν θα της το φοράω κ όλη μέρα.. οπότε, αν λερωθεί κάποιο ύφασμα..πως βγαίνει..;;;;
  2. Σχετικά με τις βόλτες τις, έχω αποφασίσει τα εξής : Τις ημέρες που θα δέχεται τα αρσενικά, θα βγαίνουμε τρομερά προσεχτικά, μόνο για τις ανάγκες της. Όλες τις υπόλοιπες όμως, ιδανικά θα ήθελα να κρατήσουμε όσο γίνεται το πρόγραμμα μας κ να βγαίνουμε τις βόλτες μας..Δηλ. πρωί και απόγευμα, μόνο στο λουρί, περπάτημα, προσπαθώντας να αποφύγω άλλους σκύλους.. (Στην περιοχή μου έχουμε 3-4 μεγάλα πάρκα και όλοι μαζεύονται σε κάποιο από αυτά, οπότε αυτό με εξυπηρετεί, καθώς ξέρω προς τα που δεν πρέπει να πάω..),θα έχω μαζί μου ένα μπουκάλι νερό, για να αποφύγω όσο γίνεται δυσάρεστες καταστάσεις..Χρειάζεται να κάνω / έχω κάτι άλλο;; Από την εμπειρία σας, θα είμαι οκ;;; Ρωτάω, γιατί έχω ακούσει διάφορα τρελά..κ δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν..
  3. Τέλος, σήμερα το πρωί κάναμε κανονικά την μεγάλη βόλτα μας, με τον τρόπο που ανέφερα παραπάνω, χωρίς κανένα πρόβλημα.. Παρατήρησα όμως κ με παραξένεψε το ότι μάρκαρε συνεχώς..αλλά συνεχώς..!!!κάτι που δεν έχει ξανακάνει..Να υποθέσω πως είναι ο τρόπος των θυληκών να "καλούν" τα αρσενικά.;;;

Οποιαδήποτε εμπειρία/συμβουλή θα είναι πολύτιμη..!!!Γιατί δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω.. (Κ να φανταστείτε πως πάντα θυληκά είχαμε στην οικογένεια, αλλά όλα στειρωμένα, οπότε ένα άγχος το έχω από το πρωί..)

Συγγνώμη για το σεντόνι και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας..!!

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Φιλε εγω απο σημερα το πρωϊ τραβαω μεγαλο καναλι...
Να δες εδω απο το post 175.

Θελει προσοχη.
Φίλη είμαι, βρε..:p

ωχ, κατάλαβα..περνάς εξαιρετικά..
σε ποιά μέρα είναι τώρα;;;
Θα αναθεωρήσω το σχέδιο για τις βόλτες, μάλλον.. θα δω πως θα πάει κ μας βλέπω να βγαίνουμε ίσα-ίσα για τα βασικά..

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Χθες τελείωσε ο οίστρος της δικιας μου. Ναι μαρκάρουν αυτές τις μέρες. Εγώ κουβαλαγα νερό με σιτρονελα σε μπουκάλι σπρέι για τους γαμπρούς. Ευτυχώς δεν ήθελε και εκείνη έρωτες και τους γαυγιζε όλους. Βρακακι δυστυχώς δεν μπόρεσα να χρησιμοποιήσω ,το έκανε χαρτοπόλεμο σε ένα λεπτό. Επειδή ανεβαίνει σε καναπέδες και κρεβάτια εστρωσα παντού κουβέρτες φλις γιατί ο καναπες δεν καθαρίζει εύκολα.
Υπομονή και πολύ προσοχή για 20 μέρες.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
67
Aθήνα
Εμενα πάντως αν μου μπουγέλωνε το σκυλί, ιδιοκτητης θυληκιάς σε οίστρο, που την κυκλοφορούσε με άνεση, θα τον πέταγα σε πηγαδι!

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Χθες τελείωσε ο οίστρος της δικιας μου. Ναι μαρκάρουν αυτές τις μέρες. Εγώ κουβαλαγα νερό με σιτρονελα σε μπουκάλι σπρέι για τους γαμπρούς. Ευτυχώς δεν ήθελε και εκείνη έρωτες και τους γαυγιζε όλους. Βρακακι δυστυχώς δεν μπόρεσα να χρησιμοποιήσω ,το έκανε χαρτοπόλεμο σε ένα λεπτό. Επειδή ανεβαίνει σε καναπέδες και κρεβάτια εστρωσα παντού κουβέρτες φλις γιατί ο καναπες δεν καθαρίζει εύκολα.
Υπομονή και πολύ προσοχή για 20 μέρες.

σε ευχαριστώωω.!!
Όλα τα υπόλοιπα , δηλαδή..στο πλυντήριο καθαρίζουν..;;;
θα το παλέψω με το βρακάκι κ βλέπουμε.. αλλά κ εγώ πιστεύω ότι θα έχει την ίδια τύχη με της δικιάς σου..
θα δω κ πως θα πάει με τις βόλτες.. κ θα προσαρμοστώ αναλόγως..
από υπομονή άλλο τίποτα..μέχρι να βρω την Άλμπα, δεν ήξερα ότι έχω τόση..χα,χα
τώρα από προσοχή, αν αρχίσουν οι γαμπροί να έρχονται, μας βλέπω να την βγάζουμε στο μπαλκόνι...

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Χαχαχα μα μιλάω για αδέσποτα. Αυτό που είναι στο λουρί με τον ιδιοκτήτη του δεν ενοχλεί.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Φίλη είμαι, βρε..:p

ωχ, κατάλαβα..περνάς εξαιρετικά..
σε ποιά μέρα είναι τώρα;;;
Θα αναθεωρήσω το σχέδιο για τις βόλτες, μάλλον.. θα δω πως θα πάει κ μας βλέπω να βγαίνουμε ίσα-ίσα για τα βασικά..
Ειναι στην 3η μερα (κατα τας γραφάς)...

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Εμενα πάντως αν μου μπουγέλωνε το σκυλί, ιδιοκτητης θυληκιάς σε οίστρο, που την κυκλοφορούσε με άνεση, θα τον πέταγα σε πηγαδι!
Ευτυχώς που δεν έχουμε πηγάδια εδώ τριγύρω.. πλάκα κάνω.. :)
κοίτα, σε γενικές γραμμές συμφωνώ..
αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα την κυκλοφορώ με άνεση.. γι'αυτό κ έγραψα ότι "ιδανικά θα ήθελα να κάνουμε τις βόλτες μας..", αλλά επειδή δεν ξέρω τι θα γίνει κ είναι η πρώτη φορά που το περνάω, θα προσαρμοστώ ανάλογα..

Από την άλλη κ η θυληκιά πρέπει να κάνει τις ανάγκες της.. προσωπικά, έχω αποφασίσει πως τις μέρες που θα δέχεται τα αρσενικά, θα βγαίνουμε για ελάχιστο διάστημα, κάτω από το σπίτι κ πάλι μέσα.. κ αν το κάνουμε κ αυτό, γιατί πολλά διαβάζω κ αρχίζω να αναθεωρώ..
Τις υπόλοιπες όμως , θα πρέπει κ η θυληκιά να περπατήσει λίγο..(ξαναλέω , αναλόγως τις συνθήκες..)
Δεν πρόκειται να μπουγελώσω κανένα σκυλί , επειδή π.χ. πλησίασε, αλλά αν δεν φεύγει..τότε ναι..
Μιλάω πάντα για ελέυθερο δεσποζόμενο ή αδέσποτο σκύλο, που στην μεν περίπτωση ή ο ιδιοκτήτης δεν το έχει πάρει καν χαμπάρι ή ο σκύλος δεν ακούει για να γυρίσει πίσω..

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
67
Aθήνα
Σιγα μην φύγει αν πλησιάσει...
Και σιγα μην ακούσει εμένα, όταν θα έχει μπροστα του την Μονικα Μπελούτσι, που μυρίζει ότι είναι έτοιμη για όλα!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Σιγα βρε, λιγο νερακι τι κακο θα του κανει; Πριν το sex μερικες φορες επιβάλλεται ενα μπανακι.

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Κι αν το έχει λυτό συμφωνα με το νόμο;
Αυτό σχετίζεται με διάφορα περιστατικά..
Το ότι ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα να κυκλοφορώ με λυτό τον σκύλο, δεν σημαίνει πως μου δίνει το δικαίωμα να μην σέβομαι τον διπλανό μου..
Μπορεί ο σκύλος μου π.χ. να έχεις φοβίες , να είναι επιθετικός, να μην πρέπει να έρθει σε επαφή με άλλους σκύλους λόγω κάποιας αρρώστιας..δεν ξέρω, λέω διάφορα..
Οκ, ο καθένας έχεις δικαίωμα να κυκλοφορεί έτσι..αλλά θα πρέπει να σεβαστεί στον συνάνθρωπο κ να μην αφήσει τον σκύλο του να έρθει κοντά..
Αν δεν το κάνει, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να προστατεύσω τον σκύλο μου.. Ο τρόπος που εγώ επιλέγω είναι το νερό..
Αντίστοιχα, βεβαίως θα πρέπει κ εγώ να έχω φροντίσει να μην προκαλέσω , αν θέλεις, τέοιες συμπεριφορές.. πηγαίνοντας π.χ. σε σκυλοπάρκα.., αλλά κ να ενημερώσω τον ιδιοκτήτη πως δεν θέλω τα σκυλιά μας να έρθουν σε επαφή γι'αυούς τους λόγους..

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Ακριβώς επειδή κάνεις αρσενικός δεν θα ακούσει εντολή όταν έχει θηλυκια σε οίστρο μπροστά του, τον βγάζουμε πάντα βόλτα με το λουρί. Γιατί εκτός από το δεσποζομενο θηλυκό υπάρχει και το αδεσποτο. Στην περίπτωση αυτή τί θα κάνεις?

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Μα ο νομος νομιζω λεει το ακριβως αντιθετο: Ο σκυλος δεν επιτρέπεται να βγαινει βολτα λυτος.

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Σιγα βρε, λιγο νερακι τι κακο θα του κανει; Πριν το sex μερικες φορες επιβάλλεται ενα μπανακι.
χα,χα,χα,χα!!!

Χμμ...Θα παιρνω μαζί πλέον και φτυάρι για την κατασκευή του πηγαδιού...
Επειδή βλέπω Αθήνα κ αγχώνομαι, ελπίζω να μην μένεις κοντά στην ευρύτερη περιοχή της Πανεπιστημιούπολης... :p

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
67
Aθήνα
Αυτό σχετίζεται με διάφορα περιστατικά..
Το ότι ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα να κυκλοφορώ με λυτό τον σκύλο, δεν σημαίνει πως μου δίνει το δικαίωμα να μην σέβομαι τον διπλανό μου..
Μπορεί ο σκύλος μου π.χ. να έχεις φοβίες , να είναι επιθετικός, να μην πρέπει να έρθει σε επαφή με άλλους σκύλους λόγω κάποιας αρρώστιας..δεν ξέρω, λέω διάφορα..
Οκ, ο καθένας έχεις δικαίωμα να κυκλοφορεί έτσι..αλλά θα πρέπει να σεβαστεί στον συνάνθρωπο κ να μην αφήσει τον σκύλο του να έρθει κοντά..
Αν δεν το κάνει, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να προστατεύσω τον σκύλο μου.. Ο τρόπος που εγώ επιλέγω είναι το νερό..
Αντίστοιχα, βεβαίως θα πρέπει κ εγώ να έχω φροντίσει να μην προκαλέσω , αν θέλεις, τέοιες συμπεριφορές.. πηγαίνοντας π.χ. σε σκυλοπάρκα.., αλλά κ να ενημερώσω τον ιδιοκτήτη πως δεν θέλω τα σκυλιά μας να έρθουν σε επαφή γι'αυούς τους λόγους..
Συμφωνώ!
Εξ άλλου αυτο το προβλημα με τους ιδιοκτητες σκύλων με οίστρο που τα φέρνουν με άνεση στα πάρκα, και καταστρεφουν την βόλτα των άλλων οι οποίοι αναγκαζονται να φύγουν, είχα στο μυαλό μου!

Μα ο νομος νομιζω λεει το ακριβως αντιθετο: Ο σκυλος δεν επιτρέπεται να βγαινει βολτα λυτος.
Εχει αλλάξει προ πολλού ο νόμος!

Last edited:

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Νομίζω ότι ο νόμος δεν είναι ξεκάθαρος.. λέει αν θυμάμαι καλά, πως θα πρέπει να φροντίζεις ο σκύλος σου να μην ενοχλεί άλλους..δεν αναφέρει πουθενά οδηγό, ή λουρί.. οπότε κ μπορεί να ερμηνευτεί, αναλόγως..