Οι γάτες τρελάθηκαν...


PantelisCocker

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2016
86
68
40
Στην αποψινή μας βόλτα (Ζωγράφου) περάσαμε από ένα γατοspot όπως κάθε ημέρα. Οι γάτες δε φοβούνται τον Παντελή, αυτός όσο περνούν οι μήνες χάνει το ενδιαφέρον του για αυτές και όλα πάνε μια χαρά. Σήμερα πηγαίνοντας προς τα εκεί, ήρθαν τρεις γάτες κατα πάνω μας κάνοντας περίεργους ήχους, με σηκωμένο τρίχωμα και έτοιμες να αρπάξουν τον κούταβο! Χτυπούσα το πόδι μου κάτω, τις έδιωχνα κι αυτές ερχόντουσαν όλο και πιο απειλητικά... Αναγκάστικα και τον πήρα αγκαλιά και τον πήγα γύρω γύρω για να γυρίσουμε σπίτι... Wtf? Τί έπαθαν; Πιο κάτω, μία κυρία με μεγάλο σκύλο, μου είπε πως της έκαναν ακριβώς το ίδιο. Να ενημερώσουμε κάποιον; Τί έπαθαν τα γατάκια και τρελάθηκαν έτσι;
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Ίσως και κάνω λάθος αλλά αν είναι εποχή ζευγαρώματος τους θα είναι γενικά στην τσίτα και θα αντιδρούν έντονα και επιθετικά σε κάθε απειλή.
 


PantelisCocker

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2016
86
68
40
κι εγώ σκέφτηκα μήπως έχουν τίποτα μωρά εκεί... Αλλά μιλάμε για τρελο τσαμπουκά. Δε φοβόντουσαν τίποτα!
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Ή έχουν γατάκια. Η μάνα γάτα υπερασπίζεται την περιοχή με τα γατάκια της με οποιοδήποτε κόστος που λένε.
 


PantelisCocker

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2016
86
68
40
Το είπα σε μία κυρία που πάει και τις ταϊζει, μπας και ρίξει μια ματιά, γιατί πραγματικά είναι επικίνδυνες για τα σκυλάκια σε αυτή τη φάση...
 


Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Σε φάση ζευγαρώματος μπορεί να είναι στην τσίτα, αλλά γενικά δεν κόπτονται τόσο για να τα βάλουν με σκύλο ή ό,τι τους κάνει για απειλή. Πιθανότατα υπάρχουν μικρά για να κάνουν έτσι.

Την έχω πατήσει 2 φορές, ευτυχώς γάτα και σκύλος βγήκαν αλώβητοι. Εγώ στη 2η απέκτησα μερικές ξώφαλτσες γρατσουνιές (έμοιαζε το πόδι μου σαν αποτυχημένο τετράδιο γεωμετρίας), αλλά οκ. Το σίγουρο είναι ότι μου έγινε λίγο μάθημα, λίγο βίωμα και μπήκε λίγο το ένστικτο στη μέση. Από τότε, έτσι και δω γάτα που δεν υποχωρεί αλλά προσπαθεί να "κερδίσει" έδαφος με τσαμπουκά, παίρνω τα μπογαλάκια μου και το σκυλί και φεύγω.
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Και μενα μου πέρασαν γατάκια από το μυαλό, αλλά από την άλλη του έκαναν τσαμπουκά τρεις γάτες και όχι μία (η μαμά). Δηλαδή οκ μια να το καταλάβω (την έχουμε πατήσει κι εμείς και πάλι καλά που περνούσε μια κυρία και την έδιωξε και μπορέσαμε να κάνουμε όπισθεν να φύγουμε και μια άλλη που ευτυχώς είχα νερό). αλλά οι άλλες δύο; Για αυτό το πήγα σε προστασία περιοχής.
Σε κάθε περίπτωση όταν πέφτουμε σε εξαγριωμένη γάτα δεν προσπαθούμε να την περάσουμε και να συνεχίσουμε. Αποχωρούμε ατάκτως :D:D
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Δεν τρελάθηκαν, έχουν το λόγο τους. Οι γάτες είναι αρκετά κυριαρχικά ζώα με το χώρο τους ούτως ή άλλως αλλά μια θηλυκιά που μπορεί προστατεύει μωρά γίνεται επικθετική.
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Πρέπει να δείτε πώς κάνει ο Γκάρφιλντ όταν τα παίρνει με την Αμπυ. Αφτιά πίσω, έντονο κοίταγμα στα μάτια (μιλάμε για ευθεία πρόκληση, όχι αστεία), βγάζει ένα αργόσυρτο απειλητικό νιαούρισμα, η μικρή οπισθοχωρεί (μη ξεχνάμε ποιος είναι ο πραγματικός άλφα στην οικογένεια) και αποχωρεί ησύχως.
Οι γάτες όντως είναι κτητικές, πόσω μάλλον όταν υπάρχουν μικρά στη μέση (ποιος είδε τη γατομάνα και δεν τη φοβήθηκε) και όταν είναι εποχή ζευγαρώματος με τα αρσενικά να προσπαθούν να κυριαρχήσουν.
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Εαν ειχες τον μπατμαν θα τις επιανε φιλες. :LOL: Γενικα ειναι η εποχη μετα τον οιστρο του μαρτιου που υπαρχουν απειρες μανες με γατακια ...μερικα αλλωστε τα εχω σπιτι αχαχαχ. Μια φορα οταν ειχα το προηγουμενο σκυλακο, τον εβγαλε ο τοτε φιλος μου βόλτα και πέρασαν εξω απο αυλη με γατα που είχε γατάκια. Οταν επεστρεψε σπιτι, πιστευα οτι ειχαν παει σε μάχη ή οτι τους την επεσε τσιταχ το λιγότερο. Η γατα ειχε τόσο μανία που ορμηξε στο σκύλο και δεν τον αφηνε ,ο σκυλος εντωμεταξυ ειχε αναπηρια, τον σηκωσε το παιδί πάνω και δεν σταματούσε, χοροπηδούσε μανιακά και γρατζούναγε και τους 2. Δεν εφευγε με τιποτα. Αν θυμαμαι καλαχρειαστηκε και συνδρομή δευετρου ατόμου για να φυγει.
 
  • Like
Reactions: PantelisCocker


PantelisCocker

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2016
86
68
40
Μα αν το έβλεπες απ'έξω ήμασταν μάνα εναντίον μάνας! :p Η γάτα να έρχεται απειλητικά προς το μέρος μας με κάτι απόκοσμους ήχους, ο Παντέλος από πίσω μου και κάποια στιγμή τον σηκώνω αγκαλιά και όπου φύγει φύγει! :LOL: Ωστόσο ήταν άλλες δύο από πίσω που της έκαναν support με χχχχχ και σηκωμένο τρίχωμα...
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Παρόμοιο περιστατικό πριν κάμποσα χρόνια,

κάνουμε βόλτα και πετάγονται 2 γατιά (ενα αρσενικό + 1 θηλυκό) πίσω απο ενα αυτοκίνητο. Το ένα πηδάει στο σβέρκο του σκύλου και το άλλο μπροστά στα μούτρα. Διώχνω εγω το μπροστά κλωτσώντας τον αέρα και μετά απο λίγα δεύτερα η σκύλα διώχνει απο πάνω της το αρσενικό.
Μετά απο 2 εβδομάδες ξεμύτισαν τα γατάκια σ εκείνο το σημείο.

Ανέκαθεν δεν τα γούσταρα τα γατιά. Αρέσκομαι στο να βλέπω στο youtube βιντεάκια που πέφτουν σε μπανιέρες και πισίνες.
 
  • Like
Reactions: Taitienitsa






noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Θα τους κλείσουν σε μπουντρούμι οι γάτες :D Προσωπικά πάντως ήδη νιώθω ότι υπηρετώ τον Γκάρφιλντ :p Και έχω την υποψία ότι η μικρή θεωρεί εκείνον τον "άλφα" της οικογένειας :p:p:p
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Επίσης μ' αρέσουν και αυτά τα βιντεάκια που αφήνουν κρυφά ένα αγγούρι πίσω απο το ανυποψίαστο γατί. Ελατήρια οχι αστεία...
Ίσως το πιο καλό είναι το παρακάτω καθώς πληρώνει με το ίδιο νόμισμα

Αμαλία φοβάμαι για όταν έρθει η ώρα εκείνη αλλά θα το παίξω θαρραλέος και θα πω : Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή...

και για να είμαι on topic..
Αγαπητή θα σου συνιστούσα να μην περνάς για κανα μήνα απο το σημείο με τον Παντελάκο σου.
 
  • Like
Reactions: Amaliaz


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3