Ομφαλοκήλη

dimitriseas

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2011
49
0
Γρεβενα
Να ζητησω συγνωμη που μπηκα κατευθειαν στο ψητο αλλα πηγα στον κτηνιατρο για τα εμβολια και μου ειπε οτι το σκυλακι μου εχει ομφαλοκηλη.
Θελει εγχειρηση να κλεισει μου ειπε... αλλα μπορει να στρωσει και μονο του,,, τι να κανω ,,, ειχε κανεις καμια παρομοια περιπτωση?IMG_20111119_114155&.jpgIMG_20111119_020802&.jpg

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Μικρού μεγέθους μέχρι την ηλικία των 6 μηνών συχνά δεν αντιμετωπίζονται χειρουργικά, ούτε οι μικρές με λίπος, οι μεγάλες πρέπει να αντιμετωπίζονται χειρουργικά.
Ότι σου πει ο κτηνίατρος.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Τιποτε το ανυσηχητικο ,
τις περισσοτερες φορες φευγει απο μονο του

Πριν πολλα χρονια , το 1984 , ειχα παρομιο "προβλημα" με τον ROUDY μου
Στους 5 μηνες , με τοπικη αναισθησια , εγινε αφαιρεση του λιπωματος ,
spray χρειαστηκε για να μην γλειφει τα ραμματα μετα την επεμβαση
Μετα απο 2 εβδομαδες ολα ειχαν ξεχαστει
(πριν το χειρουργειο υπαρχει περιπτωση να γινει ερευνα με χρηση συριγγας απο τον VET
- σε περιπτωση που ειναι μονο υγρο και οχι λιπωμα )

Last edited:

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
37
Munich/Germany
Δεν είναι τίποτα, μην ανησυχεις!!!Ακου ομως και πράξε με βαση τα λεγόμενα του γιατρού σας.

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Η Μέλι μου είχε, όταν μου την έφεραν μου είπαν ότι θα χρειαστεί χειρουργείο όταν γίνει έξι μηνών. Ο δικός μου κτηνίατρος είπε να μην το πειράξω καθόλου. Μεγαλώνοντας σχεδόν έφυγε, κάτι σαν σπυρί φαίνεται.

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Και εμενα εχει η Ηρα μου αλλα ο κτηνιατρος μας ειπε ομοιως οτι δεν ειναι κατι ανησυχιτικο και πως θ απορροφηθει λογικα,αλλιως οταν χρονισει θα χρειαστει χειρουργειο.

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Αφου υπαρχει σαν θεμα ειπα να μην ανοιξω καινουριο...
Η Λιλη μου (μαλτεζ 4κιλα) εχει ομφαλοκηλη.Ειναι 1 εκατοστο.
Μπαινοβγαινει συνηθως χωρις προβλημα αλλα καποιες φορες εγκλωβιζεται και πρεπει να της το βαλω εγω μεσα αφου εχω μαθει τοσο καιρο.
Το θεμα ειναι οτι παντα αγχωνομαι με αυτο το θεμα και ειναι το πρωτο πραγμα που κοιταω οταν γυριζω σπιτι αλλα και μεσα στη μερα πιανω την κοιλια της μηπως εχει βγει και δεν το εχω παρει ειδηση..
Χθες πρωτη φορα εγκλωβιστηκε παλι το εντερο της αλλα επειδη ηταν γεματο δεν μπορουσα να το κανω μονη μου και δεν το πιεσα και πολυ και πηγαμε στο γιατρο στις 11 τη νυχτα να το βαλει αυτη...
Μου ειπε για το χειρουργειο που πρεπει να γινει και οτι δεν ειναι κατι σοβαρο αλλα φοβαμαι ρε γαμωτο με την ναρκωση και μην γινει κατι...
Το εχει κανει κανεις??

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όταν η κήλη αρχίζει να μην είναι εύκολα ανατάξιμη τότε αρχίζει πλέον να γίνεται επικίνδυνη...
Γιατί φοβάσαι την νάρκωση;Είναι ηλικιωμένο;Έχει προβλήματα υγείας;

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Ειναι 3,5 χρονων.
Της εκανα πριν καμια 20 μερες εξετασεις και ηταν ολα οκ.
Δεν εχει κατι αλλα ειναι χειρουργειο και δεν της εχω κανει τπτ ποτε.Μια μεθυ χρειαστηκε μια φορα και μεχρι να της ξυπνησουν ιδρωσα!!!
Ειμαι χαζη μωρε απλα ηθελα να ξερα αν ειναι οντως ενα απλο χειρουργειο.
Ανοιγουν βαζουν 2 ραμματα και τελος?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν ξέρω ποια είναι η διαδικασία για την ομφαλοκήλη στα σκυλιά...
Ξέρω όμως ότι αν κάτσει η στραβή και στο μέλλον γίνει περιεσφιγμένη τότε οι επιπλοκές είναι και περισσότερες και πιο επικίνδυνες και η επέμβαση βαρύτερη...
Δεν θέλω να σε πανικοβάλω, αυτή την στιγμή η ομφαλοκήλη που περιγράφεις εξακολουθεί να είναι ανατασσόμενη κι έχεις και τον νου σου και την προσέχεις, οπότε απέχετε προς το παρόν από το να τρέχετε...

Από κει και πέρα, επεμβάσεις με αναισθησία γίνονται χιλιάδες καθημερινά σε ανθρώπους και ζώα...
Ναι!Μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές, όπως επιπλοκές και παρενέργειες μπορεί να υπάρξουν σε κάθε μια ιατρική πράξη...
Αλλά σε έναν υγιή οργανισμό και από μια σοβαρή ιατρική ομάδα μειώνονται όσο είναι δυνατόν οι πιθανότητες να συμβούν τέτοιες επιπλοκές!

Συζήτησέ τον με τον κτηνίατρό σου, αν χρειάζεται να κάνετε την επέμβαση και πότε, ρώτα για την επέμβαση, ρώτα για την αναισθησία, ρώτα απορίες ώστε να μην έχεις πράγματα στο μυαλό σου που πολλές φορές μπορεί και να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα!

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Για αρχη σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.
Θα ρωτησω εννοειται τα παντα πριν την κανω απλα εχω μπει σε διαδικασια να το σκεφτομαι γιατι γινεται ολο και πιο συχνα.Ειμαστε παντα εδω και δεν περναει πανω απο μιση ωρα που να μην την εχουμε ξαναβαλει αλλα χθες τρομαξα λιγο.
Αν τυχη αυτο το πρωι που λειπουμε 4-5 ωρες η το βραδυ που κοιμομαστε η ακομα και να μην κοιμομαστε και να γινει οπως χθες ποιον θα παρω μεσα στα μεσανυχτα να την βαλει μεσα??Χθες πανικοβληθηκα και της ειπα κανονισε ποτε μπορεις να ερθουμε αμεσα!Αλλα ξερω γω...

Η γιατρος μου ειπε αν μεινει κανα τριωρο μπορει να νεκρωση το εντερο και μετα να πρεπει να γινει αφαιρεση οποτε και μεγαλυτερο χειρουργειο ενω τωρα μου λεει η διαδικασια ειναι απλη.

Σκεφτομουν να την κανω αν καποια στιγμη την στειρωσω.Μου εχει κανει μια φορα ψευδοκυηση και αν μου ξανακανει θα την στειρωσω και τοτε ελεγα να τα κανω μαζι αλλα σκεφτομαι μην πρεπει να γινει αυτο για την κηλη να τελειωνουμε..
Τεσπα σε ευχαριστω πολυ παντως οτι κανω θα σας ενημερωσω.

Last edited:

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Δεν χρειάζεται να κάνει και δεύτερη φορά ψευδοκύηση για να την στειρώσεις!
Άσε που το μεγαλύτερο ποσοστό που κάνει ψευδοκύηση, ύστερα κάνει σε κάθε οίστρο οπότε θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος για να ταλαιπωρείται ούτε το ζωάκι ούτε εσείς!!
Κι αφού έτυχε τώρα αυτό καν'της και τα δυο για να μην της κάνεις αργότερα πάλι νάρκωση!

Το ίδιο έγινε και με την σκύλα μου! Εμένα δεν έμπαινε μέσα όπως λες εσύ αλλά είχε φουσκώσει πολύ και έτσι μαζί με την στείρωση βγάλαμε κι αυτό! Δεν είναι τίποτα τρομερό απλά είναι λίγο μεγαλύτερη η τομή απ' ότι θα ήταν αν έκανες μόνο στείρωση! Κι αφού υπάρχει τέτοιος κίνδυνος καλύτερα να βιαστείς να το κάνεις!

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Στον πρωτο οιστρο εκανε ψευδοκυηση και απο τοτε δεν εχει ξαναγινει.Δεν θελω να την στειρωσω αν δεν υπαρχει λογος βασικα.Δεν εχω σκοπο να την ζευγαρωσω αλλα ειμαι κατα των στειρωσεων στην περιπτωση σαν την δικη μου που το σκυλι ειναι απολυτα ελεγχομενο και δεν υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης.

Γενικα δεν τα θελω τα χειρουργεια και στην προηγουμενη μου σκυλιτσα που την ειχα 13 χρονια δεν χρειαστηκε ποτε.Θα την κανω γιατι αν συμβει κατι επειδη ειμαι φοβιτσιαρα θα πεθανω απο τις ενοχες μου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Σεβαστές οι φοβίες σου αλλά καθυστερείς μια απλή επέμβαση θέτοντας σε κίνδυνο τον σκύλο σου χωρίς λόγο. Αποφάσισε το άμεσα και θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και των δυό σας.

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Σεβαστές οι φοβίες σου αλλά καθυστερείς μια απλή επέμβαση θέτοντας σε κίνδυνο τον σκύλο σου χωρίς λόγο. Αποφάσισε το άμεσα και θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και των δυό σας.
Εχεις απολυτο δικιο