Οπτική "Διάγνωση" δυσπλασίας


saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
Σήμερα πήγα τον κούταβο 4 μηνών Ακίτα (ναι ναι εκτροφικό για να σας "προλάβω") για εμβόλιο.
Ο γιατρός οπτικά, "με το μάτι" που λένε, μου είπε ότι έχει δυσπλασία! Πανικοβλήθηκα!
Στην ερώτηση μου για το πως ακριβώς έβγαλε τη "διάγνωση" στράβωσε. Τόλμησα να πω ότι για να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να βγάλουμε ακτινογραφία σε εξιδικευμένο ορθοπεδικό. Εκεί κι αν "ΣΤΡΑΒΩΣΕ" γιατί θεώρησε ότι εγώ η άσχετη τον αμφισβητώ.
Τεσπά, ενημέρωσα την εκτροφέα και γέλαγε. Εγώ όμως φρίκαρα! Πάω σε άλλο κτηνίατρο; (έλεος, πόσους να αλλάξω;ξέρω ξέρω, εμείς στον Πειραιά πάσχουμε) Πάω από τώρα σε ορθοπεδικό του ΚΟΕ για ακτινογραφία σε 4 μηνών κουτάβι;Περιμένω να ολοκληρώσει την ανάπτυξη;
Please, τα γνωστά περί αποφυγής "γλυστερών πλακακίων" , άσκησης-κούρασης, βάρους κουταβιού κλπ κλπ είναι περιττά, (τα εφαρμόζω από την αρχή που τον έφερα σπίτι)(n)
 






d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.286
Guadalajara, Jalisco
Πες στον κτηνίατρο να σου εξηγησει ποια ειναι τα συμπτώματα. Αν στραβωσει, μπορείς να εκτεινεις το μεσαίο δάχτυλο προς την γενικότερη κατεύθυνση του, ενω συγχρόνως θα απομακρύνεσαι προς την εξοδο.

Ακου διέγνωσε δυσπλασια στους 4 μηνες...
 
  • Like
Reactions: alexouli


ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
37
Ισως ηρθε η ωρα να σκεφτεις να αλλαξεις γιατρο ή αντε να παρεις και μια αλλη γνωμη. Το εμβολιο ολοι οι γιατροι μπορουν να το κανουν, σε σοβαρα θεματα ομως λιγοι. Εγω που ετρεχα με αλλεργιες στο σκυλο μου ο ενας μου ελεγε καν την μπανιο και ας ειχε φουντωσει το σκυλι στα σπυρια και δεν υποχωρουσαν και ξυνοταν καθε φορα η απαντηση η ιδια, καν την μπανιο και οσο περναγαν οι μερες χειροτερευε και ο αλλος οταν του ειπα για αλλεργια σηκωσε τα φριδια και μου λεει αστο εμπλεξες μη το ψαχνεις! Οποτε πηγα σε εναν γιατρο που μου συστησαν σαν πολυ καλο και εχω διαβασει και καλα λογια εδω μεσα και αμεσως εκανε οτι επρεπε για τον σκυλο και μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ικανοποιηνενος απ τον συγκεκριμενο γιατρο. Τι θελω να πω με λιγα λογια ενα χρονο που παω στη κτηνιατρο μου για εμβολια δεν ειχα καποιο θεμα ολα ηταν καλα (στα ευκολα) οταν ηρθε η ωρα για τα δυσκολα αποτελεσμα μηδεν
 
  • Like
Reactions: saras


saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
Ευχαριστώ για τις "καθησυχαστικές-παρηγορητικές" απαντήσεις γιατί ομολογώ ότι παραμένω φρικαρισμένη...Διαβάζω για διαγνώσεις και επεμβάσεις σε κουταβίσια ηλικία, θα το ψάξω εννοείται σε ορθοπεδικό, δε θέλω να ταλαιπωρηθεί άδικα ο σκύλος μου...τι να πω, εύχομαι οι αντιδράσεις και οι δικές μου αλλά και του κτηνιάτρου να είναι υπερβολικές. (αν και διαγνώσεις, έστω ακόμη και εικασίες χωρίς εξετάσεις από ειδικούς-επιστήμονες δυσκολεύομαι να τις "δικαιολογήσω-αιτιολογήσω")
 
  • Like
Reactions: vek


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Για πιστοποιημένη εξέταση OFA από κτηνίατρο συμβεβλημένο με τον ΚΟΕ πρέπει να είναι 18 μηνών το σκυλί.
Προληπτικές εξετάσεις για κουτάβι μετά τους 4 μήνες είναι η εξέταση PennHip.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3