Ορθοπεδικός για PennHIP

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Αγαπητοί συμφορουμίται.
Έχει κάνει κανείς σε κουτάβι εξετάσεις PennHIP σε ορθοπεδικό στην Ελλάδα?
Εντυπώσεις?
Τιμές?

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Αν δεν μας πεις τι ειναι το penHIP και για ποιο κουτάβι το θέλεις
δεν σε λεμε τιποτα :p
Είναι εξέταση δυσπλασίας που μπορεί να "δείξει" από κουτάβι αν θα εμφανιστεί πρόβλημα στην ενηλικίωση.
Φίλος με εκτροφικές βλέψεις θέλει να τσεκάρει μερικά κουτάβια με εκτροφικό potential.

• Like
Reactions: ISKENDER

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Πόσο κουτάβι δηλαδή; Χρήζει άμεσης εξέτασης ώστε να μπει σε τέτοια διαδικασία (αναισθησία) σε μικρή ηλικία;

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ε, γύρω στους 4-6 μήνες, αλλά επειδή θα χρειαστεί προγραμματισμό για μεταφορά Αθήνα, ας αρχίσει η έρευνα

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Καθαρά από περιέργεια, πως θα αξιολογήσει το αποτέλεσμα; Συγκριτικά, με το μέσο όρο της φυλής;

• Like
Reactions: johnk

richtaris

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2015
52
108
36
ψαχνωντας για κουταβι cane corso, μίλησα με αρκετους εκτροφεις, μια απ αυτους μου ειπε για την συγκεκριμενη εξεταση και με προετρεψε να την κανω στο κουταβι μου (οταν με το καλο...)!
Με καθε επιφυλαξη λοιπον, γτ δεν ειμαι κτηνιατρος, μου ειπε πως βγαζουν μια ακτινογραφια και μετρανε τις μοιρες στα ισχυα, η εξεταση βασιζεται σε στατιστικη μελετη καθως ειχαν μετρησει τις μοιρες σε κουταβια(της ιδιας φυλης και ηλικιας,μου ειπε και τον αριθμο, αλλα δε θυμαμαι) και μετεπειτα εξετασαν τι βαθμο δυσπλασιας ειχαν...συγκρινουν λοιπον τις μοιρες του κουταβιου με τις αλλες και σου λενε τι προκειται να γινει!η εξεταση γινεται οταν ειναι 4 μηνων και κοστιζει 80 ευρω.Αν διαπιστωθει προβλημα μπορει να διορθωθει καθως γινεται μια επεμβαση στην οποια αφαιρουν μερος του κοκκαλου(με καθε επιφυλαξη) και διορθωνουν τις μοιρες, η επεμβαση κοστιζει περιπου 250 ευρω...
σας μεταφερω τι μου ειπαν, αν μαθετε κατι αλλο μη με φατε κι οποιος ξερει κατι παραπανω ας με διορθωσει....

• Like
Reactions: LaCat

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Πέρα από την στατιστική που τοποθετεί ένα άτομο μέσα στην φυλή, η μέτρηση χαλαρότητας του συνδέσμου, έχει κάποια όρια μέσα στα οποία θεωρείται επαρκής ή όχι. Διαφορετικά η εξέταση θα ήταν άχρηστη για ημίαιμα πχ....

http://info.antechimagingservices.c...ethod/distraction-index-measuring-laxity.html