Οστεοαρθριτιδα!!

5 Ιανουαρίου 2019
11
0
30
Κατερινη
Γεια σας παιδια...εχω ενα μεγαλο προβλημα.η μικρη μου ειναι 3 χρονων και πριν 1 μηνα περιπου ξαφνικα δεν μπορουσε να περπατησει ηταν χαλια εκλαιγε και δεν μπορουσε να σηκωθει ουτε να παει για τσισα.Πηγαμε στο γιατρο μας εστειλε για ακτινογραφια και τελικα ανακαλυψαμε πως εχει οστεοαρθριτιδα.μου εγραψε καποια χαπια και παυσιπονα αλλα δεν βλεπω καποια αλλαγη αντιθετα νεκρωνουν ολο κ πιο πολυ τα πισω ποδαρακια της
..θα μπορουσατε να μου προτινετε καποιον ορθοπεδικο αθηνα ή θεσσαλονικη για να παρω και μια δευτερη γνωμη;ή αν καποιος εχει παθει κατι παρομοιο να με βοηθησει...:(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Έχεις ξαναμιλήσει με τον γιατρό σου, σχετικά με την επιδείνωση;
Είναι πολύ μικρή για να ζήσει όλη της την ζωή με τέτοιο πρόβλημα.
Συνήθως, εμφανίζεται σε μεγάλες ηλικίες.
Και στα δύο πόδια έχει πρόβλημα;
Μήπως υπήρξε τραυματισμός; Μήπως έπεσε άτσαλα, ίσως και από μεγάλο ύψος και έχει χτυπήσει; Μήπως δεν είναι πόνος από τα πόδια, αλλά από την μέση ή την σπονδυλική;
Το βάρος της πως είναι; Πρέπει οπωσδήποτε να είναι όσο αδύνατη γίνεται. Αν η διάγνωση είναι σωστή, πρέπει να συνεχίσει να κινείται. Να μην ατροφήσουν οι μυς, που υποβαστάζουν και βοηθούν στην κίνηση. Μέχρι όμως να επιβεβαιωθεί η διάγνωση, να παραμένει όσο το δυνατό, ακίνητη.

• Like
Reactions: Yorkaddict

5 Ιανουαρίου 2019
11
0
30
Κατερινη
Ακινητη με ειπε και μενα οσο παιρνει τα χαπια αυτα αλλα τωρα οσο ειναι ακινητη τοσο πιο πολυ δεν μπορει να σηκωθει...στην σπονδυλικη στηλη εχουμε ενα προβλημα με ενα ισχυο που απ οτι καταλαβα δεν χωρεσε λογω του σωματος της γιατι δεν μεγαλωσε αρκετα εξαιτιας της ρατσας (ποιμενικο-κοκονι). Η γιατρος ειπε οσο παιρνει τα χαπια να ειναι ακινητη αλλα αυτο δν θα επιδεινωσει το προβλημα μολις χρειαστει να ασκηθει; Γιατι αν ατροφουν τα ποδαρακια τωρα ειναι χειροτερα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
...στην σπονδυλικη στηλη εχουμε ενα προβλημα με ενα ισχυο που απ οτι καταλαβα δεν χωρεσε λογω του σωματος της γιατι δεν μεγαλωσε αρκετα εξαιτιας της ρατσας (ποιμενικο-κοκονι).
Αυτή η πρόταση, είναι κάπως αλλόκοτη!
Ας την αφήσουμε στην άκρη, προς το παρόν.

Για την ώρα, προέχει να βελτιωθεί η κατάστασή της. Γι'αυτό σου είπε να είναι ακίνητη.
Πως καταλήξατε στην οστεοαρθρίτιδα; Πως την εξηγεί; Μετά τις πρώτες οδηγίες, έχετε ξαναμιλήσει; Της έχεις πει, ότι αυτό που βλέπεις, δεν μοιάζει με βελτίωση;

5 Ιανουαρίου 2019
11
0
30
Κατερινη
Ναι η αληθεια ειναι οτι δεν πολυκαταλαβα πως το ειπε για την σπονδυλικη στηλη γι αυτο το ειπα με δικα μου λογια:p
Οχι μετα την ακτινογραφια μου εξηγησε οτι υπαρχει οστεοαρθριτιδα σε ευτυχως μικρο επιπεδο με καποια προβληματα στα γονατα της.και μου δωσε παυσιπονα και χαπια για 10 μερες.περασαν χθες οι 10 μερες αλλα μολις την ειπα οτι δεν υπαρχει βελτιωση μου ειπε να συνεχισω τα χαπια.μονο αυτο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Στο μεταξύ η διάθεση του σκύλου σου, πως είναι;
Τρώει; Πίνει; Δείχνει να πονάει; Συνεχώς; Μόνο όταν προσπαθεί να κινηθεί;

Το εύκολο πάντως που μπορείς να κάνεις για αρχή, είναι να πάρεις μια δεύτερη γνώμη από κάποιον άλλο γιατρό, της πόλης σου.

5 Ιανουαρίου 2019
11
0
30
Κατερινη
Ναι αλλα εδω δεν εχει κατι δεν εμπιστευομαι γι αυτο θελω εξω.
Πινει τρωει μια χαρα με ορεξη. στο σηκωμα ποναει κ απλα ενα γκρινιασμα τιποτα παραπανω μετα περπαταει αλλα αργα και τρεμουν τα ποδια της μερικες φορες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ.
Θα βρεις διάφορα θέματα, που αναφέρουν γιατρούς στην Θεσσαλονίκη.

Περαστικά της.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Η οστεοαρθριτιδα από μόνη της δεν έχω ξανακούσει να προκαλεί παράλυση των πίσω ποδιών. Δυσκολία στην κίνηση, ναι, παράλυση όμως και "νεκρωμα" όπως λες, πρώτη φορά το ακούω.
Μήπως έχει κατι άλλο το σκυλάκι που έχει οδηγήσει σε οστεοαρθριτιδα;
Μηπως κάποιο πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη;

• Like
Reactions: vek

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Τι αγωγή ακολουθείτε? Ποια χάπια δηλαδή της δίνεις?

Τι άσκησεις κάνετε στην καθημερινότητα σας?

Για Θεσσαλονίκη:
------------------------------------------------
Αμασλίδης Τάσος
Αδριανουπόλεως 33 - Καλαμαριά
2310437456
Αγαθαγγελίδης Κυριάκος
Ωραιοκάστρου 88 - Σταυρούπολη
2310666318