Οταν ειμαστε ποικιλοφαγοι..

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
να κανω μια ερωτηση :
αν δινουμε στ σκυλακι μας πανω απο 1 - 2 διαφορετικες ξηρες τροφες το χρονο, επηρεαζει κατι ; γιατι εχω σκεφτει πχ τι θα κανω αν δεν βρω καποια στιγμη την ιδια τροφη εδω επαρχια αν ειναι κακο (ειδικα για κουταβι) να αλλαζει τροφη . ευχαριστω.

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα, εγώ του έχω αλλάξει 4 τροφές μέσα σε 3 μήνες μέχρι να βρω ποιά του ταιριάζει. Όσο είναι μικρό απλά θέλει σταδιακή αλλαγή από τη μία στην άλλη, μεγαλώνοντας θα αναπτυχθεί πλήρως το πεπτικό του σύστημα και δε θα έχει πρόβλημα νομίζω.
Ούτως ή άλλως αν το σκεφτείς, στη φύση σχεδόν ποτέ δεν τρώνε συνεχώς την ίδια τροφή...

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα, εγώ του έχω αλλάξει 4 τροφές μέσα σε 3 μήνες μέχρι να βρω ποιά του ταιριάζει. Όσο είναι μικρό απλά θέλει σταδιακή αλλαγή από τη μία στην άλλη, μεγαλώνοντας θα αναπτυχθεί πλήρως το πεπτικό του σύστημα και δε θα έχει πρόβλημα νομίζω.
Ούτως ή άλλως αν το σκεφτείς, στη φύση σχεδόν ποτέ δεν τρώνε συνεχώς την ίδια τροφή...
σωστος.. βασικα εχω 2 επιλογες μια τον κτηνιατρο που εχει καποιες τροφες που σκεφτομαι οτι θα θελα ισως κατι καλυτερο.. και μια το σουπερ μαρκετ που εχει pedigree & friskies .. και εχω ακουσει καλα για της τελευταιες. και ειναι και 10 ευρω τα 4 κιλα ..

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
και μια το σουπερ μαρκετ που εχει pedigree & friskies .. και εχω ακουσει καλα για της τελευταιες. και ειναι και 10 ευρω τα 4 κιλα ..
Μακριά κι αλάργα από τις friskies και γενικά από τις τροφές στα super market...
Δεν ξέρω ποιά τροφή σου προτείνει ο κτηνίατρός σου (υποθέτω hill's) αλλά ψάξε λίγο τα θέματα του forum για να δεις α) πως ξεχωρίζουμε και επιλέγουμε ξηρές τροφές και β) ποιές χρησιμοποιούν και προτείνουν οι περισσότεροι, θα σε βοηθήσει να βγάλεις μια άκρη.

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Μακριά κι αλάργα από τις friskies και γενικά από τις τροφές στα super market...
Δεν ξέρω ποιά τροφή σου προτείνει ο κτηνίατρός σου (υποθέτω hill's) αλλά ψάξε λίγο τα θέματα του forum για να δεις α) πως ξεχωρίζουμε και επιλέγουμε ξηρές τροφές και β) ποιές χρησιμοποιούν και προτείνουν οι περισσότεροι, θα σε βοηθήσει να βγάλεις μια άκρη.
κατι σε royal canin απο οτι καταλαβα εχει. τοσο χαλια η purina και οι τροφες της; ...

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Η Royal Canin θεωρείται από τις πολύ καλές τροφές στην Ελλάδα, τώρα friskies κλπ εγώ δε θα έδινα ποτέ, αλλά εγώ δεν είμαι εσύ και για το δικό σου σκύλο μόνο εσύ ξέρεις τι είναι καλύτερο...:)

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Η Royal Canin θεωρείται από τις πολύ καλές τροφές στην Ελλάδα, τώρα friskies κλπ εγώ δε θα έδινα ποτέ, αλλά εγώ δεν είμαι εσύ και για το δικό σου σκύλο μόνο εσύ ξέρεις τι είναι καλύτερο...:)
ασε.. ειδα σε ενα θεμα εδω περι φρισκις και επαθα.. λεει οτι ειναι σιτηρα και κατι παραξενα υποπροιοντα, και με 8,5 % τεφρα.. δηλ μια ξηρα κονσερβα;..

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
pedigree & friskies .. και εχω ακουσει καλα για της τελευταιες. και ειναι και 10 ευρω τα 4 κιλα ..
Ποιος τα λεει τα καλα τα λογια???:eek::-|:paja1:

Αν δεν μπορεις να βρεις αλλες ,Royal Canin και Hills ειναι μια χαρα.

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Ποιος τα λεει τα καλα τα λογια???:eek::-|:paja1:

Αν δεν μπορεις να βρεις αλλες ,Royal Canin και Hills ειναι μια χαρα.
κατι κυνηγοι εδω στην περιοχη που μενω. ο κτηνιατρος εχει eukanuba royal canin και φερνει acana λεει για συντηρηση ενηλικου σκυλου απο οτι θυμαμαι και για ενεργεια γευμα acana. για κουταβι μου ειπε, θα κανουμε τηλ για παραγγελια αν θελω αποκλειστικα acana.. γυρω στα 55 ευρω λεει παει η acana . μαλλον το 13,5 κιλων σακι εννοει .

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
κατι κυνηγοι εδω στην περιοχη που μενω.
Αυτοι που ταιζουν ''αχυρα'' και ξεροκομματα τα σκυλια τους???ΠΦΦΦΦΦ!:mad:

Αν μπορει να σου φερει acana ,αξιζει να την δοκιμασεις.
Μετα η royal canin και η eukanuba ειναι καλες τροφες επισης.

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Αυτοι που ταιζουν ''αχυρα'' και ξεροκομματα τα σκυλια τους???ΠΦΦΦΦΦ!:mad:

Αν μπορει να σου φερει acana ,αξιζει να την δοκιμασεις.
Μετα η royal canin και η eukanuba ειναι καλες τροφες επισης.
αρα ιεραρχικα acana/orijen που η orijen ειδα βλαπτει μακροχρονια τα νεφρα λογω υψηλης πρωτεινης, μετα royal/eukanuba και μετα μετα μετα pedigree/friskies ... :D

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
που η orijen ειδα βλαπτει μακροχρονια τα νεφρα λογω υψηλης πρωτεινης
Το βγαλαμε το συμπερασμα...:paja1:

Οπως τα εχεις βαλει ειναι και η δικη μου σειρα προτιμησης. Στην πραξη θα καταλαβεις ποια ταιριαζει στο σκυλι. Ξεκινα με μια απο αυτες και βλεπεις.

Παντως,και καμια απο τις αλλες να μην του ταιριαξουν ΜΗΝ αγγίξεις καν τα σακουλια friskies/pedigree:cool:!

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Το βγαλαμε το συμπερασμα...:paja1:

Οπως τα εχεις βαλει ειναι και η δικη μου σειρα προτιμησης. Στην πραξη θα καταλαβεις ποια ταιριαζει στο σκυλι. Ξεκινα με μια απο αυτες και βλεπεις.

Παντως,και καμια απο τις αλλες να μην του ταιριαξουν ΜΗΝ αγγίξεις καν τα σακουλια friskies/pedigree:cool:!
δεν το ειπα εγω για την orijen που δεν ξερω κι ολας, αλλα ο gaia lykaia σε ενα θεμ που ειναι εκτροφεας κι ολας...

αλλα οκ, συμφωνω πως αν θυσιασω πχ 10 η 20 ευρω για την υγεια του σκυλου μου πιο λιγα, τοτε ειμαι για κλωτσιες..

gsdog

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2009
136
1
Βασικα εγω θα σου προτεινα να σου πει ο εκτροφεας σου ποια τροφη θα ταιζεις. Αν σου ειναι δυσκολο να βρεις τη συγκεκριμενη μαρκα, να σου προτεινει και μια αλλη απαυτες που θα μπορεις ευκολα να βρισκεις. Και να κανονιζεις να αγοραζεις καινουρια τροφη, πολυ πριν σου τελειωσει η παλια. Καλυτερα ακομα, αγοραζεις 2 τσουβαλια τροφη και οταν δεις οτι τελειωνει το ενα, αγοραζεις καινουριο τσουβαλι. Πως να σου πω, να εχεις καβατζα βασικα.. Ετσι δεν προκειται να ξεμεινεις ποτε, ουτε θα χρειαστει ναλλαζεις τροφες...

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Βασικα εγω θα σου προτεινα να σου πει ο εκτροφεας σου ποια τροφη θα ταιζεις. Αν σου ειναι δυσκολο να βρεις τη συγκεκριμενη μαρκα, να σου προτεινει και μια αλλη απαυτες που θα μπορεις ευκολα να βρισκεις. Και να κανονιζεις να αγοραζεις καινουρια τροφη, πολυ πριν σου τελειωσει η παλια. Καλυτερα ακομα, αγοραζεις 2 τσουβαλια τροφη και οταν δεις οτι τελειωνει το ενα, αγοραζεις καινουριο τσουβαλι. Πως να σου πω, να εχεις καβατζα βασικα.. Ετσι δεν προκειται να ξεμεινεις ποτε, ουτε θα χρειαστει ναλλαζεις τροφες...
σωστος .. αρα ενταξει , κανεις προγραμμα και βγαινεις.. εδω δα δεν ειναι και τοσο δυσκολο καθε 2 η 3 εβδομαδες να παιρνεις απο 1 σακο τροφη.. εδω για αλλα και αλλα τρεχουμε.. δεν θα ανεβουμε κανενα βουνο να ψωνισουμε κι ολας για να γκρινιαζουμε.. :)

romelaki

Active Member
18 Νοεμβρίου 2009
43
0
αρα ιεραρχικα acana/orijen που η orijen ειδα βλαπτει μακροχρονια τα νεφρα λογω υψηλης πρωτεινης, μετα royal/eukanuba και μετα μετα μετα pedigree/friskies ... :D
Για μένα δοκίμασε royal σε μικρή συσκευασία να δεις αν θα του αρέσει, και μετά αν ολα πάνε καλά παρήγγειλε απο τον κτηνίατρο σου 2 σακκιά, ουτως ωστε να μη ξεμένεις.Να ζητήσεις απο αυτόν να σου κάνει έκπτωση γιατί ειναι πολύ μεγάλα τα ποσοστά κέρδους και υπάρχουν περιθώρια.

Ουτε λόγος να γίνεται για pedigree και friskies.Επίσης η orijen k η acana για κάποιους ειναι πολύ καλές τροφές,κατά την γνώμη μου η τόσο υψηλή πρωτείνη κάνει κακό στο σκυλί.

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Για μένα δοκίμασε royal σε μικρή συσκευασία να δεις αν θα του αρέσει, και μετά αν ολα πάνε καλά παρήγγειλε απο τον κτηνίατρο σου 2 σακκιά, ουτως ωστε να μη ξεμένεις.Να ζητήσεις απο αυτόν να σου κάνει έκπτωση γιατί ειναι πολύ μεγάλα τα ποσοστά κέρδους και υπάρχουν περιθώρια.

Ουτε λόγος να γίνεται για pedigree και friskies.Επίσης η orijen k η acana για κάποιους ειναι πολύ καλές τροφές,κατά την γνώμη μου η τόσο υψηλή πρωτείνη κάνει κακό στο σκυλί.
παν μετρον αριστον ..!!!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ψάχνοντας την χημικη αναλυση σε Royal Canin Maxi junior ,Royal Canin Giant puppy ,Acana puppy Large Breed και Acana puppy/junior διαπιστωσα πως τα ποσοστα πρωτεινης ειναι ακριβως τα ιδια - απο 32% εως 34% - δηλαδη καμια διαφορα ή της τάξεως του 1-2%.
Πιο συγκεκριμενα η Acana LB puppy εχει 33% πρωτεινη και η RC Maxi Junior 32%(και πρωτο συστατικο καλαμποκι). Αρα δεν εχουμε και τεραστιες διαφορες.
Anyway...:D