Ούρηση με . . . "χαμηλή πίεση"

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Καλησπέρα -καλησπέρα.

Εδώ και 2 εβδομάδες έχω παρατηρήσει πως έχει πέσει αισθητά η πίεση με την οποία αδειάζει την κύστη του ο Εκτωράκος. Κι όταν λέω αισθήτα εννοώ πως πριν ήταν "συντριβάνι" ενώ τώρα μισάνοιχτη βρύση. . .

Παίζει να φταίει ότι έχουμε αραιώσει τις βόλτες (μόνο έξω τα κάνει) από 3 σε 2 λόγω βεβαρυμμένου προγράμματος;

Θα πάμε και στο γιατρό να τον δει αλλά μπήκα να ρωτήσω μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Οχι. Δεν "παίζει" να φταίνε οι λιγότερες βόλτες.
Θα μπορούσε να "παίζει" όμως, καμμιά ουρολοίμωξη πχ.
Οπωσδήποτε στον γιατρό.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Σηκωνει ποδι? Ρωταω γιατι ειχες πει οτι θα τον στειρωνατε. Οταν δεν σηκωνουν ποδι δεν εχει τοση πιεση νομιζω. Βλεπω τη διαφορα στον εναν σκυλο που κατουραει χωρις να σηκωνει ποδι και στον αλλο που κατουραει με σηκωμενο ποδι στον ουρανο μεχρι να κοντευει να αναποδογυρισει κι εχει διαφορα.

Αλλα αν αλλαξε ξαφνικα μεσα σε 1 μερα τοτε ισως ειναι αυτο που λεει η Μαρεκο. Μια βολτα απο το γιατρο δεν θα ηταν κακη ιδεα σιγουρα.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Γιατί τα στειρωμένα/ευνουχισμένα δε σηκώνουν?!?!
o Maddox που στειρωθηκε περιπου ενος ετους πολυ σπανια θα σηκωσει λιγο ποδι, δεν καθεται οπως τα θηλυκα απλα χαμηλωνει λιγο τη μεση του και κατουραει χωρις πιεση να εκτοξευει τα κατουρλια παντου. Ο αλλος ειναι λες και προσπαθσει να κατουρησει τον ουρανο καποιες φορες με την υπερβολη του. :confused:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τι να πω... Εμείς... Ότι κάναμε προ στείρωσης, ακριβως τα ίδια και μετά. Σαν κίνηση. Γιατί σαν ποσότητα έχει αλλάξει. Τη μοιράζει σε λιγότερες δόσεις.

smoodah να μας πεις τι είπε ο γιατρός, να το έχουμε στα υπ'όψιν...

Last edited by a moderator:

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Τη στείρωση την έχουμε ψιλοπαγώσει κυρίως λόγω "ηθικών" διλλημάτων. Πόδι σηκώνει κανονικά. Η πίεση έχει μειωθεί αισθητά. Το Σάββατο θα πάμε στο γιατρό για υπέρηχο οπότε θα ενημέρωσω όταν θα ξέρουμε τί έχει γίνει.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ο σκύλος δεν πάσχει από λεισμανίαση;
Τα νεφρά του πότε ήταν η τελευταία φορά που τα ελέγξατε;

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Σωστά, έχει λεϊσμανίαση. Στην τελευταία εξέταση, κοιτάξανε και την κρεατινίνη και απ'ότι είχε πει ο γιατρός, ήταν ΟΚ. Δεν βρίσκω τον φάκελό του να το τσεκάρω ρε γμτ.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Επειδή η λεϊσμανίαση επηρεάζει συχνά την νεφρική λειτουργία, κάτι που γενικότερα μπορεί να φαίνεται σε μας αθώο καλό είναι να το τσεκάρετε για να είστε σίγουροι!

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Μόλις επιστρέψαμε από το γιατρό ο οποίος, στους υπέρηχους, δεν του βρήκε τίποτα εκτός από μία "σκιά" στον προστάτη η οποία όμως - κατά τον ίδιο - δεν είναι ανησυχητική. Οπότε, τον παρακολουθούμε πώς πάει και ανάλογα πράττουμε. Λέω να πάμε και στον άλλον από βδομάδα να δούμε τί θα πει κι εκείνος.

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Είμαι έτοιμος να εκραγώ! ! ! Το σκυλούρι μου, εκτός από το ότι δυο φορές σήμερα κατούρησε (πολύ) χωρίς κανένα πρόβλημα στο χώρο που κοιμάται (αδιανόητο αυτό για τον Έκτωρα), στη βραδυνή βόλτα κατούρησε αίμα! ! ! Στο τηλέφωνο, ο γιατρός μού είπε πως δεν τον ανησυχεί και μου έδωσε rdv για αύριο το μεσημέρι να κάνουμε κυστοσκόπηση . . . Μέχρι αύριο το μεσημέρι όμως εγώ θα έχω ασπρίσει.

Εν τω μεταξύ, όλα αυτά εμφανίστηκαν την επόμενη από την πρώτη εξέταση. Τί παίζει ρε παιδιά; Θα τρελαθώ!

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Του πήρε ούρα το Σάββατο και με το σκεπτικό ότι δεν είδε τίποτα στην κύστη με τον υπέρηχο, τα πέταξε. . .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Ε...καλά...πως θα έβλεπε τυχόν μικρόβιο με τον υπέρηχο; :confused:

Το ιδανικό θα είναι, να του πάρεις πρωινά ούρα. Μπορείς να το καταφέρεις;
Πετάξου πάρε κανά-δυό ουροσυλλέκτες, και προσπάθησε το πρωί να τσακώσεις μια μικρή ποσότητα.
Ασε να τρέξουν λίγο στην αρχή και μάζεψε τα επόμενα. Φύλαξέ τα στο ψυγείο και πήγαινέ του τα. Η ακόμη καλύτερα, ρώτα τον πρώτα αν κάνει ο ίδιος καλλιέργειες ή πρέπει να σε στείλει σε κάποιο εργαστήριο, πριν πας στο ραντεβού σας.

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Ε...καλά...πως θα έβλεπε τυχόν μικρόβιο με τον υπέρηχο; :confused:
Άσ'το. . . Εγώ είμαι ο μ.....ς που δεν επέμεινα. Θα προσπαθήσω να μαζέψω ούρα αν με αφήσει . . .

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Σκυλια που παιρνουν Zylapour θα πρεπει να ελεγχονται για κρυσταλλους στα ουρα.

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Λοιπόν, ο πιτσιρίκος έχει άμμο στην κύστη του. Ο doctor είπε ότι εμφανίζεται συνήθως στο 10% των σκύλων που τρέφονται αποκλειστικά με ξηρά και μετά τα 4 χρόνια τους αλλά σ' εμάς επιταχύνθηκε λόγω Zylapour.

Οπότε τέρμα η ξηρά οριστικά. Ξεκινάμε αντιβίωση κι άλλο ένα που περιμένω από τον φαρμακοποιό και κονσέρβα με ρύζι και λαχανικά. Αν με το καλό μπούμε σε μια σειρά κάποια στιγμή, θα κάνω απόπειρα να τον ξεκινήσω home made συνταγούλες. Είδες η ξηρά; Ο ορός με τα ούρα του, μετά τη φυγοκέντριση, ήταν λες και είχες αδειάσει τασάκι μέσα και είχαν κατακαθίσει οι στάχτες. . . .