Ούρηση με . . . "χαμηλή πίεση"

konstantina91

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2013
58
0
Πρέπει να γίνει εξέταση ούρου οπωσδήποτε. Και όχι με ελεύθερη ούρηση αλλά με κυστοκέντηση. Μετά Να γίνει καλλιέργεια στο ούρο για να δείτε αν έχει ο σκύλος ουρολοίμωξη.
Πολλές φορές το αλκαλικό pH στο ούρο οφείλεται σε κάποια ουρολοίμωξη, το δε αλκαλικό PH προδιαθέτει στο σχηματισμό κρυστάλλων.
Επίσης να τον ενθαρρύνεις να πίνει πολύ νερο και να κοιτάξεις να ρυθμίσεις το pH του ούρου με διατροφή. Δες την urinary s/o από τη royal canin και συζήτησε το με το κτηνίατρο σου.

Τέλος, όπως σου είπανε και πιο πάνω να ελέγξεις ουρία και κρεατινίνη (για να ξέρεις τί γίνεται με τα νεφρά )!! Να επιμείνεις το δείγμα του αίματος να σταλεί σε κτηνιατρικό εργαστήριο για εξέταση και όχι σε ανθρώπινο!! Τα ανθρώπινα εργαστήρια δίνουν συνήθως αλλοιωμένα αποτελέσματα.

Κατά τα άλλα, μην ανησυχεις, όλα θα πάνε καλά. Πόσα κιλά είναι ο σκύλος σου ? (όσο πιο μεγαλόσωμος τόσο μικρότερη πιθανότητα να "φράξει" από ουρόλιθους). Οταν κατουράει δείχνει να πονάει?

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Τώρα διάβασα τί είναι ο στρουβίτης και, ναι η εξέταση έδειξε υψηλές συγκεντρώσεις φωσφορικού μαγνησίου. Γι αυτό μου έδωσε κι ένα παραφάρμακο που βοηθά στη διάσπασή τους.

Όχι, τις εξετάσεις δεν τις πήρα γιατί του πήρε ούρα με καθετήρα, είδε το pH, τα φυγοκέντρισε και έβαλε το δείγμα στο μικροσκόπιο. Την επόμενη θα του ζητήσω να μου δώσει το pH για να τον παρακολουθώ.

Γενικά, απ'ότι έχω καταλάβει, ο συγκεκριμένος γιατρός δε συνιστά τροφές. Προτιμάει να γράψει φάρμακο και φυσική διατροφή. Αφού όταν μου πρότεινε τις 2 κονσέρβες, μου έδωσε δίπλα και μια διατροφή με μαγειρευτό και με παρότρυνε αν έχω χρόνο να του την κάνω.

Ο Εκτωράκος είναι 33 κιλά και το μόνο πράγμα που δύσκολα θα εξωτερικεύσει είναι ο πόνος. . . Νερό, πίνει 3 με 3,5 λίτρα τη μέρα (με την ξηρά). Από προχτές που του έκανα βραστό κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά, ούτε το μισό δεν πίνει.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.872
8.086
Είναι λογικό αυτό. Με το μαγειρευτό θα δεις μεγάλη μείωση στην ποσότητα νερού που θα πίνει, παίρνει όμως πολύ νερό από την τροφή του αντίθετα με την ξηρά.
Μπράβο στον γιατρό που συνιστά μαγειρευτό αντί για τυποποιημένες φαρμακευτικές τροφές, περαστικά στον κούκλο σου.

konstantina91

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2013
58
0
Αν το ζώο παίρνει οξινοποιητή για τα ούρα του τότε το μαγειρευτό είναι ακομη καλύτερο!!!
Αν θέλεις γράψε και τη συνταγούλα γιατί μπορεί και άλλο μέλος να έχει ίδιο πρόβλημα και να ενδιαφέρεται.

Ετσι και αλλιώς η urinary δεν είναι μόνιμη λύση , είναι ελλιπής σαν τροφή.

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Αν θέλεις γράψε και τη συνταγούλα γιατί μπορεί και άλλο μέλος να έχει ίδιο πρόβλημα και να ενδιαφέρεται.
Μη φαντάζεσαι καμμια ανάλυση τρελή. Πλατάρια κοτόπουλου ή συκώτι μοσχαρίσιο ή κιμά χοιρινό με λίγο ρύζι (για ανθρώπους) ή κοφτό μακαρόνι και λαχανικά. Απλό μαγειρευτό φαγητό. Μου έδωσε κι ένα συμπλήρωμα διατροφής (L-Methionin) για 2 μήνες. Με το καλό να έχω λίγο χρόνο, να του μαγειρεύω.

Πάντως, μέσα σε 2 μέρες αντιβίωσης και κοτόπουλου με ρύζι και λαχανικά, πήρε τα πάνω του το σκυλί.