Ο Ζαντός, το Ροτβάιλερ!


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Ναι!!! Και ομως!!! Η ωρα εφτασε!!! Η παρουσιαση του δικου μου κουταβιου!!! Μετα απο 23.000 χρονια, μετα απο 23.000 τονους πρηξιματος, ειμαι εδω για να σας παρουσιασω το κουταβι μου!!! Προσδεθειτε!!!

Αλλα...

Ας μη βιαζομαστε...


Οδηγιες χρησης

1. Ενημερωνω απο τωρα, αυτο που ακολουθει δεν ειναι σεντονι, ειναι τα προικια της κορης που θελει να καλοπαντρευτει! Οσοι αποφασισετε να συνεχισετε, παρτε προμηθειες, νερο,ξηρα τροφη (οχι του σκυλου) κανα 2 αλλαξιες και ενημερωστε τον περιγυρο σας οτι πατε διακοπες! Οχι απλα θα το πολυλογησω, θα του τεντωσω τα αυτια λεμε!!! Την ιστορια της ζωης μου θα σας πω!!! Εγω προειδοποιησα και στους κανονες δεν αναγραφεται πουθενα οριο για παρουσιαση!!! Περιπου 4.500 λεξεις! Καλα κουραγια λεμε!!!

2. Στην παρουσιαση αυτη αναφερονται πολλες πληροφοριες, χρησιμες και αχρηστες. Οι χρησιμες ισως μεχρι ενα σημειο μπορεσουν να λυσουν αποριες του επομενου υποψηφιου σκυλοιδιοκτητη που ακουγονται συχνα στο φορουμ και αν βοηθησω εστω και εναν με αυτο το αντιμαρκετιστικο κειμενο, θα χαρω πολυ. Οι αχρηστες ειναι δικη μου αναγκη να τις μοιραστω μαζι σας. Φυσικα μπορειτε να πατε κατευθειαν στο Μερος Γ' στην παρουσιαση!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


ΜΕΡΟΣ Α' : Απο το τοτε...στο λιγο πριν...και στο τωρα

ΜΕΡΟΣ Β': Καταληγοντας σε εκτροφεα...σε εκπαιδευτη...και σε κουταβι

ΜΕΡΟΣ Γ': Παρουσιαση και πρωτες μερες συμβιωσης

ΜΕΡΟΣ Δ': "Τεχνικα" ζητηματα

ΜΕΡΟΣ Ε': Το μελλον...


ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Το σημειο αυτο εχει αρκετα μεγαλη σημασια για εμενα.

Νιωθω την αναγκη να ευχαριστησω το dogforum γενικα, σαν ιστοχωρο και ολα τα μελη που "αθελα" τους με βοηθησαν αφηνοντας εδω ενα ενδιαφερον κειμενο. Ισως ακουγεται χαζο και παιδικο, εγω ομως νιωθω ευγνωμον γιατι οσο και αυτονοητη αν ειναι η υπαρξη ενος φορουμ εν ετη 2017, αν δεν υπηρχε το φορουμ δεν μπορω να φανταστω καν πως και τι κτλ. Ας μην τα θεωρουμε ολα δεδομενα την περιοδο που δεν ειναι δεδομενο τιποτα γυρω μας. Το φορουμ, με τα χαζα του, με τα στραβα του, με τους καυγαδες του, για αυτον που θελει να ακουσει μπορει να μιλησει και εχει να πει τοσα πολλα. Και προσωπικα νιωθω οτι μου μιλησε. Ευχαριστω για τη φιλοξενια λοιπον, πραγματικα.

Πιο ειδικα, στη δικη μου αναζητηση για το σκυλο, υπηρξαν καποια ατομα που αλλοι λιγοτερο, αλλοι περισσοτερο, αλλοι με μια απλη πληροφορια και αλλοι με συζητησεις επι συζητησεων απο πμ (καποιοι και απο τηλεφωνα...ναι φτασαμε μεχρι εκει...) εβαλαν το λιθαρακι/πετρα/βραχο τους σε ολο αυτο το ταξιδι. Εχω ευχαριστησει καθε εναν (πιστευω) προσωπικα, νιωθω την αναγκη ομως να τους αναφερω και να τους ευχαριστησω και εδω, οποτε

@Αγγελος 13 @Μαρια&Ηρα @Ήρα & Freedom
@Anniegr @Asmodeus @Chris K.A. @cygor @Dimi_21 @DORIS
@east49 @Galazios @george_gs
@GRDANE @Hlianna @manolo
@mareco PXM-DANBULL@reinmeister2
@sea-mol @st3li0s @tasos malinoua
@vek @vrmode @yasemin @Yorkaddict


Τελος, και θα μου επιτρεψετε, ενα τεραστιο ευχαριστω στη μνημη του Γιαννη,
johnk, την αστειρευτη πηγη εμπνευσης. Επισης θα μου επιτρεψετε να μην επεκταθω...

ΜΕΡΟΣ Α'

Απο το τοτε...

Γλυκοκοιταζα τα Ροτβαιλερ απο πολυ παλια, τοσο που δεν ειμαι 100% σιγουρος ποτε. Οχι με την υποψια της αποκτησης αλλα του θαυμασμου. Στα φοιτητικα μου χρονια θυμαμαι να περναμε με τον κολητο μου απο την οδο Ναυαρχου Σαχτουρη στις Σερρες, στην οποια υπηρχε ενα κλουβι με ενα Ροτβαιλερ. Την πρωτη φορα και πριν το δουμε, νομιζαμε οτι περναει νταλικα απο τον παραπανω κεντρικο. Τελικα ηταν απλα το Ροτ μεσα σε ενα κλουβι το οποιο πιστευω οτι αν καταφερνε να βγει απο εκει μεσα θα μας εκοβε σε μεγεθη γραμματοσημου. Δεν υπερβαλω σε τιποτα απο ολα αυτα.

Ψιλοτελειωνοντας απο τις σπουδες εν ετη 2010 εκανα μια αναζητηση στο Ιντερνετ για την αγορα σκυλου, ετσι στα χαζα. Οι μεχρι τοτε γνωσεις μου εφταναν οτι ή παμε σε πετσοπ ή απο φιλο φιλου, ή αμα θες το "πιο" καθαροαιμο πας Γερμανια. Επεσα σε σελιδες πετσοπ οι οποιες σχετικα ομορφα δομημενες ειχαν πολλες ρατσες, σε "ελκυστικες" τιμες, ευκολιες πληρωμης, "τεχνικα χαρακτηριστικα" καθε φυλης και τετοια πραγματα. Με σκαλωσε το 499€ καθως ως γνωστη ακρως παλαιομοδιτικη και ηλιθια τεχνικη μαρκετινγκ μου εκατσε ασχημα. Χωρις να θυμαμαι ακριβως, πατησα κατι σαν "σωστη αγορα σκυλου" ή "αληθινα καθαροαιμο σκυλι" κατι τετοιο. Επεσα στο φορουμ, οπου χωρις να κανω εγγραφη διαβασα διαφορα πραγματα, περι εκτροφεων κτλ. Οχι, πολλα, ισα ισα να διαχωρισω καπως τα πραγματα μεσα στο κεφαλι μου. Επειδη λοιπον ειχα μπροστα μου σπουδες στο Ερασμους και πρακτικη ασκηση, κρατησα απλα υποψιν το σαιτ και "συνεχισα".

Το 2011 "βρεθηκε" στο δρομο μου ενα ημιαιμο "πιθανο" τσοπανοσκυλο, για το οποιο θα διαβασετε σε επομενη παρουσιαση :) Χρειαστηκα τη βοηθεια του φορουμ, και αφου γραφτηκα διαβασα και καποια πραγματα παραπανω. Η σωστη πηγη αποκτησης καθαροαιμου λοιπον ηταν ο εκτροφεας. Λιγους μηνες μετα ο δρομος μου με εβγαλε προς Χαλκιδικη για διακοπες και εκανα μια επισκεψη για να δω 5 πραματα στο εκτροφεια Hellastar. Πολυ ομορφα σκυλια, και οντως, χωρις να μπορω να προσδιορισω τοτε γιατι ηταν "πιο" καθαροαιμα...

Μετα απο αυτο το καλοκαιρι, και αφου τελειωσα το φανταρικο μου ειχα αρχισει να φτιαχνω το πλανο μου για την αποκτηση. Ξεκινησα να ψαχνω ελαφρως πιο εντατικα πληροφοριες. Ζητησα βιβλια, λινκς...οτιδηποτε μπορουσε να με βοηθησει.

Τα πραγματα στραβωσαν λιγους μηνες μετα καθως ενα προβλημα υγειας με χτυπησε πισω απο οτιδηποτε ειχα να κανω και περασε πανω απο ενας χρονος γενικης απραξιας. Το 2014 με βρηκε πιο "ετοιμο" απο ποτε. Χαρακτηριστικο ηταν αυτο το θεμα που ειχα φτιαξει https://www.dogforum.gr/community/threads/Απεχω-τοσο-καιρο-αλλα-ο-καιρος-πλησιαζει.29580/

Το Σεπτεμβρη του 2014 κατεβηκα Αθηνα για το μεταπτυχιακο μου. Τον καιρο που ημουν Αθηνα δεν εκανα τιποτα ως προς το θεμα του σκυλου καθως ειχα επαναπαυθει οτι οκ, αφου θα το παρω απο εκτροφεα, και βρηκα και εναν εκτροφεα ενταξει. Δεν ειχα χρονο να ψαχτω παραπανω, σε καποια φαση εκλεισε και το φορουμ για ενα διαστημα...θα επρεπε ομως να εκμεταλευθω την παραμονη μου εκει για να επισκεφθω εκτροφεια.

..στο λιγο πριν...

Το καλοκαιρι του 2015 η αναζητηση μου ξεκινησε υπερβολικα πιο σοβαρα, καθως ξεροντας οτι οι υποχρεωσεις μου εχουν τελειωσει, θα μπορουσα να παρω το σκυλο οποτεδηποτε.

Αρχισα να διαβαζω το φορουμ πιο εντατικα, αρχιζα να ξεχωριζω ατομα που εκτιμω τη γραφη τους, να παρακολουθω θεματα, να μιλαω λιγο και να διαβαζω πολυ! Σιγα σιγα ξετσουτσουνισα... Ενοχλησα τα πρωτα ατομα απο πμ (8 απο τις 10 συζητησεις που εχω ξεκινησει απο πμ ειναι μετα το καλοκαιρι του 2015)

συνεχιζεται...
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Αρχισα να αντιλαμβανομαι οτι δεν ειναι καθολου ετσι οπως τα ειχα τα πραγματα στο μυαλο μου και οπως μου τονιστηκε παρα πολλες φορες να παω μια βολτα απο εκτροφεια. Αντιλαμβανομενος πιο καλα του τι προκειται να αποκτησω αρχισαν τα θελω μου να γινονται πιο συγκεκριμενα και να μη συμβιβαζομαι απλα με ενα Ροτ και ως προς τη μορφολογια αλλα και ως προς το χαρακτηρα. Ταυτοχρονα η καψα μου μεγαλωνε! Επισης χαρακτηριστικο και δεν το ξεχναω ειναι αυτο μου το σχολιο
"Με τη συζητηση που γινεται παντως αντιλαμβανομαι οτι εκανα καλα που ανοιξα αυτο το θεμα καθως απο οτι φαινεται η αποκτηση σκυλου παει ενα βημα πισω ως προς το πως ειχα κανει το πλανο μου, με την εννοια οτι ειχα καταληξει σε εκτροφειο αλλα μαλλον θα πρεπει να κανω ακομη μια γυρα και σε αυτο που κατεληξα και σε αλλα και να ενημερωθω για τις επομενες γεννες ωστε να ψαξω τα πεντιγκρι τους,φωτογραφιες και βιντεο προγονων κτλ για να αποφυγω αυτο το ρυγχος"

Σας ευχαριστω και παλι

#40zenio, 29 Νοεμβρίου 2015


. Αναιρεσα πληρως το "α οκ, βρηκα εκτροφεα, αρα απο εκει" και καταλαβα οτι πρεπει να ενημερωθω καλυτερα και να ψαξω. Πολυ.

Επισης ζητησα λιστα εκτροφεων απο τον ΚΟΕ ο οποιος "δεν διαθετει τετοια λιστα, αλλα λιστα με δηλωμενες γεννες εκτροφεων και ιδιωτων" (την εχω ακομα τη λιστα)

Το 2016 με βρηκε οπως και το δευτερο μισο του 20015...φουλ ντογκφορουμ, φουλ διαβασμα, ξεκινησα να παρακολουθω τα εκτροφεια, τις γεννες τους, τις συμμετοχες τους σε εκθεσεις, να προσπαθω να καταλαβω πως κινειται ο καθενας, να διαβασω αναμεσα απο τις γραμμες και να δω μεσα απο τα φιλτρα του photoshop (...) να φτιαχνω εξελακια με νικητες σε εκθεσεις,να συγκρινω συμμετοχες και διαφορα αλλα καμμενα. Οσο περνουσε ο καιρος ενοχλουσα σε πμ ολο και περισσοτερα ατομα :) Αφιερωσα πραγματικα πολυ χρονο σε διαβασμα

Περα απο τα πρηγουμενα πινακακια, εφτιαξα πινακακια με πραγματα που θα χρειαστω για το σκυλο, υπολογισα εξοδα, αρχισα να κουτσομαζευω κανα φραγκο...ημουν κοντα. Σε επικοινωνια μου με εκτροφεα εμαθα για μια επιβαση που επροκειτο να γινει με διαθεσιμα κουταβια αν θυμαμαι καλα το Σεπτεμβριο του 2016. Με ενδιεφερε αρκετα, ηθελα βεβαια να δω και τη σκυλα απο κοντα. Το καλοκαιρι τα πραγματα στραβωσαν απο 3 μεριες ομως. Η σκυλα πουληθηκε στο εξωτερικο. Υπολογιζα οτι θα φυγω απο το πατρικο μου το καλοκαιρι του 2016, που αναβληθηκε για αλλους λογους, σημαντικος ορος ως προς την αποκτηση για προσωπικους λογους. Ξενερωσα και με το φορουμ και για κανενα 2μηνο σχεδον δεν εμπαινα καν.

...και στο τωρα

Ο Σεπτεμβρης του 2016 ηταν η τελικη ευθεια για εμενα. Κανονισα επισκεψεις σε εκτροφεια το Νοεμβριο του 2016 οπως φαινεται και εδω Συζητώντας με τον εκτροφέα Ροτβάιλερ .
Τα εκτροφεια που επισκεφθηκα το Νοεμβριο ηταν (με τη σειρα που τα επισκεφθηκα) vom Entferntland στο Κορωπι στο Ντενη, vom Rothirsch στη Μαλακασα στον Τακη, Invader στην Πατρα στον Αλεξη και τη Μινα, vom Leuchtenbrucke στην Κορινθο στο Γιωργο, Bistolrot στην Αργυρουπολη στον Παναγιωτη.

Μιλησα με αλλους 2 εκτροφεις για να κανονισω επισκεψη αφου ημουν προς τα κατω , με τον εναν δυστηχως δεν προλαβα και ο αλλος/η αποκλειστηκε γιατι δεν ηξερε τι ειναι το inbreeding...

Γυρισα Δραμα, ανοιξα το θεμα Συζητώντας με τον εκτροφέα Ροτβάιλερ, και κανονισα επισκεψη στο Hundehutte στο Λαγκαδα στο Σακη

Σε αυτο το σημειο θα πρεπει να σημειωσω 2 πραγματα.

1. Σε ολες τις επισκεψεις πλην το Bistolrot ηταν μαζι μου και η κοπελα μου. Οι λογοι πολλοι και σημαντικοι. Ηθελα να δει απο κοντα τα σκυλια, τη ρατσα γενικα, ηθελα να τη δουν οι εκτροφεις καθως εντελως ασχετη με αυτο το θεμα ειχε καποιες επιφυλαξεις, και πλεον εχει καταλαβει καποια πραγματα, ηθελα να ρωτησει και αυτη τους εκτροφεις και με τις δικες της αποριες να ειναι πιο ευκολο για τον εκτροφεα να βρει το σκυλο μας και οχι το σκυλο μου γιατι θα μεινουμε μαζι. Αν επρηξα εσας μια φορα...ισως μπορειτε να φανταστειτε. Το "κακο" στην υποθεση ειναι οτι μετα τις επισκεψεις αρχισε να καταλαβαινει καλυτερα, να συγκρινει και αρα ηταν ο καταλληλος ανθρωπος να αναλυσω τις σκεψεις μου μαζι της, να μου θυμισει κατι ή να προσεξει κατι που δεν ειδα. Τελικα δεν βλεπω να τη χαλασε και πολυ και χαιρομαι!!! (Για να μην αναφερω οτι ηταν και λιγο προπαγανδα, αλλα για καλο σκοπο)

2. Αν απο το καλοκαιρι του 2015 και μετα μπορω να πω οτι αρχισα να καταλαβαινω καλυτερα, μετα τις επισκεψεις στους εκτροφεις οι πληροφοριες ηταν τοσες πολλες που ενιωσα οτι εκανα upgrade! Η αληθεια ειναι οτι το τοσο ψαξιμο μου εκανε καλο, μου μιλουσαν και καταλαβαινα τι μου ελεγαν, καταλαβαιναν οτι εχω διαβασει αρκετα, και θα μου επιτρεψετε, το "προπαρασκευαστικο σταδιο" της αναζητησης μου ηταν πανω απο το μεσο ορο. Αυτο απο μονο του δε λεει κατι, σιγουρα ομως ηταν ακρως πιο διασκεδαστικη και ουσιωδης η αναζητηση μου! Σολους ανεξαιρετως δηλωσα απειρος. Σιγουρα ειχα να κανω στοχευμενες ερωτησεις και να εξηγησω καλυτερα τι ψαχνω! Πλεον, το θεωρω απαραιτητο αναποσπαστο και ακρως σημαντικο κομματι, στην αποκτηση σκυλου, την επισκεψη σε εκτροφεια και οχι απλα το προτεινω, θεωρω οτι επιβαλεται.


Μερος Β'

Καταληγοντας σε εκτροφεα...

Φτανει η αναμονη. Το εκτροφειο το οποιο κατεληξα ειναι το Hundehutte, του Σακη Αλετρα. Η ιστορια εκεινης της μερας (σχετικα συνοπτικα) εχει ως εξης.

Κατεβηκα Θεσσαλονικη να παρω την κοπελα μου και κανονισα και την επισκεψη εκεινη τη μερα για να παμε μαζι. Συμπτωματικα εκεινη τη μερα κλειδωθηκε και το θεμα Συζητώντας με τον εκτροφέα Ροτβάιλερ .

Το πρωτο σκυλι που μας εδειξε ο Σακης ηταν η Κιρα. Ενα σκυλι που στα δικα μου ματια μαμει κ δερνει. Η Κιρα ειχε ανεβει για επιβαση στη Σερβια λιγες μερες πριν και δεν ξεραμε αν ηταν "γεματη". Στο εκτροφειο κατσαμε μεχρι αργα το βραδυ και δεν σταματησαμε να λεμε και να λεμε. Φυγαμε γιατι ειχαμε 2+ ωρες δρομο επιστροφης, οχι γιατι θελαμε. Η επικοινωνια αψογη, οι νοοτροπιες ομοιες. Ο Σακης, εδειξε πραγματικο ενδιαφερον και για τους 2 μας. Ακουσαμε πραγματα που ειχαμε ξαναακουσει απο τους προηγουμενους εκτροφεις αλλα και νεα. Η μπαλα χαμηλα, οχι φανφαρες, μετρημενα πραγματα. Με κερδισε σαν ανθρωπος και ηταν ο πρωτος που ειπα "αν η Κιρα ειναι εγγυος να ξερεις οτι ενδιαφερομαι παρα πολυ και ας μην εχω δει τον πατερα". Τα πραγματα εδειχναν οτι ειχαν παρει το δρομο τους, καθως ενας ανθρωπος που συνενοηθηκα, ειχε ενα σκυλι που καραγουσταρα και ταυτοχρονα ειχε κανει ηδη επιβαση. Εδω, οσο και αν δεν μου αρεσει, οφειλω να παραδεχτω οτι ο παραγοντας τυχη/συγκιρια επαιξε το ρολο του καθως το να κατσουν ολα αυτα μαζι μου φαινοταν δυσκολο.

συνεχιζεται...
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Η Κιρα λοιπον, η οποια τελικα ηταν εγγυος απο τον Γκαουτσο, γεννησε στις 8 Φεβρουαριου 6 κουταβια, 4 αρσενικα και 2 θηλυκα. Τι ωραια ακολουθια ε; :)

Ημασταν σε τηλεφωνικη επικοινωνια περιπου μια φορα την εβδομαδα μεχρι να γεννησει. Επισκεφθηκα τα κουταβια μια φορα στις αρχες Μαρτιου, τα ειδα οταν κατεβηκα στο Mediterranean Dog Challenge στις 26 Μαρτιου για λιγο, και εκανα την τελικη επισκεψη στις 8 Απριλιου (αν δεν κανω λαθος) οπου εκει ψιλοξεχωρισαν καποια πραγματα. Ειχαμε συνενοηθει οτι τα κουταβια δε θα φυγουν στους 2 μηνες, μινιμουμ 3. Και για δικη μου διευκολυνση αλλα και γιατι ηθελε ο Σακης να τα κρατησει παραπανω για να "δει" πιο ξεκαθαρα. Μην ξεχνατε οτι ολο αυτο το διαστημα οι ειρωνιες οτι δε θα παρω το κουταβι πηγαιναν και ερχοντουσαν!!! :Ρ Εγω δουλευα υπογειως ομως!

...σε εκπαιδευτη...

Αποφασισα να ψαξω και το θεμα της εκπαιδευσης απο νωρις. Το Φεβρουαριο ηρθα σε επικοινωνια με τον Κουντουρα στη Θεσσαλονικη, εκανα μια επισκεψη, τα ειπαμε μια χαρα. Μετα επισκεφθηκα τον Ελευθεριαδη στη Δραμα για τον οποιο ακουσα καλα λογια και απο τον Κουντουρα, και τα ειπαμε επισης μια χαρα. Κατεληξα στον Ελευθεριαδη λοιπον με τον οποιο τα εχουμε πει, του εχω εξηγησει τι θελω (περαν της βασικης) και οσα γινονται θα τα κανουμε, οσα δε γινονται θα τα κανω μονος μου δεν :Ρ Αυτο που εχουμε πει ειναι οτι μαλλον ο σκυλος θα μεινει για λιγες μερες εκει και μετα θα τον δουλευω εγω. Αναλογα πως θα παει και ποσο θα τον δουλευω εγω

...και σε κουταβι

21 Μαιου πηγα στο εκτροφειο για να παρω το κουταβι μου!Οντας πιεσμενος το προηγουμενο διαστημα για εξωφορουμικους λογους :Ρ μπορω να πω οτι δεν την χαρηκα και τοσο την αναμονη τουλαχιστον τον τελευταιο μηνα.

Ο Σακης μου ειχε πει οτι ειχε διαλεξει το κουταβι μου, ωστοσο ηταν ανοιχτος και σε αλλη επιλογη μου. Το βασικο ηταν οτι εγω δεν καιγομουν για τη μορφολογια αλλα για το χαρακτηρα αρχικα και μετα για τα υπολοιπα. Οταν βγηκαν τα κουταβια στο προαυλιο, ειδα ενα θεαμα που δεν εχω δει σε σκυλια ποτε ξανα. 5 κουταβια (το ενα που σιγουρα δεν μου εκανε ειχε φυγει Κερκυρα) με αλλοπροσαλο τεμπο, να σβαρνιζουν την αυλη, να τρεχουν σαν κατσικια, κοπαδιασμενα πληρως, να μη χαλαν σχηματισμο. Απιστευτα αστειο θεαμα για σκυλια! Τα πρωτα 5-7 λεπτα περασαν ετσι, μεσα στη σπιντα και στην τρελα της "ελευθεριας".

Στο 10λεπτο τα πραγματα αρχισαν να ξεχωριζουν, αρχισε να καθεται η σκονη. Ειπα στο Σακη "χωρις να μου απαντησεις, νομιζω οτι μου εχεις διαλεξει το αρσενικο με το μπλε λουρακι,και θα κρατησεις για σενα το αρσενικο με το πρασινο και τη Λερα" (ηξερα οτι θελει να κρατησει ενα και ενα). Η Λερα, εκατσε στη γωνια και επαιζε με ενα παπουτσι. Ο μαυρος αρσενικος κουραστηκε και αραξε στη σκια. Ο πρασινος ο μπλε και η κητρινη(;) συνεχισαν να παιζουν με ενα καναβινο τσουβαλι. Σε καποια φαση ο πρασινος την επεσε στον μπλε γιατι του πηρε το τσουβαλι. Επεσε λιγο ξυλο μεταξυ τους. Ειδα τη συμπεριφορα τους και ημουν πιο σιγουρος οτι μου διαλεξε τον μπλε. Ο μπλε ηταν αυτος που δεν ξεκινησε τον καυγα, κατεβασε τριχα πιο γρηγορα, και συνεχισε να παιζει αφου ξαναπηρε το τσουβαλι.

Αρχισαν να ησυχαζουν και καταφερα να ξεχωρισω καλυτερα καποια πραγματα. Ο μαυρος ειχε μακραν πιο καλοσχηματισμενο κεφαλι απο ολους, με αρκετα ανοιχτα ματια. Ο μπλε και ο πρασινος εμοιαζαν στο κεφαλι αλλα ο μπλε ειχε πιο ανοιχτα ματια. Ο βηματισμος του μπλε ηταν καλυτερος, σαν της μανας του. Το παιχνιδι συνεχιζοταν με προσθαφαιρεσεις στις συμμετοχες, με τον πρασινο και τον μπλε να συμπρωταγωνιστουν.

Μπηκαν το καθε ενα σε διαφορετικο μποξ. Ο μπλε εβαλε πρωτος τη γλωσσα μεσα την ωρα που οι αλλοι ηταν ακομη λαχανιασμενοι με τη γλωσσα φαρδυα, ενω επαιξε πολυ, ξαπλωσε πρωτος κατω, αραξε χωρις γκρινια, οταν 2 απο τους 5 γκρινιαζαν. Να τολμησω να πω ον-οφ; Ο Σακης ηξερε οτι θελω το σκυλο και στη δουλεια και οτι το αναπνευστικο μας ενδιαφερει παρα πολυ, αρα και το ρυγχος που μου εχει γινει εφιαλτης.

Ο μπλε λοιπον ηταν για μενα, και οχι απλα δε με χαλουσε αλλα πιθανοτατα θα τον ειχα επιλεξει και μονος μου. Τελικο "τεστ", οι 3 αρσενικοι δεθηκανο ενας διπλα στπν αλλον, σε αποσταση 2 περιπου μετρων. Μετα απο ωρα, ο μπλε ηταν ο μοναδικος που ουτε ειχε κατουρησει, ουτε γκρινιαζε. Καθοταν ησυχος. Αυτο ηταν το κουταβι μου.

συνεχιζεται...
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Μερος Γ'

Παρουσιαση

Σας παρουσιαζω λοιπον, τον Gonzo v.d. Hundehutte, κατα κοσμον Ζαντό (απο την ποντιακη λεξη ζαντός που σημαινει τρελος!)

20170521_151632.jpg
Ο Ζαντος (ή το Ζαντο, οπως θελετε) εχει μητερα την Kira v.d. Hundehutte και πατερα τον Gaucho v.d. Bogenheide.

Η Κιρα ειναι ενα σκυλι που οπως προειπα μου αρεσει παρα πολυ, μου εκανε κλικ απο την πρωτη στιγμη! Το πεντιγκρι της ειναι εδω http://www.hundehutte.gr/index.php?p=dogs/showDog&id=9&l=gr. Οι εξετασεις δυσπλασιας της ειναι HD: A ED: 0 και δεν εχει εξεταστει για JLPP.
Ο Γκαουτσο ειναι αρσενικος Γερμανικης εκτροφης και Σερβικης ιδιοκτησιας. Το πεντιγκρι του ειναι εδω https://el.working-dog.com/dogs-details/2611516/Gaucho-von-der-Bogenheide . Οι εξετασεις δυσπλασιας του ειναι HD-Frei, ED+/- και η εξεταση για JLPP ειναι Ν/Ν (αρα στη χειροτερη το κουταβι μου ειναι απλα φορεας)

Δεν εχω πολλες πληροφοριες για τον Γκαουτσο με την εννοια οτι δεν τον εχω δει απο κοντα. Δεν τον θεωρω ουαου. Βεβαια τον εχω δει μονο στα παρακατω βιντεο. Γενικα τον θεωρω λιγο βαρυ. Η απαντηση του Σακη ηταν "τον ειδα εγω για σενα". Πασο :)

Πρωτες μερες συμβιωσης,χαρακτηρας κτλ

Ας τα παρω χρονικα. Κατ'αρχας δεν ηξερα οτι ΟΛΟΣ ο κοσμος ξερει απο σκυλια. Οταν λεμε ολοι εννοουμε ολοι που ελεγε και η διαφημιση. Απο τον βενζινα οταν ανεβαινα πανω, που μου ειπε αν μου αγριεψει θα χρειαστει να του ριξω σφαιρα οπως εκανε ο κουνιαδος του, μεχρι τη συγχωριανη στο δρομο που αφου με ρωτησε αν ειναι κυνηγοσκυλο, το κοιταξε καλα καλα, παγωσε το χαμογελο και μου ειπε "αυτο ειναι..εεε...εεε....πως τα λενε;..." Ροτβαιλερ...."πωπω αυτα ειναι αγρια, προσεχε μη σε φαει". Στην πρωτη περιπτωση ο μουργος ειχε σηκωθει μεσα στο κλουβακι γιατι εκλεισα τη μουσικη και "χαμογελουσε" που του μιλουσα, στη δευτερη περιπτωση ειχε παει πανω της κουνωντας την ουρα και τη μυριζε. Αν εχεις το θεο σου δηλαδη. Δε θα παταει κανενας σπιτι μου. Πω πω μια στεναχωρια........

Μεσα σε διαστημα 24 ωρων ακουσα 8 διαφορετικες γνωμες/συμβουλες για το τι ειναι το σκυλι που πηρα και το τι πρεπει να κανω.

Ο Ζαντος λοιπον την πρωτη μερα ηταν σφιγμενος. Ολα καινουρια, ολα διαφορετικα, επρεπε να μυρισει καθε τετραγωνικο εκατοστο νεου εδαφους που βρισκοταν. Καθε ομως. Δεν ηταν στεναχωρος, δεν ηταν πεσμενος, η ουρα ηταν γεικα πανω, ωστοσο το χοντρο του δεν το εκανε και το φαι του το τσιμπησε με το ζορι. Επισης επρεπε να παιξει με ΟΛΑ τα χορτα που εβρισκε γιατι μαλλον του διαμαρτυρηθηκαν οτι βαρεθηκαν την καθιστικη ζωη που καναν στο ιδιο σημειο ολο το χρονο. Με κοιτουσε πιο πολυ με απορια θα ελεγα. Το πρωτο βραδυ αφησα ενα καταγραφικο ηχου για να ακουσω την επομενη αν εκλαψε. Με εξαιρεση στις 2:38 που γρυλισε σε κατι...σιωπη. Οχι δεν εκατσα να το ακουσω ολο, το πεταξα στο Audacity και τσεκαρα κυματομορφη :)

Οι επομενες μερες κυλησαν σχετικα ομαλα. Επεσε συρμα στο σπιτι οτι "ο τρελος μιλαει στο σκυλο, ασε που του λεει ολη μερα μπραβο, δειξτε κατανοηση" και οφειλω να ομολογησω οτι η αντιμετωπιση των γονιων μου που τους ειχα λιγο φοβο ξεπερασε κατα πολυ τις προσδοκιες μου.

Το προγραμμα ελεγε 7 φαι και ψιλο-χοντρο,καμια ωρα παιχνιδι, μετα πηγαινα δουλεια και τον αφηνα σπιτι, γυρνουσα 11-12, βολτα γυρω απο το σπιτι, στην αυλη, κοντα παντως, χαζοπαιχνιδα και ρεκλα, 3 φαι, ρεκλα, λιγο χαζοπαιχνιδα και μετα τις 9 παλι παιχνιδι και κατα τις 10 φαι. Προσπαθησα τις πρωτες μερες να τον αφηνω κατα το δυνατον λιγες ωρες μονο του, και τις ωρες που τον απομονωνα στο προχειρο crate (ερχεται απο βδομαδα το handmade) να μην ασχολειται κανεις μαζι του, να ησυχαζει. Κατα ενα μαλλον περιεργο τροπο, αυτο που εκανε στο εκτροφειο το εκανε και το κανει και εδω. Οταν παιζουμε ΠΑΙΖΟΥΜΕ και οταν αραζουμε αραζουμε. Δεν εχω να πω πολλα για τις πρωτες 3-4 μερες. Ισως οτι προσπαθησα να τον γυρισω πλατη και δεν εκατσε, μηδενικη εμπιστοσυνη μαλλον. Μαθαιναμε ακομη ο ενας τον αλλον.

Αφου τον ειδα οτι χαλαρωσε αρκετα στο σπιτι, αποφασισα να τον παρω μαζι μου στη δουλεια. Την πρωτη μερα ζοριστηκε παρα πολυ. Τον πηγα 2 ωρες πιο νωρις, να δει τα σκυλια που εχουμε εκει, να παιξουν (λεμε τωρα) να μυρισει το χωρο, να ακουσει θορυβους...κοκομπλοκο ο Ζαντος.

Τα σκυλια μας τον αγνοησαν επιδεικτικα, ο μεγαλος του πεταξε δοντι, το τρακτερ εκανε πολυ φασαρια, το αρμεκτηριο μαλλον του φανηκε βουνο. Ουτε εδω εβαλε ουρα μεσα, αλλα ενταξει...μπορω να πω οτι στρεσαριστηκε πολυ. Με κοιτουσε συνεχεια σε φαση "τωρα πλακα με κανεις;αυτο γιατι εκανε μπλικ; εκεινο γιατι εκανε τσουφ; αυτο γιατι κανει μπε;" κτλ κτλ κτλ.

Στην επικοινωννια μου με το Σακη (η οποια ξεχασα να πω οτι ειναι καθημερινη) μου ειπε οτι του φορτωσα πολλα για πρωτη μερα, και το θεμα ειναι να δω πως θα ειναι οταν γυρισει σπιτι, δηλαδη σε περιβαλλον που γνωριζει. Αν το Ζαντο ηταν...Ζαντο στο σπιτι να τον πηγαινα και την επομενη μερα, αν δεν να μην τον πηγαινα.

Γυρισαμε σπιτι. Θα πω αυτο που ειπα και στο Σακη. Το κουταβι ηταν λες και το ειχα 10 χρονια φυλακη! Πηρε το μπαλακι και του αλλαξε τα φωτα. Εφαγε την τροφη του κανονικα. Ολα κομπλε.

Την επομενη μερα αποφασισα να τον ζορισω παραπανω. Τον πηρα στη δουλεια μαζι μου, κομπλε, κυριλε, επαιξε με το ενα σκυλι και μαλλον αυτο τον βοηθησε αρκετα, εκατσε ησυχος μεχρι να τελειωσουμε, και μετα τον πηρα μαζι μου στη βοσκη. Οχι μακρυα, μισο χιλιομετρο συνολικο περπατημα ισως. Δεν μου δημιουργησε κανενα θεμα. Απλα...ολα ειναι παιχνιδια. Τα χορτα ειναι παιχνιδια, τα προβατα ειναι παιχνιδια, τα σκυλια που του σηκωνουν δοντι ειναι παιχνιδια (και ειναι πολυ καλη ιδεα να ορμαμε στα μουτρα τους για να παιξουμε) οι πεταλουδες ειναι παιχνιδια, οι πετρες ειναι παιχνιδια...ΟΛΑ ΛΕΜΕ!!!

συνεχιζεται...
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Πλεον τολμω να πω οτι εχει αρχισει να με εμπιστευεται και να δενεται μαζι μου. Υπαρχει δηλαδη τεραστια διαφορα με μια εβδομαδα πριν. Δεν ειναι πολυ χαδιαρης (ακομη) δεν τσακιζει το φαι του (ακομη) αλλα ειναι φουλ συνεργασιμος. Νιωθω οτι αν απλα τον εχω στο λουρι δε θα σταματησει να περπαταει οσο περπαταω, αρκει να τον αφηνω να μυριζει. Αν μπορουσα να χρησιμιποιησω μια λεξη με την τεραστια επιφυλαξη της μιας εβδομαδας συμβιωσης ειναι οτι προκειται για ενα "εγκεφαλικο" σκυλι.

Ισως ακουγομαι κρυος και απομακρος αλλα δεν ειναι καθολου ετσι. Ειμαι συγκρατημενος, ξερω οτι θα κανω λαθη, ειναι το πρωτο ΔΙΚΟ ΜΟΥ σκυλι και ακομη δεν μπορω να αραξω και να το απολαυσω γιατι μπορει να κατσει στραβη απο το πουθενα. Τις τελευταιες μερες ξεκινησε να μου κανει γλυκες και χαζα και εννοειται οτι γουσταρω.

Γενικα παντως, συγκριτικα με οσα εχω διαβασει εδω μεσα, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ η λεγομενη κουταβοπεριοδος ειναι απειρως ευκολοτερη απο οτι περιμενα. Ο Ζαντος δεν λερωνει μεσα, με εξαιρεση 2 φορες που δεν τηρηθηκε ο προγραμμα, θελει να πατησει χωμα, να μυρισει και αμολαει. Τις 2 αυτες φορες ηταν οι φορες που τον ακουσαμε να το παιζει κοτοπουλο (για οσους εχουν ακουσει κοτοπουλα να σκουζουν). Μην το ματιαξουμε, αλλα...δεν το περιμενα. Μπραβο του.

Σημερα τσακισε ενα φυτο της μανας μου και εκνευριστηκε, και αρχισα να της λεω ιστοριες που εχω διαβασει εδω μεσα, για σαλονια που γιναν πριονιδια, για καρνταρομπες που αλλαξαν εν μια νυκτι κτλ και ηρεμησε καπως :) Μαξιμουμ ενα μηνα ακομα ετσι και αλλιως θα μεινουμε εδω καθως μετακομιζουμε (οι 3 μας) στο σπιτι μας. Εκει βεβαια εχουμε τα σκυλια της γειτονισσας που γαυγιζουν και τις μυγες, αλλα αυτο θα μας απασχολησει αργοτερα, εγω σιγα σιγα θα περναω να τα ταιζω λιγο σαλαμακι με τη συγκαταθεση της γειτονισσας βεβαια, να με συνδιασουν με φαι :)

ΜΕΡΟΣ Δ'

"Τεχνικα" ζητηματα

COI

Υπολογισα τον δεικτη ενδογαμιας πριν καιρο με το εξης εργαλειο, για 6 γεννες πισω μου βγαζει ποσοστο 6,8%. Ειναι σχετικα υψηλο. Αν παρατηρησετε υπαρχει πολλες φορες πισω "μας" ο Rick vom Burgthann και σε διαφορετικες γενιες. Με χαλαει να πω την αληθεια μου. Οχι γιατι εχω βλεψεις αναπαραγωγης, αλλα θα το ηθελα κατω απο 6% που θεωρειται ο μεσος ορος της φυλης. Τωρα θα μου πειτε πως κανεις ετσι...ναι οκ...οπως εχω ξαναπει, εχω καει απο την αιμομιξια στη δουλεια μου και δε γουσταρω.Αν εβαζα εστω μια γενια ακομα πισω θα ηταν πολυ υψηλοτερο.

Διατροφη

Ουτε εδω εχω να πω πολλα. Ταιζω Natura diet Large Puppy αφου εκανα την μεταβαση την προηγουμενη εβδομαδα απο σκετο Puppy που ταιζε ο εκτροφεας. Θεωρειται καλη απο οσο καταλαβαινω. Θελω να το γυρισω σε ωμο, και ειμαι σε διλημα γιατι κτηνιατρος και εκτροφεας μου λενε το ιδιο, να περιμενω μεχρι 8-9 μηνων για να μην επηρεασω την αναπτυξη σε περιπτωση που ταισω λαθος. Ειναι το επομενο πραγμα που εχω σκοπο να σκαλισω.

Κοστολογιο

Πολυς λογος (και τελευταια) για τα υψηλα κοστη. Εγω λοιπον για το κουταβι μου εδωσα ΜΟΛΙΣ το σχεδον συμβολικο ποσο των 500€. Οταν ο Σακης μου το ειπε μου κακοφανηκε και του ειπα οτι ειναι λιγα. Οταν βρεθηκαμε απο κοντα και μου εξηγησε το τι και το πως. Απο εκει κ περα, μονο οι τροφες που πηρα κοστιζουν 120 ευρω και θα μου πανε μεχρι και ολο τον Ιουνιο συν κατι ψιλα. Ο σκυλος μεσα σε κανα 6μηνο θα φαει σε τροφη περιπου οσο τον αγορασα. Στα 500€ συμπεριλαμβανοντα και διαφορα λαδια-ξυδια, κατι bio λουρακια για ψυλους, λουρακι κανονικο, απλο περιλαιμιο, μπαλακια του τενις, αντιπαρασιτικα κτλ. Τιποτα ακριβο, αλλα για τις πρωτες μερες μια χαρα κομπλε, τις επομενες μερες θα παμε για ψωνια.

Ονοματοδοσια

Ο βασικοτερος λογος που αργησα τοσο πολυ την παρουσιαση! Ψαχναμε το ονομα με πολυ συγκεκριμενες προυποθεσεις και δεν βρισκαμε! Δισυλλαβο, γρηγορο, να μην παραλασσεται, να μη θυμιζει καποιον αντιπαθητικο, το δυνατον αστειο, να μην ειναι πολυφορεμενο, να εχει ενα καποιο φλοου, να μην εχει "ψοφια" γραμματα, να μην παραλλασεται απο τον ανατολιτικο τροπο προφορας (αυτο δεν μπορω να το εξηγησω καλυτερα παρα μονο με παραδειγμα, ο Παρλιαρος που μαγειρευει, ειναι απο την Πολη, αν παρατηρησετε δεν λεει μπισκοτα, λεει πισκοτα...και αυτο το κανουμε και εμεις εδω λιγο ή πολυ...πχ μπουζουκια-πουζουκια, ντουβαρι-τουβαρι και πολλα αλλα)

Η κοπελα μου εδωσε τις περισσοτερες και καλυτερες ιδεες. Το βασικοτερο ολων ομως ηταν να μας πει και ο σκυλος τι ονομα θελει. Αποκλειστηκαν τα: Τεσλα, Νταλι, Θαλης, Ζαχος, Τζερου, Κριτων και πολλα αλλα. Καθομουν με τον κουταβο, εκανε μια χαζομαρα και πανω στη γλυκα του ειπα "ρε συ τι κανεις;;;; Εζαντηνες;;;" Ο σκυλος μου εγνεψε χαμογελωντας. Αυτο ηταν. Ζαντος!

ΜΕΡΟΣ Ε'

Το μελλον...

Η ιστορια μας μολις ξεκινησε! Δηλωνω συγκρατημενα ενθουσιασμενος, ανακουφισμενος και εως και συγκινημενος. Αυτη την ωρα την περιμενα χρονια, και την οργανωνα τους τελευταιους μηνες μεσα στο μυαλο μου, τη στιγμη που θα κανω τη δικη μου παρουσιαση! Καλα να ειμαστε, ευχομαι να καταφερω να ανταπεξελθω και πραγματικα πιστευω οτι μπορω. Θα συνεχισω να σας ζαλιζω, μην στεναχωριεστε, αλλωστε...τωρα που εχω και σκυλο θα σας ζαλιζω για πιο πρακτικα ζητηματα! :Ρ Η αναζητηση εφτασε στο τελος της. Εις αυριον τα σπουδαια! Ο Ζαντος και εγω σας ευχαριστουμε για την προσοχη σας που κανατε τοση υπομονη και κατσατε και διαβασχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Ξεχειλωστε ανευθυνα!

Καλη μας συνεχεια!

Καλως σας βρηκαμε!

συνεχιζεται... (φωτογραφιες)
 




Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Αδερφε να σου ζησει πραγματικα χαιρομαι! και για εσενα και για τον @kyriakos55 που εχετε πλεον τα Rottweiler σας , θα δειτε οτι ειναι αγαπουλες πολυ τρυφερα σκυλια , ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ , και τρομερα πεισματαρικα (θα δωσετε μαχες μπολικες :p).

Με προβατα κομπλε βλεπω , η δικια μου τη 1η φορα που ειδε 5,5 μηνων τρελαθηκε δεν ηξερε τι ειναι απο τη μια γρυλιζε-γαυγιζε και μετα μπρος πισω επιθεση-υποχωρηση αχ0χα0χα0αχ0χα0χαχ0αχα0.

Περισσοτερα το βραδυ για pedigree κλπ , σου ευχομαι ολοψυχα μια πολυετη αρμονικη (ας το πουμε και ετσι αχ0χα0χα0χα0χα0χ) συμβιωση
 
  • Like
Reactions: zenio and saras




d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.286
Guadalajara, Jalisco
Να σου ζήσει ο τρελός και εύχομαι τα καλύτερα!
Ζηλεύω πολύ την όλη κατάσταση κοντά στην φύση όπου όλα είναι πιο αρμονικά από το στείρο τσιμέντο της πόλης.
 
  • Like
Reactions: sake and zenio


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.878
Ωραία!!! Είχαμε Ζόνκε @skylakos αποκτήσαμε και Ζαντό. Το Ζήκος δεν σας άρεσε :LOL:
Για να μην πω, που δεν μας άφησες να τον δούμε στην Θεσ/νίκη μη και τον ματιάσουμε :mad:

Να τον χαίρεσαι φίλε μου τον μπέμπη σου. Τυχερός ο μικρός :) Και με το καλό, να αρχίσετε και agility γιατί το κορίτσι μας, νοιώθει μοναξιές :D
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.681
4.317
42
www.proudtobegreek.eu
Πραγματικά να σου ζήσει,είμαι σίγουρη οτι θα έχετε μια υπέροχη ζωή μαζί!!!Μακάρι όλοι οι κηδεμόνες να είχαν την όρεξη σου να ψάξεις,να μάθεις και τον ενθουσιασμό σου!
 


george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
@zenio

Να σου ζησει!
Ευχομαι τα καλυτερα και να κανετε μαζι οσα επιθυμεις και ακομα περισσοτερα!
:)
 
  • Like
Reactions: zenio


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Μακράν η καλητερη παρουσίαση χρειάστηκε να κατανάλωσω
ενα ολόκληρο φραπέ για να την διαβάσω. :)

Να σας ζήσει και με το ονομα... :D πολυ καλη επιλογή και σκυλου
και ονόματος. Εύχομαι τα καλητερα. Να πανε ολα καλα οπως
ξεκίνησαν... και θα πανε.
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.641
7.750
Να σου ζήσει και να απολαμβάνετε πάντα ο ένας τον άλλον όπως εμείς απολαύσαμε την παρουσίαση σου!!!
Όλα να είναι ανέφελα στην συμβίωση σας!
Το ότι δεν παίρνεις εν θερμώ αποφάσεις δείχνει άνθρωπο που δεν καθοδηγείται από τον ενθουσιασμό του και δεν ξεφουσκώνει εύκολα.
Μακάρι όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων , ημίαιμων και καθαρόαιμων να είναι σαν εσένα αξιόπιστοι. Όπως το καταλαβαίνω απο όλα αυτά που γράφεις .
Καλή πορεία να έχετε!
 


Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Αχ πρωί πρωί ρουφιάνε, πάει ο καφές.
Να χαίρεστε αμφότεροι τη ζωή σας και προς το παρόν το μόνο που θα πω είναι Δόξα σοι, ένα ροτβάιλερ που κάνει τη δουλειά για την οποία προορίστηκε!

Όταν θα'ρθω να κλέψω πρόβατα θα τον δω από κοντά :ROFLMAO:
 


reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
πολυ καψιμο ρε boy...ειλικρινα... χαρας το κουραγιο σου...

με 'γειες το μπεμπε...καλη ζωη μα χετε...(y)
 
  • Like
Reactions: zenio


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Σας ευχαριστω ολους για τις ευχες, που χαιρεστε με τη χαρα μου. Κανα 2 διευκρινισεις μονο.

Επειδη ολο αυτο το μακρυναρι το εγραψα στο word και το περασα αργα το βραδυ, υπαρχουν καποια λαθακια, πχ ηθελα να βαλω πιο πολλα ιμοτικον να δωσω "χρωμα".

2 διορθωσεις ομως (που μεχρι τωρα ειδα) και ειναι ψιλοσημαντικες:

ποστ#3 στον εκαπαιδευτη: οσα δε γινονται θα τα κανω μονος μου δεν
COI : το εργαλειο υπολογισμου ειναι εδω http://www.sobczyk.eu/inb/?lng=en
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Μπράβο zenio !
Καλή αρχή σας εύχομαι

Μ΄ενδιαφέρει να μάθω για την εργασία...
Το ζαντό θα πηγαίνει καθημερινά στο κοπάδι και εργάζεται μαζί με τα άλλα σκυλιά?
Το βράδυ θα γυρνάει σπίτι μαζί με εσάς? Πόσα άτομα έχει το κοπάδι ?
Φαντάζομαι οτι το κοπάδι βγαίνει έξω για βοσκή και το βράδυ πάλι μέσα εε?
Πόσα χλμ κάνει το κοπάδι έως το βοσκοτόπι?
Τα σκυλιά υπάρχουν για ποιους λόγους? Απλά να μην ξεμακραίνει κάποιο ζώο? Υπάρχουν θηρευτές?
Παίζει το ενδεχόμενο τα άλλα σκυλιά να μην δεχθούν πλήρως το zanto επειδή δεν διανυκτερεύει εκεί?
Σκέφτεσαι να τον προωθήσεις εσύ στην ιεραρχία ή ας τα βρουν μόνα τους?
Πιστεύεις οτι αν το κάνεις και το σκυλί δεν καταφέρει να παρέχει σωστά καθήκοντα εργασίας τα άλλα σκυλιά θα χαλαρώσουν ή θα προσπαθήσουν να το εκθρονίσουν ?
Τι είδους ποιμενικά είναι αυτά τα οποία εργάζονται στο κοπάδι?
Θα ήθελα στην πορεία να μας πεις λίγα λόγια γι αυτά και τη σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ των σκύλων σχετικά με την εργασία. Αν θα υπάρξει ανταγωνισμός A male, αν.. αν... κλπ

Φυσικά δεν περιμένω απαντήσεις τώρα για όλα... απλά στην πορεία του χρόνου που θα έχεις απαντήσεις μην με ξεχάσεις
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Καλορίζικο το κουτάβι με υγεία πάνω απ'όλα. :) Φανταστική παρουσίαση και μπράβο σου για το ψάξιμο, την αναμονή, την επιμονή, όλα!

Ντάξει οι φώτο με τα πρόβατα τα σπάνε κανονικά! :D Για γελάδια δεν προορίζονταν αρχικά τα ροτς?

Και κάτι άλλο που ξέχασαν οι παντογνώστες να σου πουν είναι να προσέχεις γιατί όταν μεγαλώσουν τρώνε παιδάκια!:eek: