Ο Λουκάς..

Ondine

Active Member
31 Ιουλίου 2015
31
58
37
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκαμε.

Είμαστε νέο ζευγαράκι εγώ η Ondine και ο Λουκάς.
Ζούμε στην Αθήνα σε ένα μεσαίο διαμέρισμα με βεράντες.
Είναι ένα Beagle 4μηνών περίπου, πανέξυπνος και δραστήριος.
Λένε πως είναι ράτσα, ανεμοδούρα, πάραυτα.. η μόνη ζημιά που έχει κάνει ως τώρα είναι μόνο στο χαρτί κουζίνας!
Προσπαθώ βέβαια να τον εξαντλώ στο παιχνίδι..

Ξεκινήσαμε τις πρώτες βόλτες και από Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε και εκπαίδευση σιγά σιγά..

Έχουμε και κλουβάκι, που προς το παρόν χρησιμοποιείται μόνο ως κρεβάτι γιατί δε μου πάει η καρδιά να τον κλείσω εκεί μέσα..

Θα διαβάσω όσο μπορώ..

Καλώς σας βρήκα λοιπόν και ελπίζω να με βοηθήσετε να κάνω ο,τι μπορώ για το Λουκά εκ του Lucas..Drummer των Motorhead!

:)

11774350_10153130528063237_223463568_n.jpg 11805745_10153130528283237_2133597007_n.jpg 11324082_10153030785488237_1804313313_n.jpg d704583b8494e6d04f1fab62eb4ce85c44625b726511567f4fe54f961e959652.jpg

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Καλώς ήρθατε!!
Είναι ένας πανέμορφος κούταβος ο Λουκάς σου! Να σου ζήσει :)

(Υ.γ. ο καλύτερος ντράμμερ των μότορχεντ είναι ο Mickey Dee λέει ο φίλος μου :p )

• Like
Reactions: Ondine

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Γλύκας ο Λουκάς σου!
Μεγάλη ζήτηση τα beaglάκια, αν και δεν θα 'πρεπε :rolleyes:
Και δεν μπορώ να θυμηθώ, αν υπάρχει εκτροφέας στην Ελλάδα; Υπάρχει;

• Like
Reactions: Ondine and johnk

Ondine

Active Member
31 Ιουλίου 2015
31
58
37
Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!

Τα beagle έχουν μεγάλη ζήτηση;
Από όσο έχω διαβάσει, όλοι τα αποφεύγουν ή προτείνουν στους άλλους να τα αποφύγουν λόγω του δραστήριου, γεμάτο πείσμα χαρακτήρα τους.

Όσο για τον εκτροφέα, δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Ούτε έψαξα, ούτε είχα φάει κάποιο ιδιαίτερο σκάλωμα με τα Beagle. Απλά ο μπαμπάς του μένει στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο μαζί μου. Όμορφος,εκπαιδευμένος,πανέξυπνος και αρχοντικός. Δεν δίνουν τα κουτάβια τους μακριά για να γνωρίζουν αν είναι καλά και υγιή. Πέρασα από ανάκριση για να τον πάρω.

Αυτό που μου κάνει όμως εντύπωση είναι πως τα αδέρφια του, λένε πως είναι αρκετά τρελιάρικα, ενώ ο δικός μου είναι πολύ ήρεμος.

Ίσως φταίει πως παίζω μαζί του πολύ ώρα, οπότε όταν σταματάμε, είναι ήδη πολύ κουρασμένος. Αλλά ενδέχεται απλά να μην έχει κάνει ακόμη την επανάσταση του.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω. Εφόσον γνωρίζω το γενεαλογικό δέντρο του Λουκά, δεν βάλαμε τσιπάκι ακόμη και δεν κάναμε κανένα χαρτί. Του άνοιξα εγώ το βιβλιάριο υγείας του στον κτηνίατρο την ίδια ημέρα που τον πήρα. Χρειαζόταν λέτε κάποιο έγγραφο, εφόσον ήξερα τον μπαμπά και είδα και τη μαμά;

Ό,τι βρήκα στο νετ, αφορούσε αγορές από εκτροφείς ή εξωτερικό όπου σίγουρα χρειάζονται τα έγγραφα πιστοποίησης. Χρειαζόταν να κάνω και εγώ κάτι; Καλά τον μπαμπά τον βλέπουμε, αλλά στη μαμά άφησα όλα τα στοιχεία επικοινωνίας κτλ.. Έπρεπε να κάνω κάτι παραπάνω; Για να το κάνω τώρα.

Ευχαριστώ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Αυτό που σίγουρα ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις, έστω και αργά, είναι να μάθεις, ότι δεν αποκτούμε έτσι σκύλο. Και δεν "βοηθάμε" έναν ακόμη από τους πολλούς καραγκιόζηδες, που ζευγαρώνουν αβέρτα τα ημίαιμα σκυλιά τους, να "ξεφορτωθεί¨ τα κουτάβια του. 2015 έχουμε. Ελεος δηλαδή πια :mad:

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Έγγραφα πιστοποίησης, κοινώς το pedigree του σκύλου, το παίρνεις μόνο από νόμιμο εκτροφεα που είναι δηλωμένος στον εκάστοτε φορέα της χώρας (σε εμάς στον Κ.Ο.Ε.)

Επειδή ξέρεις το μπαμπά και τη μαμά ενός κουταβιού του "μπαρμπα Μήτσου" δε σημαίνει ότι μπορείς να εκδόσεις κάποιο πιστοποιητικό. Να εύχεσαι απλά να είναι υγιέστατο το κουτάβι σου και να μη σου βγάλει τίποτα κληρονομικές παθησεις λόγω του ότι δεν έγιναν εξετάσεις στους γεννήτορες!

Μπορείς να βρεις θέματα εδώ στο Φόρουμ που να εξηγούν για ποιο λόγο δε παίρνουμε σκυλο από γέννες ιδιωτών και από πετ σοπς. Υπάρχουν πολλα.
Αν βάλεις στην αναζήτηση τη λέξη byb η pet shop όλο και κάτι ενδιαφέρον θα βρεις να διαβάσεις.

Ondine

Active Member
31 Ιουλίου 2015
31
58
37
Θα τα διαβάσω, γιατί ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω που έκανα λάθος.

Έχω ακόμη επαφή ευτυχώς και με τους δύο γονείς, οπότε αν προκύψει οτιδήποτε θα τους ενημερώσω. Ο πατέρας, μένει δίπλα μου και τον έχω φέρει ήδη σε επαφή με το κουτάβι. Ο κτηνίατρος μας είναι κοινός επίσης. Τα αδέρφια του Λουκά, είναι ακόμη με τη μητέρα, γιατί όπως μου είπαν θέλουν να δοθούν μόνο εντός Αττικής σε σπίτι με κήπο. Το ένα θα το κρατήσουν οι ίδιοι.

Πάω να μελετήσω, γιατί πραγματικά δεν ήθελα να στηρίξω κανένα σύστημα καραγκιόζηδων. Νιώθω λίγο κάπως. Τι πήγε στραβά;

Υ.γ το αντίτιμο που έδωσα για το σκύλο, είναι εντελώς χαζό.

:confused::cautious:

• Like
Reactions: skar and Yorkaddict

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εφόσον γνωρίζω το γενεαλογικό δέντρο του Λουκά, δεν βάλαμε τσιπάκι ακόμη και δεν κάναμε κανένα χαρτί.
Το γενεαλογικο δεντρο δεν εχει καμια σχεση με το τσιπακι. Βαλε στο σκυλο τσιπακι ΤΩΡΑ! Σε υποχρεωνει ο νομος. Αν το σκυλι σου χαθει, δε θα επιστρεψει σε εσενα αν δεν εχεις τσιπακι κ οι γονεις του κουταβιου δεν μπορουν να κανουν τιποτα.

Καλως ηρθες! Να ειναι υγιες κ ευτυχισμενο μαζι σου!

Ondine

Active Member
31 Ιουλίου 2015
31
58
37
Το γενεαλογικο δεντρο δεν εχει καμια σχεση με το τσιπακι. Βαλε στο σκυλο τσιπακι ΤΩΡΑ! Σε υποχρεωνει ο νομος. Αν το σκυλι σου χαθει, δε θα επιστρεψει σε εσενα αν δεν εχεις τσιπακι κ οι γονεις του κουταβιου δεν μπορουν να κανουν τιποτα.

Καλως ηρθες! Να ειναι υγιες κ ευτυχισμενο μαζι σου!
Όπως έγραψα, δεν έβαλα στον Λουκά τσιπάκι ΑΚΟΜΗ. Γνωρίζω το νόμο περί αυτού, αλλά σε κάθε περίπτωση θα του το έβαζα ακόμη και αν δεν ήταν απαραίτητο γιατί φοβάμαι πολύ μήπως τον χάσω.

Ο λόγος που δεν το έβαλα, είναι γιατί είχε τα εμβόλια, ήταν εντός σπιτιού και τελευταία ταλαιπωρείται με μία αλλεργία. Δεν ήθελα να το επιβαρύνω και με έναν ακόμη πόνο. Μου εξήγησε ο κτηνίατρος πως είναι μια κάποια ταλαιπωρία για εκείνον και μου έδειξε και την βελόνα. Όταν ηρεμήσει το σκυλί και νιώσει λίγο καλύτερα θα το κάνω. Νόμος ξε-νόμος.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Σκοπεύω να κάνω τα πάντα για να είναι υγιές και ευτυχισμένο το σκυλί. Κάποιος μου είπε, σκυλί κουρασμένο σημαίνει σκυλί ευτυχισμένο. Από τότε που τον πήρα έχω χάσει 4 κιλά... και τον ύπνο μου επίσης!

Καλώς σας βρήκα όλους.

Karla_8

Member
29 Ιουλίου 2015
23
27
34
Καλώς ήρθες!!
Τί μου θύμησες τώρα..Το πρώτο μου σκυλί ήταν beagle και πραγματικά είχα τις ομορφότερες εμπειρίες!
Θα ζήσεις μοναδικές στιγμές τρέλας και θα λάβεις τεράστιες δόσεις θετικής ενέργειας! Είναι μια ράτσα που από την μία συνδιάζει το μικρό μέγεθος, με την τεράστια ενέργεια!! Με εξέπληξε να βλέπω ένα μεσαίο μεγέθους σκύλο, με ακούραστο σθένος για παιχνίδι και χαρές!
Ένα θα σου πω..απεχθάνεται την επαφή με μίζερους ανθρώπους!

Σας εύχομαι να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες!!

• Like
Reactions: Ondine

Ondine

Active Member
31 Ιουλίου 2015
31
58
37
Καλώς ήρθες!!
Τί μου θύμησες τώρα..Το πρώτο μου σκυλί ήταν beagle και πραγματικά είχα τις ομορφότερες εμπειρίες!
Θα ζήσεις μοναδικές στιγμές τρέλας και θα λάβεις τεράστιες δόσεις θετικής ενέργειας! Είναι μια ράτσα που από την μία συνδιάζει το μικρό μέγεθος, με την τεράστια ενέργεια!! Με εξέπληξε να βλέπω ένα μεσαίο μεγέθους σκύλο, με ακούραστο σθένος για παιχνίδι και χαρές!
Ένα θα σου πω..απεχθάνεται την επαφή με μίζερους ανθρώπους!

Σας εύχομαι να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Αρχίζω και καταλαβαίνω το χαρακτήρα του. Έχω διαβάσει και πολύ.

Όσο για τους μίζερους, σκοπεύω να του μάθω να τους γαυγίζει! Τουλάχιστον να τους σπάει τα νεύρα και να τους αποτελειώσει τα λογικά. Αρκετή μιζέρια έχει αυτός ο κόσμος. :p

Καλή δύναμη σε όλους!

• Like
Reactions: Karla_8

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Να σου ζήσει το σκυλάκι...να το τσιπάρεις και να το δηλώσεις.
Ότι και οι byb παίρνουν συνεντεύξεις πραγματικά με ξεπερνά..:rolleyes: