Ο σκύλος μου έφαγε σαλιγκάρι..

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Και οι δικες μου. Εχουν ξεκληρισει τους γυμνοσαλιαγκες και τους γεωσκωλικες. Ειδικα τους δευτερους που ειναι και αρκετα μεγαλοι και εχουν πολυ κρεας.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Και οι δικες μου. Εχουν ξεκληρισει τους γυμνοσαλιαγκες και τους γεωσκωλικες. Ειδικα τους δευτερους που ειναι και αρκετα μεγαλοι και εχουν πολυ κρεας.
Σαρκοφάγες και οι δικες σου; :D

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Ευτυχώς που τρώνε μόνο σαλιγκάρια και δεν έχουν "φάει"κανένα σκατζόχοιρο να τρέχετε μετά όπως εγώ και ο σούπερμαν!!!

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
εγώ μπήκα για να γράψω καλή του χώνεψη και πραγματικά απόρησα που έχει πρόβλημα
Χαχα και εγώ καλή χώνεψη μπήκα να γράψω! Που να ξερα;;

Τι έγινε τελικά,τι σου είπε ο γιατρός; Και κάτι ακόμα,θεωρώ ότι ο κτηνίατρος,όπως και όλοι οι γιατροί θα πρέπει να είναι διαθέσιμος οποιαδήποτε στιγμή ειδικά αν είναι επείγων! Εγώ όταν στείρωσα τη Λούσυ και ανησύχησα για κάτι 3 τα ξημερώματα τον πήρα τηλ και ήρθε από το σπίτι!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αν καποιος εχει μεγαλο προβλημα με σαλιγκαρια αρκει να βαλει σε μερικα σημεια του κηπου πατατα. Τα σαλιγκαρια μαζευονται εκει και μπορεις να τα μαζεψεις ευκολα.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
67
Aθήνα
Ψαχνοντας να διαπιστώσω την αξιοπιστία της προηγούμενης αναφοράς, βρήκα αυτό:BBC News - Slug and snail rise could prove fatal to dogs

Αλλά βλέπω ότι η μεταλδεύδη της προηγούμενης αναφοράς, περιέχεται στα δολώματα για σαλιγκάρια και όχι στο σάλιο τους
Snail Bait Poisoning in Dogs. Symptoms & Treatment of Snail Bait Poison

Αντε βγάλε άκρη

9 Δεκεμβρίου 2011
20
0
Amaliada
τελικα του εκανε 4 ενεσεις κ του πηρα κ αντιβιωση..του εδωσα 1 ωμο αυγο ετσι ωστε να μαζεψει μεσα του το σπασμενο καβουκι του σαλιγκαρου μη τυχον του κοψει το εντερο..πολυ υπουλο παντως το σαλιο του σαλιγκαριου για το σκυλο..εκανε 5 φορεσ εμετο μονο σαλια..αν ετρωγε πολλα,εχει 1 οξυ μεσα του το σαλιο που μπορει κ να σκοτωσει το σκυλο αν δε το δεισ εγκαιρα...
Χαχα και εγώ καλή χώνεψη μπήκα να γράψω! Που να ξερα;;

Τι έγινε τελικά,τι σου είπε ο γιατρός; Και κάτι ακόμα,θεωρώ ότι ο κτηνίατρος,όπως και όλοι οι γιατροί θα πρέπει να είναι διαθέσιμος οποιαδήποτε στιγμή ειδικά αν είναι επείγων! Εγώ όταν στείρωσα τη Λούσυ και ανησύχησα για κάτι 3 τα ξημερώματα τον πήρα τηλ και ήρθε από το σπίτι!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Τι ενέσεις του έκανε? Ποια αντιβίωση και για ποιο λόγο?
Αυτό με το αυγό, ο γιατρός στο είπε? Πρώτη φορά ακούβ αυτό το κόλπο.
Να ξέρουμε κι εμείς άμα μας τύχει (χτύπα ξύλο)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πραγματικά δεν το γνώριζα αυτό για τα σαλιγκάρια!
Και η αλήθεια είναι ότι κι όσα σκυλιά είχε τύχει να δω να τρώνε σαλιγκάρια δεν είχαν αντίστοιχη αντίδραση!
Θα το έχω στο μυαλό μου από δω και πέρα!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν το ήξερα πραγματικά...........
και ήθελα να σας πώ ότι όποιος έχει πρόβλημα με τα σαλιγκάρια στον κήπο του να του στείλω την αγέλη μου-100% επιτυχία σε διάστημα μόας εβδομάδας δεν θα μείνει ένα........τα τρώνε ανηλεώς και μετα μεγάλης τους ικανοποίησης.......και ευτυχώς προς το παρών δεν έχουν πάθει τίποτα....

KosmasJOY

Active Member
22 Αυγούστου 2015
29
103
53
Αθήνα
www.facebook.com
Εγώ να πώ τώρα ότι το γλίτωσα το εγκεφαλικό βραδιάτικα ή θα το πάθω αύριο το πρωί αν την δώ να κάνει εμετό?
Πρίν από μία ώρα ίσα που την πρόλαβα να έχει δαγκώσει έναν γυμνοσάλιαγκα και το μόνο που έκανε για 10 λεπτά ήταν να γλύφεται συνεχόμενα. Δεν ήξερα τι να κάνω και προσπάθησα να της βγάλω όσο περισσότερο κομμάτι μπορούσα από το στόμα.
Μέχρι τώρα πάντως δεν δείχνει συμπτώματα εμετού. Ελπίζω να το χώνεψε και να μην έχουμε θέματα μιας και δεν έχει κάνει όλα της τα εμβόλια.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Σχετικά με σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες.... το χειμώνα σε συζήτηση με την κτηνιατρο μου, μου είπε ότι τους ενημέρωναν για ένα νέο σχήμα θεραπειών, επειδη υπήρξαν αυξανόμενα περιστατικά σκουληκιου της καρδιάς στην Ευρώπη από επαφή σκυλιών με σαλιγκάρια ή γυμνοσάλιαγκες. Μάλιστα είχε φύγει σκυλί για υιοθεσία από Ελλάδα για Δανία φαινομενικά υγιές και εκεί το διέγνωσαν ότι πάσχει από σκουλήκι της καρδιάς. Ωστόσο μου είχε επισημάνει ότι δεν είναι το ίδιο σκουλήκι με αυτό που "γνωρίζουμε" και γι'αυτό οι κλασικές εξετάσεις δεν έδειχναν να νοσεί το ζώο.

• Like
Reactions: KosmasJOY