Ο σκύλος μου κάνει τριχόμπαλες, εχει συμβεί σε άλλον? !

Perico

Active Member
9 Μαϊου 2015
27
16
2.jpg 4.jpg 5.jpg 7.jpg Παιδιά ο σκύλος μου κάνει κάπου 3 με 5 φορές τον χρόνο τριχόμπαλα.
Μαζευονται καποιες τριχες δικες του στο στομαχι του - δεν ξέρω πως αφου δεν γλύφεται ,εκτος απο τις πατουσες του καποιες φορες αλλά και παλι εκει ειναι κοντες οι τριχες και αυτος μαζευει και μακρυες.
Τον χτενίζω καθημερινά ,σκουπίζω καθημερινα-ανα και δεν τις τρωει απο κάτω!

Οταν μαζευτεί μια ποσότητα ,και λιγες μέρες πριν την βγάλει την τριχόμπαλα τρώει λιγότερο ,μπορεί να μην έχει διαθεση να παιξει ,καποιες φορές έχει ένα βήχα σαν να καθαρίζει την φωνή του ,σαν να πνίγεται!
Οταν ερχεται η ώρα να προσπαθήσει να βγάλει την τριχόμπαλα αρχίζει να γλύφει το πάτωμα -προσπαθεί μάλλον να προκαλέσει εμετό- και θέλει να φάει φύλλα -παει και τρώει τον βασιλικό απο την γλάστρα!

Ο κτηνίατρος δεν έχει συναντήσει άλλο σκυλάκι που να κάνει συστηματικά έτσι τριχόμπαλες και έψαξε για το αν θα μπορούσε να πάρει την παστα που δινουν στις γάτες και μου ειπε πως οχι.
Ειναι κριμα γιατι ταλαιπωρείται και δεν μπορώ να τον βοηθησω...

Το εχετε ξανακουσει? Καποια συμβουλή?
Τρώει ξηρά τροφή ακανα με λαδι σολωμού grizzly, τον χτενίζω καθημερινά -αν και δεν το πολυσυμπαθεί!- πήραμε και αμπούλες για το τρίχωμα dermoscent essential -δεν ξέρω βέβαια αν και κατα πόσο βοηθανε- του αρεσει να λιαζεται λιγο και στον ήλιο -νομίζω εχω διαβασει οτι κανει καλο στο τριχωμα- τι άλλο να κάνουμε πια???? Δεν κανει εμετό και μεσα στον εμετο να βγαλει τριχες , βγαζει μονο τις τριχ.

Ελπίζω να μην σας φαινονται καπως... οι φωτογραφιες ,είναι τρίχες και οτι μπορει να εγλυψε απο το πάτωμα (ειναι απο διαφορετικες φορες).2.jpg 2.jpg 2.jpg

Giwrgos_Trls

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
103
70
26
Αθήνα
πρωτη φορά ακούω σκύλος να κανει τριχομπαλες και πόσο μάλλον τέτοιου μεγέθους...δεν βρίσκω εξήγηση εκτός απο τα να γλυφεται και μα μην το βλέπεις!!εύχομαι να γίνει καλά πάντως :)

Perico

Active Member
9 Μαϊου 2015
27
16
Ειναι δυσκολο να γλυφεται και να μην τον βλεπω ,ολη μερα σχεδον ειμαστε μαζι.
Δυστυχώς πολύ φοβάμαι οτι ειναι κατι που δεν θα περασει και θα το έχει, οπου και να το έχω πει (κτηνιατρος ,γκρουμερ,ζωοτεχνολόγο, αλλοι ιδιοκτητες ζωων) κανεις δεν το εχει ξαναακουσει και δεν υπαρχει προϊον για σκυλους! Ειναι 5 κιλά και κάτι οπότε για το μεγεθός του είναι μεγάλες αυτές οι τριχόμπαλες.

Giwrgos_Trls

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
103
70
26
Αθήνα
τι να σου πω πραγματικα δεν ξέρω...να παράγει μόνο του τρίχες φύση αδύνατο!Αρα καπου τις ξετρυπωνει...μήπως πουθενά σπίτι;

D

Deleted member 14614

Guest
Πρώτη φορά το ακούω κι εγώ. Είτε κάτι τρώει και σου ξεφεύγει, είτε... δεν ξέρω. Δοκίμασε κι άλλους κτηνιάτρους!
ΥΓ:Τι είναι ο ζωοτεχνολόγος?

Perico

Active Member
9 Μαϊου 2015
27
16
Ουτε εγω ξέρω και βέβαια εχεις δικιο αποκλείεται να δημιουργούνται μέσα στο στομάχι του! Καθε μερα βαζω ηλεκτρική και ας μην έχω στρωμένα - γιατί με την απλή την σκούπα μπορεί οπως σκουπίζεις να αιωρούνται κάποιες τρίχες στον αέρα και μετά να "ξανακαθίσουν" στο πάτωμα. Και πυρετό που είχα εκεί με την σκούπα!

Perico

Active Member
9 Μαϊου 2015
27
16
Μόνη μου μένω και μόνο εγώ του δίνω φαγητό οποτε δεν γινεται να φαει κατι και να μου ξεφύγει!
Και εννοείται μενει μεσα στο σπιτι -αν ηταν π.χ σε αυλή μπορεί να ετρωγε κατι και να μην το καταλαβαινα... Εχω ρωτήσει και σε αλλον κτηνιατρο -αν και εχω εμπιστοσυνη σε αυτον που πηγαινω- και με κοιταγε σαν να ήμουν εξωγήινη!

Giwrgos_Trls

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
103
70
26
Αθήνα
Μόνη μου μένω και μόνο εγώ του δίνω φαγητό οποτε δεν γινεται να φαει κατι και να μου ξεφύγει!
Και εννοείται μενει μεσα στο σπιτι -αν ηταν π.χ σε αυλή μπορεί να ετρωγε κατι και να μην το καταλαβαινα... Εχω ρωτήσει και σε αλλον κτηνιατρο -αν και εχω εμπιστοσυνη σε αυτον που πηγαινω- και με κοιταγε σαν να ήμουν εξωγήινη!
κάτι παίζεται εδώ...λείπεις καθόλου απο το σπίτι;

D

Deleted member 14614

Guest
Νομιζω πως ειναι κατι σαν νοσηλευτης με ειδικευση στα ζωα.
Έλα Παναγία μου τι άλλο θα ακούσουμε... Προφανώς είναι κάποιο εφεύρημα, έτσι? Δεν σπουδάζει κανείς ζωοτεχνολογία, ούτε νοσηλευτική ζώων.

• Like
Reactions: betty coltrane

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Έλα Παναγία μου τι άλλο θα ακούσουμε... Προφανώς είναι κάποιο εφεύρημα, έτσι? Δεν σπουδάζει κανείς ζωοτεχνολογία, ούτε νοσηλευτική ζώων.
Στο εξωτερικο υπαρχουν και σχολες ενω εδω οι περισσοτεροι(καποιοι μπορει να ειναι "κοινοι" νοσηλευτες) εχουν εμπειρικες γνωσεις ή κανουν σεμιναρια κλπ.
Ζωοτεχνολογοι ειναι στην ουσια οι ανθρωποι που βοηθουν τον κτηνιατρο σε οτι χρειαστει και επισης αναλαμβανουν την νοσηλεια και φροντιδα των ζωων στις κλινικες και στα ιατρια.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Η ζωοτεχνολογια είναι τμήμα της Γεωπονικής - ζωικής παραγωγής.
Το αντικείμενό της είναι η εξεύρεση λύσεων για ποιοτικότερη ζωική παραγωγή.
Ενα απλό παράδειγμα, τι θα ταίσουμε τις αγελάδες για να έχουν νοστιμότερο και καλύτερης ποιότητας κρέας.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Vet technician - από ό,τι είδα στο google δλδ γιατί δεν το έχω ξανακούσει :D - είναι αυτό που περιέγραψες πιο πάνω.
Τώρα κατάλαβα το μπερδεγουέι... :)
Υπάρχουν τέτοιοι στην Ελλάδα;

Πάντως το θέμα με τις τριχόμπαλες πρώτη φορά το ακούω

• Like
Reactions: Aslan

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
η έχει θέμα ψυχολογικό, η διατροφικό, ας το δει και ένας συμπεριφο πως τους λένε, και κτηνίατρος..σύνδρομο Ραπουνζέλ, κάτι για καθαρτικά διάβασα..

D

Deleted member 14614

Guest
Η ζωοτεχνολογια είναι τμήμα της Γεωπονικής - ζωικής παραγωγής.
Το αντικείμενό της είναι η εξεύρεση λύσεων για ποιοτικότερη ζωική παραγωγή.
Ενα απλό παράδειγμα, τι θα ταίσουμε τις αγελάδες για να έχουν νοστιμότερο και καλύτερης ποιότητας κρέας.
Μπράβο κι εγώ αυτό διάβασα στο google και είχα απορήσει. χαχα

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Εντελώς συμπτωματικά αυτό έχει σπουδάσει και επαγγέλλεται ο αδελφός της γυναίκας μου. Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον.

Perico

Active Member
9 Μαϊου 2015
27
16
Yorkaddict και εγώ στο περιπου είχα καταλάβει τι είναι ο ζωοτεχνολόγος, δεν θα το περιέγραφα τόσο καλά όσο εσύ!

Giwrgos_Trls επειδή δεν δουλεύω εδώ και περίπου δυο χρόνια δεν λείπω πολύ απο το σπίτι. Κρατάω το μικρό της αδερφής μου στο σπιτι οποτε περναμε ολη την ημερα παρεα οι τρεις μας.

ntoulis διατροφικό πρόβλημα δεν νομίζω. Στα κιλά του είναι καλός, ο κτηνίατρος βλέπει πολύ καλή την γενική του εικόνα και τώρα πια προσέχω πολύ την διατροφή του (παλιά για να φάει την ξηρά τροφή του εβαζα μέσα και λιγο βραστο αναλατο στηθος κοτοπουλου και οσο πήγαινε ανεβαινε η ποσοτητα του κοτοπουλου και επεφτε κατακορυφα η ξηρα τροφη..)
Επειδη δεν γνωρίζω άλλος είναι αυτος που ασχολείται με την συμπεριφορα και αλλος ο εκπαιδευτής? Δεν είναι 2 σε 1? :p