Ο σκύλος μου τραβάει... SOS!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Bikejoring
Dog Cycling
Urban Mushing
Canicross(λιγότερο λόγω ακατάλληλου τεραίν)

Είναι έννοιες που τις έχω δοκιμάσει!
Απίστευτη ενασχόληση, πραγματική γυμναστική και για σκύλο και για τον άνθρωπο!

• Like
Reactions: Elrandir and mareco

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Όλες είναι σχεδόν ίδιες έννοιες, απλά αλλάζουν κάποια πράγματα!

Το Urban Mushing είναι σχεδόν ίδιο με το Dog Cycling απλά συνήθως χρησιμοποιούνται περισσότερα σκυλιά διαφορετικά ποδήλατα, διαφορετικοί ιμάντες κτλ και κατά κύριο λόγο ο σκύλος τραβάει.
Στο Dog Cycling ο σκύλος συνοδεύει!
Το Dog Cycling είναι η "πολιτική μορφή" του Urban Mushing!

Από 'κει και πέρα και απ'ότι έχω καταλάβει, ο καθένας με ό,τι έχει κάνει ποδηλασία.
Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα είναι να ρολλάρει το πράγμα...keep rolling που λέμε!

• Like
Reactions: mareco

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Πωωω, κάτι τέτοια τα λατρεύω! :D

Απορία. Σκέφτομαι να αρχίσω με τη Μάγια (ημίαιμο ΓΠ, σχεδόν 5 χρονών) Dog Cycling. Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη εκγύμναση πριν; Το σκυλί βγαίνει κανονικά τις βόλτες του, περπατάμε αρκετά και ενίοτε κάνουμε jogging (μέχρι να σκάσουν τα πνευμόνια μου) και τη βάζω να κάνει άλματα σε βράχους, πεζούλια κλπ. Εννοείται ότι η εισαγωγή της στην όλη αυτή φάση θα γίνει σταδιακά και δε θα τη βάλω να τρέχει δίπλα στο ποδήλατο για 5 km non stop. Απλά ρωτάω, γιατί είναι αρκετά απαιτητική γυμναστική όπως την κόβω.. Και σίγουρα θα είναι κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα.

• Like
Reactions: mareco

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ξεκινήστε με απλή συνοδεία δίπλα στο ποδήλατο με χαλαρό τροχασμό και σιγά σιγά αυξήστε και ταχύτητα και χιλιόμετρα.
Απέφυγε την άσφαλτο. Αν βρεις χωματόδρομο καλύτερα!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.642
11.048
Athens
Καλή φάση. Άμα ο σκύλος σε πάει μαλλιοκούβαρα στη βόλτα και στην πέσει κανας εξυπνάκιας ντογκφορουμίτης ότι δεν τον χειρίζεσαι σωστά και γι αυτό τραβάει του απαντάς με τουπέ "Είσαι άσχετος - κάνουμε προπόνηση canicross".

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.328
Μέλη
20.094
Νεότερο μέλος
Thoryorky