Ο σκύλος μου χάνει τρίχωμα κατά τόπους

boxerina

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2011
47
11
καλησπέρα και καλό μήνα! είμαι καινουργια στο φορουμ και ο λογος που συμμετεχω ειναι γιατι εχω αγχωθει τρομερα με δυο προβληματα που εχει ο σκυλος μου. Εχω ενα θηλυκο μποξερ που σημερα εκλεισε τους 7μηνες. Εχει ξεκινησει να χανει τριχωμα και να φαινεται το δερμα του σε μικρα σημεια οσο ειναι το νυχι στο μικρο δακτυλο του ποδιου μας, στην κοιλια του. Το πηγα στον κτηνιατρο και παρατηρησε επισης οτι το δερμα του ηταν κοκκινο. Του εκανε ενεση κορτιζονης και του αλλαξαμε το σκαλιμπορ. Μετα απο ενα μηνα η κατασταση του ηταν χειροτερη, δηλαδη τα σημεια που χανει τριχωμα, επεκταθηκαν στα πλευρα του. Ξεκινησαμε λοιπον αντιισταμινικα χαπακια και αλλαξαμε την τροφη του. Μετα απο αγωγη 8ημερων, η τριχοπτωση επεκταθηκε και στον λαιμο του. Αλλαξαμε το περιλαιμιο του και το χαλακι που κοιμαται και ξεκινησαμε βιταμινες Viacutan Plus. To σκυλι μου χειροτερευει. Δεν εχει καθολου κνησμο, εχει κανονικη ορεξη για παιχνιδια και φαγητο, αλλα τα κενα που κανει το τριχωμα του εχουν επεκταθει σε ολο του το σωμα, οι αγκωνες του ειναι κοκκινοι και ελαφρως πρηζμενοι και το κερασακι στην τουρτα ειναι οτι εδω και δυο μερες εχει αρχισει να κουτσαινει το πισω δεξι του ποδι. Ο κτηνιατρος μου ειπε να το περιορισω στην βεραντα του σπιτιου μου για να περιορισω την εκθεση του σε οτιδηποτε ειναι αυτο που του προκαλει αλλεργια. Φοβαμαι μηπως δεν ειναι αλλεργια αυτο που του συμβαινει, γιατι δεν βλεπω να υποχωρουν τα συμπτωματά του.Μηπως εχει αντιμετωπισει κανεις απο σας παρομοια κατασταση?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Καλησπέρα και καλο μήνα και σε σένα.
Εξετάσεις αίματος κάνατε; Ο γιατρός εξέτασε την πιθανότητα να μην είναι αλλεργικό αλλά κάποια ασθένεια; Πρέπει να εξεταστεί για καλαζάρ και γενικά να δείτε δείκτες για το συκώτι του, νεφρά κλπ.
Εύχομαι να μην είναι τίποτα σοβαρό. :)

boxerina

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2011
47
11
ευχαριστω milva, το προβλημα ειναι οτι μενω στην επαρχια και δεν εχω την δυνατοτητα να διασταυρωσω την αποψη του κτηνιατρου μου....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Βοxerina για προληπτικούς λόγους θα συμφωνούσα απόλυτα με τον Νοέμβριο, αλλά επειδή στην περιπτωση σας ψάχνετε να βρείτε τι μπορεί να προκαλεί τις πληγές και το μάδημα στο σκύλο οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν άμεσα, 2 μήνες γιατί να χαθούν;

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Βλέπει οτι το σκυλί έχει πρόβλημα και του δίνει χάπια...χωρίς εξετάσεις..βλέπει οτι χειροτερεύει και δίνει αγωγή χωρίς να ξέρει τι είναι...Πρέπει να το πάς να το δεί και άλλος κτηνίατρος όσο δύσκολο και αν είναι...!

boxerina

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2011
47
11
τι ειδους εξετασεις, εκτος αυτή για το καλαζαρ, προτεινετε? το γεγονος οτι κουτσαινει διακριτικα απο το πισω δεξι της ποδι, σας υποψιαζει για κάτι?

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
boxerina δεν είμαστε γιατροί...ότι και να πούμε είναι υποθετικό..δε θα βοηθήσει το σκύλο σου!Πρέπει να το δεί άλλος γιατρός άμεσα...Να ξύσει το σημείο που χάνει τρίχωμα,να κάνει εξετάσεις αίματος και οτι άλλο πιστεύει οτι χρειάζεται...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Προφανώς την πρώτη φορά δεν πήρε ξέσμα να κάνει καλλιέργεια ε;
Θεωρώ πως έχετε χάσει ήδη πολύτιμο χρόνο για ότι κι αν έχει το σκυλί σου. Καταλαβαίνω τον βαθμό δυσκολίας, αλλά το σωστό είναι, να βρεις τρόπο, να την δει κι άλλος γιατρός. Πόσο μακριά είσαι από άλλον κτηνίατρο. Δεν μπορείς να το οργανώσεις;

boxerina

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2011
47
11
ξύσμα για καλλιέργεια? ούτε καν, μόνο την είδε και ειπε οτι ειναι αλλεργικο, τιποτα αλλο....με έχει προβληματισει, γιατι δεν μου εχει δωσει την εντυπωση οτι αδιαφορει, δειχνει οτι την αγαπαει και την νοιαζεται, δεν μου έχει προτεινει ομως κατι αλλο και εχω αγχωθει.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δυστυχώς με την αγάπη μόνο, ούτε χορταίνουμε, ούτε γιατρευόμαστε ;)
Δες αν μπορείς να ψαχτείς για άλλον γιατρό.
Το συντομότερο.

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
αν ηταν αλλεργια θα περνουσε με τα χαπια και σε καμια περιπτωση δεν θα χειροτερευε.Μπορει να ειναι καποιο απλο δερματικο προβλημα αλλα μπορει να ειναι και κατι πιο σοβαρο.Μπορεις να ξαναπας στον ιδιο γιατρο και να απαιτησεις αυστηρα να σου εξηγησει τι ακριβως γινεται.Πες του ρε συ, κανω θεραπεια τοσο καιρο και χειροτερευει αντι να βελτιωνεται, υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο;
Το οτι ειναι καλος και δειχνει να αγαπαει τα σκυλια δεν σημαινει οτι δεν μπορει να κανει λαθος ή να ειναι και ασχετος.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.701
321
Lund, SE
Μποξερίνα σε ποιό νομό μένεις και πόσο απέχεις απ' την κύρια πόλη του νομού; Ο κτηνίατρος σου στην καλύτερη περίπτωση είναι ο Κάλχας, στη χειρότερη καλύτερα να μην εκφραστώ. Και γιατί να κάνει εξετάσεις το Νοέμβρη κι όχι τώρα; Τί είναι οι εξετάσεις λάστιχα;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Ισως και δεμοδηκωση (ψωρα) οπως το περιγραφεις. Παιρνει ξυσμα ο γιατρος και το ελεγχει στο στερεοσκοπιο. Πηγαινε την αμεσα σε αλλον γιατρο.

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Συχνά τα Boxer έχουν δερματικά προβλήματα. Κοίταξέ το.
Και το σημείο που έχει κενά είναι μαύρο?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Έλεος με τις κορτιζόνες πιά..
Μία απλή ερώτηση, πριν αρχίσει να χαπακώνει το σκυλί ο ιατρός δεν σκέφτηκε να του πάρει ξέσμα από το δέρμα?...

Προσωπική εκτίμηση..πήγαινε και σε άλλον ιατρό..

Last edited:

boxerina

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2011
47
11
τα χρωματα της ειναι κανελι και ασπρο. Στα κανελι σημεια που ληπει τριχωμα, το δερμα ειναι μαυρο, στα ασπρα σημεια που ληπει τριχωμα, το δερμα της ειναι κοκκινο...