Ο σκύλος μου χάνει τρίχωμα κατά τόπους

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
boxerina,
καταρχήν εύχομαι περαστικά και να μην είναι κάτι σημαντικό.

Επίσης βρες άλλο κτηνίατρο, γιατί ο συγκεκριμένος όπως τα λες προτιμάει να κάνει διάγνωση με το μάτι, και χαπακώνει τον σκυλο του αλλάζει τροφές κλπ χωρίς να ξέρει τι είναι.
Και εγώ είμαι επαρχία, και έχω κτηνίατρο σε διπλανή πόλη.

Θες να μας πεις την περιοχή που είσαι μήπως σου συστήσουμε κάποιον καλό κτηνίατρο κοντά σου;

boxerina

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2011
47
11
Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές, τελικά έγινε καλλιέργεια και το αποτελεσμα ειναι γενικευμένη δεμοδήκωση...ξεκινήσαμε θεραπεία και σε κανα-δυο μήνες θα γίνει στείρωση.

boxerina

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2011
47
11
καλημέρα, ένα μήνα πριν έγινα μέλος στο dogforum στην προσπάθειά μου να βοηθήσω τον σκύλο μου που παρουσίαζε κάποια προβλήματα υγείας. Χθες έμαθα ότι εκτός απο την δεμοδήκωση που έχει (ευτυχώς πάμε καλύτερα), έχει και δυσπλασια ισχίων....Τα δύο αυτά σοβαρά προβληματα ειναι κληρονομικά. Ήθελα απλά να αναφέρω το γεγονος, για να προφυλάξω μελλοντικους ιδιοκτητες. Να ειναι ιδιαιτερα προσεκτικοι από πού θα αγοράσουν τα σκυλάκια τους (γιατί εγώ δεν είχα την παραμικρή ιδεα για το τί γίνεται στα εκτροφεία).Επειδη ειναι μεγαλο κριμα να υποφερουν τα ζώα, πειτε μου αν μπορω να απευθυνθω κάπου,για να καταγγειλω τον συγκεκριμενο εκτροφεα που βασανίζει τα σκυλια με σκοπο το κέρδος.

boxerina

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2011
47
11
για να ειμαι ειλικρινής, δεν εχω διαβασει τους κανονισμους του φορουμ, αν έχω το δικαιωμα και βεβαια θα ηθελα να το πω.

boxerina

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2011
47
11
pedigree? αυτό που μου έδωσαν από το pet shop, ήταν ένα βιβλιάριο από Βουλγαρια, το οποίο έλεγε το χρωμα και το φύλο, την ημερομηνια γεννησης του σκύλου και ότι έχει κάνει κάποια εμβόλια. Όταν την επόμενη μέρα την πήγα στον κτηνιατρο, της έβγαλε καινουργιο βιβλιαριο και κάναμε όλα τα εμβολια από την αρχη. Όσον αφορα το όνομα του εκτροφέα (συγγνωμη, δικό μου λάθος) δεν το ξέρω, μπορω να αναφερθω στο pet shop? Με βλέπετε διστακτική, γιατί ναι μεν θέλω να καταγγειλω την ιστορια μου και να προφυλαξω μελλοντικους ιδιοκτητες και ζωα, αλλα δεν θελω να το κανω "επιπολαια"....

boxerina

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2011
47
11
τα διάβασα......στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα.......τι κρίμα......το μόνο παρήγορο είναι ότι η boxerina μας,σωθηκε από αυτή την κατασταση και θα προσπαθησω να της προσφερω ό,τι καλυτερο για το υπολοιπο της ζωής της...μακαρι να μην υπάρξουν αλλα "κορόιδα" καταναλωτές, για να σταματησουν με την σειρα τους και αυτα τα κολαστήρια, που ονομαζονται εκτροφεια και πετ σοπ και δεν ξερω πώς αλλιώς

boxerina

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2011
47
11
καλημέρα, να ρωτήσω και κατι ακομα, ο γιατρος μου εχει πει να αποφευγει ο σκύλος μου τον ήλιο. Προσπαθώ λοιπόν κι εγώ να μην της επιτρεπω να κοιμάται σε σημεία που έχει ήλιο. Την βάζω στην σκια, κάθεται λίγο και ξαναπαει στον ήλιο. Μήπως την βοηθάει ο ήλιος τώρα που έχει κάνει την στείρωση ή της ανακουφίζει τον πόνο στο ποδαράκι της? τι λέτε, να την αφήνω να κάνει αυτό που της επιβάλει το ένστικτό της?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Αν τον ήλιο σου είπε να τον αποφεύγεις λόγω της δεμοδήκωσης και των φαρμάκων που παίρνει, τότε καλύτερα να ακολουθήσεις την συμβουλή του. Το ένστικτο της σκύλας σου, δεν καταλαβαίνει από φαρμακευτική αγωγή :-?

boxerina

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2011
47
11
Δεν νομιζω οτι μου το ειπε λογω της δεμοδηκωσης. Μου το ειχε πει πριν ανακαλυψουμε τι εχει, επειδη εχει αρκετο λευκο τριχωμα, η υπολοιπη ειναι κανελι, ειναι λέει σαν τους ανοιχτοχρωμους ανθρωπους που εχουν μεγαλυτερη ευαισθησια στον ήλιο. Γενικα να ειμαι προσεκτικη και να μην την αφηνω στον ηλιο. Απλα αναρωτιομουνα λογω της εγχειρισης που εχει κανει αν την βοηθαει στην αναρρωση και αν την βοηθαει στην δυσπλασια η ζέστη....

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Η ζεστη ισως, ο ηλιος μαλλον οχι. Και μεσα να την κρατησεις να κοιμαται στο χαλακι-κρεβατακι της μια χαρα θα ειναι. Επισης επειδη ανηκει στις βραχυκεφαλες φυλες θελει προσοχη με την πολυ ζεστη για το αναπνευστικο της.