Ο σκύλος σας από πού "πήρε" το όνομά του;


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Το Άμπυ της μικρής προέρχεται από το Αμπυγκέιλ που της είχαν δώσει οι εθελόντριες της φιλοζωικής. Στην αρχή σκεφτόμασταν να το αλλάξουμε. Είδαμε όμως ότι της πήγαινε και το κρατήσαμε. Μετά από ελάχιστες εβδομάδες παρατηρήσαμε ότι το όνομά της τής ταίριαζε όντως τέλεια, μιας και το βάδισμά της από πίσω όταν περπατάει κεφάτα μοιάζει απίστευτα στο βάδισμα της πάπιας Αμπιγκέιλ από τις Αριστόγατες..Βάλτε στο 2:15 να δείτε τι εννοώ, αν θέλετε :LOL::love:

 


Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
188
694
Μου πήρε μερικές μέρες να αποφασίσω για το όνομα με το οποίο θα αποκαλώ το αγόρι μου.
Στην αρχή όλα τα κουτάβια τα λέω πάπι (pyppy) :) [δε θυμάμαι πότε και ποιος μου έδωσε πρώτος την ιδέα, το κάνει και η Τσέχα εκτροφέας της σκύλας μου πάντως]! Επίσης καταλήγω να προτιμώ να δισύλλαβα και μικρά-κοφτά-ευκολα να τα πεις γρήγορα- ονόματα.

Το επίσημο όνομα του σκύλου είναι blue genesis capuccino. Προσπαθούσα να σκεφτώ κάτι που να έχει σχέση με το επίσημο όνομα του αλλά δεν έβρισκα κάποιο που να μου αρέσει.:rolleyes:

Έχω επισκεφτεί μια φίλη για να γνωρίσει το κουτάβι και κάνουμε brainstorming για το όνομα:unsure:. Πετάει λοιπόν το «Πουτσίνο»!! Με φαντάζομαι λοιπόν να είμαι στο πάρκο και να φωνάζω: «Πουτσίνοοοοοο, έλα εδώ»:eek:!! Της το λέω και σκάμε στα γέλια :ROFLMAO:!! Με αφορμή αυτό και μερικά ακόμα, λογικά, παράλογα και αστεία, άλματα σκέψης, που έχουν σχέση με τη μουσική, τη λογοτεχνία κτλ. κατέληξα στο Moby (dick)!:giggle:

Ο Μόμπυ Ντίκ είναι στο βιβλίο μια τεράστια φάλαινα κι εγώ είχα μπροστά μου ένα σκυλάκι ένα κιλό.

Ο εγγονός του συγγραφέα, ο τραγουδιστής-συνθέτης Moby, είναι εδώ και πολλά χρόνια καραφλός και ο σκύλος είναι μακρυμάλλικο. Από τα αγαπημένα μου τραγούδια του είναι το lift me up, που ταιριάζει στον σκύλο.

Το σόλο στο κομμάτι Moby Dick του ντράμερ Τζον Χένρι Μπόναμ μου θυμίζει το ρυθμό και το ταμπεραμέντο του σκύλου μου.
 




zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Από την αρχή μου έβγαζε κάτι σε Μπεν...κάτι.
Σκέτο Μπεν-ι απορρίφθηκε καθώς θύμιζε τον Βενιζέλο :sick:, οπότε κατέληξα στο όνομα του θρυλικού Benji από τις γνωστές βίντατζ ταινίες με τον σκυλάκο.
Εκτοτε, τον έχω αποκαλέσει και με άλλα ονόματα που δεν τον τιμούν (ας πρόσεχε) και προτιμώ να μην τα αναφέρω :p
 


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Mocca - ήθελα ενα ονομα για να ανεβάσω την αγγελία της, η 1η μου επιλογή ηταν το Rottie αλλα την ιδια εποχη ειδα μια αγγελια απο ενα ροτ που βρεθηκε αδεσποτο και δεν τα καταφερε οποτε το θεωρησα κακο να την πω ετσι και το επόμενο που μου αρεσε ηταν το Μοκα.

Mini- ηθελα οταν παρω μικρόσωμο να το βγαλω Σνουκι ομως η φιλη μου που είχε βρει εκείνη και τα αδερφια της την ειχε ηδη ονομάσει ετσι, η μικρη το ακουγε και το κρατησαμε.

Obi One - ο εκτροφεας του εχει μεγαλη αγαπη για το star wars ο Ομπι ηταν το 1ο κουταβι που βγηκε κι ετσι αντι για Obi Wan που ηθελε να τον πει τον εγραψε στο πεντιγκρι Obi One και το κρατησαμε.

Ηρα - επισης ψαχναμε απλα ενα όνομα για να βαλουμε αγγελια και της εμεινε.
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
Ο εγγονός του συγγραφέα, ο τραγουδιστής-συνθέτης Moby, είναι εδώ και πολλά χρόνια καραφλός και ο σκύλος είναι μακρυμάλλικο.
"Born Richard Melville Hall, Moby was given his nickname as a child by his parents, in reference to the whale dreamed up by the author who is said to be his great-great-great uncle."

Moby to follow ancestor Herman Melville into print with memoir
 
  • Like
Reactions: Vania


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
810
921
27
Ντελον- Απο το Αλεν Ντελον. Ετσι τον ειχαν βγαλει στο καταφυγιο, και εμεινε, γιατι ταιριαζει. :p Στο δρομο μας φωναζουν και Ντελορ, Ντελο, Ντελ, Αλεν, γιατι μαλλον ειναι περιεργο ονομα και δεν το ακουνε καλα με την πρωτη
 


Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Στο καταφύγιο την έλεγαν Σκράφυ.. όταν ήρθε σπίτι εννοείται ήθελα να αλλάξει, καινούργια ζωή, καινούργιο όνομα!! :love:
Με τους κουμπάρους είμασταν ανάμεσα σε Bella και Ήρα, δεν ήμουν όμως ενθουσιασμένη με αυτές τις επιλογές..
Συζητώντας με την μητέρα μου μετά, συμφώνησε μαζί μου και μου λέει εεε.. πως θα σου άρεσε; Λέω αν μπορούσα ζουμπά γιατί είναι κοντή, αλλά είναι θυληκό!! Εεε πες την Ζούμπη τότε, είχε δίκιο, αυτό ήταν!! :love::love::love:
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Είναι προφανές, του το έδωσε ο γιος μου μάλλον επηρεασμένος από την Οδύσσεια αν και το έχουμε στην οικογένεια με τα αρχαία Ελληνικά ονόματα.

Ως λαίμαργος αλλά και ορμητικός θα του ταίριαζε το Λάβρος.
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Η ιστορία παρομοια με παραπάνω....Hμουν με ένα φίλο και σκεφτόμασταν ονόματα, καθε 2 ωρες τον βγάζαμε κατι αλλο αλλα δε του πήγαινε, παιζει να τον ονομάσαμε 20 ονόματα σε 5 μέρες. Εγω ήθελα να τον βγάλω Ερεβο γιατι μ΄ αρεσουν τα μυθολογιας.

Εκεινη την ωρα λοιπον λεει φαντάζεσαι τι αστείο θα είναι να χοροπηδάει στο πάρκο και να φωνάζουμε Batman Batman.... Θα γυρίζει όλος ο κόσμος θα σπάμε πλάκα. Τελικα μας κόλλαγε ετσι οπως εκανε σαν τρελο, ειχε και μεγαλα αυτια συγκριτικα με σώμα τότε και οταν ξαπλωνε ηταν σαν νυχτεριδα και το κρατήσαμε. Οντως τωρα τρέχουν τα πιτσιρίκια στο πάρκο αποπίσω και φωνάζουν μαμα μαμα το σκυλί του Batman.

Βεβαια δε νομίζω ο,τι το εμαθε ιδιαίτερα......ακούει μόνο στις λέξεις φαί και τι νόστιμο.:unsure: Πιθανά αυτός θεωρεί οτι έτσι τον λένε.

Γκρεμλιν γιατι ήταν και αεικίνητο κουτάβι εντελως παλαβό και επίσης αν τόλμαγες να τον πάρεις αγκαλιά, ξαπλώσεις κρατήσεις στα πόδια σου ή γενικα εκανες κατι που δεν ήθελε εκανε σαν τα γκρεμλιν της ταινίας αφου τα ταίσεις και ποτίσεις. :LOL:
 


Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
473
1.070
20
Πάτρα
Arya

Δεν υπάρχει ιδιαίτερο backstory για την επιλογή αυτού του ονόματος, αλλά ήταν ιδέα της αδερφής μου. Βέβαια το σκεφτήκαμε πολύ διότι είχαμε μείνει ανάμεσα στο Sansa, Arya, Bella και Olivia αλλά επειδή η αδερφή μου είχε μεγάλο addiction με το Game of Thrones εκείνη την περίοδο, αποκλείσαμε το Bella και το Olivia και ανάμεσα στα 2 που είχαν μείνει διαλέξαμε το Arya. Το παρατσούκλι της είναι Αριούμπα αλλά ακούει και στο ''Λιχουδίτσα'' μερικές φορές (Ξέρει ότι θα πάρει λιχουδιά).
 


VickyS

New Member
18 Φεβρουαρίου 2021
3
2
38
Floros.. τι άλλο?! Όνομα και πράγμα! Βέβαια δεν ξέρω πως θα είναι στην βόλτα οταν φωνάζω "Φλώρε έλα εδώ" και πόσοι θα γυρίζουν... Αλλά θα έχει μάλλον πλάκα!
Προς το παρόν πάντως δεν πρέπει να το γουστάρει και πολύ γιατί ούτε καν ασχολείται όταν τον φωνάζω!
 
  • Like
Reactions: Vania


jo&zaxarias

Active Member
12 Ιουνίου 2020
43
74
32
Ζαχαρίας!
Βασικά ήθελα να του δώσω ένα όνομα κάπως αστείο για σκύλο, ετσι είχαμε ανοίξει το εορτολογιο και ήμασταν μεταξύ διαφορων ονομάτων όπως Προκόπης, Θρασύβουλος και άλλα. Μέσα στο παιχνίδι ήταν και το Λάζαρος μιας και γλίτωσε από τύφο.
Τελικά έμεινε το Ζαχαρίας. :)
 






Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Νέλλη γιατί αυτό ήθελε η κόρη μου που τη βρήκε..από τότε τη λέμε Νέλλη το κουνέλι, νελλόνι το κανελλόνι, νελλάκι-κανελλάκι, νέλλος ο κουνέλος...και φυσικά τα κορίτσια γελάνε γιατί γυρνάει και στα Κέλλυ, Βέλλη, Μέλι, Μπέλι..γενικά το δύσμοιρο..εχει πάθει κρίση προσωπικότητας :LOL:
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3