ΠΑΣΤΕΡ

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Μηπως μπορει καποιος να μου πει τη διαδικασια που χρειαζεται καποιος για να στειλει αιμα στο παστερ για εξετασεις για καλααζαρ?
το στελνει ο κτηνιατρος?
ολοι οι κτηνιατροι το κανουν αυτο?
ή μονο καποιοι που συνεργαζονται?
μηπως θιγονται κιολας αμα τους πεις οτι θες οι απαντησεις να ειναι απο το παστερ και οχι απο τη μικροαναλυση?

επισης, μηπως ξερει καποιος το κοστος?

ειχα διαβασει παλιοτερα οτι διαφορετικους τιτλους βγαζει το παστερ σε συγκριση με αυτους που δειχνουν εξετασεις απο τον κτηνιατρο, γιατι γινεται αυτο???

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
εξεταση μονο για καλαζαρ

το αιμα πρεπει να φτασει εκει μεσα σε 1-1μιση ωρα το πολυ, οχι σε ιδιαιτερες συνθηκες, απλα οχι στον ηλιο, σε ζεστη..
αν ειναι να καθυστερησει, καλυτερα να μπει σε ψυγειο απο την αρχη. στη διαδρομη προαιρετικο να το εχει κανεις σε παγοκυστη

δε χρειαζεται ραντεβου. τους το πηγαινεις απο δευτερα εως παρασκευη 8-11 πρωι μονο

χρειαζονται 3-4cc αιμα

κοστιζει 16 ευρω

Υ.Γ. Ξερω 2 περιπτωσεις οπου στη μια η εξεταση σε κτηνιατρο εδινε τιτλο 1/400 ενω του παστερ εδινε 1/800 και στην αλλη, ο κτηνιατρος εδινε 1/800 και το παστερ 1/1600.
το δικο μου στον κτηνιατρο δινει 1/100. θα δουμε τι θα δειξει και το παστερ

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Gogo said:
Nα πω καποιες πληροφοριες για το Παστερ!

Η εξεταση για καλα αζαρ κοστιζει 16 ευρω ! 8 με 11 καθε πρωι, στο ισογειο υπαρχει κτηνιατρος ( γλυκυτατος ανθρωπος ) ο οποιος κανει την αιμοληψια χωρις αλλη επιβαρυνση! Το οτι δεν κανει ναρκωση (ουτε καν στον δικο μου) το θεωρω αυτονοητο!

Τα αποτελεσματα τα παιρνεις την αλλη μερα το πρωι τηλεφωνικως!!!

Ο γιατρος εκει μου εχει συστησει 3 φορες τον χρονο να κανει ο μικρος την εξεταση: τελος Φεβρουαριου,τελος Ιουνιου ,τελος Οκτωβριου για να ειμαστε σιγουροι οτι θα προλαβουμε αν........

Τωρα, τα στοιχεια που κρατα το Παστερ δεν ειναι τοσα που να μπορει να συστησει ευθανασια, ουτε να ελεγξει αν εγινε....

Το Παστερ ειναι στην Κηφισιας και εγω παρκαρω παντα μεσα στον προαυλιο χωρο του, εξω απο το κτηνιατρειο, χωρις κανενα προβλημα αφου συννενοηθω με την πυλη!

Για μενα ειναι το πιο αξιοπιστο! Οχι οτι δεν εμπιστευομαι τον γιατρο μου,
αλλα εκει ειναι ειδικοι .....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
οπα κατσε..εμενα ο κτηνιατρος μου παιρνει για καλαζαρ..παιζει να μην ειναι αξιοπιστο..?τα στελνει σε ενα αλλο εξεταστικο κεντρο..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κατερινα εμενα ο δικος μου τις στελνει αλλου.., οταν τις παιρνω..εχουν και το ονομα του εργαστηριου πανω..
μονο το παστερ ειναι καλο?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όχι βέβαια! Υπάρχουν αρκετά αξιόπιστα εργαστήρια που κάνουν σωστές μετρήσεις. :wink:

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Πιστευω οτι η διαφορα παιζεται στο χρονικο διαστημα που μεσολαβει απο την αιμοληψια μεχρι την εξεταση στο εργαστηριο....

Ας μας πει καποιος αν το ξερει καλυτερα....

Κango1 μην φρικαρεις.....
Το εργαστηριο που τα στελνει ο γιατρος σου μπορει να ειναι εξαιρετικο!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ναι..
να σου πω το χα ξεχασει τελειος αυτο το τοπικ..
τωρα που το ξαναδιαβασα το λεει μεσα και ο denis..
ανχοθηκα ξαφνικα..
thanks Κατερινα:p

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Το Ινστιτούτο Παστέρ είναι νομίζω στην διεύθυνση Βας. Σοφίας 127.
Το ότι παίρνουμε τα αποτελέσματα μόνο τηλεφωνικός μου φαίνεται κάπως,

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Mπορουμε να τα παρουμε και κανονικα φυσικα! :shock: :shock:
Απλα εγω παιρνω πρωι πρωι την επομενη μερα γιατι δεν μπορω να αγωνιω μεχρι να παω εκει!!!!
Το θεωρω συν το οτι μπαινουν στον κοπο να σε βγαλουν απο την αγωνια σου και δεν σου λενε ενα ξινο: δεν μπορουμε να δινουμε αποτελεσματα απο το τηλεφωνο :evil: , ελατε απο εδω να τα παραλαβετε :evil: :evil:
Απο εκει και περα μπορεις , μεσα σε ενα μηνα, να πας οποτε θελεις να τα παρεις.... :D :D :D

apolon

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
50
0
Επειδη δεν γνωριζω τι ειναι το παστερ μηπως θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει ?

Και πως θα μπορουσα να κανουμε αυτες τις εξετασεις ? :oops: :cry:

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Apolon, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ
Gogo, έτσι μάλιστα :D .
Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες τους για το κοινό είναι καινούριες ??
Γιατί θυμάμαι παλιά, έπρεπε να πάμε μόνη μας το δήγμα αίματος εκεί για εξέταση.

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Α , αυτο δεν το ξερω , αν ειναι καινουργιες!!!
Εγω παω τον τελευταιο 1 1/2 χρονο για εξετασεις τον μικρο μου , και ο κτηνιατρος ειναι παντα εκει!!! :)

Και δεν χρειαζεται ραντεβου! Πας οποια μερα θελεις 8-11!!!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
καλο θα ειναι τα εργαστηρια που γινονται οι εξετασεις να ειναι πιστοποιημενα συμφωνα με το ISO 17025 ( το ISO 9001 που εχουν πολλα δεν εξασφαλιζει την ορθοτητα των μεθοδων)! οχι οτι ειναι πανακεια αλλα ειναι ενα μεσο εξασφαλισης !το παστερ ειναι!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr