ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΝΥΧΙΑ!

demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
Καλησπέρα!

Το σκυλάκι της φίλης μου είναι πολύ ατίθασο όταν αυτή προσπαθεί να του κόψει τα νύχια. Προσπαθεί να του τα κόψει με ψαλίδι ή με νυχοκόπτη και κλαίει, τραβιέται και μερικές φορές πάει να την δαγκώσει. Έχουν μακρύνει πολύ και χρειάζεται βοήθεια. Πώς να του τα κόψει;

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Το κοψιμο των νυχιών, και όχι μόνο, καλό είναι να ξεκινά απο νωρίς, όσο είναι κουτάβι, για να εξοικειώνεται. Ισως γι αυτο αντιδρά. Εαν εχουν παραμεγαλώσει θα προτεινα να αγορασει εναν ειδικο νυχοκοπτη σχετικα μεγαλου μεγεθους. Σε ακραιες περιπτωσεις και εφοσον δεν ειναι εφικτο και ο σκυλος παει να δαγκωσει , ενα φιμωτρο είναι απαραιτητο. Εναλλακτικα, κτηνίατρος. προσοχή στη φλεβα που μεγαλωνει και αυτη, για να μην εχετε αιμορραγία.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Μηπως η φιλη σου του πιανει και αγγειο μαζι και ποναει?
Επισης ποσο ειναι το σκυλακι?
Οπως ειπε και ο Ghostdoc η εξοικειωση με το κοψιμο των νυχιων ή το καθαρισμα των αυτιων (και γενικα οτι εχει να κανει με περιποιηση του σκυλου) πρεπει να ξεκιναει απο νωρις.
Ειναι μεσα στην κοινωνοικοποιηση αυτο το κομματι.
Αν το σκυλακι ειναι ενηλικο τοτε μπορει να του το μαθει σιγα σιγα (αν το μαθει, αλλα για μενα με υπομονη ολα γινονται).
Φυσικα οπως λες ειναι επειγον να κοψει τα νυχια στο σκυλι, απλα αναρωτιεμαι δεν τα ειδε που μεγαλωνανε? Ή το βρηκε το σκυλι στο δρομο?
Οσο μεγαλωνει το νυχι μεγαλωνει και το αγγειο μεσα και μετα ειναι δυσκολο να το φτιαξεις.
Το φιμωτρο ειναι λυση απλα μετα θα το παρει με ακομα πιο κακο ματι, εκτος αν το παει αλλου να του τα κοψουν για να μπορει μετα η φιλη σου να του το μαθει σιγα σιγα χωρις να εχει αρνητικη εμπειρια απο εκεινη.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Σε όλα αυτά που αναφέρθηκαν να πω ότι αν πάει να το κάνει μετά από μπανιο του σκυλιου, θα εχουν μαλακώσει λιγακι. Επισης πρώτα να τσιμπήσει τις ακρες ελάχιστα γιατι αφού εχει καιρό να τα κόψει, η μήτρα του νευρου θα εχει προχωρήσει μπροστά. Οποτε τσιμπώντας το λιγο, θα το ωθησει να παει πισω παλι. Ας το κάνει ανα 2 βδομάδες, μετά από εξοντωτική μέρα του σκύλου.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Σε όλα αυτά που αναφέρθηκαν να πω ότι αν πάει να το κάνει μετά από μπανιο του σκυλιου, θα εχουν μαλακώσει λιγακι. Επισης πρώτα να τσιμπήσει τις ακρες ελάχιστα γιατι αφού εχει καιρό να τα κόψει, η μήτρα του νευρου θα εχει προχωρήσει μπροστά. Οποτε τσιμπώντας το λιγο, θα το ωθησει να παει πισω παλι. Ας το κάνει ανα 2 βδομάδες, μετά από εξοντωτική μέρα του σκύλου.

Πολυ καλες συμβουλες Γκελυ μου!!!!! Ισχυει και αυτο για το μπανιο που ειπες, οπως σε εμας που ειναι πιο μαλακα μετα.

Το ξερω οτι δεν υπαρχει λογος για το ποστ που εκανα, απλα μου αρεσει που ειμαστε τοσα ατομα εδω μεσα και ο καθε ενας ξερει απο μια πληροφορια (ειτε λιγοτερο σημαντικη ειτε περισσοτερο) που αν τις ενωσεις σε βοηθανε στην "λυση" :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
χαχαχαχ ουτε παζλ τετοια αλληλοσυμπληρωση!!!

Και τώρα που το σκέφτομαι, να μην τα κόψει τα νύχια του σκύλου ανάσκελα γιατι θα βλέπει και θα ανασηκωθει να δαγκώσει. Ας το κάνει με το σκυλι καθιστό, να πιάσει το πόδι ΣΤΑΘΕΡΑ και με τον ώμο να σπρώξει πισω το κεφάλι για να μην βλέπει αμεσα το σκυλι τι γινεται (αν το κουκουλώσει ανάσκελα και αυτή από πάνω, το σκυλι θα το φρικάρει και θα νιώθει ήδη απειλητικά, από ό,τι αν το βάλει καθιστό και πιασει το πόδι)

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Εγώ πάι λέω να το κάνει μετά από μια μεγάλη και εξαντλητική βόλτα, θα νυστάζει και θα είναι πιο εύκολο το κόψιμο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αν δεν πιάσει η κουραστική βόλτα εγώ λέω να λιώσεις με ένα πιρούνι λίγο συκωτάκι, αφού το βράσεις, το βάζεις σε ένα κεσεδάκι και το κρατάς ψηλά και καθώς θα γλείφει το κεσεδάκι η σκύλα θα κόβεις τα νύχια!
Εδώ χρειάζεσαι και βοηθό για να κρατάει το κεσεδάκι και εσύ να κόβεις νύχια!

Ιδέες θέλει παιδιά με μόνο στόχο την θετική ενίσχυση του σκύλου!Υπάρχουν πολλοί τρόποι!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το βασικότερο είναι να πάρει ειδικό νυχοκόπτη για σκύλο από πετ σοπ για να μην παιδεύει το σκυλί προσπαθώντας να κόψει τα νύχια με άλλα μέσα (ψαλίδια, νυχοκόπτες για νύχια ανθρώπου κτλ).

demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Ο σκύλος λέγεται Μπιμπίκος και είναι 9 χρονών. Είναι διασταύρωση τσιουάουα και πουμεράνιαν. Η φίλη μου τον έχει από όταν ήταν 5 χρονών(τη φίλη μου την ξέρω ένα χρόνο, δηλαδή απ¨όταν ήμασταν 13)
, οπότε για την κοινωνικοποίησή του δεν ευθύνεται αυτή. Μία γειτόνισσά της έχει μία σκύλα που γέννησε και ήθελε να ξεφορτωθεί τα κουτάβια και έστι ήρθε στα χέρια της οικογένειάς της μόλις μερικών ημερών.

Φυσικα οπως λες ειναι επειγον να κοψει τα νυχια στο σκυλι, απλα αναρωτιεμαι δεν τα ειδε που μεγαλωνανε?
Πρόβλημα με τα νύχια του είχε εδώ και πολύ καιρό αλλά τελευταία έγινε πολύ πιο έντονο. Προσπαθούσε να του τα κόψει μα επειδή χτυπιόταν και τραβιόταν πολύ έντονα φοβόταν μη τον τραυματίσει και έκοβε το πολύ δύο την φορά, και τώρα έχουν γίνει τεράστια. Προχτες που πήγε να τα κόψει έσκουζε και χτυπιόταν και την δάγκωσε, και γι΄αυτό μου ζήτησε να γράψω αυτό το θέμα και να ρωτησω.

Το βασικότερο είναι να πάρει ειδικό νυχοκόπτη για σκύλο από πετ σοπ για να μην παιδεύει το σκυλί προσπαθώντας να κόψει τα νύχια με άλλα μέσα (ψαλίδια, νυχοκόπτες για νύχια ανθρώπου κτλ).
Θα την ενημερώσω...

Μηπως η φιλη σου του πιανει και αγγειο μαζι και ποναει?
Με το που του πιάνει το πόδι αρχίζει να φρικάρει, δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει...

Επισης πρώτα να τσιμπήσει τις ακρες ελάχιστα γιατι αφού εχει καιρό να τα κόψει, η μήτρα του νευρου θα εχει προχωρήσει μπροστά
Μα δεν την αφήνει καν να του πιάσει το πόδι, και να θέλει να το κάνει ελαφρά θα καταλήξει να το κόψει κατευθείαν...

Σε όλα αυτά που αναφέρθηκαν να πω ότι αν πάει να το κάνει μετά από μπανιο του σκυλιου, θα εχουν μαλακώσει λιγακι.
Δεν το ήξερα αυτό... θα της το πω.

...μετά από εξοντωτική μέρα του σκύλου...
Ο σκύλος δεν έχει εξοντωτικές ημέρες. Έχει καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα. Τον βγάζει κάθε μέρα μια φορά γύρω από το τετράγωνο γιατί άμα κουραστεί δεν μπορεί να αναπνεύσει... Την ανάγκη του την κάνει σε μία πάνα μεσ΄το σπίτι. Ιδιώτες! Τι περιμένανε!

Και τώρα που το σκέφτομαι, να μην τα κόψει τα νύχια του σκύλου ανάσκελα γιατι θα βλέπει και θα ανασηκωθει να δαγκώσει. Ας το κάνει με το σκυλι καθιστό, να πιάσει το πόδι ΣΤΑΘΕΡΑ και με τον ώμο να σπρώξει πισω το κεφάλι για να μην βλέπει αμεσα το σκυλι τι γινεται (αν το κουκουλώσει ανάσκελα και αυτή από πάνω, το σκυλι θα το φρικάρει και θα νιώθει ήδη απειλητικά, από ό,τι αν το βάλει καθιστό και πιασει το πόδι)
Εντάξει, γιατί μέχρι τώρα τον κράταγε στην αγκαλιά της ανάσκελα. Πάντως ξέρει ο Μπιμπίκος πότε θα του κόψει τα νύχια και δεν νομίζω ότι θα την άφηνε να τον ακουμπήσει... να μην πω για τα μούτρα που της κρατάει μετά για μία βδομαδα! Ούτε να την βλέπει δε θέλει! Το ίδιο κάνει και με το μπάνιο, οπότε πρέπει να είναι θέμα κακής κοινωνικοποίησης.

Ιδέες θέλει παιδιά με μόνο στόχο την θετική ενίσχυση του σκύλου!Υπάρχουν πολλοί τρόποι!
Εννοείται!!!

χαχαχαχ ουτε παζλ τετοια αλληλοσυμπληρωση!!!
Αμ, τι!

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
36
Αθηνα

Πολύ χρήσιμο !
Ευχαριστούμε ;)