ΠΩΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΩ ΞΑΝΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ;


Yorky

Active Member
29 Ιουνίου 2009
28
0
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους σας,
θα σας κουράσω λιγάκι με την ιστορία που έχω να σας διηγηθώ παρακάτω, αλλά πιστεύω αξίζει τον κόπο, και ίσως κάποιοι περνάτε ή έχετε περάσει τα ίδια με μένα.
Είχα ένα σκυλάκι ράτσας Γιορκσάιρ, το οποίο πρόλαβα να χαρώ μόνο για 5 χρόνια. Τον περασμένο απρίλη απεβίωσε. Γενικά δεν είχα ιδέα για την συγκεκριμένη ράτσα άσχετα αν πάντα είχα σκυλιά. Ήταν το πρώτο μου, και επίσης δεν είχα ιδέα για επιλογή κουταβιού και όλα τα σχετικά, αλλά το πρόσεχα και του παρείχα τα ΠΑΝΤΑ. Είδα μια αγγελία, από μια κυρία που τα αναπαρήγαγε μόνη της και πήγα το αγόρασα. Εννοείται δεν υπήρχαν ούτε χαρτιά ούτε πιστοποιητικά κτλ. Αργότερα κατάλαβα ότι ίσως, λέω ίσως, υπήρχε αναπαραγωγή μέσο ενδογαμίας. Και αυτό το λέω, γιατί κάποιος κτηνίατρος μου είπε τυχαία ότι το σκυλάκι μου έχει υπογναθισμό, πράγμα που προκείπτει απο αιμομειξίες.

1) Όταν το σκυλάκι μου έγινε 1μισο χρονών παρουσίασε στην ράχη κάποια φαγούρα και ερεθισμό. Πήγα συστημένος σε κάποιο κτηνίατρο, από κάποιους φίλους, λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος. Πήγα και μου είπε ότι ίσως έχει αλλεργεια σε κάτι, ίσως το τσίμπησε κάτι, ίσως ίσως ίσως... Ακολουθήσαμε μια θεραπεία, σύμφωνα με την οποία το σκυλί έγινε καλά. Άδικα όμως. Το σκυλάκι μου ξαναπαρουσίασε τα ίδια και ξαναπήγαμε, ξανακάναμε την θεραπεία αλλά ΤΙΠΟΤΑ. Απογοητευμένος είπα να πάω κάπου αλλού για μια δεύτερη γνώμη. Να υπενθιμήσω ότι ο κτηνίατρος για κάθε επίσκεψη έπερνε 50ευρώ για μια ένεση που το έκαμνε.

2) Πάω σε μια κοπέλα κτηνίατρο η οποία είχε και η ίδια Γιόρκυ, και είπα τουλάχιστον θα ξέρει κάτι παραπάνω! Το εξέτασε, της εξήγησα τι είχε συμβεί και μου είπε ότι έχει ψίλλους οι οποίοι δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι και γι αυτό έχει αυτή την φαγούρα. Μου έδωσε μια κορτιζονούχα αλοιφή με την οποία είδα αποτελέσματα αλλά πάλι παροδικά. Μόλις την σταματούσαμε το σκυλί υπέφερε ξανά. Αυτό κράτησε αρκετό καιρό με την αλοιφή. Κάποια στιγμή αποφάσισα να ζευγαρώσω το σκυλάκι μου και να επιμεληθεί την γέννα η κτηνίατρος μιας και είχε ίδιο σκυλί. Πήγα σε κάποιο αρσενικό με το οποίο δεν έγινε τίποτα. Έτσι νομίζαμε όμως!!!! Στον ενάμισο μήνα το σκυλί μου έγινε τούμπανο. Πάω στην κοπέλα αυτήν και λέω το και το. Την εξετάζει, κάνει ψιλάφιση και μου λέει έντρομη, γρήγορα τράβα για ακτινογραφίες, το σκυλί έχει πυομήτρα σε εκτεταμένο βαθμό, πάνε βγάλτες και έλα αμέσως για χειρουργείο. Πάω κάνω ακτινογραφίες και υπέρηχο και εκεί αντιλαμβανόμαστε ότι το σκυλί κυοφορούσε. Μέσα στη χαρά μου όμως δεν έδωσα σημασία στην λάθος γνωμάτευση της κτηνιάτρου και αποφάσισα ακόμη μια φορά ότι θα συνεχίσει να το παρακολουθεί μιας και έχει γεννήσει και το δικό της. Μετά από λίγες εβδομάδες ήρθε η ώρα της γέννας. Γύρισα σπίτι και ήδη είχε γεννηθεί το πρώτο κουτάβι. Την ενημέρωσα ήρθε την εξέτασε και μου είπε αφού γεννήθηκε το πρώτο όλα θα πανε μια χαρά. Που να ήξερα ότι η χαρά μου θα γινόταν μαρτύριο μετέπειτα!!! Μετά από 15 ώρες γεννήθηκε το δεύτερο νεκρό, την ενημερώνω, έρχεται την εξετάζει και μου λέει, είναι ζωντανό το άλλο, περίμενε, θα γεννήσει μόνη. Μετά από 30 ώρες με δική μου πρωτοβουλία πάω σε ακτινολόγο και διαπιστώνετε ότι το τρίτο μικρό είναι νεκρό μέσα στη μήτρα και έχει αρχίσει και συψεμία. ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ!!! Συνολικά το σκυλάκι είχε 48ώρες τοκετό, και εγώ άγρυπνος και τις 48ώρες. Είναι ΔΥΝΑΤΟΝ; Προγραμματίστηκε αμέσως καισαρική, αφαιρέθηκε το νεκρό κουτάβι μαζί με τα αναπαραγωγικά όργανα το οποία είχαν καταστραφεί πια. Κόντεψα να χάσω και το σκυλί μου μαζί με τα μικρά που έχασα!!! Μόνο ένα επέζησε το οποίο ζει και βασιλεύει ακόμη ευτυχώς. Μετά από αυτό το γεγονός, πέρα από το ότι αποφάσισα να αλλάξω κτηνίατρο, το σκυλί μου δεν ήταν πια όπως πρώτα. Είχε χάσει όλη την ζωηράδα και την σπιρτάδα που το διακατείχε κάποτε, ήταν αλλιώς, πιο νωχελικό, κάπως τελος πάντων. Χώρια που πάχυνε αρκετά.

3) Πάω σε τρίτο κτηνίατρο πάλι συστημένος, ότι είναι πολύ καλός!!! Πάω, του εξηγώ όλο το ιστορικό πως έχει. Και ομολογώ ότι με έπεισε γιατί ασχολήθηκε και έκανε κάποιες παραπάνω εξετάσεις έχοντας έτσι ένα πιο αξιόπιστο πόρισμα για το τι έχει επιτέλους το σκυλάκι μου. Έκανε απόξιση και καλλιέργεια, βλέποντας στο μικροσκόπιο αν υπάρχει κάτι. Τελικά ήταν καθαρό από κάποια ασθένεια, αλλά μου είπε ότι έχει διατροφική αλλεργία. Οπότε έπρεπε αυστηρά να τρώει μόνο κροκέτα, αυτή ήταν η θεραπεία. Βασικά κυρίως κροκέτα έτρωγε, αλλά πάντα τσίμπαγε και το μεζεδάκι του. Με ρώτησε βέβαια αν το δίνω κι άλλα πράγματα να τρώει και δεν το αρνήθηκα. Η θεραπεία αυτή ήταν για ένα τρίμηνο και καλά. Όμως δεν υπήρχε καμία βελτίωση, ο κνησμός και η φαγούρα εξακολουθούσαν να υπάρχουν. Δεν ασχολήθηκα με το να τον ενημερώσω, το θεώρησα μάταιο και πήγα αλλού.

4) Ο τέταρτος κτηνίατρος, αφού του εξήγησα πάλι όλο το ιστορικό, είχε άλλη άποψη. Μου λέει ότι για να δούμε αν έχει διατροφική αλλεργία πρέπει να κάνουμε ένα τεστ με κάτι χάπια, για δέκα μέρες. Κάναμε το τεστ το οποίο θα αποδύκνυε αν τελικά είχε διατροφική ή ατοπική αλλεργία. Το πόρισμα του προηγούμενου κτηνιάτρου εννοείται ότι ήταν λανθασμένο. Το σκυλάκι μου πια είχε ΑΤΟΠΙΚΗ αλλεργία η οποία οφείλεται σε σκόνη, ή σε κάτι άλλο μέσα στο σπίτι που ενοχλεί το σκυλί. Έτσι ξεκινήσαμε νέα θεραπεία με κορτιζονούχα χάπια. Όλα φαινομενικά πήγαιναν καλά, αλλά το σκυλάκι είχε πάρει παραπάνω βάρος, και κάθε φορά που τελείωνε η αγωγή, εμφανιζόταν η αλλεργία σε χειρότερο βαθμό. Μου λέει ο κτηνίατρος δεν γίνετε αλλιώς, ή θα γίνει κάποια στιγμή καλά από μόνο του, ή θα πέρνει αυτά τα χάπια μια ζωή. Ε, αφού δεν γίνετε αλλιώς, είπα τί να κάνω; Θα συνεχίσουμε έτσι!! Να πω ότι με είχε πείσει πιο πολύ αυτός γιατί το είχε προσεγγίσει το όλο ζήτημα πολύ επιστημονικά. Και έτσι έγινε!
Κάποια στιγμή, τον περασμένο Απρίλιο, γύρισα σπίτι μου να πάρω τα πράγματά μου και το σκυλάκι και να πάω στο χωριό μου. Όταν μπήκα όμως μέσα διαπίστωσα ότι είχε κάνει εμετό παντού. Και κάτι χαρακτηριστικό, είχε κάνει έμετο την κροκέτα ολόκληρη, μουλιασμένη. Πήρα ΑΜΕΣΩΣ τον γιατρό, του εξήγησα ακριβώς τα συμπτώματα, και μου είπε ότι έχει γαστρεντερίτιδα και να μην του δώσω να φάει τίποτα ούτε και να πιεί για ένα 24ωρο. Έτσι κι έκανα. Όμως δεν έγινε τίποτε. Τον πήρα πάλι και μου έδινε οδηγίες τηλεφωνικώς. Τον πήρα κάποια στιγμή πάλι μήπως μπορεί να ρθεί ή να πάω εγώ, και μου λέει δεν μπορώ τώρα είμαι σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, κάνε αυτά που σου είπα και αύριο θα είναι περδίκι. Το ίδιο βράδυ, κατα της 4 (χαράματα) άρχισε να παραδίδει πνεύμα το σκυλάκι. Πήρα ΑΜΕΣΩΣ τον γιατρό και τον ξύπνησα, του εξήγησα τι έγινε, και μου λέει φέρτο άμα είναι το πρωϊ. Εκεί τα πήρα στο κράνος που λένε. Του λέω δεν καταλαβαίνεις; Χάνω το σκυλί μου! Ξεκινάω τώρα και πάνε στο κτηνιατρείο. Ήταν μισή ώρα από το χωριό μου, στα μισά της διαδρομής το σκυλάκι μου ξεψύχισε!! Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι επακολούθησε. Τι θρήνος, τι πόνος, τι κλάμα, ήταν και η μητέρα μου μαζί και τσίριζε η καημένη!!! Τον πήρα του είπα, πάει, πέθανε! Μου είπε να το πάω για νεκροψία, αλλά δεν είχα κουράγιο. Δεν ήθελα τίποτε, ήθελα το σκυλάκι μου πίσω. Έτσι μάζεψα τα κομμάτια μου και γύρισα στο χωριό και την επόμενη μέρα το έθαψα, χωρίς να μάθω από τι πέθανε τόσο ξαφνικά.
Ακόμα θυμάμαι τα ματάκια του που με κοιτάγανε σαν να μου λέγανε "Κάνε κάτι". Ακόμα κατηγορώ τον εαυτό μου που δεν κοινητοποιήθηκα να το πάω εγώ αμέσως στον γιατρό. Αλλά είπα είναι επιστήμονας, ξέρει τι κάνει. Ξεράδια ήξερε!!! Του έδειξα εμπιστοσύνη....

Αλλά τι τον νοιάζει; Το δικό του ζωντανό χάθηκε; Αυτός πόνεσε και έκλαψε;

Όλη μου η οικογένεια τρελάθηκε, ήταν ένα σκυλάκι που όλοι οι γνωστοί και οι φίλοι το λάτρευαν. Ήταν η ζωή μου, η χαρά μου, η συντροφιά μου, το χαμόγελό μου, ήταν τα πάντα για μένα. Ακόμη δεν έχω ξεπεράσει το σοκ, οι αναμνήσεις με κυριεύουν! Είπα κάποια στιγμή θα αγοράσω ή θα πάρω κάποιο άλλο κατά το φθινόπωρο, αλλά σίγουρα το πρώτο θα είναι μοναδικό, ένας διαφορετικός χαρακτήρας.

Η πλάκα ξέρετε πια είναι; Ότι όλοι οι παραπάνω κτηνίατροι μου λέγανε: ΜΠΡΑΒΟ είναι πολύ καλό και γερό σκυλάκι για Γιόρκυ. Είναι πρωτοφανές γι αυτή την ράτσα! Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετώπισα.

Any way, έτσι λένε είναι η ζωή, με τις χαρές και τις λύπες της! Μόνο 5 χρόνια μπόρεσα να το χαρώ αυτό το αγγελούδι.

Μετά από όλα αυτά, πως να ξαναεμπιστευθώ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ μου λέτε; Ο καθένας είχε άλλη προσέγγιση στο θέμα αυτό.


Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υπομονή σας και χίλια συγνώμη αν σας έπριξα.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Λυπήθηκα πάρα πολύ με όλα αυτά που διάβασα.
Να ξέρεις κάτι. Αν το σκυλί σου δεν το είχες πάρει από τον οποιοδήποτε, θα είχες στο πλευρό σου κι έναν ΕΚΤΡΟΦΕΑ που θα σε βοηθούσε πολύ. Εξ αρχής μπορεί και να μην παρουσίαζε κανένα πρόβλημα, γιατί απλά θα είχες ένα σκυλί όσο το δυνατόν υγιέστερο. Αυτό κάνουν οι ΣΩΣΤΟΙ εκτροφείς. Βγάζουν υγιή σκυλιά.
Πώς μπορείς να εγγυηθείς στον άνθρωπο που πήρε το κουτάβι της μικρής σου ότι δε θα παρουσιάσει παρόμοια προβλήματα? :(

Στη θέση σου δε θα κατηγορούσα κανέναν γιατρό (αν και σε καταλαβαίνω απόλυτα...) αλλά τον εαυτό μου που αφ' ενός πήρε ένα σκυλί από άσχετο άνθρωπο και αφ' ετέρου, αν και είχε διάφορα προβλήματα, το άφησε να ζευγαρώσει και να γεννήσει.

Όλα αυτά χωρίς καμία διάθεση κριτικής. Κι εγώ απογοητευμένη είμαι από τους κτηνιάτρους (και τους γιατρούς γενικά...), αλλά η ευθύνη δεν είναι μόνο δική τους.
Αν έκανες τουλάχιστον τη νεκροψία κάτι θα μάθαινες...

Κουράγιο... :(
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λυπαμαι παρα πολυ..:(

Στη θέση σου δε θα κατηγορούσα κανέναν γιατρό (αν και σε καταλαβαίνω απόλυτα...) αλλά τον εαυτό μου που αφ' ενός πήρε ένα σκυλί από άσχετο άνθρωπο και αφ' ετέρου, αν και είχε διάφορα προβλήματα, το άφησε να ζευγαρώσει και να γεννήσει.
Δυστυχώς έχει δίκιο η Λιζα..:(

Μερικές φορες ένα λάθος και μια κατάληξη οδηγείται εκεί από πολλές μαζεμένες λαθος κινήσεις..
Κάποιες από αυτές μερικές φορες κανουμε και εμείς άθελα μας από αγνοια..:(
 


gvaikousis

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2009
110
0
Athens
Δεν φταίμε πάντα εμείς. Απλώς ζούμε σε μια χώρα που δεν υπάρχει ενημέρωση σε τίποτα.

Δυστυχώς και εμείς πριν 10 χρόνια ζευγαρώσαμε την σκυλίτσα της γιαγιάς και μας είχε παρακινήσει και ο κτηνίατρος μάλιστα.

Τόσα ξέραμε τόσα κάναμε. Και άλλα τόσα λάθη...
Τώρα 10 χρόνια μετά, ο κόσμος είναι πιο ενημερωμένος και αυτό ωθεί και τους κτηνιάτρους να είναι πιο επαγγελματίες.

Κουράγιο.:(
 


Yorky

Active Member
29 Ιουνίου 2009
28
0
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας και πάλι,
δεν κατηγορώ μόνο τους κτηνιάτρους, σίγουρα κάνουμε και οι ίδιοι λάθη, αλλά εμπιστευόμαστε του κτηνιάτρους γιατί θεωρούμε ότι είναι ειδικοί πάνω στο θέμα και επαγγελματίες. Αλλά πιστεύω ότι πολλές τέτοιες ιστορίες, όπως η δική μου, κάνουν μετέπειτα τους κατόχους κατοικίδιων πιο καχύποπτους και δύσπιστους!

Επίσης όπως ανέφερα και στην αρχή της παραπάνω ιστορίας μου, δεν είχα ιδέα από εκτροφείς, και από επιλογή και γενικά τι κινήσεις να κάνω ώστε εν τέλει να έχω ένα υγιές σκύλο στα χέρια μου και υπό την προστασία μου. Μακάρι να ήξερα ή να ενημερωνόμουνα από κάπου. Ήθελα ένα τέτοιο σκυλάκι και απλά το αγόρασα. Σίγουρα κάποιος μετά μαθαίνει τι εστί καλή επιλογή κουταβιού.

Όπως είπε ο φίλος παραπάνω, ζούμε σε μια χώρα που δεν υπάρχει ενημέρωση σε τίποτα, πόσο μάλλον στα κατοικίδια! Και σε μια χώρα όπου η κακοποίηση και η θανάτωση ζώων αγγίζει το κόκκινο!

Σίγουρα μετά από αυτό που έζησα δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κακή επιλογή, εκτός κι αν είμαι τόσο γκαντέμης!!! Ήδη έχω πάρει την λίστα εκτροφέων από τον ΚΟΕ, και έχω μιλήσει ήδη με κάποιο εκτροφείο το οποίο θα επισκεφθώ εντός των ημερών. Και σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακούσω συμβουλές και οδηγίες μέσο τηλεφώνου, από ΚΑΝΕΝΑΝ γιατρό. Δεν εμπιστεύομαι πια κανέναν....... και η επιλογή μου για κάποιον γιατρό από δω και πέρα θα είναι αναγκαστική μεν, αλλά αυστηρή δε.

Όσο για το μικρό που έζησε από την γέννα της σκυλίτσας μου το έχει η μητέρα μου, δεν το έχω δώσει κάπου γιατί ήταν το μοναδικό. Η μητέρα μου μετά από αυτά που είδε με τον θάνατο της δικιάς μου, το προσέχει σαν τρελή, σαν τρελή μιλάμε. Τις προάλλες κοντέψαμε να το χάσουμε κ αυτό, από τσίμπημα μολυσμένου τσιμπουριού, μολύνθηκε το αίμα της από υπερλοχίωση, αν δεν κάνω και λάθος την ονομασία! Και ευτυχώς η μάνα μού έτρεξε ΑΜΕΣΩΣ και το έσωσε, αλλιώς θα την έλεγε πάλι τηλεφωνικώς κανε αυτο κ εκείνο (το λέω γιατί το πάει ακόμα στον ίδιο γιατρό). Εγώ θέλω να αγορασω άλλο γιατί δεν κατοικώ στο χωριό μου, μένω θεσ/νίκη μόνος και μου είναι απαραίτητη και σημαντική η συντροφιά του.

Πάντα είχα κατοικίδια και πάντα ήθελα την αγάπη τους, αλλά και γω να δίνομαι ολοκληρωτικά!
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eλπίζω τουλάχιστον να μην το ξανά ζευγαρώσεις..:(

Mέσω πληροφόρησης πλέον έχουμε και αυτό είναι το internet..
και τα βιβλία που είχαμε πάντα..

Δεν μπορούμε να γίνουμε γιατροί βεβαια μέσα από αυτά..
Μπορούμε ομως να είμαστε πιο υποψιασμένοι και να παίρνουμε πάντα πριν κάποια σημαντική κίνηση δυο τουλάχιστον γνώμες..
 


Yorky

Active Member
29 Ιουνίου 2009
28
0
Θεσσαλονίκη
Όντως μέσα πληροφόρησης υπάρχουν πολλά...
Είχα διαβάσει πολλά βιβλία που αφορούσαν την ράτσα Γιορκσάιρ, είχα πάρει ότι Dvd υπάρχει σχετικό με αυτά, μάθαινα και από άλλους κατόχους της ράτσας αυτής, κι από το ίντερνετ όπως λες..... αλλά δεν μπορούμε να τα κατέχουμε όλα, ούτε να προνοούμε για τα πάντα!!!
Και δεν ενημερωνόμουνα μόνο για την συγκεκριμένη ράτσα αλλά γενικά για ότι αφορά τους σκύλους. Είχα την τύχη να εργάζομαι σε ένα περιοδικό για κατοικίδια, οπότε υπήρχε πληθώρα άρθρων πάρα πολύ ενημερωτικών σχετικά με την υγεία τους και τι πρέπει να προσέχει κανείς.

Σημασία αυτή την στιγμή για μένα έχει το αποτέλεσμα, ότι μου λείπει αφάνταστα το φατσουλίνι μου. Και τι δεν έχω να θυμάμαι από αυτό το πλάσμα, ατελείωτες στιγμές, που αστράφταν τα ματάκια του από ευτυχία! Έχω πάνω από 3.000 φωτογραφίες του. Θυμάμαι ακόμα ολοζώντανα την κάθε του κίνηση μέσα στο σπίτι και τις συνήθειες του, τα αστεία του καμώματα. :(!!!
 


GiannisP.

Active Member
24 Ιουνίου 2009
35
0
45
Ελευσίνα
Δε θα πω κάτι παραπάνω από αυτά που ανέφεραν τα παιδιά. Το μερίδιο ευθύνης μοιράζεται, σε σένα λόγω "απρόσεκτης" αγοράς από άσχετους, στους γιατρούς που δεν ήξεραν και δεν προσπαθούσαν να μάθουν και στην τυχη, που αυτό το σκυλί δεν είχε.

Γιατρό και δικηγόρο δε συστήνουμε ποτέ, το ξέρετε αυτό ε; Αν δεν είστε σίγουροι για κάποιον, να παίρνετε πάντα μια δεύτερη γνώμη και αν χρειαστεί και τρίτη. Με το ίντερνετ πλέον, μπορούμε να μάθουμε κάτι παραπάνω για ό,τι μας ενδιαφέρει, αλλά δε πρόκειται να γίνουμε cyber-γιατροί, προς Θεού.

Όσο διάβαζα το θέμα σου, τόσο πονούσα. Κρίμα που δεν έκανες νεκροψία, θα μάθαινες πολλά.

Και κάτι τελευταίο, ΠΑΙΔΕΙΑ. Αυτό μας λείπει, σε όλα τα επίπεδα ΚΑΙ σε σχέση με τα ζώα.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Yorky, λυπαμαι κι εγω παρα πολυ.
Χαιρομαι που βρηκες αυτο το μερος. Ο,τι καλυτερο στην Ελλάδα για να ενημερωθεις σωστα και αν ξαναπαρεις σκυλακι να ξεκινησεις με αλλες βασεις και προϋποθεσεις.

Ο,τι εγινε εγινε, δες το σαν μια γλυκια αναμνηση, ευκολο να το λες βεβαια.

Νομιζω ο ανθρωπος καταλαβε απο μόνος του πού πιθανον να εκανε λαθος, δεν χρειαζεται να το τονιζουμε κι εμεις.
Φυσικα μια υπενθυμιση ποτέ δεν βλαπτει εφοσον ειναι για καλο.
 


Drunkard

Member
26 Απριλίου 2009
5
0
Φιλε συλληπητηρια για το σκυλακι σου :( ευχωμαι να παρεις ενα αλλο σκυλακι να σου κραταει συντροφια και να δεις που θα σε βοηθησει και θα περασει ο πονος του θανατου του πρωτου.
Ρε γαμωτο τωρα που διαβαζα το ποστ σου νευριασα πραγματικα με τους κτηνιατρους....... πραγματικα αυτοι εχουν τελειωσει πανεπιστημιο? :confused::mad: τι διαλο ρε γμτ...... η αλλη δεν μπορουσε να ξεχωρησει οτι ηταν εγκυος το σκυλι? :eek: τι να πω....
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Τι λυπητερή ιστορία. :( Φυσικά κάνουμε λάθη σαν άνθρωποι στις επιλογές μας λόγω άγνοιας κι έλλειψης παιδείας και μαθαίνουμε από αυτά. Όσον αφορά θέματα υγείας όμως, τη ζωή των σκυλόπαιδών μας την εμπιστευόμαστε στους κτηνιάτρους. Δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε τα πάντα, ο καθένας οφείλει να κάνει σωστά τη δουλειά του.
 


Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Τα συλληπητηρια μου ...
Υορκι, επρεπε να το πας στο ΑΠΘ . Τουλαχιστον εκει ξερουν 5 πραγματα παραπανω.
Εχω ξαναναφερει την παρακατω ιστορια...
Μια φιλη μου κοντεψε να χασει το σκυλακι της . το πηγε σε πολλους κτηνιατρους στο Ηρακλειο και αλλους τοσους στην Κυπρο.Τελικα ειχαν κτηνιατρικο συνεδριο στην Κυπρο και ηταν ο Καθ.Γαστρεντολογιας του ΑΠΘ....
Ο ανθρωπος το εξετασε και τραβουσε τα μαλλια του δεν ειχαν δει οτι το σικωτι του ειχε μεινει το 1/4 !!! Απορρησε πως ειχαν πτυχια ολοι αυτοι που το ειδαν ,μην αναφερω και γνωματευσεις/ιδεες τους!!!!:mad::mad:
 


Yorky

Active Member
29 Ιουνίου 2009
28
0
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα φίλοι μου,
σας ευχαριστώ πολύ όλους και για τα θετικά και για τα αρνητικά σχόλια, όπως επίσης και για την συμπαράσταση!
Πραγματικά ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας αυτή μου την εμπειρία και τον πόνο, και δεν σας κρύβω ότι ηρέμησε λίγο η ψυχή μου, διότι βρέθηκα σε ένα περιβάλλον στο οποίο βλέπω, διαβάζω και μαθαίνω πράγματα,ώστε μετέπειτα να μην τραβήξω τα ίδια.
Όπως ανέφερα και πιο πάνω, δεν ρίχνω ευθύνη μόνο στους κτηνιάτρους, σίγουρα κάπου έκανα και γω λάθοι, απλά νευριάζω γιατί είναι υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα και επίσης πρέπει να κάνουν πάντα σωστά την δουλειά τους.

Σας ευχαριστώ ξανά!
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Μετά από 15 ώρες γεννήθηκε το δεύτερο νεκρό, την ενημερώνω, έρχεται την εξετάζει και μου λέει, είναι ζωντανό το άλλο, περίμενε, θα γεννήσει μόνη. Μετά από 30 ώρες με δική μου πρωτοβουλία πάω σε ακτινολόγο και διαπιστώνετε ότι το τρίτο μικρό είναι νεκρό μέσα στη μήτρα και έχει αρχίσει και συψεμία. ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ!!! Συνολικά το σκυλάκι είχε 48ώρες τοκετό, και εγώ άγρυπνος και τις 48ώρες. Είναι ΔΥΝΑΤΟΝ; Προγραμματίστηκε αμέσως καισαρική, αφαιρέθηκε το νεκρό κουτάβι μαζί με τα αναπαραγωγικά όργανα το οποία είχαν καταστραφεί πια.
:shock::shock::eek::shock: Που παίρνουν πτυχίο:confused:
Στα μαθήματα νέων εκτροφών μας είπαν ότι αν περάσουν πάνω από 2 ώρες ανάμεσα σε 2 κουτάβια οτι πρέπει να επέμβει ο κτηνίατρος
 


Yorky

Active Member
29 Ιουνίου 2009
28
0
Θεσσαλονίκη
Και γω αυτό ήξερα Alexia, αλλά;
Την ρώταγα ότι μήπως πρέπει να γίνει καισαρική από την αρχή και μου έλεγε "ΟΧΙ", θα γεννήσει μόνο του, ακόμη και μέχρι τα τελευταία επέμενε για το ίδιο "θα γεννήσει μόνο του". Και ερχόταν σπίτι, την εξέταζε, δεν γινόταν όλο αυτό τηλεφωνικώς....
 


cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
λυπαμαι παρα πολυ για το σκυλακι σου,αλλα δεν ειναι δυνατον να τους δινουν πτυχια ενω δεν εχουν ιδεα τι τους γινεται
και εγω εχασα το πρωτο μου σκυλο πριν 3χρονια απο την αμελια του κτηνιατρου,ειχε καλαζαρ,αλλα το ειχαμε σταματησει,αλλα η αρρωστια του υοηρχε στο αιμα του και του εχει πηραξει το συκωτι του.
τσακωθηκε με το λυκοσκυλο μας και του εκανε τρομερη ζημια
ο γιατρος δεν εδωσε σημασια στην ασθενεια του σκυλου και του εδινε καθε μερα ενα κοκτέιλ απο φαρμακα και ετσι η κατασταση του εγινε χειροτερη και πεθανε.
δεν μπορουμε ομως να μην τα πηγαινουμε στους γιατρους,τους εχουμε αναγκη οπως και να εχει η κατασταση.
ο ιδιος κτηνιατρος μας ειπε οτι το λαμπραντορ μας εχει και αυτο καλαζαρ,αλλα τελικα δεν ειχε,απλα ελεγε μα...ιες για να παιρνει λεφτα αφου εχουμε 3σκυλια
δεν ξερω ειλικρινα τι να πω πλεον...να τους ακουμε η οχι τελικα να τους εμπιστευομαστε η οχι????
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU