Πάλι ερώτηση

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Θα την κάνω την ερώτηση κι ας πέσει κάτω. Ας είμαι υπερβολική, σαν την πρόληψη δεν έχει.

Λοιπόν η ερώτηση δεν αφορά εμάς άμεσα. Ας ξεκινήσω την ιστορία.

Ο Άρης σήμερα με ξύπνησε πάααρα πολύ ανήσυχος, έκλαιγε, πήγαινε πάνω κάτω, έξυνε πόρτες μπαλκονόπορτες, εν τέλει μην τα πολυλογώ τρελάθηκε στη διάρροια από το πρωί, χάλια είναι, θα τον πάω κτηνίατρο το απόγευμα και βλέπουμε (πήρα τηλέφωνο ήδη για τις πρώτες οδηγίες). (υ.γ. χθες το βράδυ μια χαρά ήτανε). Κέφια κ όρεξη κτλ καλά φαίνονται, δεν τρελαίνομαι στην ανησυχία (λέμε τώρα).

Το θέμα είναι άλλο: χθες το απόγευμα ήρθα σε επαφή με ένα κουτάβι πενταμηνίτικο περίπου. Μια χαρά φαινόταν, χαρούμενο, υγιές (φτου φτου φτου), αλλά είχε αυτό το σύνδρομο του "ρουφάω ότι βρίσκω στο δρόμο και ο σκυλομπαμπάς μου έχει τρελαθεί να τα βγάζει απ'το στόμα μου". Για τον εμβολιασμό του ξέρω ότι έχει κάνει 4 εμβόλια, με το τελευταίο προχθές, σε κανά μήνα θα κάνει το 5ο και τελευταίο - τι εμβόλια ακριβώς δεν ξέρω. Τώρα εγώ ανησυχώ μήπως το κουτάβι είχε κάτι και το μετέδωσα στον Άρη - ή χειρότερα, το ανάποδο, όχι για τον Άρη που είναι εμβολιασμένος κομπλέ αλλά για το κουτάβι που είναι ακόμα ευαίσθητο. (π.χ. κάπου εδώ μέσα είχα δει ότι ο εμβολιασμένος σκύλος κι αααν κολλήσει τύφο/μόρβα το πολύ να το παρουσιάσει σαν κακή γαστρεντερίτιδα, το κουτάβι όμως?) Και άντε ο Άρης σήμερα θα κάνει μια καλλιέργεια κοπράνων, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα θα πάρει και κάποιες μέρες φαντάζομαι.

Ρώτησα και την κτηνίατρο αν πρέπει να ειδοποιήσω αλλά μου είπε όχι εκτός κι αν παρουσιάσει τίποτα ο κούταβος. Εγώ τον κούταβο δεν προβλέπεται όμως να τον ξαναδώ. Να ειδοποιήσω τον ιδιοκτήτη να χει το νου του ότι περίεργο δει να τρέξει ή να μην τον μπριζώσω σαν την τρελή?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Με τον άλλο ιδιοκτήτη, αν γενικώς έχεις επαφές, να τον μπριζώσεις γενικά, να προσέχει το κουτάβι του. Οχι μόνο, επί τούτου. Κατά τα λοιπά, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς, για τις ερωτήσεις που θέτεις. Ο Αρης, εφόσον είναι εμβολιασμένος, δεν παίζει να έχει κολλήσει κάτι. Κολλίτιδες ή ιογενής γαστρίτιδες, παθαίνουν στην διάρκεια της ζωής τους. Ειδικά, αν το γαστρεντερικό του, είναι και ευαίσθητο. Δεν είναι όμως, προς ανησυχία. Εγώ, ούτε καλλιέργεια θα του έκανα τώρα. Νηστεία, δίαιτα, ίσως και κανά flagyl αν το έλεγε ο γιατρός και βλέποντας και κάνοντας. Συνήθως, αν πρόκειται για κάτι απλό, σε 1,5-2 μέρες είναι ok.

Περαστικά του.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Μερσί μαρέκο! Όχι δεν ανησυχώ για το μπουνταλά, είναι όντως πολύ ευαίσθητος με το γαστρεντερικό του, συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.

Μια χαρά στη μπρίζα είναι το παιδί με το κουτάβι, καθόλου μα καθόλου αδιάφορος δεν είναι με το θέμα ρουφήχτρα και είναι σε στάδιο εκμάθησης, μια χαρά τα πάει.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
λογικά δεν θα είναι κάτι! (και μεις με εμετους ξυπνησαμε σήμερα).
Νηστεία έρωτας και προσευχή!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
λογικά δεν θα είναι κάτι! (και μεις με εμετους ξυπνησαμε σήμερα).
Νηστεία έρωτας και προσευχή!
Όντως, δε φαίνεται να είναι τίποτα τελικά. Τα γνωστά και μη εξαιρετέα. Λέω να πάρω stomorgyl σε στοκ να μου βρίσκονται.. Και δεν τον άφηνα και να παίξει με άλλα σκυλιά όλη μέρα μην τα κολλήσει τίποτα τον έρμο.

Νηστεία έρωτας και προσευχή it is! (αυτό όμως σε κάτι εξωτικά μέρη δεν ήταν? Πού τέτοια εδώ!) Κι αν δεν περάσει σε κανα 2 μέρες ξαναβλέπουμε.

Εσείς πάλι τι έχετε? Πολλά περαστικά σας!

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Όντως, δε φαίνεται να είναι τίποτα τελικά. Τα γνωστά και μη εξαιρετέα. Λέω να πάρω stomorgyl σε στοκ να μου βρίσκονται.. Και δεν τον άφηνα και να παίξει με άλλα σκυλιά όλη μέρα μην τα κολλήσει τίποτα τον έρμο.

Νηστεία έρωτας και προσευχή it is! (αυτό όμως σε κάτι εξωτικά μέρη δεν ήταν? Πού τέτοια εδώ!) Κι αν δεν περάσει σε κανα 2 μέρες ξαναβλέπουμε.

Εσείς πάλι τι έχετε? Πολλά περαστικά σας!
εντάξει την άποψη μου για τα φάρμακα την ξέρεις? τι την ξέχασε πάμε το ποιηματάκι: ΠΡΙΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ρωτάμε ΠΆΝΤΑ τον γιατρό ή το φαρμακοποιό μας!! :p:p εμένα μου κάνει συμπαράσταση γιατί και γω άρρωστη είμαι

καμια φορα στην προσευχη ζηταμε νη(στισιμο) ερωτα :x:
εσένα κάπου σε χάνω μόνιμα! :p:p