Πάνες vs Υποσέντονα

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Καλησπέρα,
η Πέρσα έχει φτάσει τα 14 και έχει ακράτεια λόγω όγκου στην ουρήθρα. Έχει μικρύνει το στόμιο, βγάλει λιγότερα ούρα κάθε φορά, με αποτέλεσμα να κατουράει πάρα πολλές φορές.
Μέχρι τώρα χρησιμοποιώ υποσέντονα, αλλά πλέον φεύγουν πάνω από 50-60 ευρώ το μήνα.
Αν της πάρω πάνες θα είναι πιο οικονομικά;
Πως διαλέγω το μέγεθος;
Το βράδυ κατουράει 6-7 φορές από ότι έχω καταλάβει (ποσότητα ίση με 2 κατουρήματα). Θα είναι οκ με μία πάνα, ή θα βρωμίσει το τρίχωμά της;
Θα κάνουμε τρύπα για την ουρά και τον ποπό...Υπάρχει περίπτωση να φεύγουν από την τρύπα ούρα;

Αυτά προς το παρόν.
Ευχαριστώ

Belvigo

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2021
240
202
Καλημέρα,
Έχοντας εμπειρία με πανες εδώ και ένα χρόνο τωρα, έχω να πω πως 1ον) όχι δεν θα είναι πιο οικονομικά, ίσα ίσα που μπορεί να δίνεις και περισσότερο, εξαρτάται από την μάρκα την ποιότητα και φυσικά από που τις παίρνεις. Εγώ τις πανες στο σούπερ τις έβρισκα 27€, εκτός και αν ήταν σε προσφορά και στο μαρκετ της γειτονιάς μου τις έβρισκα 10€, ακριβώς τις ίδιες. Προσωπικά έπαιρνα πανες βρακακι, νούμερο 7 για σκυλο 20 κιλα. Η τρύπα που ανοίγεις θα πρέπει να είναι τόση ώστε να μπαίνει η ουρά του όχι μεγαλύτερη για να μην έχεις διαρροές. Όσο για το τρίχωμα, η δικιά μου που έχει και μακριά τρίχα δεν λερωνοταν. Βέβαια τις έβγαζα απέξω. 2ον) λόγω του ότι το σκυλάκι σου έχει όγκο στην ουρηθρα, η ουρηθρα δεν αδειάζει όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα η πάνα να ευνοεί τις συνθήκες ανάπτυξης μικροβίων με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπείς σε ουρολοιμωξεις, κυστιτιδες κλπ. Γιαυτό τον λόγω έχω τώρα ενα δίμηνο που έκοψα τις πάνες και το γύρισα σε υποσεντονα. Είχε τρελαθεί στις ουρολοιμωξεις με αιματουρία και τρελό πόνο. Μόλις τελιωνε η αντιβίωση υποτροπιαζε ξανά μέσα σε λίγες ημέρες. Από την ημέρα που της έβγαλα την πάνα ηρεμήσαμε.
Και 3ον) δες μήπως σε συμφέρει καλύτερα να πάρεις επαναχρησιμοποιουμενα υποσεντονα.
Τέλος μπορείς να δοκιμάσεις να της αδειάσεις την κύστη χειροκίνητα, πιέζοντας ελαφρά την κύστη. Με αυτόν τον τρόπο θα την βοηθάς να ανακουφιζεται και θα μειώσεις και την συχνό ουρια.

• Like
Reactions: medusa and mareco

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr