Παγκόσμια Διάσκεψη στο Μπαλί


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
Το χρονικό της διάσκεψης για το κλίμα στο Μπαλί

Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα στο Μπαλί
"Οι επιστήμονες κατέληξαν στα συμπεράσματά τους. Τώρα είναι η ώρα των πολιτικών για δράση. Διακύβευμα η προστασία του πλανήτη μας."

Διάσκεψη για το Κλίμα στο Μπαλί
"Πάνω από 10 χιλιάδες κυβερνητικοί αξιωματούχοι και περιβαλλοντολόγοι από 190 χώρες του κόσμου συμμετέχουν στην διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα που άρχισε στο Μπαλί της Ινδονησίας. Ένας απ’ τους κύριους στόχους της 12ήμερης συνόδου είναι και η αντικατάσταση του Πρωτοκόλλου του Κιότο, το οποίο εκπνέει το 2012."

Αδιέξοδο για το κλίμα στο Μπαλί
"Σε ναυάγιο οδηγείται η Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για τις Κλιματικές Αλλαγές που διεξάγεται στο Μπαλί της Ινδονησίας, εξαιτίας της αδιαλλαξίας των ΗΠΑ. Στόχος της συνδιάσκεψης είναι να χαραχθούν οι βασικοί άξονες μιας διάδοχης συμφωνίας του πρωτοκόλλου του Κιότο, που λήγει το 2012.
Η αμερικανική αντιπροσωπεία, όμως, αρνείται να δεσμευτεί για οποιονδήποτε μετρήσιμο στόχο μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου"


Συμφωνία στο Μπαλί για το Κλίμα
"Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα Ιβο ντε Μπόερ δάκρυσε μόλις ολοκληρώθηκε η σύνοδος και ανακοινώθηκε η επίτευξη της συμφωνίας, καθώς επί τρεις συνεχείς ημέρες και μετά από σειρά διαφωνιών δεν διαφαινόταν θετική κατάληξη της συνόδου.

Συμβιβασμός των ΗΠΑ στο Μπαλί για το κλίμα
"Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ αντέστρεψε την θέση της και ανακοίνωσε ότι αποδέχεται τη συμβιβαστική πρόταση απόφασης της διάσκεψης του Μπαλί για την έναρξη νέων συνομιλιών για την επίτευξη μιας συνθήκης στο πλαίσιο του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής."


Και ξαφνικά συμβιβασμός στη Διάσκεψη του Μπαλί για το κλίμα
"Συμβιβασμός στο «παρά πέντε» για τους εκπροσώπους των χωρών που μετείχαν στη Διάσκεψη του Μπαλί για το κλίμα.
Οι «180»χώρες -μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ- αποφάσισαν να υιοθετήσουν έναν «Οδικό Χάρτη», ο οποίος περιλαμβάνει διαπραγματεύσεις δύο ετών με στόχο μία νέα Συνθήκη το 2009."



Τέλος καλό, όλα καλά??? :roll:
 


Βασίλης

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2007
143
0
THESSALONIKI
Τέλος καλό, όλα καλά???
Δύσκολο να πεις....

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ αντέστρεψε την θέση της και ανακοίνωσε ότι αποδέχεται τη συμβιβαστική πρόταση απόφασης της διάσκεψης του Μπαλί για την έναρξη νέων συνομιλιών για την επίτευξη μιας συνθήκης στο πλαίσιο του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής."
Πως και έγινε αυτό? Έμαθες κάτι παραπάνω?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
Αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν λόγω της κατακραυγής και των αποδοκιμασιών που προκάλεσαν όταν ανακοίνωσαν πως η Ουάσιγκτον αντιτίθεται στη συμβιβαστική συμφωνία.
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
Οι ΗΠΑ δεν έχουν υπογράψει το Πρωτόκολλο του Κιότο και τα αναπτυσσόμενα κράτη με πρώτες την Κίνα και την Ινδία οι οποίες δεν έχουν θέσει κανέναν στόχο για περικοπή των εκπομπών των αερίων που προκαλούν τις κλιματικές αλλαγές ως το 2012.

Τελικώς επετεύχθη συμφωνία στο Μπαλί, αφού στο τελικό κείμενο δεν γίνεται σαφή αναφορά σε συγκεκριμένο ποσοστό μείωσης των εκπομπών αερίου, αλλά για την ανάγκη περιορισμού των εκπομπών αερίου! (Σώπα…).

Τελικά όλοι οι εκπρόσωποι των χωρών που μετείχαν στη Διάσκεψη έφυγαν μουδιασμένοι…
Αναμένουμε την επόμενη διάσκεψη για το Κλίμα η οποία θα γίνει το 2009, στη Δανία.
Μέχρι τότε το μέλλον μας παραμένει υποθηκευμένο…