Παλιό χτύπημα ή αρθρίτιδα.


George_Nafplio

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2012
116
1
Ναύπλιο
Η Άννα είναι ένα ημίαιμο bullterier που υιοθέτησα το 2012 από φιλοζωική, σε ηλικία τότε 1,5+- έτους.
Με την Άννα κάνουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση περίπου 5-6 χιλιόμετρα ανεβαίνοντας ένα λόφο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι μου. Μια βόλτα που διαρκεί 1-1,5 ώρα. Τους τελευταίους μήνες παρατηρώ ότι όταν σηκώνεται από τον ύπνο δεν πατάει το πίσω δεξί πόδι της ενώ δείχνει να την πονάει. Αυτό συμβαίνει όταν ακριβώς σηκώνεται από τον ύπνο για την βόλτα είτε για την ανάγκη της είτε για την μεγάλη μας βόλτα. Όταν περάσουν 5 λεπτά περπατώντας αρχίζει να μην κουτσαίνει και περπατάει κανονικά μέχρι να γυρίσουμε πάλι σπίτι. Είναι δε πολύ δραστήρια και δεν δείχνει να πονάει καθόλου. Μάλιστα κάνει και το γνωστό σπινάρισμα όταν κάνει την ανάγκη της. Πολλές φορές όταν ουρεί σηκώνει το ένα πίσω πόδι όπως τα αρσενικά και πολλές από αυτές στηρίζεται στο πονεμένο της πόδι σαν να μην τρέχει τίποτα. Δηλαδή το πρόβλημα εμφανίζεται για πέντε λεπτά όταν σηκώνεται από το κρεβάτι της και μετά όταν ζεσταθεί δείχνει να μην έχει κανένα πρόβλημα. Ρώτησα τον κτηνίατρο γι αυτό και η απάντηση αφού την εξέτασε είναι ότι ή κάποιο παλιό χτύπημα είναι αυτό που την ταλαιπωρεί ή λόγω ηλικίας πλησιάζοντας τα 9 είναι αρχή αρθρίτιδας. Μου πρότεινε να χάσει βάρος (2 κιλά περίπου) και να σταματήσω να την πηγαίνω μεγάλες βόλτες. Μου έδωσε βιταμίνες που βοηθούν σε αυτή την περίπτωση τις Canvit Chondro Super και μου είπε να την παρακολουθήσω και αν δεν δούμε βελτίωση να αρχίσουμε παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη αλλά μου είπε να το καθυστερήσουμε όσο μπορούμε, γιατί αυτά είναι δυνατά φάρμακα και μπορούν να πειράξουν ζωτικά όργανα με την μακροχρόνια χρήση.
Μετά από ένα μήνα χρήσης Canvit Chondro Super και απώλεια βάρους η κατάσταση είναι καλύτερη αλλά όχι όπως πριν. Όταν κουράζεται φυλάει το πονεμένο πόδι της. Όταν την βγάζω μόνο για την ανάγκη της δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μόνο όταν πάμε μεγάλη βόλτα παρατηρείται το πρόβλημα.
Ήθελα την άποψή σας. Δεν είναι νωρίς τα 9 χρόνια για γεροντικές παθήσεις; Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης; Το Canvit Chondro Super είναι αρκετό; Δεν είναι κρίμα να κόψω την βόλτα και την εκτόνωση σε ένα σκυλί με φοβερή ενέργεια όπως ή Άννα;
 


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Καλησπερα, θα σου πω τη δικη μου γνωμη χωρις να ειμαι ειδικος καθαρα απο προσωπικη εμπειρια.
Εχω ενα σκυλι χτυπημενο απο αυτοκινητο με προβλημα στα ποδια και στη σπονδυλικη. Οταν τη βρηκαμε γυρισαμε αρκετους γιατρους και οι συμβουλες που ακουσα απο τους περισσοτερους ηταν οχι βολτες, οχι μπαλακια, οχι αποτομα στοπ, οχι κατσικιες, γενικως οχι εκτος απο μπανια στη θαλασσα. Αν τους ειχα ακουσει αυτη τη στιγμη θα χε γκρεμισει ολο το σπιτι γιατι το κοριτσι μου εχει ενεργεια που δεν αντεχεται ευκολα.
Ολα αυτα τα χρονια τη λιωσαμε στις βολτες, βουνα, θαλασσα, καμπινγκ, ατελειωτα μπαλακια, δεν στερηθηκε τιποτα.
Η κατω βολτα ηρθε οταν πιασαμε δουλεια, οι εξορμησεις περιοριστηκαν αρκετα εως πολυ και δεν ειχε πλεον την ασκηση που ειχε ολα αυτα τα χρονια, επαιξε βεβαια ρολο και η ηλικια.
Ειμαι αντιθετη με το να σταματησει ενα σκυλι την ασκηση αποτομα και να περιοριστει μονο στις βασικες αναγκες. Ισως σταδιακα και παλι οχι υπερβολες. Ας μην ειναι 6 χιλιομετρα, ας ειναι 4. Ετσι κι αλλιως δεν κανετε υπερβολες, μονο περπατημα. Οι μυες κανουν σημαντικη δουλεια, εαν δεν ειναι γυμνασμενοι δεν μπορουν να υποστηριξουν και το κοκκαλο.
Βασικη προυποθεση να μη δυσανασχετει το σκυλι και να δειχνει σημαδια πονου. Αν εχει διαθεση, αν ευχαριστιεται κι αυτη δεν βλεπω το λογο να περιορισεις τη βολτα τοσο πολυ.

Με το λαδι κανναβης (cbd oil) ειδα πραγματικα μεγαλη διαφορα, ψαξτο και δοκιμασε το.
Πολυ καλο επισης της εκανε το golden paste και το παρακατω σκευασμα https://fit1.gr/for-joints-and-tend...hJC7LY0Vnhelz6f923n-CGE7krlbqtA4aAs9qEALw_wcB .
 
Last edited:
  • Like
Reactions: noni_papa


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Επισης θα σου προτεινα να κανεις μια ακτινογραφια για να αποκλεισεις τη περιπτωση της κακοηθειας και να σιγουρευτεις οτι ειναι αρθριτιδα.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.701
3.853
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ θα πήγαινα σε ορθοπεδικό, υποπτεύομαι απ' αυτά που περιγράφεις πώς κάτι τρέχει με το γόνατο. Θέλει να γίνει μια σωστή διάγνωση πάντως.
Ο δικός μου 9 χρονών ανέβαινε βουνά. Απ' την άλλη αρθρίτιδες τυχαίνουν και σε πολύ πιο νέα σκυλιά. Μια σωστή διάγνωση θέλει για μια πιο σωστή αντιμετώπηση.
Το Chondro Super το βρίσκω ως πολύ καλο συμπλήρωμα και το δίνω και στο δικό μου (13ων ετών πλέον) σκύλο, αλλά πχ. αν ο σκύλος σου έχει κάποιο άλλο θέμα, πχ ρήξη χιαστού (που υποπτεύομαι) ή μυικό θέμα, τζάμπα λεφτά δίνεις.
 
  • Like
Reactions: elinapol2




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3