Παπιλώματα στα χείλια

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Xθες και σήμερα ήμουν στον κτηνίατρο γιατί ο Τζιμάκος έκλεψε την νύχτα από τα σκουπίδια επικίνδυνα κόκκαλα από κατσικάκι, ευτυχώς όλα πήγαν καλά.
Στεναχωριέμαι όμως γιατί δεν είχα δει και το είδα αφού γυρίσαμε μικρά άσπρα μπιλάκια στα χείλη του, και στο εσωτερικό του χείλους ένα πολύ μεγαλύτερο, αηδιαστικότατα που δεν ξέρω τι είναι.
Έχετε δει ποτέ κάτι τέτοιο; Μπορεί να είναι μύκητας;
Αύριο μας βλέπω ξανά εκεί, έχουμε γίνει τακτικοί θαμώνες..!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
καλέ εσύ δε το είδες, ο κτηνίατρος δε το είδε; μήπως είναι απο τα κόκαλα;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ο κτηνίατρος δεν τον εξέτασε. Απλά του έκανε ένεση για την κοιλιά του, zandac.
Βρήκα στο διαδίκτυο τι είναι, λέγεται ιογενές θήλωμα (virus papilloma) μεταδίδεται από σκύλο σε σκύλο αλλά όχι σε ανθρώπους ή σε άλλα ζώα, και συνήθως το παθαίνουν αυτό σκύλοι που δεν έχουν καλό ανοσοποιητικό σύστημα. Περνάει μόνο του αλλά εγώ θα τον πάω να το δει ο γιατρός γιατί μπορεί κάλλιστα και να είναι κάτι άλλο αν και οι φωτογραφίες και οι περιγραφές ήταν ακριβώς αυτό.
Θα αρχίσω anima strath στον Τζιμάκο.

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
δεν ξερω αν ειναι το ιδιο ενας σκυλος μου το ειχε για μηνες πανω στο χειλος του απο βρωμια μαλλον μια μπαλιτσα που μεγαλωνε με τον καιρο και μετα απο μηνες επεσε απο μονο του και εχω δει σκυλους που το ειχαν και εφυγε απο μονο του

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Κυβέλη μου έχει κ η Καγιέν ένα στο κάτω χείλος της. Δεδομένου ότι έχει κάνει εξετάσεις κ δν έχει κτ ανησυχητικό, ο γιατρός μου είπε θα περάσει μόνο του. Δν τν ενοχλεί, δν τν πονάει όταν το ακουμπάω, οπότε απλά το παρακολουθώ. Ηδη αρχίζει κ ξεφουσκώνει

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μήπως το μαλακό φίμωτρο που είναι από πλαστικό που του φοράω του ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων στην περιοχή και δημιουργήθηκε από αυτό;

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Διαβάζοντας αυτό θα έλεγα ότι δν νομίζω Κυβέλη να φταίει το φίμωτρο... Κάτι στο περιβάλλον προκαλεί τον ιό, σε σκυλιά που δν έχουν "χτίσει" ακόμα το ανοσοποιητικό τους λόγω μικρής ηλικίας. Μετά τα 2 τους, αναπτύσσουν αντισώματα στον ιό πάντως. Η Καγιέν πληρεί το όριο ηλικίας, ο μικρός σου πόσο είναι?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
12-14 μηνών μας είπε ο γιατρός. Αλλά υποθέτω ότι λόγω κακής διατροφής στον δρόμο το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι αδύναμο. Αυτό το παρατήρησα και εχθές που είχε κοιλιακές διαταραχές και ήταν σαν ετοιμοθάνατος.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ο κτηνίατρος δεν τον εξέτασε. Απλά του έκανε ένεση για την κοιλιά του, zandac.
Βρήκα στο διαδίκτυο τι είναι, λέγεται ιογενές θήλωμα (virus papilloma) μεταδίδεται από σκύλο σε σκύλο αλλά όχι σε ανθρώπους ή σε άλλα ζώα, και συνήθως το παθαίνουν αυτό σκύλοι που δεν έχουν καλό ανοσοποιητικό σύστημα. Περνάει μόνο του αλλά εγώ θα τον πάω να το δει ο γιατρός γιατί μπορεί κάλλιστα και να είναι κάτι άλλο αν και οι φωτογραφίες και οι περιγραφές ήταν ακριβώς αυτό.
Θα αρχίσω anima strath στον Τζιμάκο.
γρήγορο πιστόλι, όλα τα βρήκες, πάντως η πτώση του ανοσοποιητικού μπορεί και να οφείλεται και σε ψυχολογικούς λόγους δεν νομίζω οτι φταίει το φίμωτρο, προτείνω καθαρισμό καλό με αντισηπτικό τακτικά για να μην κολλήσει και τον άλλον

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
γρήγορο πιστόλι, όλα τα βρήκες, πάντως η πτώση του ανοσοποιητικού μπορεί και να οφείλεται και σε ψυχολογικούς λόγους δεν νομίζω οτι φταίει το φίμωτρο, προτείνω καθαρισμό καλό με αντισηπτικό τακτικά για να μην κολλήσει και τον άλλον
Ευχαριστώ πολύ παιδιά, θα μιλήσω και με τον γιατρό.
Ο Τζιμάκος γενικά επηρέαζεται πολύ από τα ψυχολογικά του, όταν τον πήγαμε 20 ημέρες σε πανσιόν λόγω εγχείρησης του Έλβις αρχισε να μαδάει σαν τρελός, ούτε τώρα με 30 βαθμούς δεν μαδάει τόσο.
Ίσως και το παπίλλωμα έχει να κάνει με κάτι τέτοιο ή με κακή διατροφή παλιότερα. Το φίμωτρο δεν θα φταίει σίγουρα αλλά μπορεί να ευνοήσει την μετάδοση του ίσως και σε άλλα σημεία των χειλιών. Θα το αποφύγω μέχρι να πάρω με πλέγμα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Και γενικα αν μπορεις να δωσεις κατι για να "ενισχυσεις" το ανοσοποιητικο του
κακο δεν θα του κανεις! ισως εχει πεσει απο την κακη διατροφη (τοτε που ηταν αλητακος),
ισως ειναι κατι κληρονομικο, ισως λογω στρες . . .

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Θα του δώσω anima strath, μήπως αγχώνεται ψυχολογικά επειδή ζηλεύει τρομερά όταν ασχολούμαστε με τα άλλα δύο;
Όποτε χαιδεύουμε τον Ελβις και την Λούση τρέχει μπαίνει ανάμεσα και αρχίζει την γκρίνια..Σήμερα πήρα στον Έλβις καινούριο κολλάρο και έγινε έξαλλος..τον ενοχλούσε συνέχεια μέχρι που ο Ελβις εκνευρίστηκε και αρχισε να του γαυγίζει. Και μη μου πείτε ότι οι σκύλοι δεν ζηλεύουν, δεν ξέρω αν ονομάζεται ζήλεια ή προσπάθεια αναρρίχησης στην ιεραρχία αλλά ενοχλείται τρομερά όταν δίνουμε σημασία στους άλλους δύο!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Eίναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που εμπιστεύομαι και θα ξεκινήσω με αυτό. Λαδάκι του δίνω ήδη, yumega όμως. Ποιό σαλμωνόλαδο δίνεις εσύ Eιρήνη;