Παρακαλώ την γνώμη-βοήθεια σας :(

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Μόλις έκανα μπάνιο τον σκύλο μου και παρατήρησα τα εξής που με έκαναν να στεναχωρηθώ ομολογώ:
1) Υπάρχουν μικρές πληγές στον αγκώνα,εκεί ακριβώς που ακουμπά τα μπροστινά πόδια κάθε σκύλος όταν κάθεται στο πάτωμα,και στους δύο μάλιστα!
2)οι πληγές μπορεί να είναι κλειστές αλλά φαγουρίζεται συνεχώς με αποτέλεσμα να αραιώσει το τρίχωμά του από την μία πλευρά
3) που και που ξύνεται και κοντά στην ουρά του
4)βρήκα και κανα 2 σπυράκια :confused:
Το ξύσιμο το παρατήρησα τις τελευταίες ημέρες αλλά όχι τις πληγές του!Και του έχω δώσει αμπούλα,το έψαξα για ψήλους,τίποτα!Στο πάρκο που το πηγαίνω κυκλοφορούν αρκετά αδέσποτα και μη!
Τι με συμβουλεύετε;

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Για τους γνωστούς κάλλους στους αγκώνες φταίει το μέρος σου ξαπλώνει η κάθεται ο σκύλος!Πότε φεύγει πότε ξαναεμφανίζεται ανάλογα το έδαφος!Μιλάμε για τους γνωστούς μαλλούς έτσι?

Για τα σπυράκια στην ουρά που ξύνεται δεν εχω ιδέα τι μπορεί να είναι αλλά νομίζω ότι το εχω ξανακούσει σε περίπτωση αλλού σκύλου!

Ο κτηνίατρος σου τι λέει και για τις 2 περιπτώσεις?Τον ρώτησες?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Καταρχάς ψυχραιμία...
1. Οταν λες "πληγές" ; Ανοικτές; Με αίμα; Τι;
Γιατί σχεδόν όλα τα μεγαλόσωμα σκυλιά (δεν θυμάμαι τι σκύλο έχεις), έχουν στους αγκώνες, κάλλους χωρίς τρίχωμα βεβαίως, λόγω της τριβής τους με τα πατώματα που ξαπλώνουν. Απόλυτα φυσιολογικό και άνευ σημασίας.
2. Σχεδόν όλα - για να μην πω "όλα" - τα σκυλιά, που και που, ξύνονται και κοντά στην ουρά και σε πολλά άλλα σημεία. Από μόνο του δεν λέει τίποτα.
3. Κανά 2 σπυράκια... Δηλαδή; Τι είδους; Σε ποιό σημείο; Φαγουρίζεται;

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Δεν έγινε και κάτι τραγικό για να στεναχωρηθείς.

Το παθαίνουν συχνά οι σκύλοι όταν κάθονται σε ''σληρές'' επιφάνειες.Να πας στον κτηνίατρο για να σου δώσει το ανάλογο σκέυασμα.
Το 3 δεν νομίζω να έχει σχέση με τα υπόλοιπα,και γενικά δεν νομίζω να είναι κάτι περίεργο.
Το 4 , δείξε τα στο κτηνίατρο.

Γενικά όλα καλά.

Last edited:

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Για τους γνωστούς κάλλους στους αγκώνες φταίει το μέρος σου ξαπλώνει η κάθεται ο σκύλος!Πότε φεύγει πότε ξαναεμφανίζεται ανάλογα το έδαφος!Μιλάμε για τους γνωστούς μαλλούς έτσι?
Μα σε μαξιλάρι κοιμάται,άντε και σε κανένα χαλί όταν είμαστε επάνω στο σαλόνι!
Τα σπυράκια δεν ειναι στην ουρά του,αλλα στο στήθος περίπου,συγγνώμη αν το έθεσα έτσι ώστε να μην το καταλάβετε!
Σήμερα το ανακάλυψα,τωρα για την ακρίβεια,δεν έχω παει στον κτηνίατρο!
Οι πληγές έχουν αυτό το "καπάκι" πως να το πω αλλιώς;εχουν κλείσει δλδ!
Τα σπυράκια είναι κοντά στο στήθος,χωρίς πύον κτλ.

Last edited:

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Α όχι δεν πρόκειται για ρώγες ,είναι ακριβώς στη μέση του στήθους,εκτός και αν του δικού μου ειναι "τοποθετημένες" αλλου για αλλού :p

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Να ξέρεις ότι υπάρχει και ένα πραγματάκι κάπου στην μέση που είναι ο αφαλός,ίσως και να φέρνει σαν σπυράκι.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mπορεί να είναι και από τα χόρτα, να τρίφτηκε
..
Aλλά και από κάποιο προϊόν που χρησιμοποιείς..
Πότε έβαλες τελευταία φορα αμπούλα?
Του βάζεις σκάλιμπορ?

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Αυτό με τα χόρτα με φοβίζει η αλήθεια είναι μήπως ότι έχει κολλήσει το έχει κολλήσει απο εκεί!
Όσο για την αμπούλα,πριν κανένα 15 νθήμερο,ούτε βασικά!Λες να χρειάζεται και άλλη δόση;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτό με τα χόρτα με φοβίζει η αλήθεια είναι μήπως ότι έχει κολλήσει το έχει κολλήσει απο εκεί!
Όσο για την αμπούλα,πριν κανένα 15 νθήμερο,ούτε βασικά!Λες να χρειάζεται και άλλη δόση;
Αρχικά ηρέμησε..:)
Δεν θα είναι κάτι το ανησυχητικό..

Δεν είναι ότι ανησυχούμε μήπως κόλλησε κάτι απο τα χόρτα.. απλά αυτά μπορεί να δημιουργήσουν ένα είδος ερεθισμού στο δέρμα προκαλώντας σπυράκια αν τριφτεί σε αυτά..

Αυτή είναι η μία σκέψη..

Η άλλη είναι..αν χρησιμοποιείς κάποια προϊόντα που μπορεί να του δημιουργούν αυτήν την αντίδραση..
Αν έχουν περάσει 15 ημερες στην αμπούλα λογικά δεν είναι αυτό γιατί θα είχε φανεί από πιο πριν..
Όχι δεν έχει σχέση με την δόση της αμπούλας..(αν γενικά θες να κανεις πρόληψη είναι ανα δύο με τρεις εβδομάδες αλλά ανεξάρτητο με τα σπυράκια).

Του βάζεις σκάλιμπορ?
Σε ρωτάω γιατί έχουν δυναμώσει πολύ την ισχύ του και δημιουργεί διαφορες αντιδράσεις..μέχρι και πληγές..

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Του βάζεις σκάλιμπορ?
Σε ρωτάω γιατί έχουν δυναμώσει πολύ την ισχύ του και δημιουργεί διαφορες αντιδράσεις..μέχρι και πληγές..
Αυτό δεν έχω ιδέα τι είναι για την ακρίβεια :(

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτό δεν έχω ιδέα τι είναι για την ακρίβεια :(
Δες εδω.

Mε τι σαμπουάν το κανεις μπάνιο?

Γενικά καλο είναι να το δείξεις στον κτηνίατρο σου για να σου υποδείξει κάποιου είδους αλοιφή.

Τα υπόλοιπα συμπτώματα είναι εντάξει?
Όρεξη για παιχνίδι για φαγητό?

Έχεις δει κάτι άλλο που σου έχει κάνει εντύπωση στην γενικότερη εικόνα του?

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Μπα απο όρεξη είναι μια χαρα,ολα καλα σε αυτο το θεμα!Σαμπουάν τώρα δεν χρησιμοποιώ το κάνω με σκέτο νερο,σαμπουάν χρησιμοποιω σπάνια ενα για σκύλους είναι!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ιώδιο μπορώ να βάλω στις πληγές τουλάχιστον :?
Nαι!!:)
και δείξε το στον ιατρό!!:)

Tι φαγητό τρώει?
Άλλη μια πιθανότητα είναι να έχει κάποια δυσανεξία σε κάποιο συστατικό τροφής ή να έχει φάει κάτι τοξικό π.χ. ντομάτες..

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Τρώμε μία ξηρή τροφή Pro plan!Αυτές τις μέρες η αλήθεια είναι πως έφαγε ψωμί(που δε νομιζω να φταίει αυτό),καρότο,ααα και κάτι λιχουδιές αυτές τις κλασικές επιβραβεύσεις!!!
Λες να φταίνε και αυτές;; trixie esquisitita baffos λεγονται.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν νομίζω..αλλά με την δυσανεξία δεν μπορείς να ξέρεις και όλας..
Tο παρατηρείς κάθε φορα που τρώει αυτά ή συστατικά αυτών
, απλά..

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Λοιπόν σήμερα σκεφτηκα πως τα δύο αυτα σαν σπυρακια που παρατηρησα στο σώμα του σκύλου είναι πολύ πιθανόν απο κουνούπια,ω ναι!!!Καθώς αν και χειμώνας αντιμετωπίζουμε ακόμη πρόβλημα!!Δεν ξέρω όως το γιατί!!
Δεν είναι πιθάνον,τι λέτε;