Παρενέργειες από εμβόλιο

nerteria

Member
12 Μαρτίου 2011
14
0
Καλησπέρα,
σήμερα το απόγευμα ο δυομιση μηνών λαμπραντοράκος μου, εκανε το δευτερο εμβόλιο του. Κατόπιν γυρίσαμε σπίτι φυσιολογικά και πήγε για ύπνο. Δείχνει όμως πάραξενα εξαντλημένος ακόμα και τώρα καθώς και δείχνει να τον πονάει το σημείο που εμβολιάστηκε αφού κλαίει αν τον χαιδέψουμε ή αν και απο μόνος του κάνει απότομη κίνηση. Δεν χοροπηδάει όπως συνήθως και δεν είναι καθόλου δραστήριος. Είναι φυσιολογικό;;; Ανησυχώ πολύ μιας και
είναι αργά και δεν ξέρω τι να κάνω!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Είναι στις παρενέργειες του φαρμάκου του εμβολίου!Πολλά κουτάβια "πέφτουν" όταν κάνουν το εμβόλιο, άλλα πάλι όχι!

Εκτός αν έχει κάτι άλλο παθολογικό ο σκυλάκος σου...αν δεν έχει είναι φυσιολογικό να αισθάνεται λίγο πεσμένος, θα συνέλθει, μην τον πειράζεται, αφήστε τον στην ησυχία του να στανιάρει!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
κάποια μου θυμίζεις πριν ένα χρόνο..χι χι! Μην ανησυχείς. Από το εμβόλιο είναι. Φυσιολογικά σήμερα θα είναι λος περδίκος.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
χαχα! Το έπαθε και ο δικός μου! :Ρ
Αλλά εμένα του είχε χτυπήσει και φλέβα οπότε πόναγε κιόλας το μωρό μου πολύ! :(
Του κράτησε 2 μέρες αυτό. Για να τον πάρω αγκαλιά, ούτε λόγος, γιατί ούρλιαζε σα να τον χτυπάω!!!
Φοβήθηκε κιόλας τόσο πολύ, που χωνόταν κάτω από καρέκλες κτλ για να μην τον πιάσω αγκαλιά και τον πονέσω :(
Ούτε καν έτρωγε! :(
Απλά άσ'τον ήσυχο τώρα και θα δεις πώς θα είναι και αύριο :) αν δεις ότι κρατάει μέρες, πήγαινε στο γιατρό.

terez

Member
1 Νοεμβρίου 2010
13
0
Πιστεύω και εγώ ότι είναι μικρή παρενέργεια από το εμβόλιο που θα του περάσει.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Η μικρή στα δεύτερα δεν χαμπάριασε τίποτα... στης λύσσας όμως τα είδε όλα!!!

Ζαβλακωμένη, στην καρακοσμάρα της, καμία διάθεση για τίποτα και δύο φορές (μία που πήγα να την παρηγορήσω και μία επειδή την ακούμπησε η κουβέρτα μου στο σημείο της ένεσης) έκανε λες και του έκανες τα πιο φριχτά βασανιστήρια!!!

nerteria

Member
12 Μαρτίου 2011
14
0
ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Πράγματι σήμερα είναι περδίκι και επανήλθε στα φυσιολογικά!
Αν το ήξερα, θα χαιρόμουνα για την ντάγκλα του! χαχα!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, είναι φυσιολογικότατο. Να δεις το Μουφ, κυρίως μετά τα εμβόλια λύσσας και Lyme's Disease! Πρώτον ξερνοβολάει και μετά κάθεται κουλουριασμένο στον καναπέ με ένα δυστυχισμένο ύφος. Τα ίδια έκανε και το καβαλιέ μιας παλιάς μου καθηγήτριας: αυτό καθότανε κάτω από την πολυθρόνα όλο το βράδυ και δεν έβγαινε που να του έταζες σουβλάκι...

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Ειχα και εγω την ιδια απορια με εσενα (και την εχω ) βεβαια ο γιατρος μου ειχε πει οτι μαλλον θα συνεβαινε ! και τα δυο τσιουαουακια μου και στο πρωτο και στο δευτερο εμβολιο μετα απο 4-5 ωριτσες μετα το εμβολιο πηγαιναν στο κρεβατι και κουλουριαζονταν κλαψουριζαν που και που λιγο και οταν δε πηγαινα να τα ακουμπησω ουρλιαζαν! τη πρωτη μερα περισσοτερο τη δευτερη λιγοτερο την τριτη σχεδον αν οχι περδικια ! δεν ξερασαν ποτε ουτε διαρροια μου εκαναν ετρωγαν με ορεξη κανονικα αλλα τη πρωτη μερα δεν επαιζαν απο τη δευτερη και μετα ! και για αγκαλιτσα στη 3 μερα μπορουσα κανονικα... τωρα δεν ξερω ποσο φυσιολογικο ειναι να πονανε τοσο στο σημειο τι να πω ! καποιοι (οχι γιατροι) μου λενε πως δεν το εχουν καν ξανακουσει και οτι σε δικα τους σκυλια ουτε καν το καταλαβαν εμενα και τα 2 το καταλαβαν για τα καλα ! δεν θελω να ξερω τι θα γινει οταν κανουν το αντιλυσσικο που ειναι και πιο βαρυ... ο στιτς μου ειναι να το κανει δευτερα !

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Ρε παιδια...παιζει να κανει ο σκυλος εμετο και διαρροια απο το αντιλυσσικο?
Προχθες το πρωι καναμε το 5πλο και το αντιλυσσικο.Σημερα οταν ξυπνησα ειχε κανει εμετο στο σαλονι και
μια ''ζουμερη'' τουρτα στην κουζινα.Ειναι και ελαφρως πεσμενος,γενικα ομως δεν θυμαμαι αλλη φορα να τον πειραξε εμβολιο.
Να ωφειλεται στο φαγητο δεν νομιζω,αφου δεν αλλαξαμε τιποτα..

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Ρε παιδια...παιζει να κανει ο σκυλος εμετο και διαρροια απο το αντιλυσσικο?
Προχθες το πρωι καναμε το 5πλο και το αντιλυσσικο.Σημερα οταν ξυπνησα ειχε κανει εμετο στο σαλονι και
μια ''ζουμερη'' τουρτα στην κουζινα.Ειναι και ελαφρως πεσμενος,γενικα ομως δεν θυμαμαι αλλη φορα να τον πειραξε εμβολιο.
Να ωφειλεται στο φαγητο δεν νομιζω,αφου δεν αλλαξαμε τιποτα..
Νομιζω πως παιζει. Σε εμας το εκανε το γατι το βραδυ μετα το εμβολιο, λιγο εμετο και ηταν αρκετα πεσμενος. Ειναι "βαρυ" σαν εμβολιο απ'οσο ξερω και δεν ειναι για επαναληψεις στην τυχη.

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Νομιζα οτι ερχεται πιο βαρυ σε κουταβια.Δυστυχως λογω της πιθανοτητας ταξιδιου ανα πασα στιγμη,πρεπει να το κανουμε καθε χρονο αντι για καθε 3..Μακαρι να μπορουσαμε να το αποφυγουμε,αλλα δεν γινεται.
Για να τα εκανε αυτος μεσα στο σπιτι,πρεπει να τραβηξε πολυ μεγαλο ζορι τη νυχτα..

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Νομιζα οτι ερχεται πιο βαρυ σε κουταβια.Δυστυχως λογω της πιθανοτητας ταξιδιου ανα πασα στιγμη,πρεπει να το κανουμε καθε χρονο αντι για καθε 3..Μακαρι να μπορουσαμε να το αποφυγουμε,αλλα δεν γινεται.
Για να τα εκανε αυτος μεσα στο σπιτι,πρεπει να τραβηξε πολυ μεγαλο ζορι τη νυχτα..
Αφου θα κανετε το titer test που σιγουρα θα βγαλει αντισωματα απο τον περσινο εμβολιασμο, αν εχετε κτηνιατρο που παιζει να σας κανει τη χαρη να πληρωσετε κανονικα το εμβολιο και σφραγισει το βιβλιαριο χωρις να του το κανει στην πραγματικοτητα, ζητειστε το.
Μαφιοζικο αυτο που προτεινω αλλα παιζουν οι εταιρειες και τα υπουργεια της καθε χωρας, με τα σκυλια των αλλων.

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Μου περασε απο το μυαλο να σου πω την αληθεια,αλλα τελικα το καναμε γιατι θελουν οπωσδηποτε να εχει γινει ο εμβολιασμος ενα μηνα πριν το τεστ(ασχετα αν εμβολιαστηκε περσυ..).Για του χρονου ομως,θα προσπαθησω να το αποφυγω.