Πας για μεγάλο κι ερωτεύεσαι toy...

Kyrkyr

Member
26 Ιουνίου 2014
7
14
46
Καλησπέρα σε όλους!

Απευθύνομαι κυρίως σε εκείνους που λατρεύουν τα μεγαλόσωμα σκυλιά και δεν μπορούν να διανοηθούν συμβίωση με σκύλο συντροφιάς. Ήμουν μέλος αυτού του κόμματος ο ίδιος και μετανιώνω για κάθε λεπτό που έμεινα χωρίς σκύλο επειδή δεν συμφωνούσα με την κοπέλα μου να συμβιβαστώ με μικρό...

Εν ολίγοις, βρέθηκα με ένα πομεράνιαν, τον Ντρόγκο, σήμερα 14 μηνών, ενώ η αρχική μου επιλογή ήταν ένα red toy poodle το οποίο δεν μπόρεσα να βρω (ευτυχώς!).

Αφού δεν τρελάθηκα τους πρώτους 6-7 μήνες, η σχέση μας έχει εξελιχθεί σε "παράφορα ερωτική"! Πρόκειται για μικρόσωμη ράτσα με ψυχολογία μεγάλου (μου θυμίζει πολύ την ιδιοσυγκρασία του παλιού μου golden retriever), έχει άποψη, εκπαιδεύεται πανεύκολα (υπακούει στο "έρπειν" από 3 μηνών), προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε περιβάλλον, ενώ έχει "ανθρώπινες" γκριμάτσες και μιλάει (το ξέρουν αυτό κι άλλοι φίλοι ιδιοκτήτες πομ).

Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά φαντάζομαι ότι ο καθένας μπορεί να αποθεώσει το σκύλο του! Το φόρουμ με έχει βοηθήσει πολύ σε θέματα ανατροφής σκύλου πουμδεν ήξερα και θα χαρώ να βοηθήσω αντίστοιχα μέσα από την εμπειρία μου με τον Ντρόγκο. Είμαι άνθρωπος που ψάχνει, ερευνά, αναλύει και προβληματίζεται πολύ για ό,τι αφορά τα κατοικίδια.

Καλή αρχή λοιπόν!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
χαχαχαχα και νόμιζζα ότι ημουν η μόνη παλαβή που από ντομπ κατεληξα σε μικρό μαλλιαρό νιντζα!!!
Να τον χαίρεστε το μικρό και να τρέξεις να μας βαλεις φωτογραφιες του!!

• Like
Reactions: Kyrkyr

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Για πες πως καταλήξατε στο πομ!
Και μια φωτογραφία, ίσον καμια... αλλά κουκλος ο μικρός ε???

μόνο ΜΗΝ τον δω με εκεινο το ελεεινο κουρεμα που κυκλοφορει στο νετ... θα σας παρω με τα νεράτζια στο κυνηγι:p

Kyrkyr

Member
26 Ιουνίου 2014
7
14
46
Μια φίλη από τη δουλειά ασχολείται πολύ και μάλιστα εντωμεταξύ έχει προχωρήσει το εκτροφείο της...

Συζητώντας μαζί της ότι ψάχνω έναν σκύλο ζωηρό, παιχνιδιάρη, έξυπνο, εύκολα εκπαιδεύσιμο που παράλληλα να καλυπτει τις απαιτησεις της κοπέλας μου (μικρός, άοσμος, χαριτωμένος), μου πρότεινε πομ αντί κανίς. Την ευγνωμονώ...
Τον ντρόγκο τον είχε παραγγείλει για εκείνη, δυστυχώς τον πήρε όμως πολύ μικρό από τη μαμά λόγω ανάγκης, περίπου 4-5 εβδομάδων. Της ζήτησα τη χάρη να μου τον δώσει για 1-2 μέρες να "ψήσω" την κοπέλα μου, η οποία τελικά μου απαγόρευσε να τον γυρίσω πίς
Τα πομ όμως είναι για έμπειρο ιδιοκτήτη, είναι επίμονα και έχουν την τάση να γίνονται κακομαθημένα αν υποκύψεις στις χαριτωμενιές τους κι έχουν εξαιρετικά μεγάλο οπλοστάσιο! Δυσκολεύτηκα λίγο γιατί δε μ αρέσει να το παίζω σκληρός (προτιμώ το positive reinforecement) κι επιπλέον ήθελα να αποδείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω -καθώς όλοι ήταν δύσπιστοι απέναντί μου-...

image.jpg image.jpg

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Εχω μπερδευτεί λιγάκι ομολογώ, με τα της φίλης και του εκτροφείου της, και της πρόωρης απόκτησης του μικρού λόγω...ανάγκης. Είναι καθαρόαιμος δηλαδή τελικά, ή όχι;

Να τον χαίρεσαι έτσι κι αλλιώς βέβαια. Χαριτωμένο σκυλάκι. Εύχομαι να το μεγαλώσετε, ως κανονικό σκύλο, και όχι ως μπιμπελό :)

Kyrkyr

Member
26 Ιουνίου 2014
7
14
46
Χαχαχα ναι...ήταν λίγο μπερδεμένο. Η φίλη μου είναι φιλόζωη, είχε ήδη πολλά σκυλιά και φίλους εκτροφείς. Κάποιος εξ αυτών της χάρισε τον Ντρόγκο όταν ήταν 4-5 εβδομάδων.

Έκτοτε ξεκίνησε και νομίζω ολοκλήρωσε την προσπάθειά της να ξεκινήσει με κάθε επισημότητα εκτροφείο

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Καλησπέρα και καλωσορίσατε!

Άοσμος σκύλος δεν υπάρχει!...και δεν το λέω για να σε βγάλω ψεύτη, αλλά για να μη διαβάσει κανείς και πάρει λάθος πληροφορίες. Όλα τα ζώα μυρίζουν, συμπεριλαμβανόμενης και της αφεντομουτσουνάρας μας και για την μυρωδιά μας παίζουν ρόλο πάρα πολλά πράγματα (από την ανατομία μας με σμηγματογόνους και ιδρωτοποιούς αδένες, την διατροφή μας, το περιβάλλον, το grooming, την χρονική περίοδο, την κατάσταση της υγείας μας, κ.α.).

Ποια φυλή εκτρέφει η φίλη;

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Τι μουτράκι όμορφο είναι αυτό! καλή συμβίωση εύχομαι (και πολλές φωτό για τα πλήθη!)

Kyrkyr

Member
26 Ιουνίου 2014
7
14
46
Θα διαφωνήσω...ασφαλώς οι συνθήκες που αναφέρεις επηρεάζουν την οσμή, αλλά υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο smelly ζωάκια...δεν μυρίζει το ίδιο ένα pug μ ένα pom... Εν πάσει περιπτώσει, η αλήθεια είναι ότι είναι σχεδον άοσμος (εντελώς συμφωνώ ότι δε γίνεται). Χάνει νορμάλ τρίχα και με συχνό (ανά 2-3 μέρες) βούρτσισμα τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα.

Δεν είμαι άπειρος ιδιοκτήτης, διαβάζω κι ενημερώνομαι συνεχώς και για ότι δεν ξέρω ρωτάω. Δεν ήξερα ότι ένα μικρόσωμο λοιπόν μπορεί να "γεμίσει" τόσο ένα σπίτι. Η δε κοπέλα μου, που δεν ήθελε με τίποτα σκύλο, με παρακαλάει για δεύτερο ίδιο...

Τι μουτράκι όμορφο είναι αυτό! καλή συμβίωση εύχομαι (και πολλές φωτό για τα πλήθη!)
Να σαι καλα!

Να τον χαίρεσαι έτσι κι αλλιώς βέβαια. Χαριτωμένο σκυλάκι. Εύχομαι να το μεγαλώσετε, ως κανονικό σκύλο, και όχι ως μπιμπελό :)
Μπιμπελό;;; Καμία σχέση! Μάλλον του έχουμε δώσει την ψευδαίσθηση ότι είναι Μεγάλος Δανός! Χαχαχα...να σαι καλά!

Last edited by a moderator:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Επειδή τα μικρα πάσχουν από ναπολεόντιο σύμπλεγμα, θα σου πω απλά να δώσεις πολύ πολύ προσοχή μην του το αναπτύξετε γιατι μετά δεν συμμαζεύεται!!!

Kyrkyr

Member
26 Ιουνίου 2014
7
14
46
Ευτυχώς το διέκρινα νωρίς αυτό που λες και έχεις απόλυτο δίκιο...

Νομίζω ότι ήδη έχει διαμορφωμένη εξαιρετική προσωπικότητα και με κάνει πολύ περήφανο που όποιος τον γνωρίζει, ακόμη και οι πιο έμπειροι ιδιοκτήτες, μιλούν για "κομμάτι"! Χαχαχα...

Αλλά πάλι...κάτι τέτοιο δεν πιστεύουμε όλοι για τα σκυλιά μας;;;

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Να το χαίρεστε και να σας χαρίζει πάντα όμορφες στιγμές.
Αν και κάπου μπερδεύτηκα με την φίλη-συνάδελφο, που το πήρε 4-5 εβδομάδων, πρόωρα, λόγω ανάγκης, για τον εαυτό της. Τα σκυλιά μας ούτε δίνονται για test, ούτε ακόμη περισσότερο χαρίζονται και ας μας το "απαιτήσει" ο οποιοσδήποτε. Επειτα τι ανάγκη ήταν αυτή, να φύγει από την μάνα του πριν τις 8-10 εβδομάδες και να πάρει από αυτήν την ουσιαστικότερη εκπαίδευση? Γεννά ερωτήματα.
Τώρα μικρά ή μεγάλα σκυλιά, ράτσας ή ημίαιμα, το έχω πει πολλές φορές εδώ μέσα, αλλά θα το επαναλάβω, για μένα είναι το ίδιο, ψυχές.