Παχύφυτα και εμετός... βοήθεια!


andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
καλησπερα! σημερα το αγγελουδι μου (5 μηνων και 4 κιλων) εφαγε αρκετα φυλλα απο 3 παχυφυτα που εχουμε στο μπαλκονι. εκανε εμετο 7 φορες και τα εβγαλε ολα αλλα εχασε πολυ ενεργεια. αυτο εγινε το μεσημερι. ολη την ημερα καθεται και κοιμαται. εχει ταλαιπωρηθει παρα πολυ. δεν του εχω δωσει φαγητο, αλλα το βραδακι που πηγα να του δωσω λιγο ρυζακι, εγλυψε λιγο αλλα δεν εφαγε. εκανε πιπι του και κακα του. ηπιε και 2 γουλιες νερο. δεν τον πηγα στον κτηνιατρο γιατι και αλλα σκυλια μου εχουν φαει παρομοια φυτα και δεν επαθαν τιποτα. αυριο λετε να αρχισει να τρωει παλι? ανυσηχω! εντωμεταξυ μερικες φορες του ερχεται να κανει εμετο ακομα και τωρα αλλα δεν βγαζει τιποτα. γιατι αυτο?
 


thp

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
101
3
Ήταν φρεσκοραντισμενα η κάτι άλλο;
 




thp

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
101
3
Πρέπει να φάγε πολύ. Μην του δώσεις τίποτα να φάει. Εγώ θα του ντίνα και λίγο χαμομήλι :) , θα το έβλεπα σαν περίπτωση ανθρώπου. Αλλα μην σε πάρω στον λαιμό είμαι λίγο ασκετος με αυτά.
 


andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
ξερω οτι δεν πρεπει να του δωσεις κατι αλλα να μεινει νηστικο μεχρι να φτιαξει το στομαχι του. αλλα με παχυφυτα δεν ξερω τι μπορει να παιζει
 




kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν δεν θέλουμε να πάμε στον ιατρό μας αυτό δεν σημαίνει πως μας απαγορεύει να τον πάρουμε και ένα τηλέφωνο..

Μην δώσεις κάτι να φάει, νερό περιορισμένο και αύριο ανάφερε το στον ιατρό του.

Εφόσον έχει συμβεί και με άλλα σκυλιά αυτό, μήπως να τα απομάκρυνες από τον χώρο που έχει πρόσβαση το σκυλί?
 


andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
σημερα το πρωι πηγαμε στον κτηνιατρο. του εδωσε ζανταρκ και κατι αλλο για τους εμετους. βαλαμε και ορο για να μην παθει αφυδατωση. ο γιατρος ειπε οτι ολη η αντιδραση του ειναι φυσιολογικα αναμενωμενη μετα απο οτι περασε. τωρα στις 6 μου ειπε να τον ταισω λιγο ρυζι με κοτοπουλο και να επαναλαμβανω να τον ταισω καθε 2 ωρες. ηπιε λιγο νερο αλλα δεν εφαγε τιποτα. μονο μυρισε. θα δοκιμασω παλι σε λιγο. ελπιζω να φαει για να μην χρειαστει τιποτα αλλο.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
τωρα στις 6 μου ειπε να τον ταισω λιγο ρυζι με κοτοπουλο και να επαναλαμβανω να τον ταισω καθε 2 ωρες.
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως σου είπε να το ταΐζεις κάθε 2-3 ώρες μετά από εμετό..πόσες φορές θα φάει δηλαδή συνολικά?

Μήπως εννοούσε να του δίνεις νερό κάθε δύο- τρεις ώρες?
 




andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
ο εμετος ηταν χθες δευτερα στις 2 το μεσημερι. το φαγητο σε πολυ μικρη ποσοτητα ειναι για σημερα τριτη απο τις 6 το απογευμα και μετα. καθε 2 ωρες απο λιγο φαει δεν φαει και φυσικα χωρις να πιεζουμε το σκυλο να φαει. μονο αμα θελει. και σας διαβεβαιω πως δεν θελει ουτε να το βλεπει ακομα.
 


andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
ευχαριστα νεα! σημερα τεταρτη ο μικρουλης ξυπνησε μια χαρα. με διαθεση για παιχνιδι και ευτυχως και με ορεξη. εχουμε διαιτα με ρυζι και κοτοπουλο για 3 μερες και για αλλες 3 ρυζι, κοτοπουλο και ξηρα τροφη. επειτα κανονικα οπως πριν μονο ξηρα τροφη. ευτυχως ολα πηγαν καλα!