"Περίεργη" Συμπεριφορά

tikopito

Member
17 Δεκεμβρίου 2012
7
0
ΑΘΗΝΑ-ΙΛΙΟΝ
Γειά σας, έχω ένα Spitz Pomeranian θηλυκό 5 ετών και τον τελευταίο καιρό έχει μια "περίεργη" συμπεριφορά που ποτέ άλλωτε δεν ειχε. Όταν ανοίγω την μπαλκονόπορτα βγαίνει έξω και κάθετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο του μπαλκονιού και κοιτάει σε ένα σημείο (τοίχος-παράθυρο της πολυκατοικίας) επί ΩΡΕΣ. Έχω καθήσει να παρατηρήσω τι κοιτάει αλλά δεν υπάρχει Τ Ι Π Ο Τ Α. Τι μπορεί να υπάρχει εκεί;;; Ή μήπως έχει κάποιο πρόβλημα ο σκύλος;;;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Εαν το παραθυρο της πολυκατοικιας βλεπει σε σκαλα ή διαδρομο μαλλον προσπαθει να περασει την ωρα της κοβοντας κινηση. Την απασχολεις-εκτονωνεις αρκετα? Ποσες βολτες βγαινει την ημερα κι απο ποση ωρα?

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
δεν είναι γάτα να την αφήνεις στο μπαλκόνι να κοιτάει απο κάτω επειδή δεν γίνεται να την βγάλεις εύκολα έξω..σόρι κιόλας αλλά καία βόλτα την πηγαίνεις?μπορεί να μην είναι σκύλος εργασίας και να θέλει ώρες περπάτημα αλλά όλα τα σκυλιά χρειάζονται.με λίγα λόγια εκτόνωση και μετά αν δείς πάλι τα ίδια ψάξε περισσότερο η πήγαινε την στον κτηνίατρο μην έχει κάποιο θέμα υγείας.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
δεν είναι γάτα να την αφήνεις στο μπαλκόνι να κοιτάει απο κάτω επειδή δεν γίνεται να την βγάλεις εύκολα έξω..σόρι κιόλας αλλά καία βόλτα την πηγαίνεις?μπορεί να μην είναι σκύλος εργασίας και να θέλει ώρες περπάτημα αλλά όλα τα σκυλιά χρειάζονται.με λίγα λόγια εκτόνωση και μετά αν δείς πάλι τα ίδια ψάξε περισσότερο η πήγαινε την στον κτηνίατρο μην έχει κάποιο θέμα υγείας.
Βρε παιδί μου, σόρρυ κιόλας, αλλά διάβασες κάτι που να λέει οτι δεν πάει βόλτα ο σκύλος? Μου θυμίζεις το ανέκδοτο με το γρύλο! :p

tikopito: Πιστεύω οτι παίζει να υπάρχει κάποιο ζωντανό πίσω από το παράθυρο κι ενώ εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι ο σκύλος σου το ακούει/μυρίζει. Εμένα η δικιά μου, από μέσα στο σπίτι στο δεύτερο όροφο, όταν πέρναγε σκύλος που δεν έβγαζε κιχ από την απέναντι πλευρά του δρόμου (κεντρικός δρόμος) τσακιζότανε να βγει στο μπαλκόνι γιατί με κάποιο μαγικό τρόπο τον αντιλαμβανότανε.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
το περίμενα απο τα λεγόμενα μου ότι φαίνομαι απότομος αλλά δεν με πείραξε..απολύτως όχι αυτό που μου λές απλά γράφω μήπως και δεν το βγάζει!

tikopito

Member
17 Δεκεμβρίου 2012
7
0
ΑΘΗΝΑ-ΙΛΙΟΝ
Εαν το παραθυρο της πολυκατοικιας βλεπει σε σκαλα ή διαδρομο μαλλον προσπαθει να περασει την ωρα της κοβοντας κινηση. Την απασχολεις-εκτονωνεις αρκετα? Ποσες βολτες βγαινει την ημερα κι απο ποση ωρα?
Η σκυλιτσα βγαινει καθημερινα πρωι-βραδυ βολτα για να ξεσκαει και τις αναγκες της. Απο μερια εκτονωσης ειμαι σιγουρος οτι δεν καθεται σε μια μερια γτ στο σπιτι υπαρχει πολυς κοσμος καθημερινα και ο καθενας παιζει μαζι της...Η εξοδος της (βολτα) διαρκει 15 λεπτα το λιγοτερο. Δεν εχει πολλες αντοχες λογω του μεγεθους της...μετα απο πολυωρη βολτα τα φτηνει και δεν μπορει να περπατησει καλα καλα..

tikopito

Member
17 Δεκεμβρίου 2012
7
0
ΑΘΗΝΑ-ΙΛΙΟΝ
Βρε παιδί μου, σόρρυ κιόλας, αλλά διάβασες κάτι που να λέει οτι δεν πάει βόλτα ο σκύλος? Μου θυμίζεις το ανέκδοτο με το γρύλο! :p

tikopito: Πιστεύω οτι παίζει να υπάρχει κάποιο ζωντανό πίσω από το παράθυρο κι ενώ εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι ο σκύλος σου το ακούει/μυρίζει. Εμένα η δικιά μου, από μέσα στο σπίτι στο δεύτερο όροφο, όταν πέρναγε σκύλος που δεν έβγαζε κιχ από την απέναντι πλευρά του δρόμου (κεντρικός δρόμος) τσακιζότανε να βγει στο μπαλκόνι γιατί με κάποιο μαγικό τρόπο τον αντιλαμβανότανε.
Γενικοτερα η πολυκατοικια δεν εχει αλλα κατοικιδια.Ουτε χρυσοψαρο!!! Το παραθυρο που ισως κοιταει ειναι εσωτερικης σκαλας και δεν περναει συχνα κοσμος απο εκει. Παρολα αυτα η σκυλιτσα κοιταει συνεχως και επιμονα εκει... Και παρατηρησα τις τελευταιες μερες οτι κοιταει και προς το ταβανι....:/

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αυτό συμβαίνει μόνο όταν βγαίνει στο μπαλκόνι ? συμβαίνει και άλλες φορές την ημέρα που την παρατηρείς? μέσα στο σπίτι είναι νορμάλ ?

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.968
7.541
Θόρυβο ίσως ακούει? Θόρυβο που δεν καταλαβαίνει από τι προέρχεται και παρατηρεί το σημείο που τον ακούει μπας και καταλάβει τι είναι? Υδρορροή έξω ή βήματα στις σκάλες, τα βήματα των από πάνω στο ταβάνι?
(Φωνέεες.. ακούω φωνέεεεες... :p)

Εμένα σε μια φάση πήγαινε στο διάδρομο του σπιτιού αλαφιασμένος και ερχόταν πίσω σε μένα και πάλι πίσω στο διάδρομο για να μου δείξει ότι άκουγε κάτι. Εγώ φυσικά δεν άκουγα τίποτα. Κατέληξα ότι μάλλον ακούει το ασανσέρ όπως κινείται (όχι όταν φτάνει στον όροφο) που ήταν πίσω από τον τοίχο που κοιτούσε και ανταριαζόταν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Εν καιρώ το κοψε.

Γενικά αν το βλέμμα της δεν είναι απλανές αλλά συγκεντρωμένο κάπου δε νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς.

oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
Ο δικός μου σήμερα "κοκκάλωσε" περνώντας μπροστα από την εξώπορτα χωρίς ιδιαίτερο λογο. Στάμάτησε εκεί κοιτώντας τη πόρτα, καθισμένος στα πίσω πόδια σα να περίμενε κάτι. Πριν λίγο είχαμε μπεί στο σπίτι από βόλτα και δεν ήθελε να βγεί γιατί ήταν κουρασμένος. Στεκόμουν όρθιος 2 μετρα πίσω του, μη μπορώντας να καταλάβω.

Τελικά σκέφτηκα να σκύψω στο επίπεδό του κι εγώ. Δίπλα του λοιπόν συνειδητοποίησα ότι ο κούταβος άκουγε πρώτη φορά στη ζωή του το βουητό του αέρα που χτυπούσε την εξώπορτα. Ο ήχος στα δικά μου αυτιά ήταν ανεπαίσθητος, αλλά στα δικά του σίγουρα όχι. Και σίγουρα φάνταζε πολύ διαφορετικός.

Πιστεύω ότι η φίλη σου, ακούει κάτι, αλλά δεν μπορεί να το ερμηνεύσει και μάλλον της αρέσει :rolleyes:

tikopito

Member
17 Δεκεμβρίου 2012
7
0
ΑΘΗΝΑ-ΙΛΙΟΝ
Αυτό συμβαίνει μόνο όταν βγαίνει στο μπαλκόνι ? συμβαίνει και άλλες φορές την ημέρα που την παρατηρείς? μέσα στο σπίτι είναι νορμάλ ?
Ακριβως....συμβαινει μονο οταν βγαινει στο μπαλκονι. Στην πολυκατοικια δεν υπαχει ασανσερ. Και στις σκαλες ανεβαινοκατεβαινουν μονο το πρωι και το βραδυ γτ ολοι δουλευουν και η πορτα(κεντρικη) προφανως ειναι παντα κλειστη. Η σκυλιτσα ειναι 5 ετων και εχει μια "εμπειρια" σε ηχους....ξερω πως τα σκυλια μπορουν να ακουσουν και να αισθαθουν πραγματα-ηχους που σε εμας δεν ειναι αντιληπτα...αλλα οταν βλεπεις το σκυλακι σου να "αποβλακωνεται" με τις ωρες σε ενα σημειο θελεις να μαθεις αυτο το ΓΙΑΤΙ!!!;)